Какво и как да лекуваме с цинарикс – лекарството с артишок

Общото на цинарикс с артишок. Как се ползва за отслабване. Плюсове на лекарството, минуси. Мнения за цинарикс, отзиви, коментари. Цена. На сироп. На таблетки (хапчета, капсули). Против пъпки, начин на приложение, инструкция. При черни точки. Сравнение с Алкачофа де Лаон. За жлъчка (и камъни в жлъчката). При бременност. При мезотерапия. Алкохолизъм. При газове. С дуспаталин при подут корем. Дозировка и предозиране. Странични ефекти. За лечение на черен дроб. Противопоказания. Аналог: Екстракт от артишок на капки и чай.

Общото на цинарикс с артишок.

Цинарикс е същинско чудо, творение на съвременната медицина. Той е един от малкото фармацевтични продукти, в който е вложен натурален екстракт от екзотичния артишок. Във формулата е влошен воден екстракт от сухите листа на растението, което е добит по специфичен начин.

Във вложения екстракт съотношението между двата компонента е съответно от четири до шест части листа и част вода. В количествено отношение екстрактът се равнява на 55 мг от общото съдържание на активни вещества в таблетките.
Безценният екстракт е страндартизиран като хлорогеново киселина, от чието количество не по-малко от два процента съставляват кафеоилхиновите киселини.
Екстрактът прави този продукт толкова ценен. Приемайки го, дарявате на организма си всички ползи от вълшебния артишок. Безспорно ползите му, които най-силно привличат вниманието, имат отношение върху чернодробната и жлъчната дейност. Действието може да бъде сравнено с това на магнит, който привлича всички токсини в черния дроб и ги изхвърля от него по бърз и ефективен начин.

Пръв помощник е за изгаряне на мазнините, както и за изхвърлянето от тялото на излишните течности, виновни за подпухналостта и не по-малко неприятните отоци. Чревната система и целият тракт също са облагодетелствани от приема на екстракт от артишок. Растението буквално попива шлаките и токсините и усилва метаболитната дейност.

В резултат от това всички стомашни проблеми и придружаващите ги газове изчезват. Застоят на жлъчни сокове и претоварване на черния дроб също са лесно преодолими с помощта на цинарикс заради вложения в него екстракт от артишок. (zenslim.ru)

цинарикс

Цинарикс съдържа екстракт от артишок

Името на продукта произхожда от вълшебната съставка открита от учените в артишока. Това е антиоксидантът цинарин, на който растението дължи необятната си лечебна мощ. Той не само се свързва с всички токисини и ги изхвърля от тялото, но и успява да сведе до минимум негативите от техния престой в организма.

За това смело и без притеснения посегнете към цинарин. Разбира се, това не бива да правите единствено в определени случаи (кои са те, ще ви представим в точката за противопоказания на продукта).

Как се ползва за отслабване.

Безспорно приложението на цинарикс, което привлича най-силно вниманието, е включването му към режима за отслабване. Самият артишок диетолозите представят като чудотворен продукт.

Ползите му са обусловени от изобилието от фибри и почти незабележимото присъствие на мазнини. По деликатен начин приема не само на растението, но и най-вече на екстракта от него, дейността на тракта се регулира. Щадящо действа дори върху стомаха на пациенти, които често се оплакват от стомашни неразположения.

Още по-податлива на редуциращите теглото му свойства, е здравата и нормално функционираща храносмилателна система. При нея няма пречки за бързото усвояване на активните компоненти, съдържащи се в екстракта.

цинарикс за отслабване

Цинарикс помага за отслабване

В цинарикс полезните съставки в артишока действат още по-ефективно, заради допълните количества фибри, калций, калий и желязо, вложени в продукта. Тази комбинация насърчава черния дроб да изхвърли попадналите в него токсини. Изхвърлянето им е предпоставка за по-бърз метаболизъм и редукция на телесната маса като следствие от това.

Освен изхвърлянето на токсините и стимулиране на процесите, свързани с метаболизма, отслабващото действие на цинарикс е изразено и от изхвърлянето на излишните течности. Малко след като започнете курс с него ще установите, че подутият корем започва да спада. Често подуването се дължи на застой на течности и аномалии в дейността на тракта. И в двата варианта цинарикс ще Ви помогне, благодарение на безценния артишок.

Положителният ефект върху фигурата препаратът дължи и на способността си да стимулира редовното изпразване на дебелото черво. Така, че ако страдате от запек, имате още една причина за приемате цинарикс.

Приемайте го задължително по времето, в което консумирате храна. Поглъщането на препарата трябва да се осъществява с чаша напитка, несъдържаща алкохол – най-добре е това да бъде вода. Прием за един ден са общо три на брой, а количеството хапове – 1-2. (zenslim.ru)

Плюсове на лекарството, минуси.

Безпорно от плюсовете на цинарикс, а те никак не само малко, най-големият е неговият състав – активната съставка е извлечена от артишок чрез екстракция във вода на предварително изсушените листа. Към плюсовете се отнася и неговото меко действие, което не е краткотрайно, а продължава за дълъг период от време. Премахва напълно риска от застой на жлъчка в жлъчните пътища, като същевременно я подтиква да произвежда в по-големи количества от жлъчната течност.

Препаратът, действащ на принципа на добавка, насърчава и производствените процеси, касаещи образуването на панкреатични ензими.

Главен минус на препарата е вероятността той предизвика алергична реакция. Реакцията в случая е възможно да предизвика растителният екстракт или съдържащата се в продукта лактоза.

Мнения за цинарикс, отзиви, коментари.

Като цяло мненията за цинарикс във форумите са положителни. Ето и някои от тях:

  • Лазарина Трендафилова пише във Фрамар.бг, че се чувства много добре, откакто пие препарата след операция на жлъчката.
  • Михаел Димитров споделя, че проблемите с панкреаса е възможно да бъдат излекувани на сто процента благодарение на препарата.
  • Емилия пише в medicine.bg, че от шест месеца приема таблетките и се чувства много добре, отслабнала е с няколко килограма и холестеролът й е започнал да се нормализира. Тя подкрепя мнението  на учените е новото чудо на медицината, тъй като сама се е убедила в това твърдение.
  • Друг потребител определя ефекта на препарата като мигновен, но не пояснява какви са симптомите при него.

Не липсват и негативни коментари, но те се дължат по-скоро на странични ефекти като разстройство и гадене, а не на ефективността от приема на продукта.

Очакваме и Вие да се включите с коментари, ако имате лични наблюдения за препарата. Всяко мнение, съвет и препоръка ще е от полза за нашите читатели.

Цена.

Цинарикс е от продуктите достъпни за всеки по отношение на своята цена. За 60 броя таблетки е необходимо да заплатите малко повече от 12 лв. За сто милилитра сироп трябва да заплатите малко повече от седем лева.

На сироп.

цинарикс сироп

Цинарикс се предлага и като сироп

Течният вариант на цинарикс се предлага във вид на сироп. Действието и ефектът, който оказва неговия прием, са същите както от таблетките. Подходящ е за пациентите, на които приемът на таблетки не им допада и предпочитат течен вариант. Приемът му е по-приятен и заради естествения портокалов аромат.

На таблетки (хапчета, капсули).

На таблетки може да изберете цинарикс между класическия вариант – хапчета или обвити капсули. Коя от двете алернативи ще изберете, зависи от предпочиатнията Ви.

Против пъпки, начин на приложение, инструкция.

От неприятните пъпки ще се избавите с помощта на цинарикс. И тук ползите от него върху кожата са обусловени от екстракта от артишок. Въпреки, че у нас употребата на цинарикс за лечение на пъпки (в това число акне, кожни възпаления в резултат от алергии и др.) у нас не е широко разпространена, в Русия препаратът се препоръчва при подобни проблеми.

Една от най-разпространените реклами в руските медии гласи, че цинарикс е средството, което ще направи кожата Ви свежа и блестяща, премахвайки всички нейни несъвършенства.

Специално за Вас проучихме и това приложение на таблетките и ще Ви запознаем подробно с него. Появата на пъпки е комплексен проблем, които освен на недобрата грижа за кожата са обусловени и на хормонални проблеми или проблеми в дейността на вътрешни органи.

Около една трета от случаите с поява на пъпки, особено по шията и в долната част на лицето, се дължи на нарушение в жлъчните пътища и в чернодрибната дейност. Неприятният проблем се появява и като резултат от застоя на жлъчна течност в организма. Това състояние е известно като холецистит.

Ядро от компоненти в стандартизирания екстракт от артишок в цинарикс е с мощна антихолециститна насоченост. Освен това подпомага храносмилането, особено след консумация на мазна храна и стабилизира дългосрочно черния дроб.

В този смисъл цинарикс повлиява положително положително на кожата – влошеното здравословно състояние рефлектира първо върху здравето и свежестта на кожата. В сила е и друга закономерност – препаратът, който лекува Вас, може да се окаже неефективен за друг.

В случай, че искате да избавите от пъпките, цинарикс е решение, единствено ако Ви е препоръчан от специалист, запознат с Вашето здравословно състояние.

Дерматолозите препоръчват курс на лечение с продължителност около месец два, а приемът на таблетките се осъществява по начина, описан по-горе и в същата дозировка. Ако специалистът потвърди наличието нарушения в чернодробната дейност и застой на жлъчна течност като причина за неприятните пъпки, от тях ще се отървете бързо с прием на препарата и третирането им със солен разтвор.

Основното изискване за положителните резултати – не разчитайте единствено на цинарикс, за да решите проблема, а изпълнете и следните препоръки:
– Спазвайте строга диета. Напълно изключени от хранителния режим трябва да бъдат мазни, пържени, пушени и солени храни и алкохол. Препоръчително е включването на овес, елда и оризова каша. Конкретната диета се предписва от диетолог и е съобразена с потребностите и особеностите на отделния организъм. Небалансираната диета предизвиква рецидив.
– Съобразявайки се с потребностите на кожата, изберете най-ефективния мехлем, крем или скраб, за да се отървете от пъпките.
– За да се увеличи срока на действие или усили ефекта на активното вещество в препарата, е възможно съчетаването му с други медикаменти. (pryschey-net.ru)

При черни точки.

При черни точки цинарикс би могъл да въздейства единствено върху бъдещата им поява в случай, че те са придружени с акне. Често неприятните черни точки вървят ръка за ръка с пъпки. А начина, по който препаратът действа върху тях, вече описахме по-горе. Прилагане на гореописаната програма е ефективно при акне и черни точки.

Най-добрият начин за въздействие върху неприятните пори е с подходяща козметика и редовно почистване на деликатната кожа. (pryschey-net.ru)

Сравнение с Алкачофа де Лаон.

Основната разлика между разглеждания продукт и шумно рекламирания Алкачофа де Лаон е, че във втория е вложен екстракт, извлечен от сърцевината на екзотичния артишок. Това е единственият продукт с растението, в който е възможно да откриете екстракт, извлечен от сърцевината му. В тази част концентрацията на полезни вещества е най-висока. (telestar.bg)

За жлъчка (и камъни в жлъчката).

цинарикс за жлъчка

Цинарикс е с положително въздействие върху жлъчката

С цел профилактика на жлъчката действа добре коментираният препарат. Действието му в този случай се дължи на способността му да стимулира производството на жлъчна течност, която е важна за храносмилателните процеси.

Освен този стимулиращ ефект върху жлъчката, препаратът с артишок действа насърчаващо върху дейността на този орган и в още едно отношение – не допуска застой на жлъчна течност в жлъчните канали. Този застой води до образуване на жлъчни камъни.

Причина за образуването им е пренасищането на жлъчния мехур с холестерол. Това се случва при консумацията на храни, в които вредните мазнини се съдържат във високи количества. По отношение профилактиката и избягването на тези усложнения, цинарикс е безценен. Препаратът спада към групата на холеретиците (стимулира секрецията на жлъчни сокове). Освен това предпазва от отлагане на холестерола в кръвта. В това отношение за него може да се обобщи, че е незаменим за опазването на жлъчното здраве.

Пациентите с камъни в жлъчката и други жлъчни заболявания, могат да го приемат единствено по предписание на наблюдаващия ги лекар, който преценява дали е възможно цинарикс да подпомогне назначеното вече лечение.

При бременност.

Фактът, че активната съставка в този препарат е чист сок от артишок, предполага безопасен прием дори и по време на бременност. Но все пак не забравяйте, че през този деликатен период, се подхожда със засилено внимание, особено по отношение на приеманите лекарства, не приемайте на цинарикс на своя глава.

Препоръката е в сила и за пациентките, които планират бременност, както и за тези, които кърмят. Въпреки, че няма данни за вреди на екстракта от артишок върху плода и кърмачето, консултирането със специалист е задължително. Пациентките е въроятно да бъдат насочени към терапия с препарата, единствено ако ползите, очаквани от нея, превишават рисковете.

При мезотерапия.

Течен екстракт от артишок (хофитол, алтернатива на цинарикс) се използва за инжектиране при мезотерапия. Действието му е насочено за намаляване на оточността по лицето в резултат от торбички под очите, подпухналост, целулит, посттравматични отоци. (mezorollers.com)

Алкохолизъм.

Цинарикс помага за пречистване на увредения дроб на пациенти, страдащи от алкохолизъм. Този мощен хепапротектор е изключително ценен за тях в случай, че не са налице нарушения във функцията на този орган. (zenslim.ru)

При газове.

При газове цинарикс е спасението, което отдавна сте търсили. Това неприятно състояние, създаващо сериозен дискомфорт, често се свързва с приема на неподходяща храна, стомашни проблеми и нередовно изхождане. Екстрактът от артишок, съдържащ се в цинарикс, е прекрасна алтернатива да се избавите от всички тези проблеми на куп, с помощта на едно-единствено средство.

газове

Цинарикс спасява от газове

Приемът на таблетките гарантира бързо избавяне от усещането, че коремът Ви ще се пръсне всеки момент. Скоро след започване на курса с него ще установите, че коремът Ви изглежда по-добре, подуването е започнало да изчезва, а заедно с него и неприятните мазнини.

Промяната на начина на хранене е условие, което не трябва да бъде пренегрегвано. Налага изключване на прием на мазни храни, лактоза и наблягайки на приема на по-големи количества плодове, зеленчуци и вода.

С дуспаталин при подут корем.

При подут корем терапията, която лекарите често предписват е комбиниран прием на цинарикс и дуспаталин. Лекарството с артишок се приема за срок от месец в дозировка три по едно хапче. Спазмолитикът се пие за срок от половин месец (петнадесет дни). Препоръчително е да се поглъщат 200-милиграмови капсули двукратно в периода от 10 до 15 минути преди консумацията на храна.

Оплакването от подут корем често се дължи на колит. И в този гореописаната схема за лечение е уместна.

Дозировка и предозиране.

По отношение на препоръките за дозировка на препарата, количеството за прием на ден е от три до шест таблетки, съответно разделени на три приема от една-две таблетки. Пациентите, които могат да се възползват от ползите на лекарството с артишок, са във възрастова група над 12 години.

Задължително изискване за пълноценното усвояване на лечебните компоненти в медикамента е той да бъде приеман в момента, в който се консумира храна. Поглъщайте таблетките с вода, може и с друга течност, несъдържаща алкохол. Препоръките са в сила и за прием на сиропа, а дозата, в която се пие е по лъжичка-две на прием.

Периодът за прием с цинарикс се определя от специалист. Минималният срок е две седмици, през които ако не настъпи подобрение, се препоръчва преустановяване на приема. В отделни случаи терапията може да продължи по-дълго.

Злоупотребата с цинарикс, свързана с употребата му в по-високи дози (предозиране) от предписаното в листовката, води до диария, повръщане, гадене. За да избегнете риска от подобни нежелани реакции, придържайте се стриктно към предписаното от Вашия лекар по отношение на продължителност на лечението и приемано количество.

Странични ефекти.

Въпреки, че продуктът е произведен на основата на растителен екстракт, от употребата му не липсват странични ефекти, макар и изразени с умерена острота. Като страничен ефект от употребата му се разглежда проявата на алергична реакция. Два са факторите за проявата на този ефект. Единият е предразположеност към алергия към представителите на семейство Сложноцветни (артишокът принадлежи към това семейство).

Другият алергичен отговор към някоя от допълнителните съставки, вложени в продукта. Най-често с подобна реакция се реагира към лактозата или целулозата, но не са изключение и реакции към останалите компоненти (магнезиев стеарат, арабска гума, малтодекстрин, захароза).

Възможно е да се наложи преустановяване на лечението с продукта и поради поява на други реакции, свързани с неприятни усещания – гадене, киселини, повръщане и диария.

За лечение на черен дроб.

Екстрактът от артишок, а в случая цинарикс, е безценен за лечение на черен дроб. Това е органът, в нашето тяло, който е най-натоварен не само по отношение на множеството функции, които изпълнява, но и по отношение на количеството токсини, с които се сблъсква. Той е натоварен с нелеката задача да пречисти кръвта, преди тя да достигне до останалите органи, както и преработи всички токсини, които приемаме с храната, лекарствата, водата, въздуха и алкохола.

Участва в разграждането на протеини, които имат отношение към съсирването на кръвта, производството на инсулин и разграждането на мазнините, постъпващи чрез храната в тялото.

цинарикс таблетки

Таблетки цинарикс – един от вариантите за прием на препарата

Ролята му за цялостен детокс на тялото е много важна. За да се пречисти тялото ни от токсини, е необходимо първо да пречистим дроба си от тях. А какъв по-добър начин има да направим това, от използването на екстракт от артишок. Детоксикиращите свойства на цинарикс са всъщност най-важното му предназначение.

Антиоксидантният и противовъзпалителният ефект на растителния екстракт в препарата спомага за бързото възстановяване на засегнатите от увреждане чернодробни клетки и тъкани. Интензивно протичащите възстановяващи процеси подпомагат за цялостното възстановяване на организма.

Забавянето на детоксикиращите процеси обуславя наслагването на токсини в тялото и по-специално в нашия черен дроб. Подобна ситуация създава идеални условия за развитието на заболяването, известно като токсикоза. Както и името му показва,то се дължи на отлагането на токсични вещества в организма. В този случай черният дроб е неспособен да преодолее проблема, а с времето той се задълбочава още повече.

Признаците, по които ще познаем, че имаме токсикоза са подпухване и подуване на крайниците, лицето, пристъпи на гадене, повръщане, както и рязко покачване на границите на артериалното налягане. В този случай цинарикс също помага благодарение на мощните детоксикиращи агенти в него, които освен пречистващ имат и антиоксидантен ефект.

Противопоказания.

Тъй като е произведен на базата на натурален екстракт от артишок с минимално участие на химикали, списъкът с противопоказания за прием на цинарикс, се редуцира само до остро възпаление на черния дроб и на мехура на жлъчката. Пациентите с диабет също трябва да са внимателни поради включената в състава му захароза.

Аналог: Екстракт от артишок на капки и чай.

Аналог на разглеждания цинарикс е предлагания екстракт от артишок на капки на herbamedicа, който е хранителна добавка. Прилага се за стимулиране на жлъчната и чернодробната дейност. Специфично за него е отсъствието на захар и алкохол от състава му. Разбира се, продуктът е възможно да откриете и като част от каталога на други производители. (herbamedicabg.com)

Друг вариант е да си приготвите чай от листата на екзотичното растение. Може да изберете между варианта пакетчета или варианта приготвяне чрез запарка – две лъжици от листата, десет минути в четвърт литър вода. Достатъчно е преди храна да се пие по половин малка чашка от него.

Ако тази статия Ви е харесала, препоръчайте я на приятелите си в социалните мрежи. Благодарим Ви предварително!

Какво и как да лекуваме с цинарикс – лекарството с артишок
4 (80%) 5 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

6 thoughts on “Какво и как да лекуваме с цинарикс – лекарството с артишок

  1. Дали се получава допълнително съсирване на кръвта при употребата на цинарикс? Може ли продукта да се приема от хора, изкарали инфаркт на миокарда?

  2. Желая да получавам здравословни статии,за да следя своето здравословно състояние и да ползвам вашите съвети.

  3. Може ли да се взима при болестта ГЕРБ и имали ефект.Да уточня не става въпрос за партия ГЕРБ.

  4. Страхотен продукт е Цинарикс, аз го ползвам, беше ми предписан за жлъчка, но има и други лечебни свойства

  5. Трябва ли употребата на Цинарикс да бъде придружено с вземане и на витамин А/така ми беше предписано/или може самостоятелно….

  6. От две седмици пия цинарикс и съм много доволна .Бях напъпълняла многосега се чуствам добре, повече плодове и зеленчуци,малко хляб и то пълнозърнест ,без вафли и сладкиши.,много вода.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *