Чудото алое вера цери от запек до рак

Топ ползи и домашни рецепти с алое вера и сок от него като лекарство. На каква цена го продават. За лечение на запек. За имунитет. Маска за кожа и лице. За отслабване.

Още в текста: При възпалени венци, афти и пародонтоза.

Против запек за разхлабване. При инфекции, болки в ставите и артрит. При колит. Против акне. При диабет и кръвна захар. Против инфаркт. При холестерол. Капсули: Запазват ли свойствата? Сок и гел за пиене – как да ги приготвим сами у дома.
Топ ползи и домашни рецепти с алое вера като лекарство.
Лековитото алое вера (Аloe Vera) не случайно се счита за чудо във фитомедицината заради многобройните си здравословни ползи. Гелът, с който са пълни листата на растението е същинска витаминозна бомба – съдържа вит. А, С Е и В и безценната фолиева киселина.

Минералите, които е установено, че се съдържат в него, са мед, желязо, натрий, калций, цинк, калий, хром, магнезий и манган. Всички тези полезни вещества притежават са безценен източник на десетки ползи за нашето здраве.

Здравните експерти считат лековитото алое вера за най-мощния универсален лек от даровете на природната аптека. Това растение е напълно безопасно за външно и вътрешно приложение. Хората по цел свят разчитат на него за справянето с различни болежки –  от леки кожни възпаления до рак.

С позите на това растение при употребата му като лекарство ще Ви запознаем подробно в тази статия.

За имунитет.

Алое вера е същинска енергийна бомба, заредена с антиоксиданти, които са естествено средство за стимулиране на нашия имунитет.  Те се борят успешно и бързо със свободните радикали в организма, възпрепятствайки клетъчното окисление.

Свободните радикали представляват съединения, които не само са нестабилни, но и са изключителни вредни и опасни за здравето. Те допринасят за процеса на стареене и образуване на туморни клетки. Благодарение на веществото ацеманан имунният отговор се активизира. На това вещество се дължи и антираковият ефект на алоето.

Редовното поглъщане  на сок от това чудотворно растение доставя на тялото всички антиоксиданти, необходими за стимилиране и подобряване на имунната дейност и защита.

Маска за кожа и лице.

Известното като универсален лек растение с месести листа, е едно от естествените средства, което намира широко приложение в грижа за кожата, като съставка в готови продукти и домашно приготвени маски за лице. Това приложение на растението не е толкова известно.

Успокоява кожата, като същевременно я хидратира, подхранва и стимулира регенерационните процеси на нова епителна тъкан, която е важна за свежия й вид. След прилагането на гел от свеж лист алое директно върху лицето, ще се насладите на хидратирана, изключително нежна и безупречна до съвършенство кожа.

алое

Гел от алое действа по-добре от най-скъпия крем за лице

В допълнение, вълшебният гел е приложим при слънчево изгаряне по кожата, леки изгаряния, мехурчета, причинени от ухапвания от насекоми, алергични реакции и други възпаления. Безопасен е дори за хората, които имат чувствителна кожа.

Може да използва без притеснения и върху деликатната бебешка кожа. Изберете продукт без консерванти и вредни добавки. За предпочитане е такъв, който е сертифициран като био.

Направете си маска като намажете лицето си директно със сока от лист алое. Постойте така двадесет минути след това отмийте старателно. Факт е, че този метод е в пъти по-ефективен от употребата на дори най-скъпоструващия съвременен крем за лице.

За отслабване.

Сокът от е верен помощник за отслабване и естествено прочистване на целия храносмилателен тракт. Богато е на хранителни вещества, които ефективно се борят с умора и изтощение. Ето защо е добре да го приемате всяка пролет. Ползите от това са многобройни – пречиствате тялото си от токсини и влизате бързо във форма.

Ако консумирате редовно целебният сок, ще помогнете на организма си за повишаване на енергийното запаси и за поддържане на телесното тегло в здравословни граници.

При възпалени венци, афти и пародонтоза.

Растението със сочните листа е изключително полезно при стоматични проблеми като афти, пародонтоза и възпалени венци. Това свое полезно действие  растението дължи на естествените си антибактериална и антимикробни свойства. Минералите в сока, стимулират растежа на клетките и заздравяването на кървящи венци и афти.

Просто масажирайте венците с натурална гелообразна маса, извлечена от свежите месести листа на лековитото растение. Препоръчваме Ви още да поръсите прах от алое върху четката си за зъби преди  да ги измиете. След няколко минути ще почувствате жадуваното облекчение.

Редовния вътрешен прием създава условия за опазване здравето на венците и зъбите.

Против запек за разхлабване.

зъби

Алое вера лек и при стоматични проблеми

Благодарение на своите слабителни свойства, сок от растението на младостта, както наричат алоето, е ефективен лек за страдащите от запек.

Естествените влакна, съдържащи се в растението, подпомагат храносмилането и подобрява движението на червата при запек. В качеството си на естествено средство за разхлабване, растителния сок е приложим за лечение на лениви черва.

При запек приемайте две унции за деня от живителната течност. За да получите положителни резултати, е необходимо да изчакате около 10 часа.

Внимание: Сокът не трябва да се допуска да бъде приеман в излишък, тъй като това може да причини диария.

При инфекции, болки в ставите и артрит.

алое вера

Алое вера – лек за куп болежки

Алое Вера, приложено външно (втриване на гела в кожата), е средство, носещо облекчение при възпаление, инфекции, болки в ставите. Този лек се използва за намаляване на болката при артрит. Сокът се приема и за потушаване на друг възпалителен процес в тялото, причинен от протичащи инфекции.

При хората, които приемат лечебния сок, обикновено след две седмици настъпва чаканото облекчение, в резултат от намаляването на възпалението.

При колит.

Алое вера е считано за отличен домашен лек за леки до умерени състояния на колит. Това дължи на своите противовъзпалителни свойства. Успешно повлиява улцерозен и язвен колит. Приемайте на ден по две супени лъжици гел.

Против акне.

Чудотворното растение се използва като активен компонент в различни мазила за грижа за кожата, лекуващи широк спектър от кожни проблеми, включително акне.

При този проблем се наблюдава повишена активност на мастните жлези, изразяваща се в производството на повече себум.  В комбинация с отделящата се мъртва кожа, мръсотия и бактерии, порите на кожата се запушват.

Това причинява възпаление, водещо до акне. Противовъзпалителните свойства, характерни за алое вера, помагат да преборите акнето. Нанасяйте върху засегнатата кожа два пъти дневно чист гел от него.

Заложете на козметични продукти с алое вера в грижата за кожата, за да се избавите от белезите и червенината, предизвикани от досадното акне.

При диабет и кръвна захар.

Целебният сок е доказано, че действа редуциращо върху стойносттите на захарта в кръвта особено при дагностицираните с диабет тип 2. Целебната растителна течност стабилизира тези показатели, водейки до  намаляване на триглицеридите.

диабет

Алое вера регулира кръвната захар при диабет

С тази цел приемайте сок от чудотворно цвете редовно на гладно в продължение на три месеца.
Също така добавките могат да помогнат за лечение на периферна невропатия (вцепеняване на крайниците ), свързани с диабета.

Против инфаркт.

Пречиствайки и подобрявайки състава на кръвта, алое вера е естествения лек, намаляващ значително съществуващия риск от инфаркт и инсулт в бъдеще. За подобряване качеството на кръвта и да се защитите от сърдечни проблеми, е необходимо редовно да приемате от целебния сок.

Освен това той възпрепятства слепването на кръвните клетки и засилва кръвния приток, което е една от основните причини за инсулти.

Засиленият кръвоприток  гарантира доставянето на кислород до всяка клетка.  Това е гаранция, че хранителните вещества достигат до всеки орган в тялото.

Адекватното снабдяване с кислород помага свежда до минимум потенциалния риск от сърдечни прооблеми инфаркт и високо артериално налягане.

При холестерол.

Редица изследвания сочат категорично, че алое вера е средство за понижаване на високи нива на холестерол.

Изследване, публикувано в изданията “Науката за хранене” и “Vitaminology” излага твърденията, че редовен прием на тази магически сок може да помогне на по-ниско производство на холестерол с около 30%.

В богатия химичен състав на растението вниманието на учените привлича съединение, наречено B-ситостерол, което предотвратява абсорбцията на холестерол в тялото и също така редуцира нивата на триглицеридите.

Важно: Консултирайте се с вашия лекар, за правилното дозиране, спрямо вашето специфично състояние и нива на холестерола.

На каква цена го продават?

Сред разнообразието продукти от алое вера ще се натъкнете на различни цени, които варират в зависимост от производителя, качеството на продукта и това дали е в комбинация с друг продукт (напр. прополис, пчелен прашец).

Сок от био производител може да си купите на цена от 32-4о лева за един литър. Таблетките се продават от 7 до 20 лева за 30 броя.

Гел може да откриете на цена от 30 до 50 лева за литър, в зависимост от фирмата производител.

Капсули: Запазват ли свойствата?

Полезните вещества, съдържащи се в алое вера, може да си набавите чрез приема на капсули. В тях са съхранени всички полезни свойства на растението. Те се запазва благодарение на прецизните техники, които се използват при производството на добавките.

алое сок

Сокът от алое се извлича лесно

Най-често производителите съчетават алое с пчелен прашец и други полезни за здравето вещества.

Препоръчително е да се приемат по две таблетки дневно, като приемът трябва да продължи двадесет дни месечно , след което следва десет дневна почивка.

Сок и гел за пиене – как да ги приготвим сами у дома.

Сок и  гел от алое вера са превъзходни лекове не само за кожата, но и за общото здравословно състояние. Богатата на хранителни вещества здравословна напитка здраве можете лесно да подготвят у дома, комбинирайки я с цитрусов сок и гел от растението.

Комбинацията алое+цитрусов плод е богата на основните хранителни вещества. Освен това витамин С, който се съдържа в киселите плодове, помага за усвояването на желязо.

Ето какво Ви е необходимо за приготвянето на сок от лековитото алое у дома”:

 • Листо алое вера
 • Няколко портокала
 • Малко вода (не е задължително, добавя се по желание)
 • Сокоизстисквачка
 • Пасатор

За приготвянето на сока Ви е необходим гел от алое. Той се извлича много лесно от листото. Необходимо е предварително да го измиете, а след това с помощта на ножа да обелите външния му пласт. Вътрешността му е пълна с лековитата гелообразна маса.

Ето и стъпките за приготвяне на сок от алое у дома:

 1. Излечете гела предварително измитото листо.
 2. Сложете две супени лъжици от извлечената гелообразна маса в блендер.
 3. Изцедете сока от няколко портокала.
 4. Прибавете получения сок от цитрусовия плод на тънка струя към гела (необходимо количество една чаша)
 5. По желание може добавете една чаша вода към сока.
 6. Разбийте сместа в продължение на около една минута.
 7. Изсипете готовата течност в чаша и се насладете на вкуса й.

Дневната доза от гела, която може да консумирате, е две супени лъжици.

Забележка: Консумирането на целебната напитка не се препоръчва на бременни или кърмещи жени. Известно е и взаимодействието му с някои лекарства като диуретици. Задължителна е консултацията с медик преди започването на вътрешен прием на тази билка.

На лечебните свойства на  алое вера може да се насладите не само, приготвяйки си сок по тази рецепта, но и по още един не по-малко вкусен и здравословен начин.

Предлагаме Ви още една рецепта за смути от алое:

Необходимите продукти за нея са:

 • Сок от алое вера
 • ½ зелена ябълка
 • ½ краставица
 • 1 киви
 • ½ лимон
 • Джинджифил
 • лененото семе
 • Вода

Етo и стъпките за нейното приготвяне:

 1. Нарежете половин зелена ябълка на парчета и сложете парченцата в блендер.
 2. Повторете процедурата и с половин краставица и добавете към ябълката в блендера.
 3. Нарежете и  кивито на парчета, след което сложете и него в блендера.
 4. Добавете и едно малко парченце джинджифил.
 5. Следва прибавянето на ¼ чаша сок от уникалното със своята лечебна сила алое.
 6. Към сместа в блендера се добавя и  сока от ½ лимон.
 7. Една супена лъжица смляно лененото семе също се прибавя към сместа+чаша вода.
 8. Сместа се обработва в блендера за няколко минути като се използва най-високата скорост.
 9. Изсипете я в чаша и се насладете на живителната напитка.

По Ваше желание можете да добавите и малко мед, за да има по-сладък вкус приготвената напитка. Тя регулира кръвното налягане, захарта, насърчава имунитета, бори се с вредните радикали, смъква стойностите на холестерола, помага на тялото да изхвърли всички токсини и отровни вещества.

Истинска благодат и за кръвта, тъй като е пречиства и насища с полезни вещества.

Ще Ви дадем и няколко допълнителни съвети, които ще Ви бъдат от полза при приготвянето на здравословни напитки от алое у дома.
Първото най-важно правило, което трябва да спазвате, е да не правите сок вид алое, който не е предназначен за вътрешна употреба.
Уверете се, че листо от алое вера е добре измито, преди да го използвате.
В случай, че не разполагате с пресен корен от джинджифил за изпълнението на последната рецепта, използвайте ½ чаена лъжичка сушен корен, който съдържа всички полезни вещества.

Здравословната напитка е възможно да се направи с кокосова вода, вместо обикновена питейна вода.
Ленените семена е възможно да бъдат заменени с чиа, което предварително трябва да бъде накисвата във вода. Това е задължително да се направи, тъй като семенцата й са по-твърди и обработката им с блендер е по-трудна.

Вие знаете ли други рецепти за лечение с алое? Бихме се радвали да ни пишете за тях. Помогнете тази информация да достигне до повече хора, споделяйки статията с Вашите приятели в мрежите.

Чудото алое вера цери от запек до рак
4.3 (85.88%) 17 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

9 thoughts on “Чудото алое вера цери от запек до рак

 1. Страхотен ефект има!
  Доказано и изпитано!
  Благодаря за полезната информация.
  Повече от половината я чувам от вас.
  Благодаря!

 2. Чудесно, ефективно, полезно !
  Страхотен и отново практичен материал. Поздравления !
  Ако някой желае евентуално да се сдобие с уникално и качествено АЛОЕ, може да се свърже с мен !

  • Здравейте! Откъде мога да си поръчам Алое Вера за след химиотерапия. kremena777@abv.bg. Предварително благодаря :)!

  • Най- Доброто алое за пиене което е 1;1 с истинското е на компанията ”Форевър ливинг продъктс ”-отглеждат го преработват го както го изследват.Лично вече 4 години аз и моето семейство и всички мой приятели и дистрибутори които изграждат совбствен бизнес се наслаждаваме на здравето което имаме сега. За връзка с мен и повече информация защо алое от флп tonikraicheff@abv.bg или +359988302042. Можете да посетите и страницата ми в фейсбук там ще намерите информация, но можете и да се обърнете директно към мен . https://www.facebook.com/flptonykraicheff/

  • Здравейте,
   прочетох Ваше предложение за алое,но не разбрах растение ли предлагате,или готов продукт?
   Ще съм Ви благодарна ако отговорите!
   Стефка Йорданова

 3. В интерес на истината, всичко за Алоето, което е писано е вярно. Това ръстение не случайно е наречено “растение на безсмъртието”.

 4. Снимката на Алое в тази статия НЕ е на правилното растение!!! Истинското е Aloe Vera Barbadensis Miller и е без стебло – листата излизат от почвата (копирайте името в гугъл!).
  Пиша го, защото моя близка се подведе, отиде и си купи като на снимката и щеше да се “лекува” с него.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *