Чудото кордицепс цери от бронхит до безплодие и рак (Всичко за тибетската гъба)

Кордицепс синенсис, линчжи. Гъба – гъсеница. Действие. Лечебни свойства. Мнения. Къде се продава (аптеки, онлайн), цена. Има ли фалшив кордицепс? Комплекс – с други гъби.

Още в текста: Капсули. На прах. Течен, на ампули. Дозировка, предозиране. Лечение. Странични ефекти. Рак, онкология. Бронхит. Язва. Бъбреци. Бременност. Безплодие. Миома. Простатит. Очи. Гломерулонефрит. Отслабване. Ревматоиден артрит.

Кордицепс синенсис, линчжи.

От векове на китайската медицина е познато чудото кордицепс синенсис, до което днес и ние има щастието да се докоснем. Тази гъба вирее във високите части на Тибет, където влажността е силно повишена, а кислородната концентрация силно разредена.

И докато преди пет хиляди години това природно чудо е било достъпно единствено за китайските инмператори, то днес, всеки които желае да го приема и има нужда от него може да си го набави под формата на добавка. Такъв вариант е комбинацията с линжчи – една от най-ценните билки на изтока, превъзхождащи дори женшена. Тази гъба съдържа полизахаридите с най-активно действие, които не са открити в друг растителен вид на нашата планета. Притежава силно изразено антираково и антиалергично действие. Приемът й подпомага усвояването на кислорода при дихателни проблеми, подобрява съпротивимостта  на тялото при стрес и заболявания. (tiande.ovo.bg)

В бионергичния имуномодулатор кордицепс синеннсис и линчжи действието на двете гъби се синергизира и от прпоплиса. Този биотоник е силен антиоксидант, който има превантивно и лечебно действие срещу цироза, хепатит, рак и куп възпалителни заболявания. Предотвратява метастазното разпространение, подобрява метаболизма и регенеративните процеси.

Кордицепс и линчжи успешно работи при нарушен липиден обмен. Намира приложение в профилактиката на атеросклероза и за укрепване на имунитета и за по-бързо възстановяване след операции. При изтощаване на нервната система и обща отпадналост, както и при проблеми с кожата и косата, добавката също е незаменима. (good-health.com.ua)

Гъба – гъсеница.

кордицепс

Кордицепс е известен като гъбата-гъсеница

Коментираният кордицепс всъщност не е обикновена гъба, а гъсенична гъба. Хранителната основа за развитието и растежа й не е като тази при останалите гъби, а представлява вид гъсеница, нападана от гъбата.

Растителният субстрат напада гъсеницата и с тялото си, наподобаващо формата на пръст, успява да я убие. Гъбата расте и се развива благодарение на тази гъсеница. Всички видове от тези гъби са паразити, като най-известният от тях е кордицепс синенсис Cordyceps sinensis – известен още и като гъсеницата зеленчук. (bb-team.org)

В превод името й буквално означава главата на бухалката (корд – бухалка; цепс – означава глава, а и синенсис – китайски)

Опитите на учените за култивиране на този паразитен вид за сега са безуспешни. Добите са недостатъчни да задоволят нарастващата нужда на съвременната фармация от този незаменим природен лек.

Действие.

Гъсеничната гъба се отличавава с имуномодулиращо, антиоксидантно, противовъзпалително, антиканцегрогенно действие. Приемът й е свързан със значително увеличаване на виталния капацитет и физическата издръжливост на тялото чрез подобряване процесите на кръвообращение.

Регулиращо е въздействието на гъбата и по отношение нивата на свободните радикали. Върху патогенните микроорганизми, попадащи в тялото има антибиотично въздействие.

Лечебни свойства.

Лечебните свойства на гъсеничната гъба излизат извън полезните свойства на останалите китайски гъби. В това отношение кордицепс ги превъзхожда. Лечебните свойства на това тибетско чудо се изразяват в:

 • регулиране стойностите на глюкозата в кръвта
 • насърчаване функциите на имунната система
 • стопиране анормалния клетъчен растеж
 • унищожаване на нахлуващите микроби
 • стимулация функциите на нервната система
 • стопиране проявите на признаците на стареенето
 • регулиране стойностите на артериалното налягане
 • насърчаване производството на тестостерон
 • подобряване на паметта и способността за концентрация
 • намалява оксидираните в тъканите мазнини
 • спомага за нормалното функциониране на белите дробове и бъбреците
 • поддържа гъвкавостта на кръвоносните съдове чрез отделянето на азотен оксид (zdravivsekiden.com)

Мнения.

Мнения на потребители, приемащи кордицепс, може да откриете в интернет. Ето и някои от тях. Пациент, приемащ гъбата, споделя че е успял да повиши жизнения си тонус и да запази теглото си и да се пребори с кошмарния шум в ушите. Друг споделя, че с приема само на една таблетка е успял да се справи с депресията, а след приема й буквално чувства, че ще се излети всеки момент.

Друга потребителка споделя, че благодарение на екстракта от кордицепс, сестра й е успяла да пребори климактеричните проблеми и чувства невероятен прилив на енергия.

Професионален джудист разказва, че приема на кордицепс в комбинация с рейши е неговата формула за издръжливост и бързо възстановяване след тренировки.

Друг пациент разказва, че благодарение на гъбата е възвърнал увереността си е успял да разреши всичките си проблеми в любовния живот. Майка споделя, че дъщеря й успяла да се справи с косопада, благодарение на кордицепс. Тя разказва, че гъбата е успешната формула, благодарение на която семейството й е забравило за настинките и инфекциите. (fungo.ws)

46-годишният М.А. от Кюстендил е успял да пребори пиелонефрит за три месеца благодарение на комбинацията от кордицепс и цинк.

69-годишният Й.М. лекувал безуспешно хроничен простатит и хламидийна инфекция, които успял да пребори три месеца след приема на гъбата.

При 38-годишната Б.С. от самоков, туморните маркери след операция на поразените от рак млечни жлези, са в нормални граници благодарение на лечение с кордицепс.

Къде се продава (аптеки, онлайн), цена.

С кордицепс е възможно да се снадите от повечето аптеки – Ревита, Медея, Ремедиум като и онлайн от aktivnibiodobavki.com, shop.zdravnitza.com, revita.bg. Цената, на която ще откриете добавката, е в  от интервала от 16,50лв за 90 капсули, 500 мг до 100 капсули за 97 лева в същата концентрация.

Има ли фалшив кордицепс?

Голямата разлика в цената на добавката естествено поражда въпроса дали се предлага фалшив кордицепс. Килограм от тибетското чудо струва повече от килограм злато – 3 000 долара. За да сте сигурни, че купувате истински продукт, правете това само от лицензирани производители, притежаващи сертификат за качество и произход.

Комплекс – с други гъби.

Кордицепс е се съчетава успешно с други гъби. Освен в комплекс с рейши, може да я откриете и във вариант, в който тя е съчетана още с Агарикус Блазей, Шиитаке, Мейтаке, Кориолус, Херициум, Полипорус, Аурикулария, Копринус. Този невероятен комплекс съчетава мощното действие на всички тези гъби и повлиява благоприятно на всички системи в човешкото тяло.

В добавката е вложен прах от гъбите, получен по иновативен метод, гарантиращ запазване на всички полезни съставки в тях. (herbs-doctor.com)

Капсули.

Кордицепс капсули се препоръчват за общо укрепване на организма и поддръжка на имунната функция. Освен, че повишават жизненоспособността, редуцират умората и действат предпазващо по отношение на туморните образувания и вредното въздействие на радиацията. Повлияват благоприятно на симптоматиката, с която протичат заболявания като бронхит и астма.

В разнообразието от капсули, които се предлагат, тези на Тянши се отличават със специфичен метод на извличане на праха, гарантиращ запазване полезните съставки в максимални количества. В тях се съдържа мицел (ферментирал) от праха на гъбата + аденозин и манитол. (aktivnibiodobavki.com)

На прах.

Кордицепс  на прах се отличава с концентрация на активното вещество в по-високи стойности – цели 1500 мг. В капсулите тя е 500 мг. Превъзходен продукт предлага Зоя.бг. Качествата му вълнуват всеки, които желае да подобри издръжливостта си, да пречисти тялото си на клетъчно и енергийно ниво и да подобри интимния си живот.

Синергичният прах е подходящ за приготвянето на уникална енергизираща напитка в количество от половин до четири чаши в зависимост колко наситен желаете да бъде вкуса й. Количеството в пакетчето представлява една доза.

Приеманото количество може да бъде увеличено или намалено в зависимост от желанието и нуждите Ви, без риск от предозиране. В тази тонизиращ прах освен кордицепс са включени и разтворими екстракти от следните билки – корени от женско биле, женшен, стевия, мента и шипка. (zoya.bg)

Прахчето може да бъде прибавяно към шейк, храна или да се консумира задължително. С него е възможно да приготвите и дресинг за любимите си салати, като смесите праха с мазен (растителна мазнина), кисел (оцет), сол и сладък агент (мед или кокосова захар).

Течен, на ампули.

Извличането на течен кордицепс се осъществява по иновативен метод, постижение на съвременната медицина. В него се съдържа кордицепин и цели 20 аминокиселини. Това вещество регулира дейността на нервната система и функционирането на половите хормони.

Препоръчва се употребата им на пациенти с онкологични заболявания, преминали курс на химио- и лъчетерапия. (youneed-bg.com)

Дозировка, предозиране.

Дозировката за прием на кордицепс се определя от вида и концентрацията на продукта. Таблетките се приемат според препоръката на фирмата производител и са обусловени от концентрацията на активните съставки.

Прах от сушената гъба приемайте в доза от два грама, по два или три пъти на ден. Тинктурата също се приема от два до три пъти на ден в дозировка от десет до петнадесет капки. (bilki.pharmacy-bg.com)

Не съществува нито един регистриран случай за предозиране с кордицепс.

Лечение.

Гъбата се използва като допълнение към основното лечение на заболяванията, за които се препоръчва – язва, простатит, гинекологични и онкологични заболявания. Обикновено лечението с него трае три месеца, след което следва поддържащ курс. Не са установени взаимодействия на този натурален продукт с лекарства.

Странични ефекти.

кордицепс

Гъбата кордицепс вирее в Тибет

Не са регистрирани странични ефекти в резултат от приема на кордицепс. В миналото са регистрирани два случая отравяне с желязо след прием на гъбата. Но след поредица от изследвания е било установено за причина за това е замърсен продукт, а не състава на китайската гъба. (bg.winesino.com)

Рак, онкология.

Невероятната гъба се използва с успех в онкологията за лечение на рак и туморни образувания, засягащи различни органи на тялото. Удивителни са резултатите, които проф. Аркадий Гамперис е констатирал – пациенти с четвърта степен на рак са се подобрили неочаквано след приема на кордицепс.

Ефектът на тибетското чудо се дължи на голямото количество мелатонин, който се отделя след приема на гъбата. (lechitel.net)

В онкологията се използва при некроза на инфилтратите, тъй като успешно стопира този процес. В този случай се препоръчва прием на  гъбата в комбинация с Рейши и Агарикус (от всяко се приемат три пъти на ден по три таблетки).

Най-силно е въздействието на този продукт върху кръвта и лимфата, но въздействието му кратко – едва половин година. Въпреки това има висок антираков индекс – 60. Доказано е, че повишава нивата на хемоглобина след противоракови терапии.

Рейши – гъба, която лекува дори рак. Цена, мнения, противопоказания

Бронхит.

бронхит

Кордицепс лекува бронхит

При бронхит лечебното действие на гъбата се изразява в подобряване на белодробната дейност. Продуктът увеличава притока на кислород към белите дробове с цели 15%, което улеснява значително затруднената дихателна дейност при бронхит.

Язва.

При язва състояние на пациентите се подобрява значително след прием на кордицепс. Китайското чудо повлиява благоприятно на стомашната лигавица.

Бъбреци.

Този продукт подобрява динамиката на клетките, което се отразява добре и на дейността на бъбреците. Бъбречната функция се подобрява благодарение на аминокиселините и другите полезни съставки в гъбата. Тя е в състояние дори да стопи туморни образувания в този орган. Подобрява дейността на надбъбречните жлези, извеждайки енергийния излишък Ин от пикочната система. (aktivnibiodobavki.com)

Между 17 и 19 часа е интервалът, в който се препоръчва прием на гъбата в този случай.

Бременност.

Липсват проучвания за влиянието на гъбата върху плода и майката по време на бременност, което е причината продуктите с тибетското чудо да не се препоръчват на жените в това деликатно състояние.

Безплодие.

При безплодие гъбата също оказва положително въздействие върху репродуктивните способности на двата пола. Препоръчва се прием на добавката с кордицепс плюс, в която действието й е синергизирано с екстракт от женшен. Цери женско и мъжко безплодие, благодарение на уникалната си способност да подобрява дейността на половата система и най-вече да регулира произвежданите от нея хормони.

Миома.

Виталната гъба топи миома и приемът й в някои случаи изключва напълно необходимостта от оперативна намеса.След диагностициране на заболяването не предприемайте самолечение дори и с кордицепс, въпреки безспорните ползи от тибетското съкровище.

Простатит.

Осезателно е положителното въздействие на продукта при простатит. В този случай за господата има още едно голямо предимство от приема на гъбата – повишава се тяхната потентност и издръжливост. Известно още от древни времена е действието на този продукт като афродизиак.

Очи.

Необичайно широкият спектър на полезно действие на гъбата се допълва и от ползите, които приемът й оказва върху здравето на очите. Неприятното състояние, известно като мушички пред очите, може бързо да бъде овладяно с помощта на този уникален продукт.

Гломерулонефрит.

При гломерулонефрит въздействието на гъбата също е удивително. Състоянието на възпалените бъбречни глумерули се подобрява, тъй като се засилва притока на кръв на бъбреците. Според китайските лечители това природно чудо лекува, синхронизирайки енерията на Ин и Ян и отблокира каналите, в които има застой на енергия.

Отслабване.

отслабване

Кордицепс за бързо отслабване

Доказани са ползите на тибетския продукт и за бързо отслабване. Кордицепс е една от гъбите, използвани от гейшите за отслабване и регулиране на липидната обмяна. Изключително популярен е методът „Ямакиро“, който гарантира отслабване.

Той включва прием половин час преди сутрешното и вечерното хранене на екстракти от кордицепс, рейши, шиитаке и мейтаке – по една ампула. Допустимо е течният вариант да бъде заместен с лъжичка прах от виталните гъби.

Ревматоиден артрит.

Пациентите с ревматоиден артрит е препоръчително да избягват приемам на кордицепс, тъй като той има имуностимулиращо действие и не се препоръчва при автоимунни заболявания, каквото е и горепосоченото.

Въпреки това няма как да не споменем, че гъбата повлиява положително при изтръпване и оточност на ставите и сухожилията около тях.

Използвали сте кордицепс и какво мислите за него? Ако този материал Ви допада и мислите, че би бил полезен и на приятелите Ви, гласувайте за него и го оценете чрез скалата по-долу.

Вълшебната тибетска гъба – кефир: Как да се лекуваме с нея?

Чудото кордицепс цери от бронхит до безплодие и рак (Всичко за тибетската гъба)
5 (100%) 6 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Чудото кордицепс цери от бронхит до безплодие и рак (Всичко за тибетската гъба)

 1. пила съм кордисепс купен от аптеката и ми направи впечатление,че качва кръвното налягане/както всички имуностимулатори струва ми се/

 2. Аптеки Марешки имат ли Кордицепс, в какъв вид и колко струва?Може ли човек да отглежда тази гъба-гасеница домашно, как да се снабди и как да се отглежда?

 3. Не разбрах кордицепс имуномодулатор ли е, или имуностимулатор, на различните сайтове се дава противоречива информация?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *