Ad Clicks : Ad Views :

Отслабване с билки и народна медицина – мисия възможна

/
/
/
168 Views

В търсене на най-сериозните български билки за отслабване. ψ Билкови хапчета. ψ Има ли билка специално за корема? ψ Подтискане на апетита. ψ Царевична коса. ψ Бял равнец. Чай.

Още в текста: ψ Топ билки и средства за бързо отслабване. ψ Рецепта с корени от гръмотрън + намаляване на целулит.

ψ Чай против апетит и като диуретик. ψ Чай и таблетки жълт кантарион + странични ефекти. ψ Мащерка и мента. ψ Бял равнец – чай и таблетки. ψ С лимон и сода. ψ С лимон и зехтин. ψ С лимон и магданоз. ψ Розмарин. ψ Зелен овес. ψ Диета със зелен чай. ψ На Сание. ψ На Биопрограма.
Топ билки и средства за бързо отслабване.
Ако идеята за отслабване с билки и природни средства, Ви се струва мисия невъзможна, грешите. Природата е помислила и за този проблем. Може би Ви се струва невероятно, че чаша чай е пътят към перфектната фигура, но това е факт.

Билките въздействат пряко не само върху процесите за обмяна на веществата, но и върху нервните рецептори. По този начин намаляват чувството за стрес и потиснатост.

ВАЖНО: Погледнете и ТАЗИ СТАТИЯ: Как да изберем добрите хапчета за отслабване измежду хубавите и лошите?

Често те ни карат да посягаме към нездравословните храни и да ги консумираме в неразумни количества.
Разбира се, не трябва да очакваме чудеса от съкровищата, които ще открием в природната аптека. Те дават резултат единствено, когато приемът им е съчетан с разумно и балансирано хранене и адекватен хранителен режим. Едва ли има билка и средство, което ще Ви гарантира перфектни мерки без никакви усилия.

Наред с ползите върху обменните процеси, природните лекове помагат да постигнем целта си и като пречистват тялото ни от шлаки и токсини. Когато не се грижим за нещо и не го почистваме редовно, немислимо е да очакваме от него да ни служи вярно.

Това важи и за нашето тяло. Ако не се движим достатъчно, не приемаме необходимото количество вода и се храним нездравословно, е невъзможно да се радваме на добро здраве и същевременно да изглеждаме добре.

Билките за отслабване действат като попивателна гъба за попадналите в тялото ни токсини, шлаките и отлаганията по стените на кръвоносните съдове и червата.

Тези уникалните природни дарове засилват диурезата и помагат за извеждането на всички нечистотии и мастни отлагания в тялото ни. Благодарение на тези свои свойства, те наистина действат.

Сред най-популярните треви, гарантиращи бързо отслабване, са гръмотрън, мента, мащерка, жълт кантарион, бял равнец. Може да се доверите и на зелен чай, женшен, глюкоманан, ефедра и джинджифил.

отслабване
Въздействието на билките за отслабване е по-бавно, но определено резултатът си заслужава

С най-ефективните лекове ще Ви запознаем в този материал. Ако Вие знаете друг метод, споделете за него с нас и читателите ни.

Рецепта с корени от гръмотрън + намаляване на целулит.

Корени от известния по нашите ширини гръмотрън имат ефектът на хапче за отслабване. Не случай екстракт от коренището на билката се използва в повечето лекарства за изгаряне на излишните мазнини. С приема им в натурален вид, а не под формата на хапче, ще си спестите негативите от таблетките за бързо отслабване.

С тази цел препоръчителният метод за приготвяне на билката е чрез запарка. По този се гарантира запазване на полезните вещества в нея (смоли, дъбилни вещества, танини и др.).

Ето и точната рецепта, която трябва да се следвате – оставете за половин час да се киснат в четиристотин милилитра вода две супени лъжици от дрогата. По една трета от този извлек трябва да приемате след хранене. Не повече от десет дни трябва да продължи този курс, след което е задължителна почивка от поне седмица до десет дни. Годишно може да правите по три-четири курса (в никакъв случай повече).

Ако кръвното Ви е ниско, този метод е неподходящ за Вас заради силните диуретични качества на билката. В такъв случай електролитният баланс ще пострада и това би довело единствено до влошено здравословно състояние.

При наличието на болки в корема, моментално преустановете приема на запарката. Методът не е препоръчителен за подрастващи.

Като бонус ефект от консумацията на запарката е намаляване на кошмарния целулит. Отводняващите свойства помагат на тялото ни да изхвърли задържаните течности, които са причинител №1 на най-големия враг на дамите – целулита.

Резултатите от режима с гръмотрън са различни. Някои успяват да смъкнат шест килограма само за два месеца(общо три-четири курса, тъй като в този период са включени и почивките). При други резултатът е по-скромен – минус един килограм месец след първия прием.

Чай от царевична коса против апетит и като диуретик.

царевична коса
Царевична коса топи килограмите

Познатата ни царевична коса е средство за отслабване, резултатите от което ще Ви удивят. Действието й като диуретик се обяснява от наличието на калий и флавоноиди в нея. Съдържат се не само в косата, но и в царевичните зрънца.

Отслабващият ефект на чая от царевична коса се дължи не само на отводняващото й действие, но и на още едно нейно свойство. Тя въздейства върху чувството за глад като потиска апетита. Фибрите в нея създават усещане за ситост.

Ето и правилният метод за приготвяне на чай от царевична коса – към литър завряла вода се добавят двадесет грама от растението.

Още петнадесет минути съдът трябва да остане на котлона, след което отварата се филтрира през цедка. Всекидневно приемайте по четири чаши от приготвения по този начин чай. Приемът може да се осъществява непосредствено както преди хранене, така и след него.

Комбинацията Демир бозан, която вече има доста ментета!

демир бозан билки за отслабване
Така изглежда кутията на оригиналния Демир бозан на „Фарма Витал“.

Царицата на билките за отслабване – царевичната коса, е включена в оригиналната комбинация Демир бозан, която разкарва лесно килцата. Царевичната свила е в съчетание с още пет екстремно действащи билки и те всички заедно усилват действието си, когато искаме да постигнем резултатно отслабване за отрицателен период.

Всеки може да си набере всяка една от билките, но проблемът е, че те се берат все по различно сезонно време и на различни места. Този факт пренебрегват множеството фалшификатори, произвеждащи подобия на Демир бозан. Единствено оригиналната комбинация е на доказания стандарт „Фарма Витал“ и може да се узнае за нея в подробности на този сайт: Демир бозан!

Чай и таблетки жълт кантарион + странични ефекти.

Билката жълт кантарион (Hypericim perforatum), която може да срещнете още и под наименованието звъника, помага за отслабване. Когато пазим диета, нервната чувствителност се повишава и ставаме по-раздразнителни заради липсата на храна. Това е възможно лесно да бъде преодоляно с помощта на три чаши чай дневно от звъника.

Направете го като оставите две лъжици от дрогата за пет минути  да поврат в 250 мл вода. Освен това билката има благоприятно въздействие върху храносмилателните процеси.

Полезните вещества, съдържащи се в природния лек, наричан още Христова кръв, могат да бъдат набавени и чрез приема на две таблетки дневно добавка.

Приемът на таблетки е възможно да отключи странични ефекти. За да избегнете този риск, посъветвайте със съответния специалист преди стартиране на техния прием. Билката е известна с взаимодействия с някои медикаменти.

Дамите, приемащи противозачатъчни, е задължително да стоят далеч от билката и всичките й форми. Хормоните, които се съдържат в нея, водят до потискане ефекта на противозачатъчните. (figurin.ws)

Растението е известно и с понижаващо си въздействие върху високото кръвно. Ето защо пациентите с хипотония е наложително са стоят далеч от не само от лекарствените му форми. Като нежелана реакция се проявява и повишената фоточувствителност на кожата. Избягвайте продължителното излагане на слънце, докато приемате дрогата под някаква форма.

Мащерка и мента.

Известните с лечебните си свойства билки мащерка (Thymus) и мента (Mentha)имат отслабващо действие. Ефектите им се засилват и допълват взаимно, когато двете се съчетаят. По една лъжица от двете уханни треви се залива с чаша предварително завряла вода. Съдът с течността се оставя за пет минутки на слаб огън, след което се кисне още десет.

Препоръчителната доза от него е по три чаши на ден. Чаят е с благоприятен ефект не само върху храносмилането, но и върху нервната система.

Ухаещата на свежест мента е известна с апетитопотискащите си свойства и затова е предпочитано природно средство, допълващо диетичното хранене.

Билки за отслабване на корема: Бял равнец – чай и таблетки.

Ако проблемната Ви област и корема и желаете да се отървете от неприятното подуване, доверете се на билката бял равнец  (Achilea millefolium). Неслучайно тя се счита за най-добрият лек за всички болежки на дамите – от болезнен цикъл до наднормени тегло.

Подуването на корема е проблем не само на пълните хора. С чаша запарка от бял равнец ще се спасите от това неприятно и нелицеприятно състояние. Пригответе лековитата течност като оставите за петнадесет минути лъжица от дрогата да се запари във вода (една чаша).

Приготвеният извлек приемете на три пъти. Пият се равни части от него преди хранене.

Ако предпочитате варианта таблетки, тези на д-р Тошко са алтернатива за това. Известният лекар препоръчва с лечебна цел от тях да приемате между три и шест хапчета дневно.

С лимон и сода.

Комбинацията от лимон и сода е позната като средство за бързо отслабване. Ефектът от нея е най-силен, когато се приема на празен стомах. Силно алкализиращото действие на тази смес помага за изгаряне на мазнините.

Не губете време и я пригответе като разтворите лъжичка сода в двеста и петдесет милилитра вода и след това добавите сока от един лимон.

С лимон и зехтин.

Познатият ни с лечебните си качества лимон топи мазнините и в комбинация със зехтин. За да засилите метаболизма по естествен път е необходимо първо да пречистите организма си от токсини и отрови.

Перфектният начин за това е приемът на гладно всяка сутрин (поне тридесет минути преди хранене) на лимонова напитка.

Освен с алкализиращите си свойства този еликсир има силен антиоксидантен и пречистващ ефект. Пречистването на черния дроб засилва метаболитните дейности и прави след това приложението на всеки диетичен режим ефективно.

С лимон и магданоз.

Комбинацията от магданоз и лимон е друг изпитан способ за справяне с натрупаните мазнини и токсини. Еликсирът, който Ви предлагаме, е добре да изпивате сутрин на празен стомах. Необходимо е да повтаряте тази процедура пет поредни дни, след което да преустановите изпълнението й за десет дни и да повторите отново.

За приготвянето на целебната течност се нуждаете от връзка магданоз, лимон и чаша предварително преварена вода (трябва да бъде хладка). Поставете измития магданоз в блендер. Прибавете го към лимоновия сок и разредете с водата.

Розмарин.

С успокояващите свойства, които притежава уханният розмарин, е предпочитана билка за избавяне от натрупаните килограми. По време на диета организмът е подложен на невероятен стрес.

Средството, което не само ще премахне стреса, но и ще  засили ефекта от всяка диета, това добре познатият ни като билка и подправка розмарин. Всекидневно приемайте по една чаша чай от него приготвен така:

Към предварително загрята до точка на кипене вода се добавя лъжица от билката. След киснене с продължителност десет минути, запарката е готова за прием.

Зелен овес.

Билката, пречистваща организма и в частност черния дроб по-добре от всяко друго природно средство, е зелен овес. Запарка от него чисти шлаките и токсините.

зелен овес
Отвара от зелен овес помага за бързо отслабване

Тяхното натрупване е отговорно за мудната храносмилателна и отделителна система и в резултат от това страда целият организъм. Това страдание се изразява не само в най-различни болежки, но и натрупване на излишни мазнини, както и задържането в тялото на отпадни вещества.

Оставете да се запари за десет минути лъжица от дрогата  в 450 мл вода. Приготвеното количество се пие на три пъти. След петдневен режим, процедурата може да бъде повторена. Между двете серии трябва да има пауза от десет дни.

Диета със зелен чай

Едномесечна диета със зелен чай помага не само за отслабване с около десет килограма, но и за пречистване на тялото. През целия този период е задължително да приемате по литър зелен чай, който може да бъде топъл или охладен.

Приготвянето му става чрез метода запарване с две специфични особености – водата за запарката не трябва да бъде вряла и количеството дрога  за 200 мл вода е две чаени лъжички. Времето за запарване е от три до пет минутки.

Най-подходящият сезон за провеждането на този режим е лятото, тъй като сезонните летни плодовете допълнително утоляват жаждата и не позволяват да се стигне до дехидратация.

За старт на деня предлагаме лека и засищаща закуска. Вариантите за нея са два – варено яйце с пълнозърнест хляб или овесения ядки с нискомаслено мляко.

зелен чай
С диета със зелен чай може да смъкнете до 10 килограма за месец

За обедното хранене е добре да консумирате задушено или варено месо(телешко или пилешко), комбинирано със свежа салата.

Следобед задължително хапнете някакъв плод – ябълка или банан. Вариантите за вечеря също са два – сирене (предварително изкиснато, за да се обезсоли) и свежи зеленчуци; задушено или варено пилешко месо с варени картофи. Препоръчваме да редувате двата варианта. Най-добре е в дните, в които на обяд хапвате месо, вечерята да бъде постна и обратно.

Гъвкавата диета със зелен чай е предпочитан вариант, защото позволява консумацията на храни от всички продуктови групи и по този начин организмът не страда от липсата на определена храна. Хора със стомашни проблеми, гастрит и колит е наложително да се въздържат от този метод за отслабване.

На Сание.

Зеленият китайски чай на Сание представлява комбинация от едноименния чай с още няколко билки – слез(цвят и лист), бамбук (лист), лотос и кайсиев цвят. Той може да бъде приеман с цел отслабване и за стимулиране дейността на ленивите черва.

В зависимост от това към какъв ефект се стремим се определя приема му. С цел изгаряне на токсините е задължителен всекидневния му прием за около 30-40 дни. След пауза от месец, приемът може да се възобнови отново.

За регулиране на изпразването на дебелото черво е препоръчително приемът на Сание да бъде два-три седмично. Желателно е чаят да се пие вечер, защото в началото предизвиква силни колики.

На Биопрограма.

Чаят на Биопрограма за отслабване е уникална билкова комбинация, представляващ смес от корени от глухарче (Taraxacum), гръмотрън (Ononis), бял равнец (Achillea millefolium – стрък), плодчета хвойна (Juniperus), кори от зърнастец (Rhamnus)и цветове от бъз(Sambucus) и роза. По една чаша от него се пие три пъти преди хранене, като се приготвя според указанията на производителя.

Този уникален продукт е в помощ на всеки, които иска да отслабне или да пречисти тялото си от токсини и да засили метаболизма си.

Ако Вие знаете друг метод за ефективно отслабване с билки и народна медицина, ще се радваме да го споделите с нас. Много хора търсят лек за наднорменото си тегло и са готов да опитат всичко, за да се избавят от излишните килограми дори и с риск за здравето си. Методите, които предлагаме в тази статия са безобидни, при условие, че се изпълняват точно.

Помогнете те да достигнат до хората, които се нуждаят от тях, споделяйки ги в мрежата. Благодарим Ви, че сте наш читател и споделяте материалите ни!

Вижте мнения и отзиви във Форум БГ-билка по-долу, както и тези свързани текстове по темата:

Безплатен абонамент за БГ-Билка!

Отслабване с билки и народна медицина – мисия възможна
4.4 (88%) 5 votes

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Buffer

2 Comments

  1. Здравейте,аз съм много доволна от зелен чай и малко мента + джинджифил на прах вътре, без мед. Слагам лимонов сок и той е приятен и тръпчив. Много течности- няколко чая дневно, сок от зеленчуци : моркови и каквото имате вкъщи- целина, домати, старички краставици… така се изхвърля и излишната вода, която е основа за мазнинките.До обяд само чай плодове- организмът се чисти и не му е нужно ядене. Особено с 1 час разходка рано сутрин е перфектно за отслабване.На обяд ям нормално, без да се тъпча, но винаги салатата е първа. Вечер, салата, малко кисело мляко, или зеленчуци на пара, или малко накиснати ядки. Е, след час, като се обади стомаха, 1 топъл чай върши работа Ходя да плувам на басейна+ малк гимнастика там или 1 час разходка вечер Без да гладувам отслабвам с около 4 -5 кг/месец, което е достатъчно. Увивам краката със стегнати ластични бинтове, правя им масаж с някаква прясна билка , накисната за 14 дни в зехтин и ефектът е налице ! Аконямате много воля, купете си една миниполичка и я закачете на видно място. ато сте много гладна си я гледайте и ще сте доволна само на 1 салата за вечеря. Успех момичета !

    • Благодарим ви, Стефка Смокова! Между другото и ние пробвахме вашите билки за отслабване и действа много добре, особено на корема! Не ни трябват никакви абсурдни хапчета! Жива и здрава!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Копирането на текстове от сайта е абсолютно забранено!