Ad Clicks : Ad Views :

Сребърна вода. Приложение. В носа. За пиене и за бебета

Приготвяне на сребърна вода и колоидно сребро. Принцип на лечение (кои бактерии мори?). Коларгол – капки за нос при хрема или синузит. При себорея.

Още в текста: За простата и при простатит. Действие, цена и дозировка. Приложение за деца и бебета. С клеева тинктура (прополис) при запушен нос. При кандида. При екзема. За щитовидна жлеза. При розацея. При туберкулоза. За уши. При хемороиди. За черен дроб.

Приготвяне на сребърна вода и колоидно сребро.
Чудотворната сребърна вода, известна още като колоидно сребро, е възможно да приготвите у дома с минимални усилия. Въпреки, че не изключваме възможността да си я набавите от близката аптека, предлагаме ви метода за нейното приготвяне, който е елементарен и се осъществява с минимални усилия. Необходимо за тази цел е да почистите два сребърни пръстена със сода бикарбонат. Поставете ги в чаша с вода и добавете лъжичка сода. Течността започва да кипи и на повърхността й изплува мръсотията, натрупана по повърхността на бижутата. След като се уверите, че те са идеално чисти, се пристъпва към същинското приготвяне на колоидно сребро.

Използвайте старо зарядно за телефон. Премахнете буксата, която се поставя в мобилно устройство и оголете кабела. С двете жички, които ще видите след оголване на кабела, се вързват пръстените.

Малко бурканче напълнете с дестилирина вода и поставете в него вързаните пръстени. Между тях е необдомо да не се осъществява контакт, както и между оголения кабел и течността. За да сте сигурни, че това условие е изпълнено, използвайте щипки за пране, с чиято помощ прикрепете кабелите към ръба на бурканчето.

сребърна вода
Не е трудно да приготвите сребърна вода у дома

Включете зарядното в тока и изчакайте час, за да се заради водата със сребърни йони. След това тя е готова за употреба.

Препоръчваме приготвеното по този начин колоидно сребро да не се използва за вътрешен прием, тъй като не е ясно каква е процентната концентрация на сребърни йони и съществува потенциална опасност от предозиране.

Приготвеното в домашни условия колоидно сребро намира приложение в почистването на дома. (сребърнавода.com)

Принцип на лечение (кои бактерии мори?).

Колоидно сребро притежава невероятната способност да убива повечето бактерии, с които се сблъсква тялото ни. Установено е, че техният брой е над 650 и те загиват буквални за минути след прием на сребърна вода. Тя действа не само върху бактериите, причиняващи възпаления, но и срещу тези, виновни за кошмарните гъбички.

Патогените загиват бързо след след контакта им с положителните сребърни йони. Тези микроорганизми не развиват резистентност към колоидно сребро. И в този аспект то е по-мощен лек от антибиотик. В принципа му на действие е заложено блокирането на притока на кислород към патогените. То този начин бактериите не могат да се развива в човешкото тяло и загиват. Установено е, че гибелта им е на лице само 6 минути след приема на колоидно сребро.

Изключително мощно е въздействието на сребърна вода срещу кандида, стрептококови бактерии и ешерихия коли.

Попадайки в стомаха колоидното сребро влиза във взаимодействие с киселините на стомашния сок и само за няколко часа се абсорбира  от черния дроб и жлъчката. Чрез тях този елемент достига до лимфата. От там преноса му до кръвта е ясен. Веднъж попаднала в кръвта, сребърната вода действа на принципа на антибиотик – убива всички вредн микроорганизми.

Полезните вещества в сребърна вода се абсорбират и кожата, когато лекът се прилага външно. Чрез кожата тя попада в кръвопотока и от там се обуславя полезното и въздействие при различно заболявания.

Коларгол – капки за нос при хрема или синузит.

По същество капките коларгол представляват комбинация от колоидни сребро и йод. Неприятните цапащи капки имат специфика на приложение, към която е задължително да се придържате.

Те действат добре при хрема и синузит, тъй като спомагат за пречистване на синусите от насъбралия се в тях секрет. С тях трябва да се вминава, тъй рискът от пресушаване на лигавицата не е малък.

При себорея.

Коментираната сребърна вода е лек при себорея. С памучен, напоено с нея, може да третирате поразените участъци. За по-добър ефект паралелно приложете и вътрешен прием – по лъжица от течността, разтворена в чаша вода. Колоидно сребро атакува директно причинителя на себорея и освен, че цери заболяването, тя стопира неговото развитие.

За простата и при простатит.

При болна простата и простатит се препоръчва лечебен курс със сребърна вода.

В продължение на месец пациентът трябва да приема на празен стомах колоидно сребро в концентрация 30 мг/л. В тази потенция може да бъде открита единствено в аптеки Ремедиум, където се доставя след предварителна поръчка.

Дозите, които е  препоръчително да бъдат приемани, са съответно по 30 мл преди сутрешното и обедното хранене и двойно по-голямо количество преди вечеря. След едномесечния лечебен курс с колидно сребро се препоръчва едномесечен прием на пробиотик.

Читател на Пулс.бг твърди, че по този начин е успял да изцери болната си простата си поредица от неуспешни антибиотични курсове, в резултат, от които се появила антибиотична резистентност и гъбички.

Действие, цена и дозировка.

Коментираното колоидно сребро е със силно изразено антивирусно, антигъбично и антимикробно действие и това обуславя приложението му при различни болестни състояния.

Относно дозировката на лековитата сребърна вода липсват категорични данни за оптималната доза, която е максимално полезна за здравето и не нанася вреда на организма. Въпреки това се приема, че допустимото количество колоидно сребро, което може да се приеме за денонощие, е в интервала от петдесет до двеста микрограма.

Съветваме Ви да се придържате към тази дозировка, която е варираща спрямо остротата на протичащата симптоматика. При превишаването й се наблюдава специфично оцветяване на кожата в сребрист цвят, което е невъзможно да се премахне.

Това състояние е известно като аргририя и се наблюдава в резултат от излишъка сребърни йони, които тялото не може да обработи. Интересното в случая е, че специфичното оцветяване на кожата остава дори и след преустановяване на приема на колоидно сребро.Със сребърната вода не трябва да се прекалява и когато тя се използва външно.

Препоръката тук се обуславя от факта, че колоидното сребро се абсорбира от организма и чрез кожата. Затова е необходимо то да се прилага предпазливо дори в случаите на външен прием.

В случай, че паралелно с медикаментозното лечение приемате и колоидно сребро добре е да поглъщате половин час преди прием на лекарства. То притежава уникалната способност да засилва полезното им действие цели десет пъти, а това на билките – седем пъти.

Във всяка аптека може да откриете целебната течност на изключително достъпна цена, която е в интервала от пет до десет – единадесет лева, в зависимост от грамажа и концентрацията на сребърни йони в нея.

Приложение за деца и бебета.

Сребърната вода намира приложение и при лечението на бебета и деца, както и за профилактика от вирусни инфекции. Поставянето на капчица от нея във всяка ноздра, е по-мощен лек за запушен нос, отколкото повечето лекарства.

Този метод е абсолютно безвреден дори за бебета. При вирусни инфекции, както и за предпазването от такива се препоръчва на бебето да се дава по лъжичка сребърна вода, разтворена в двадесет милилитра трикратно. При най-малките пациенти този метод е приложим най-много седем предни дни и да се повтори след почивка със същата продължителност.

Продължителността на приема от възрастни е двадесет дни, а дозировката е една супена лъжица.

бебе
Сребърната вода е безвредна дори за бебетата

В помощ на родителите на бебета сребърната вода е и при подсичане. Прилайте я под формата на спрей и възпалението в чувствителните зони бързо ще отшуми.

Спреят помага и при зачервявания по кожата, причинени от алергия. Просто впръсквайте от него по два три пъти на ден върху засегната кожа. Опитайте се да предпазите третираната кожа от намокряне с вода поне половин час след приложението на спрея.

Промивки на носа, ушите и гърлото също са ефективни при инфекции, засягащи тези органи. Този метод е приложим при по-големи деца, заради спецификата на неговото изпълнение.

Ако детето Ви кашля, измийте устата и носа му с колоидно сребро. С цел профилактика от инфекциозни заболявания и засилване на имунитета, давайте на детето по  всеки ден по 50 мл сребърна вода 1-2 mg/l, като може да я разделите на няколко приема и да я добавите към водата му.

Ако детето Ви е настинало може да опитате и с тампон, напоен в затоплена сребърна вода. Поставете го между венците и бузата на място, което е възможно по близо до гърлото. Детето трябва да изплакне устата си със затоплено колоидно сребро 35 mg/l. Само за два, най-много три дни симптомите на настинката отшумяват напълно. Този метод също се препоръчва за по-големи деца, тъй като спецификата на неговото изпълнение не може да се спази с точност от по-малките деца. (Моетодете.бг)

Друг безопасен метод, който същевременно е много ефективен при възпаление на гърлото е вдишването на аерозоли от спрей сребърна вода. Направете няколко впръсквания във въздуха в непосредствена близост до носа на малчугана.

С клеева тинктура (прополис) при запушен нос.

сребърна вода
При запушен нос използвайте сребърна вода

При запушен нос невероятен лечебен ефект притежава комбинацията на колоидно сребро с клеева тинктура. От двете съставки се използват по десет милилитра за получаването на назални капки. Два-три пъти на ден в ноздрите се накапва по капчица от нея.

Разтворът може да се прилага и при бебета и деца, но с повишено внимание, заради вероятността прополисът да предизвика алергична реакция.

При кандида.

При кандида спасение ще откриете в колоидното сребро. Използвайте го както вътрешно, така и външно. Приемайте я в доза от сто грама по три пъти на ден. Изберете колоидно сребро в концентрация от 0,1  mg/l.

Добре действат и промивки, които се правят по по три пъти на ден. За тях се използва колоидно сребро в потенция 10 mg/l. Компреси с предварително затоплена сребърна вода (30mg/l) също действат добре. Може и да поставите във влагалището тампон, напоен топлата течност.

При екзема.

При екзема впръсквайте по няколко пъти на ден в кожата си спрей колоидно сребро. Изберете разтвор, който е с по-висока концентрация. Това правило важи при външния прием на сребърна вода. За вътрешен прием се избира такъв с по-ниска концентрация с изключение на редки случаи, когато вътрешно се приема развор, наситен с висок процент сребърни йони.(savitron.eu)

За щитовидна жлеза.

При инфекции на щитовидната жлеза приемайте по три пъти на ден по лъжица колоидно сребро, разтворено в половин чашка вода. Изберете такава в концентрация от 5 mg/l, за да помогнете на деликатната жлеза да се справи с инфекцията.

При розацея.

При розацея лечебно е действието на колоидното сребро, когато то се прилага директно върху кожата. Всеки ден правете топли компреси като поставите върху засегнатия участък кърпа, напоена със затоплена сребърна вода в потенция 35 mg/l.

розацея
Сребърната вода лекува розацея

Температурата на течността трябва да бъде около 35-36 градуса, а продължителността на процедурата около половин час, най-много 40 минути. Обикновен резултатът е видим до три-четири седмици редовно приложение на метода. В случай, че той е незадоволителен след този период, удължете срока с около две-три седмици.

При туберкулоза.

При туберколоза се препоръчва трикратен прием на лъжичка колоидно сребро 1 mg/l. Лечебният курс е с продължителност месец-два. Колоидното сребро може да се включи и към болничната терапия на заболяването като това се прави чрез добавяне на колоидно сребро към инфузионния разтвор.

За уши.

При болки в ушите се накапват от пет до седем капки във всяко ухо. Процедурата се повтаря по два-три пъти на ден. При ушни инфекции и възпаления на слуховия канал се правят промивки на ушите със затоплен разтвор на колоидно сребро (температура около 36 градуса).

Може да направите и компрес с лековитата течност, като изберете такава в потенция от 20-25 mg/l. Със сребърната вода, която е предварително затоплена до 36 градуса, намокрете две памучни тампончета и ги поставете на входа на слуховите канали. Останете така поне половин час.

При хемороиди.

При хемороиди правете по два пъти на ден компреси с колоидно сребро в концентрация 35 mg/l. Помагат и промивки, които е необходимо да се правят след сутрешния и вечерния тоалет. Колоидното сребро спира кървенето и облекчава болката, действайки като блокатор на болковия симптом.

За черен дроб.

За черен дроб сребърната вода се използва както за лечение, така и за прочистване. Тя се свързва с натрупаните в нето токсини и спомага за по-бързото им извеждане от организма.

При инфекциозен хепатит приемът на колоидно сребро също е ефективен. В продължение на десет дни болният трябва да приема по сто милилитра от лечебната течност в концентрация от 1 mg/l. Приемът се извършва преди храна и курсът трае десет дни. При тази диагноза не пренебрегвайте назначеното Ви от специалист лечение.

А Вие използвали ли сте колоидно сребро? Споделете с нас за Вашите впечатления от него.

Ако статията ни за сребърна вода Ви допада, гласувайте за нея и я споделете с приятелите си в мрежите, за да достигне и до тях тази полезна информация. Благодарим Ви, че споделяте написаното от нас и сте наш читател.

Вижте мнения и отзиви във Форум БГ-билка по-долу, както и тези свързани текстове по темата:

Безплатен абонамент за БГ-Билка!

Сребърна вода. Приложение. В носа. За пиене и за бебета
4.1 (82%) 10 votes

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Buffer

3 Comments

  1. Здравейте! Аз приемах няколко пъти сребърна вода по схемата, която е зададена, но при всеки път от тях имах много яко гадене. Когато я спра, и гаденето спираше. Интересно, никъде не прочетох за такова странично действие.

  2. Не се опитвайте да правите колоидно сребро по описания начин . Много е висок риска да се навредите с такъв аматьорски метод за направа на сребърна вода. Купете си от аптеката или онлайн, има фирми които се занимават с производство но колоидно сребро от 20г. По-добре се доверете на тях. Аз позвах за вътрешен прием такова сребро и имах чудесни резултати за кървене на венци и проблеми с чревния тракт.

  3. Не се притеснявайте да си направите уред за колоидно сребро. Дори от проба 925 (бижутерската§ то е отличен лечител. Още по-добре ще бъде ако си купште т бижутер чисто сребро(1000) ,продава се на бобчета, които разпрескайте с чук,докато станат на кръгла пластинка. закачете същата на електродите и си направете вода. В детските ми години баба ми, поставяше една малка сребърна паричка във 2-3 литрово менче за дова и всички деца пиехме вода само от него.НЕ БОЛЕДУВАХМЕ! В аптеките е безбожно скъпо. Скоро купих за една жена 1 шишенце-250 грама за 15 лева. Ако си го произвеждате сами ще ви излиза не повече от 1 лев за същото количество.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Копирането на текстове от сайта е абсолютно забранено!