Английска сол: Топ начини за лечение, отслабване и разкрасяване с магнезиев сулфат

Как се приготвя за пиене (+ доза за прием). За детоксикация на организма (пречистване на тялото), жлъчка и черен дроб. Цена. За отслабване + диета с английска сол. Има ли вреда от нея?

Още в текста: Приложение при запек (за разхлабване). Колко често може да се пие? Време на действие. За прочистване на дебело черво. При болка, крампи и спазми. Вана с английска сол. При гъбички по ноктите. При подагра. При навяхване. За коса. За кожа.

Как се приготвя за пиене (+ доза за прием).
Продуктът, който може да откриете във всяка аптека, познат ни като английска сол, представлява магнезиев сулфат или както още го наричат фармацевтите го наричат епсом. Ползите му за здравето ни са безчет, но преди да започнем да го употребяваме, задължително трябва да се запознаем с начина на неговото приложение и стриктно да се придържаме към предписанията.

За пиене лек с медицинския продукт се приготвя като се разтвори в чаша вода (задължително хладка) количество от десет до тридесет грама. Дозата се приема еднократно, освен ако в предписания лечебен метод не е упоменато друго.

В малка доза от пет грама с епсом, разтворен в топла вода, се приготвя лек за перорален прием за засилване на жлъчната дейност.

За детоксикация на организма (пречистване на тялото), жлъчка и черен дроб.

За детоксикация на организма се препоръчва английска сол, която пречиства идеално не само Вашия черен дроб, но и свързаната с него жлъчка. Магнезиевият сулфат, съдържащ се в този уникален продукт, е всъщност съставката, която върши главната роля в детокса.

За бърз детокс и цялостно пречистване на организма разтворете от десет до тридесет грама в малко вода. Приемът на тази напитка гарантира изхвърляне на токсините, отложени в дроба, засилване секреторната функция на жлъчката и цялостно пречистване на тракта.

английска сол

Английска сол за лечение

С този невероятен метод не злоупотребявайте в никакъв случай. Допустимо е приложението му само два пъти годишно.

Предлагаме Ви програма за пълен детокс с помощта английска сол и витаминозен сок грейпфрут, взаимствана от zemianazaem.com. Важно условие за положителни резултати е вътрешното убеждение, че тялото Ви се нуждае спешно от детокс.

Не започвайте режима, ако не сте силно мотивирани и убедени, че тялото Ви се нуждае от мощно пречистване. В противен случай вероятността да се откажете при първата срещната трудност е прекалено голяма.

За точното изпълнение на програмата е нужно да приготвите разтвор от осемстотин милилитра вода с четири пълни големи лъжици английска сол. Приготвеното количество се приема в четири приема. Първата доза погълнете точно в 18,00 ч. Хапването на резенче лимон след след това е най-добрият начин да премахнете неприятното вкусово усещане в устата.

След часа преминете към приема на втората доза. Ако до час и половина след това все още не сте имали позив за дефекация, трябва да го предизвикате чрез направата на клизма, желателно с хладка вода.

Пригответе сок от цитруса в количество от сто и осемдесет милилитра. Прибавете сто и двадесет мл висококачествен зехтин. Разклатете енергично съда, в който се намира този лек. Най-добре е да изсипете в шише с капачка, което разклатете енергично 30 пъти преди да погълнете съдържанието в него. Консумацията на маслено-цитрусовата напитка по предписание се осъществява в 22, 00 часа, след което незабавно легнете.

Необходимо е тялото Ви да е в покой (лежи се по гръб) за поне двадесет минути, без да извършвате никакви действия и усилия. Освен появата на позиви за уриниране е възможно да усетите, че Ви се гади и дори да повърнете. Това са нормални реакции за организъм, подложен на процедура за детокс. В този етап от програмата жлъчните канали са отворени и изхвърлянето на всички токсини и камъни от тях е възможно.

В 6-6,30 часа сутринта приемете и предпоследната доза, а последната – два час след този прием. Необходимо да приемете сок, приготвен от моркови, червено цвекло и ябълки, два час след тази процедура. След още един час доставете на организма си поредната доза пречистващи компоненти – салата от настъргани моркови, ябълка и червено цвекло (предварително сварено). Плодово-зеленчуковият микс буквално ще измете останалите в тялото токсини. (Лекар.бг)

Цена.

Английската сол е лек достъпен за всеки, който се предлага в аптечната мрежа на цена от осемдесет стотинки за тридесет грама.

За отслабване + диета с английска сол.

Безспорно най-цененото качество на английската сол е способността й да засилва процесите на отслабване чрез активизиране на чревната перисталтика и извеждане от органите и системите на всички токсини, шлаки и излишни течности.

Най-препоръчваният подход от специалистите за здравословно отслабване е приема на количество от десет до тридесет грама, разтворено в малко вода.

Двата най-популярни режима за редукция на теглото с помощта на магнезиев сулфат са режим с чай (черен) и лунна диета.

Към първия метод се отнася предписанието за поглъщане на миркодози английска сол в количество от десет-петнадесет грама сутрин, но всеки ден. Приемът се допълва от пет-шест чаши черен чай и няколко порции за деня, но в редуцирани количества на месо, пълнозърнести продукти, яйца (варени) и круши. Продължителността на режима е точно пет дни.

Вторият метод или така наречената лунна диета, у нас се препоръчва от известния д-р Михайлов. Започването на диетата се съгласува с лунните фази и е задължително стартиране на режима в точния момент – два дни преди пълна луна. И тук магнезиев сулфат се пие ежедневно в същите дози. Освен него през трите дни, докато трае диетата се изпиват и по два литра цитрусови сокове. (Лекар.бг)

Има ли вреда от нея?

Приемът на магнезиев сулфат е възможно да предизвика вреда, когато за състоянието на пациента не е уместно внасянето на допълнително количество йони на сяра. Противопоказанието е в сила за пациенти с бъбречна недостатъчност. Вреда може да нанесе приема на продукта и бременните, кърмещите жени и децата, ненавършили шест годишна възраст.

Приложение при запек (за разхлабване).

Безспорно най-известното приложение на тази сол е като лек при запек. Използването на този продукт ежедневно с цел разхлабване не бива да се допуска. Този лек наистина помага, но не очаквайте това да се случи на мига.

Много често пациентите, прибягващи до лечение на запек с английска сол, искат да засилят действието й и малко след първата доза поглъщат втора. Този метод е абсолютно погрешен. След приема на една доза разтворена английска сол е необходимо да изчакате преди да настъпи желаният ефект. Поглъщането на двойни дози магнезиев сулфат не води до нищо добро – прочистване на червата и перисталтиката стават неконтролируемо бурни.

Разрешаването на проблема със запека по този метод не е способ, който е възможно да бъде прилаган редовно. Специалистите не го препоръчват като метод за ежедневно приложение, защото това е гаранция, че червата ще станат по-лениви.

Въздействието на този продукт се изразява във втечняване консистенцията на фекалиите и улесняване тяхното придвижване към края на червото. Това се постига чрез насищане на тракта с доптлнителни количества течности, водещи до омекване на фелакиите.

Колко често може да се пие?

Специалистите препоръчват да се приема английска сол два пъти годишно. Допуска се ежедневното й поглъщане за срок от три до пет дни, но единствено при значително редуциране на дозата.

Време на действие.

Времето на действие на английската сол обикновено не настъпва веднага, а часове след това. Възможно е то да се прояви след половин денонощие.

За прочистване на дебело черво.

Идеално средство за прочистване на дебелото черво е прием на пакетче английска сол, добавена към малко хладка вода. Методът действа буквално като метла, която отмита всички токсини по стените на червото. Солта улеснява придвижването на отпадните вещеста. В способността й да разрежда консистенцията на фекалиите се крие нейната ефективност.

При болка, крампи и спазми.

Крампите, спазмите и болката се овладяват лесно с помощта на епсом. Най-подходящо в случая е кисненето в магнезиев разтвор, получен от разтварянето на английска сол във вода. Продуктът въздейства стимулиращо и активизиращо върху интензитета на кръвообращението.

Магнезият и сярата отпускат напрегнатия мускул, релаксират сухожилията и насърчава производството на нова клетъчна маса в мускулната тъкан. Благоприятства за разнасянето на оточността и нейното редуциране.

Вана с английска сол.

вана с ангкийска сол

Вана с английска сол лек при множество оплаквания

Безспорно най-добрият метод да доставите на клетките в тялото всички полезни агенти от английската сол е чрез потапянето във вана с английска сол. Трансдермалният прием на коментирания магнезиев сулфат осигурява в пъти по-ефективно усвояване на полезните вещества от пероралния прием.

Кръвният поток на тялото абсорбира най-добре солта. При разтварянето й във водата във ваната протича процес, известен като обратна осмоза. Специфична за него е способността да изтегля от тялото всички токсини, извеждайки ги на кожната повърхност, а от там те се изхвърлят благодарение на порите.

Порестата структура и пропускливостта на кожата позволява навлизането на магнезия и сулфата в тъканите. Ваните с тази невероятна сол са най-благоприятният способ за запълване на липсите от магнезий в тялото. В съчетанието му със сулфат той спомага за изграждането на протеинови молекули, които са част от ставите и мозъчната тъкан.

Редовното прилагане на баните помага за възстановяването и поддържането на минералния баланс в тялото, като същевременно с това имат болкоуспокояваш ефект. Препоръчителни са след тежък и напрегнат ден, мускулни и ставни болки, повишена нервност, безсъние.

Изключителните ползи от приложението на този метод не се изчерпват до тук. Ваните действат детоксикиращо, помагат при настинка и за намаляване на започнали възпалителни процеси. Ползите, които имат на дермално ниво, също не са за подценяване. Препоръчителни са при кожни възпаления и досадните гъбични инфекции.

Противиоказанията за приложението им важат за бременни, кърмачки, пациенти с обезводняване и кожни изгаряния. А тези с високо кръвно задължително трябва да потърсят съвет от натуропат преди да приложат метода.

Отделете около 40 минути – време, което да прекарате във ваната. През първите двадесет минути протичат процеси по активна детоксикация  на тялото. По време на втория етап от процедурата полезните агенти проникват в кожната тъкан.

Количеството епсом, което се разтваря във водата, е чаша и половина. За засилване на антиоксидантните ползи прибавете чаша зехтин. За насърчаване детоксикационните процеси се прибавят джинджифил или лют пипер – от една лъжица до половин чаша. Няколко капки от любимото Ви етерично масло също са добър вариант за пълноценен релакс.

Използването на измивни продукти отслабва действието на солта. (biopogled.com)

При гъбички по ноктите.

От досадните и много упорите гъбички по ноктите е възможно да се преборите с домашен лек, в чийто състав влиза коментираният продукт. Преди да нанесете с памук от лековития разтвор, изкиснете за десет минути поразените участъци в оцет.

За приготвянето на лека смесете гореща вода (една чаша) със сода бикарбонат, английска сол – по една лъжица и по две кислородна вода и оцет. След намажете ноктите и кожата около тях с лосиона, изчакайте да изсъхне и след това поставете превръзка. За месец редовно приложение по два пъти дневно на тези процедури, ще успеете да се справите с упоритите гъбички.

При подагра.

Облекчаващо при подагра действа накисването на краката в леген с вода, в която предварително сте разтворили пакетче английска сол. Успокояващото действие се дължи на магнезия,който притежава способността да отпуска и релаксира. Същевременно с това той активизира кръвообращението, което също е решаващ фактор за туширане на болката. (narodnirecepti.blogspot.com)

При навяхване.

Дискомфорта при навяхване се овладява с помощта на магнезиевия сулфат. И тук действа методът, които Ви представихме в горната точка – киснене във вода, в която предварително е разтворена английска сол. Този лек не само релаксира сухожилията, но и помага за спадането на отока и редуциране на синините.

За коса.

Голяма част от Вас вероятно дори не са чували за ползите, които магнезиевият сулфат предоставя на косата. Смесването на балсама за коса с равни части магнезиев сулфат (по една лъжица) е прекрасен начин да подхраните косата си, за да стане тя бляскава и обемна. Времето за престой на тази смес е двадесет минути, след което се отмива единствено с вода.

коса

За здрава коса 0 м

Вероятно не знаете, че магнезиевият сулфат действа на принципа на попивателна гъба върху себума, отделен в скапла. Разтворете девет лъжици от медицинския продукт в половин чаша шампоан. Още с първото приложение ще се убедите в мощния ефект на тази смес.

За кожа.

Серните йони в магнезиевия сулфат са невероятен еликсир за епидермиса – помагат му да се пребори по-бързо с възпаленията и да възстанови своята цялост и свежест. За мека и сияеща кожа правете редовно пилинг с английска сол, примесена с кокосово масло. Използвайте кристалчета магнезиев сулфат, които директно се смесват с маслото.

Друг метод да доставите на кожата си всички полезни агенти, съдържащи се в удивителната английска сол е приготвянето на спрей. В шишенце с пулверизатор, пълно с чиста вода, разтворете две-три лъжици от кристалчетата.

Този разтвор обезболява и успокоява кожата, засегната от слънчево изгаряне. Впръсквайте го колкото често и необходимо без опасения, че ще предозирате с продукта. При този метод не съществува такава вероятност.

Ако Вие знаете други методи за лечение и разкрасяване с английска сол, ще се радваме да ги споделите с нас. Оценете този информативен материал чрез скалата по-долу и го споделете в мрежите, за да достигне и до приятелите Ви тази изключително полезна информация.

Английска сол: Топ начини за лечение, отслабване и разкрасяване с магнезиев сулфат
4.4 (87.62%) 21 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Английска сол: Топ начини за лечение, отслабване и разкрасяване с магнезиев сулфат

  1. Английската сол е невероятно средство за лечение на мускулни болки и особено на болки в кръста. За целта се прави баня с по 2 ч. чаши епсом, едра морска сол и сода за хляб. Могат да се добавят по 10-ина капки етерично масло от лавандула, розмарин и евкалипт. Аз лично съм изпитала тази полза многократно.

    Ваната се прави за 40 мин. Първите 20 мин. се отделят токсините от тялото а в следващите 20 мин. тялото се минерализира от солите. Прави се поне 4-5 последователни дни.

    За съжаление епсома е много скъп в България. Аз го купувам в Щатите на цена 10 пъти по-ниска от тази в БГ.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *