Ето защо е важно да ползваме нощен крем

Грижата за кожата е най-ефективна, когато е целодневна.

Медицинските експерти съветват да се използва не само дневен, но и нощен крем против бръчки. За да изберете точния продукт обаче, е нужно да знаете повече за спецификите на собствената си кожа, какво е действието на нощния крем и на кои марки можете да се доверите.

Как действа нощният крем?

Нощният крем обикновено има по-голям ефект, защото не му пречат никакви външни влияния. Повечето съвременни продукти, които се прилагат преди лягане, съдържат важни съставки за подпомагане на естествените процеси на възстановяване на кожата. Нощните кремове стимулират синтеза на колаген, хидратират и стягат. Някои от тях съдържат продукти от природата като мед, а други разчитат на естествени съставки като хиалуроновата киселина или Q 10 (те се произвеждат в кожата, но с напредването на годините този процес отслабва и затова се образуват бръчки и други несъвършенства). Нощните кремове на големите компании имат и допълнителни ефекти за по-добро здраве на кожата – действат антисептични и антибактериално, намаляват пигментацията и регулират производството на себум. Единственото условие е да го прилагате правилно.

Как да изберем нощен крем?

Когато си търсите нощен крем, то има няколко прости правила при избора. Когато вече имате дневен крем и сте доволни от него – вземете нощен на същата марка от същата серия за максимален ефект. Подбирайте козметиката според типа на кожата – смесена, суха, нормална, мазна. Не взимайте кремове с алкохол или спирт. Подбирайте продуктите според възрастта. Повечето серии за бръчки имат различни продукти и категоризации – 25+, 35+ и тн.

Как се нанася нощем крем?

Нощният крем трябва да бъде коректно нанесен, за да има положителен ефект. Можете да прочетете листовката на продукта, който се избрали. Но има и няколко главни инструкции, които трябва да следвате:

  1. Нанасяйте половин час преди лягане: Така ще дадете време на крема да попие хубаво, вместо да го разнесете по възглавницата.
  2. Спазвайте висока хигиена: Апликацията трябва да е с чисти ръце върху измита кожа.
  3. Не смесвайте козметика: Единственото козметично средство преди нощния крем може да е мицеларна вода или друг лек почистващ продукт. Това правило не е в сила, ако дерматологът е изписал друго – например при лечение на акне.

Важно: Доверявайте се само на изпитани марки. Тези брандове отделят много време за изпитване срещу алергии и гарантират по-добро качество.

Ето защо е важно да ползваме нощен крем
3.8 (75%) 4 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *