Ябълков пектин – на прах и др. Как се приема? При запек. Цена

Действие на ябълков пектин на прах. Ползи и вреди. Желязо. Йод. Храни, съдържащи пектин. Видове: ябълков, цитрусов, други. Дозировка: на прах, течен, гранули, таблетки, капсули, цена.

Още в текста: Пектин, мед, канела и кисело мляко – Мермерски. Ябълков оцет. Арония. Витамин С. Инулин. Приложение: Отслабване, диета. Токсини. Запек, диария. Холестерол, черен дроб, жлъчка. Гастрит, колит, газове. Диабет. Бременност, за деца.

Действие.

Обикновено, чувайки за пектин, асоциираме този лек с отслабване. Но ползите от приложението му и неговото лечебно действие не се изчерпват до тук.

Той се използва като средство за понижаване холестеролната концентрация в кръвта. Силният вискозитет на ябълковия пектин насърчава отделянето на жлъчни сокове. Той стопира вдигането на глюкозата в кръвта след прием на въглехидратни храни. Това обяснява положителния ефект на пектина върху интензитета на изпразване на стомаха. Вискозитета на този невероятен продукт забавя интензитета на храносмилане и времето, за което се изпразва стомаха. Това създава измамно усещане за ситост и съответно до значително по-малко количество на консумираната храна. Положително повлиява и върху процесите с изпразване на дебелото черво.

Фекалните остатъци, прилепнали по неговите стени, се разграждат по-бързо благодарение на ферментацията на пектина. Ферменатационните процеси на този уникален продукт се ускоряват от микробите, намиращи се в дебелото черво.

Попадайки в стомаха той се свързва с тежките метали, намиращи се в тялото и способства тяхното бързо извеждане от него.

Ако приемате нискоестерофициран ябълков пектин, за него е необходимо да знаете, че намалява всмукателните способности на мед, калций, цинк и желязо. За разлика от него приемът на високоестерифицирания пектин не води до смущения в минералния баланс.

Този уникален продукт, който се извлича предимно от ябълки, е със силно изразено въздействие при аномалии в сърдечната дейност и смущения в мозъчната дейност. (lekastva.blogspot.bg)

ябълков пектин

Ябълковият пектин лек за куп здравословни проблеми

Най-общо казано действието на пектина може да се опише с това на гъба. Той има силно изразената способност да набъбва. Попадайки в червата чрез вода и попивателната си способност извежда всички токсини от тях.

Ползи и вреди.

Широспектърното действие на пектина обуславя и многобройните ползи, които той има за здравето. Редовният му прием води до нормализиране стойностите на захарта, холестерола и кръвното налягане. С около 15% се понижават стойностите на вредните мазнини, известни като лош холестерол.

При замърсяване на черния дроб с токсини също са на лице куп ползи за тялото. Подобрява се фукцията не само на този орган, но и на жлъчката, сърцето и мозъка.

Склонността към отлагане на жлъчни камъни се свежда до минимум след редовен прием на ябълков пектин.

Наред с всички ползи от приема на пектин има и някои вреди, които се проявяват единствено при приема му в големи количества. Те се изразяват в метеоризъм, влошено усвояване на въглехидрати, протеини и минерали.

Желязо.

Продължителната употреба на пектин крие риск от възникването на железен дефицит – понижаване стойностите на жизненонеобходимото желязо. С цел избегняване на този риск и всички усложнения, произхождащи от това, задължително включете минерала под формата на добавка. (Пулс.бг)

Йод.

Ябълката е един от малкото плодове, богати на йод и той се съдържа и в извличания от нея ябълков пектин. Микроелементът е от изключително значение за нормално протичане на процесите в тялото и най-вече за функцията на ендокринната система.

Храни, съдържащи пектин.

Безспорно сред храните, съдържащи пектин, лидерската позиция държи ябълката. Но тя не е единственият плод, в който може да бъде открито това полезно вещество. То е налично и в цитрусите, дюлите и сините сливи.

От гореизброените храни ябълките са най-богати на това ценно вещество, което намира приложение и като естествен желиращ агент. В най-високи количества се съдържа в зелените ябълки. Не случайно продаваният пектин се извлича предимно от тях.

Консумацията на храни, богати на това вещества, предпазва от резки изменения в нивата на кръвната захар и забавят усвояването на глюкозата от организма. Приемът им също така потиска развитието на ракови клетки в дебелото черво. Научно доказано е, че коментираното вещество облекчава състоянието на пациенти с диагноза рак и освен това засилва действието на лекарствата.

Препаратите, приемани с него, не се разтварят директно в стомаха, а достигат до огнището на заболяването и разгръщат пълния потенциал на действието си именно там.

Видове: ябълков, цитрусов, други.

Най-разпространеният вид пектин е ябълковият. Заради способността му да неутрализира киселините и основите той е изключително ценен компонент в здравословия и диетичния начин на хранене. За разлика от неразтворимата целулоза той е напълно ферментиращ продукт, който разгражда, свързвайки се с токсините и отпадните вещества и ги изхвърля от тялото.

Популярен и е цитрусов пектин, за който е установено, че бори метастазите. Той се извлича от кората и вътрешността на цитрусите, които са богати на коментираното вещество. Специфична за него е способността му да се свързва с протеина галктин три, който предотвратява втвърдяването на сърдечния мускул.

Известна и е способността му да изхвърля от тялото тежки метали без това да води до екскреция на жизненоважни аминокиселини и микроелементи като магнезий, мед, калций, желязо и селен. Незаменим е и по отношение на поддържане на здравия клетъчен растеж. (biomall.bg)

Други източници за производство на пектин освен ябълки и цитруси, са цариградско грозде, дюля, синя слива, круша и гуава.

Дозировка: на прах, течен, гранули, таблетки, капсули, цена.

В зависимост от формата на добавката прахообразна маса (прах), течен разтвор, таблетки, гранули или капсули, се определя и дозировката, която не е препоръчително да бъде надвишаване.

От прахообразния пектин приемайте по лъжичка дневно, примесен със същото количество мед и малко кисело мляко. Той се предлага на цена от три лева за 40 грама. (apteka.framar.bg)

Изключително удобен за прием е течният пектин, който се предлага в опаковка с еднократни дози с тегло от 2,3 грама. Предлага се в комбинация със зелен чай и кофеин, която е изключително ефективна за отслабване. Дванадесет еднократни дози струват 12,5 лв. Едномесечна терапия с чист ябълков пектин (течен) ще Ви струва 66 лв. (aquapectin.com)

Ябълков пектин под формата на таблетки се приема в дозировка от три таблетки, които се приемат по два или три пъти дневно. Цена за 60 броя е 4 лева; 90 броя в комбинация с витамин С струват 6 лева. (pharmalife.bg)

Пектин на гранулки може да закупите за осем лева (цена за опаковка от 90 грама). Дневно може да приемате от него от пет до петнадесет грама. Дневната доза (пет грама = две чаени лъжички) се приема преди храна (половин час). Гранулките се разтварят в сок от арония -200 мл. Втората доза за деня се поглъща половин час след вечерното хранене. (Фрамар.бг)

Капсулите пектин в зависимост от концентрацията на активното вещество се приемат според предписанията на производителя. Капсули от 500 мг се приемат в доза от една-две по два-три пъти на ден. Деветдесет броя от тях се предлагат в аптечната мрежа и онлайн магазините за 30-35 лв.

Пектин, мед, канела и кисело мляко – Мермерски.

пектин

С лека на проф. Мермерски с пектин не само ще отслабнете бързо

На голяма популярност се радва лека на прочутия проф. Мермерски с пектин, мед, канела и кисело мляко, който не само е мощно средство за отслабване, но и цяр против рак. Продуктите, необходими за неговото приготвяне са:

  • кисело мляко – една кофичка
  • ябълков пектин – една голяма лъжица
  • мед – същото количество като пектина
  • нарязани орехови ядки – около 40-5о грама, което се равнява на десет ореха
  • канела – половин лъжичка
  • прополис – 30 капки

Разтворете пектина в млякото, като първоначално разбърквате сместа няколко пъти, след това я оставяте през нощта да престои в хладилник. Възможно е да разтворите консервиращия агент в млякото непосредствено преди приема на лека, но в такъв случай е необходимо да изчакате няколко минути, докато той се разтвори напълно. За да  си спестите времето в чакане сутринта, по-добрият вариант е накисването на пектина в млякото от вечерта.

Останалите съставки се прибавят сутринта и сместа се разбърква енергично. Съставките в този лек са идеалното средство за отслабване, изчистване от токсини, регулиране на кръвното, сърдечната дейност, забавяне проявата на признаците на стареене. (bgnow.eu)

Ябълков оцет.

В познатия ни ябълков оцет също се съдържа пектин в големи количества. Като част от диетичния режим е добре да включите добавката ябълков оцет с пектин,  която освен с килограмите и с холестерола се бори с високото кръвно, болките в ставите и възпаленото гърло.

Арония.

Освен, че лековитата арония е богата на пектин, тя е ефективен лек при холестетол, когато се комбинира с коментираното вещество. Една чаена лъжичка пектин на прах разтворете в чаша сок от плод и ежедневно приемайте по две дози от този илач.

Витамин С.

Таблетките пектин с витамин С са препоръчителни за пациенти, работещи в силно замърсена среда, както и такива с висок холестерол. Дозата от 3-6 таблетки дневно може да бъде увеличена на 10-12 за пациентите, чието ежедневие е свързано с активна двигателна дейност.

Инулин.

За компенсиране съществуващия недостиг на растителни фибри, приемайте пектин+инулин. Добавката е ефективно средство за цялостна детоксикация и се препоръчва при гастрит, атеросклероза, сърдечно-съдови проблеми и чернодробни заболявания.

Приложение: Отслабване, диета.

Безспорно топ приложението на ябълковия пектин, което заема първо място в класацията, е използването му за отслабване. Лекът на д-р Мермерски е част от ефективна диета, която гарантира смъкването на осем до десет килограма за месец. Няколко дни се опитайте да се храните единствено с тази смес, като е позволено да хапвате и свежи плодове, в случай че изпитвате глад.

Първите дни това вероятно ще Ви се стори невъзможно за изпълнение, тъй като тялото е свикнало да приема по-обилни количества храна. След няколко дни може да прибавите към менюто си по-леки ястия като варен ориз, печено или варено бяло месо.

Полезна закуска за сваляне на килограми е прибавянето на лъжица пектин към овесените ядки. Не забравяйте да добавите към закуската лъжица мед и половин лъжичка канела.

Приемът на гладно на лъжица пектин, разтворен във вода, също повлиява благоприятно на отслабването.

Токсини.

Пектинът е изключително ефективно средство за изхвърляне на токсини. Попадайки в лимфата, това вещество се насочва директно към токсичните съединения в тялото ни и ги изхвърля чрез отделителната система.

Запек, диария.

При запек положителното въздействие на пектина се определя от способността му да предизвиква дразнене върху червата и по този начин се насърчава чревната перисталтика и освобождаването от отпадните продукти.

Коментираният ябълков пектин работи в полза и за запазване на благоприятната чревна микрофлора. Нормализира дейността на тракта и насърчава синтеза на полезни чревни бактерии. Веществото има силно изразен антибактерициден ефект, особено срещу Стафилококус ауреус.

Интересно е свойството на пектина да противодейства не само на констипацията, но и на диарията. То се дължи на способността му да увеличава вискозитета на отпадните вещества. Диарията се свързва с риск от обезводняване, който се избягва с прием на пектин. При проведено изследване с деца, страдащи от диария, се наблюдава липса на странични ефекти и бързо изцеление при деца, приемащи екстракт от лайка и пектин.

запек

С помощта на ябълков пектин ще се избавите от запека

Въпреки това е в сила предупреждение да не се приемат големи количества пектин, тъй като приемът му в по-високи дози също би довел до диария. (bg.winesino.com)

Холестерол, черен дроб, жлъчка.

С редовен прием на ябълков пектин се постига с от пет до 18% редукция на нивата на лошия холестерол. Това вещество разбива мастните натрупвания и извежда излишната мазнина от организма.

За ефективното пречистване на дроба от токсини също е от голямо значение. Попадайки в тялото, това вещество не се изхвърля директно от отделителната система. То достига до местата с натрупване на токсини и други вредни вещества и спомага за тяхното извеждане от организма.

Коментираният ябълков пектин е има куп ползи и за дейността на жлъчката, тъй като не позволява отлагането на камъни в нея и способства за разбиването на вече образувалите се.

Гастрит, колит, газове.

При стомашни проблеми и неразположения като гастрит, колит и газове, незаменим е ябълковият пектин. Най-доброят начин да приготвите стомаха си за предизвикателствата, пред които той се изправя при консумацията на храна, е да изпиете сутринта лъжичка пектин, разтворен от вечерта в малко вода. Този лек успокоява дразненето и премахва подуването, съпътстващо неприятните газове.

Диабет.

Приемът на ябълков пектин е препоръчителен за пациенти с диабет и това доказват редица изследвания, които насърчават редовния му прием от пациенти с това заболяване. Установено е, че само за двадесет дни с редовен прием на веществото (по 20 грама дневно) се подобрява значително глюкозния толеранс. (revita.bg)

Бременност, за деца.

Ябълковият пектин е възможно да бъде включен в менюто по време на бременност, без приемът му да поставя в риск майката и плода. Той може да бъде приеман и от деца, но за тях препоръчваната доза се намалява наполовина или с една четвърт. (revita.bg)

Надяваме се, че тази материал е бил от полза за Вас. Ако това е така, споделете го с приятелите си, за да помогне и на тях. Благодарим Ви, че сте наш читател и оценявате материалите ни!

Ябълков пектин – на прах и др. Как се приема? При запек. Цена
5 (100%) 4 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *