Кленов сироп. Как се пие, цена. Диета и странични ефекти

Как се пие кленов сироп? За отслабване. Диета + на Бионсе. Цена. Резултати. Отзиви, коментари и мнения. Захранване. Палмово-кленов сироп на Гарабитов.

Още в текста: При рак и химиотерапия със сода бикарбонат. Мадал бал. При диабет, гликемичен индекс. За прочистване, детоксикация. Какво е Клас A, B и C? За деца. Магазини в България. Калории. Желязо. Странични ефекти. За кръвно. За жлъчка. При подагра. Черен дроб. Как се прави? Как се пие?

За отслабване.

На придобиващия все по-голяма популярност кленов сироп се приписват едва ли не чудотворни свойства, едно от което е бързото отслабване. Специално за Вас, нашите читатели ще се опитаме от отсеем от океана от информация в интернет, истината за този продукт и правилния начин за неговото приложение. Куп известни личности се доверяват именно на този сироп, за да поддържат идеални мерки, а броят на специалистите, които го препоръчват за отслабване са все повече.

Те го препоръчват горещо, тъй като той не само изгаря запасите в мастните депа, но и ефективно прочиства организма. Но отслабване с него има някои специфични особености. Захранването е преходен момент и от него зависи дали ще възвърнете старото си тегло или ще успеете да запазите новата си фигура.

Диета + на Бионсе.

След спазването на популярната диета с кленов сироп ефектът й е осезаем – не само, че ще тежите с няколко килограма по-малко, но и подобреното състояние косата и кожата Ви също ще бъде факт. Като бонус е и приливът на енергия и подобряване на физическото и психическото здраве.

На диетичния режим с невероятния сироп може да разчитате три-четири пъти годишно. С негова помощ ще успеете да смъкнете между пет и десет килограма само за десет дни.

Най-популярният режим със сиропа, до който прибягват повечето известни личности, основните хранения за деня се заместват с напитка, приготвена от следните продукти:

кленов сироп

Кленов сироп за отслабване

 • кленов сироп – клас А или С
 • лимонов сок – равни количества от двете съставки – по две супени лъжици
 • джинджифил на прах – една щипка=1/4 малка лъжичка или същото количество лют червен пипер
 • вода – топла или студена в зависимост от личните предпочитания – 300 мл

От два до четири литра дневно е необходимото количество от този еликсир, което трябва да приемате ежедневно за срок от десет дни. През целия този период е необходимо да се въздържате от консумацията на друга храна. В случай, че изпитвате непреодолим глад между приема на тази еликсир приемайте по чаша чай от мента или вода (негазирана).

Важно след края на режима е захранването през следващите дни, на което ще обърнем специално внимание малко по-долу.

кленов сироп

Бионсе отслабва с кленов сироп и лимони

Диетата, която спазва Бионсе е разновидност на тази, с малка разлика. Благодарение на нея обичаната изпълнителка е успяла да смъкне десет килограма за период от десет дни. Всъщност диетата не е измислена от изпълнителката и съществува от средата на миналия век, но придоби популярност като диетата на Бионсе, тъй като тя я популяризира преди време.

За приготвянето на напитката, която е основна част от режима, е необходимо да смесите в един съд:

 • вода – три литра
 • лимонов сок – една чаша
 • кленов сироп – една чаша
 • лют червен пипер – една чаена лъжица

Ежедневно се приемат от осем до дванадесет чаши от този чудодеен еликсир. Реакции на организма като гадене, раздразнителност, диария и повишено чувство на глад, са напълно нормални и се дължат на протичащите детоксикиращи процеси в тялото.

За пълноценен детокс сутрин преди да погълнете първата доза за деня от този еликсир изпийте чаша чай от сена със щипка нейодирана сол. След края на режима не се връщайте към вредните хранителни навици. Бъдете подготвени психически за кардинална промяна в начина Ви на хранене, за да запазите постигнатите резултати. (healthy.afya-pharmacy.bg)

Цена.

Кленов сироп може да откриете на различна цена, която се определя от неговия клас, разфасовка, политика на доставчика и наличието на сертификат за продукт на биодинамично земеделие. Средната цена на качествен кленов сироп, предлаган у нас е около 40 до 50 лева за литър. По-малките разфасовки излизат по-скъпо и съответно по-големите са по-икономични.

Резултати.

Резултатите, които се постигат след стриктно спазване на диета с кленов сироп, са загуба на около пет до десет килограма. Подобрява се цялостното състояние на организма – храносмилателна, отделителна и сърдечно-съдова система функционират по-ефективно.

Отзиви, коментари и мнения.

Отзивите и мненията, които се разпространяват в интернет пространството за отслабването с кленов сироп, са противоречиви. Ще откриете както положителни, така и негативни коментари от потребители, включили кленов сироп в храненето си. Ето и някои от коментарите, които открихме:

 • Читателка на Розали споделя, че преди да започне диетата с този чудодеен продукт три дни е консумирала единствено фрешове с лимонов сок. Диетата с кленов сироп тя спазвала точно 12 дни, след което започнала с плавно и балансирано захранване – три дни само фрешове, три дни само плодове и три дни само зеленчуци. Крайният резултат – минус осем килограма.
 • Потребителка на bg-mamma.com  е настроена скептично към продукта и счита, че гладуването е по-здравословно и ефективно с плодове, а не с продукт, който не се приема добре в Западна Европа.
 • Читателка на spodeli.net пише, че е очарована от действието на кленовия сироп. Първите няколко дни от диетата е изпитала дискомфорт, изразяващ се в силно главоболие, гадене и диария.

Захранване.

След успешно изпълнение на диетата с кленов сироп, която е истинско предизвикателство, постепенното захранване е от първостепенно значение нза запазване на постигнатите резултати. Най-важни за първите дни, по време на които се осигурява плавен преход. Първият ден след режима приемайте фрешове в неограничени количества, чай и вода.

Втория ден може да въведете на обедното хранене лека зеленчукова супа и една-две пълнозърнести бисквитки. Третия ден менюто става по разнообразно и храненията за деня включват съответно – фреш, зеленчукова супа и варени зеленчуци.

Палмово-кленов сироп на Гарабитов.

Прочутият Иван Гарабитов препоръчва като алтернатива на познатия ни кленов сироп комбинацията от палмово-кленов сироп. В него се съдържа сироп от пет вида палми, виреещи в Югоизточна Азия. Действието на кленовия сироп ( в тази комбинация е вложен продукт клас С) се синергизира с палмовия извлек. На тази композиция, известна като Мадал бал ще се спрем малко по-долу.

При рак и химиотерапия със сода бикарбонат.

Идеята за лекуване на рак с кленов сироп е лансирана от италианския доктор Тулио Симончини, който твърди, че е успял да излекувал стотици пациенти, включително и чрез директно третиране на туморите със сладкия извлек.

кленов сироп

Кленов сироп със сода бикарбонат против рак

Рецептата, която той препоръчва дори и при провеждане на химиотерапия, изисква смесването на част сода бикарбонат с три части био кленов сироп. Сместа е необходимо да се разбърква в продължение на пет минути на водна баня с температура от 45 градуса. От препоръчвания от италианския лекар лек приемайте по три малки лъжички в продължение на месец-два. (Блиц.бг)

Мадал бал.

Иван Гарабитов препоръчва отслабване с Мадал бал дори на пациенти с тегло над 150 кг. Различното при този метод на отслабване е, че не се разчита единствено на приема на сиропа, а се залага на индивидуална програма, включваща специален план на хранене, последващо захранване, дихателни и физически упражнения и възстановяване на клетъчния ритъм чрез процедури с уред за механични пулсации.

Най-популярната история във виртуалното пространство е на Диана Костова, която благодарение на този режим за четири месеца е успяла да смъкне около 60 килограма и от 150 кг да отслабне на 96 кг. Тя разказва, че при стриктно придържане към програмата ефектът йо-йо отпада.

Потребителки на bg-mamma.com също споделят за положителни резултати. Негативите за режима се отнасят по-скоро до неприятните ефекти, които се проявяват по време на спазването му – гадене, силно главоболие, раздразнителност и диария.

При диабет, гликемичен индекс.

За пациентите с диабет коментираният кленов сироп е за препоръчване пред употребата на захар. Естествената захароза и фруктоза в него го превръщат в добра алтернатива за заместване на захарта, която консумираме ежедневно.

Някои специалисти са на мнение, че дори най-качественият продукт не бива да присъства ежедневно в менюто на диабетиците, особено при тези, при които заболяването е от втори тип. Наличието на захароза и фруктоза е причината за тази препоръка. Тези захари макар и естествени биха натоварили допълнително панкреаса, а подобна ситуация трябва да се избягва от хора с този здравословен проблем. (Лекар.бг)

Ниският гликемичен индекс на кленовия сироп е предпоставка за контролиране нивата на глюкоза на пациентите, при които не са налични метаболитни смущения. Голяма част от съединенията в сладкия сироп подпомагат панкреасната дейност при здрави пациенти. (maplesyrup.bg)

За прочистване, детоксикация.

Диетата, която предложихме с кленов сироп, е най-сигурният начин за пълноценна детоксикация. Ако тя Ви се струва невъзможна за изпълнение и не се нуждаете от отслабване и целта Ви е единствено детоксикация, тогава приемайте веднъж седмично единствено кленовата напитка с джинджифил. Този метод за прочистване може да прилагате ежеседмично през цялата година.

Какво е Клас A, B и C?

Клас А, В и С са индекс за качеството и хранителната стойност на кленовия сироп. Сиропът с индекс А е първият, който се извлича о кленовия сок и е с най-високо витаминно съдържание, но не толкова сладък. След него се добива клас С, който се препоръчва за кулинарни цели. Той е доста по-сладък и има по-наситен цвят.

Сиропът с индекс В е среден клас, според европейските стандарти. Според американските категоризацията е клас А и В.

За деца.

Чудодейният сироп е прекрасна алтернатива за заместването на вредната рафинирана захар в менюто на нашите деца.

Заместването й с този невероятен продукт единствено ще доведе до позитиви за подрастващия организъм – той получава минерали и елементи необходими за развитието и растежа му, увеличават се съпротивителните му способности, насърчава се антиоксидантната му защита и се преустановява приема на празни калории, които постъпват в тялото чрез захарта.

Микроелементите цинк, магнезий и калций доставят на детския организъм необходимото за оптималното развитие на изграждащата се все още костна система. Регулира се дейността на тракта и дихателните органи си изграждат защита срещу инфекции – всичко това са ползите от въвеждането на кленовия сироп в менюто на детето.

Магазини в България.

Оригинален канадски сироп може да закупите освен от магазините за био и здравословни храни и от още 285 търговски обекта, които може да откриете на страниците на сайта maple-bg.com. Магазините Здравница и Зоя, както и горепосоченият сайт предлагат и онлайн поръчка. Продуктът се предлага и в аптека “Медея”, “Ави Фарма”, “Роял”, “Детелина 4”, “Св. Мина”, “Болина”, “Амара”, “Ню фарм” и други.

Калории.

По отношение на калориите се знае, че в сто грама от сиропа те са 261, което обяснява засищащите свойства на диетичните напитки с него. (kalorii.bazadanni.com)

Желязо.

Високите стойности на желязо са само част от позитивите на чудодейния сироп. Наличието му е предпоставка за пълноценно клетъчно хранене и повишено производство на червени кръвни телца. Този елемент спомага за нормално протичане на цикъла при жените.

Странични ефекти.

Тъй като коментираният продукт е изцяло натурален, приемът му не би следвало да поражда странични ефекти. Гадене, главоболие, отпадналост са по-скоро негативни ефекти, дължащи се липсата на прием на друга храна по време на режима. Не е изключено по време на провеждане на диетата възбуждането на заболяване, което се намира в латентно състояние.

За кръвно.

Ефектът върху кръвното след прием на кленов се сироп е в насока неговото понижаване. Пациентите с ниско кръвно е добре да бъдат внимателни с диетата.

За жлъчка.

На жлъчката и нейната дейност благоприятно се отразява кленовия сироп. Той повлиява положително върху проходимостта на жлъчните канали и въздействието му се изразява в тяхното разширяване и от там безпроблемно преминаване на токсините.

За неподготвения организъм диетата с кленов сироп може да се окаже предпоставка за силна жлъчка криза, предизвикана от изхвърляне на камъни и засядането им в разширените жлъчни канали.

При подагра.

При подагра приемайте напитка с кленов сироп, приготвена от следните продукти:

 • ананас – един брой, целият плод се пюрира
 • куркума на прах – две супени лъжици
 • джиндифил, свеж корен, настърган на ренде – три супени лъжици
 • два лимона – използва се сока от тях
 • кленов сироп – една лъжица

Всички тези съставки смесете в блендер, след което добавете лъжица мед. Ежедневно приемайте по сто милилитра от еликсира след едното хранене за деня. (zona-zdrave.com)

Черен дроб.

Като бонус от провеждането на диета с кленов сироп е пречистването на черния дроб. Сладкият еликсир действа като метла и буквално “измита” всички токсини и отрови не само от този орган, но и от цялото тяло. Способността му да топи мазнините е важна и за черния дроб, който също става тяхна жертва – затлъстяването на този орган е известно като стеатоза.

Как се прави?

Добиването на кленов сок и направата на кленов сироп е цяла наука. Сокът се извлича от дървото от месеците февруари до април, като са целта се правят процепи в стъблото на дървото. Чрез прокарани в тях тръбички сокът се извежда директно в цистерни.

За да се получи кленов сироп в познатия ни вид е необходимо той да се изпари, което е дълъг процес, изискващ доста време. От 40 литра сок се добива литър сироп и това обуславя високата му цена. (gotvach.bg)

Как се пие?

Напитките приготвени от кленов сироп се пият в количество от два до четири литра дневно.

А Вие какво мислите за кленовия сироп? Споделете с нас, ако сте го приемали. Ако Вие знаете други методи за лечение с него, пишете ни за тях. Споделете този материал и с приятелите си, за да достигне тази информация и до тях.

Кленов сироп. Как се пие, цена. Диета и странични ефекти
4.3 (86.67%) 6 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *