Вълшебната тибетска гъба – кефир: Как да се лекуваме с нея?

Тибетска гъба (кефир) – какво е и какво лекува? ♍ Къде се продава, цена, доставка. ♍ Кефирни зърна. ♍ Противопоказания. ♍ За отслабване.

Още в текста: ♍ Витаминът биотин. ♍ Действие като имуностимулатор. ♍ Натурален антибиотик. ♍ Детоксикация. ♍ Подмладяване. ♍ Хормонален баланс. ♍ Закваска: отглеждане, съхранение, замразяване, изсушаване, размножаване. ♍ Прием, дозировка.

♍ Алкохол? ♍ Странични ефекти, вреда. ♍ Лечебни свойства, полза. ♍ Диета. ♍ Акне. ♍ Алергия. ♍ Високо кръвно. ♍ Гастрит. ♍ Диабет. ♍ Черен дроб, хепатит. ♍ Псориазис. ♍ Рак. ♍ Подагра. ♍ Язва. ♍ Камъни и пясък в бъбреците, жлъчката и пикочния мехур. ♍ Маска за лице. ♍ Мезотерапия с биотин. ♍ Биотин за растеж на коса и при косопад и алопеция. ♍ На ампули и хапчета. ♍ Състав. ♍

Тибетска гъба (кефир) – какво е.

Вероятно поне веднъж сте получили предложение от някой познат да ви даде тибетска гъба, за да си отгледате у дома.

Да, това е точно онази гъба, която се полива с мляко и получената течност – кефир се приема с лечебна цел. Този уникален продукт е популярен най-вече в Русия и се счита, че е откритие на тюркските племена. За щастие днес лечебните свойства на млечната напитка, която се получава при ферментация  на гъбата, са добре познати и не могат да навредят на здравето по никакъв начин.

тибетска гъба, кефир

Тибетската гъба (кефир) един от най-мощните имуностимуланти

Първи от лечебната мощ на тибетската гъба се възползвали кавказките племена. Тя прилича на сварени зрънца ориз с бяло-жълтеникав цвят. В началният етап те са с диаметър от 5-6 милиметра, който се увеличава десеторно по време на ферментацията. В активната фаза на ферменатационния процес прочутата тибетска гъба прилича на карфиол.

Имената, с които още е известна, са комбуча, гъба на индийските йоги, зърната на Аллах. В продължения на столетия свойствата й са били загадка за тибетската медицина, но за щастие мистерията вече е разгадана и ние имаме възможността да черпим с пълни шепи от изобилието от лечебни ползи, които предлага на здравето ни популярния кефир.

Тайната на тибетската гъба всъщност се крие в специалния слой, образуващ се при ферментационните процеси. В резултат от симбиозата между млечно-кисели бактерии и дрожди се образува уникален по отношение на своите лечебни свойства филм.

Изходният материал, който се образува след заливането на гъбата с мляко, изобилства от млечната киселина, витамини, протеини, мазнини, и вещества с мощно антибиотично действие.

Витаминът биотин.

Витаминът биотин, от който изобилства тибетската гъба, принадлежи към витаминните елементи от Б групата.Всъщност този витаминен елемент е коензим, жизнено необходим за ред важни клетъчни процеси, свързани с метаболизма и с усвояването на витамините. Синергично действа в комбинация с Е, А и С витамините. Заедно с останалите елементи от групата, към която принадлежи, коензимът спомага за синтеза на фолиева киселина и преработката на поетата храна в енергия.

Действие като имуностимулатор.

Вниманието върху тибетската гъба векове наред е насочено към нея заради способността й да повлиява на тялото като имуностимулатор. Безспорно живото мляко е сред мощните имуностимулатори, въздействащи пряко имунната система. С негова помощ възстановяването след прекарани заболявания е по-бързо, а организмът е защитен при контакт с вируси и инфекции.

Натурален антибиотик.

Тибетската гъба е натурален антибиотик, в чието мощно действие имате възможността да се убедите, приемайки кефир. Бори се с гъбички и инфекции, като същевременно насърчава дейността на имунната система.

Този натурален антибиотик е добре да прибавите към диетата си, особено след продължителен прием на антибиотични медикаменти. Той е идеалното средство, възстановяващо нормалния баланс на чревната флора. Освен с антибиотично си действие, тибетската гъба привлича интереса на учените и с имуностимулиращите си качества.

Детоксикация.

Тибетската гъба е средство, незаменимо за детоксикация и извеждане на токсините от тялото по щадящ и безопасен начин. Резултатите от детокса за видими след няколко приема на живото мляко – движите се с лекота, оточността в крайниците и корема изчезва, холестерола, кръвното и захарта се нормализират, чувствате прилив на енергия.

Подмладяване.

Уникалната тибетска гъба съдържа антиоксиданти, които са изключително ценни в програмите за подмладяване. Антиейдж ефектът се постига чрез забавяне на процесите на стареене. Кефирът стопира клетъчното окисление и не случайно го наричат еликсира на младостта.

Хормонален баланс.

При нарушен хормонален баланс тялото ни страда. Най-добрият начин да му помогнем е с прием на кефир. Тибетската гъба връща баланса на хормоните, а това е предпоставка за здраво тяло. За раздразнението, безсънието, депресията, проблемите с косата и кожата, често вина има хормоналният дисбаланс. Начин да се спасим от всички тези оплаквания с едно, единствено средство е приемът на вълшебния кефир.

Кефирни зърна, закваска: отглеждане, съхранение, замразяване, изсушаване, размножаване.

Закваска може да приготвите с кефирни зърна, съобразявайки със със специфични изисквания за отглеждане на тибетска гъба. Обикновено съотношението, в което се влагат суровините кефирни зърна и мляко е едно към десет. Зърната, използвани за закваската, се измиват добре и се поставят в стъклен съд. Използвайте само дървени, пластмасови и стъклени съдове и прибори, тъй като металът води до окисление на полезните вещества в кефира.

Гъбната колония расте при температура в интервал от 18 до 28 градуса. Създайте си навик да прецеждате млякото в един и същ период от деня. Полученото мляко изпийте веднага или съхранявайте в хладилник. Колкото повече престоява, толкова повече количеството на лактоза в него намалява, а това на фолиева киселина се увеличава.

За съхранение на зърната за период от месец се изисква поставянето им в хладилник, като млякото трябва да бъде сменяно на всеки седем до десет дни.

Друг начин за съхранение на зърната за по-дълъг период от време – една година изисква тяхното предварително изсушаване. Просто измийте добре зърната и ги оставете да изсъхнат върху парче тензух.

Изсушените зрънца поставете в пликче със сухо мляко и го съхранявайте плътно затворено в шкаф. След като отново възобновите използването на гъбата, просто първата седмица не приемайте млякото, тъй като то все още не се е заредило с всички лечебни вещества.
Твърди се, че гъбата може да бъде замразена и след размразяване да се активират свойствата й.

Внимавайте да не замърсите кефира, тъй като това би спряло неговото последващо размножаване и разкритие. Докато полагате необходимите грижи за гъбата, тя ще продължи да увеличава колонията си.

Прием, дозировка.

Прием на кефир се осъществява на гладно в двадесет последователни дни в дозировка от една чаша. След този период се прави десетдневно прекъсване и курсът се повтаря отново с обща продължителност два месеца.

Къде се продава, цена, доставка.

Вероятно се питате къде се продава тибетска гъба. Въпреки, че преди десетилетие с нея можехме да се сдобием единствено от познат, на който са я изпратили от чужбина, днес доставката на закваска за кефир не е проблем.

От matatama.com е възможно да закупите живата закваска със запазени в нея лактобактерии на цена от 2,50 лв. Цената е за пликче от един грам. Доставката, която електронният търговец предлага, е на цена, съобразена с тарифите на куриерските фирми у нас.

Процент и половин лек кефир (шише от половин литър) на цена от четири лева може да закупите от Био маг на място от някой от биомагазините или чрез онлайн магазина.

Кефир на топ цена може да закупите и от руските магазини Берьозка (berezka.bg)

Самата гъба е възможно да закупите от 1001taini.com, където се предлага на цена от 15 лв.

Противопоказания.

кефир цена

Кефир се продава на цел от 4 лв за половин литър

Въпреки безспорните си ползи за здравето живото лекарство не се препоръчва в някои случаи, когато са налични противопоказания за приема му. Този лек е противопоказен за прием от хора, които при отсъстват в специфичните ензимите за разграждане и усвояване на млечните белтъци. Кефирът с животинско мляко не е препоръчително да пие от хора с непоносимост към млечни продукти, въпреки че някои производители уверяват, че техният продукт е нисколактозен. Но този проблем не неразрешим. Алтернативата за тях е кефир с ядково мляко.

Кефирът повлиява положително състоянието на пациентите при захарен диабет. Препоръчително е да не се прилага заедно с инсулин, поради факта, че гъбата неутрализира въздействието на лекарството.

Все пак, ако имате съмнения, че напитката е подходящ за вас, вашите деца или близки, преди да приложите, по-добре се консултирайте със специалист.

Алкохол?

Приемът на алкохол е добре да се избягва, когато се прилага лечение с невероятната гъба. Все пак целта е да изчистите тялото си от токсини и по този начин да се излекувате.

Странични ефекти, вреда.

Еликсирът на живота, както още наричат живителния кефир, дава и странични ефекти. При някои пациенти се наблюдават бурни стомашни реакции след прием на напитката, изразяващи се в повишено отделяне на газове. Възможни са и промени в цвета на урината.

Какво лекува, лечебни свойства, полза.

кефир

Кефир е възможно да приготвите у дома

Уникалното мляко, извлечено от чудотворната тибетска гъба, известно като кефир, притежава невероятни лечебни свойства, изразяващи се в:

 • активиране на имунната система и повишаване на общия тонус на организма;
 • нормализиране обмяната на веществата (включително и въглехидратната);
 • успешно повлияване на съдовите заболявания на сърдечната система
 • нормализиране състава на чревната микрофлора
 • потушаване и пълно излекуване на алергични заболявания, включително и при деца;
 • изхвърляне на отпадните вещества, сол и други вредни вещества, отложени в тялото от протичащите химични реакции
 • спазмолитичен ефект върху нервния корем;
 • положителен ефект при топенето на доброкачествени тумори (фиброми миома на матката, полипи, увеличена простата, и т.н.);
 • увеличаване на либидото;
 • принос за подмладяване на организма;
 • туширане на страничните ефекти от прием на лекарства, антибиотици и изхвърляне на отработените газове от тялото;
 • спиране растежа на раковите клетки;
 • нормализиране стойностите на глюкозата в кръвта
 • подобряване на паметта и вниманието
 • нормализиране на чревната микрофлора и лекува стомашно-чревни заболявания, включително колит, язва на стомаха и дванадесетопръстника;
 • изцеление от белодробни заболявания; заболявания на черния дроб и жлъчния мехур и бъбреците
 • подобряване на състоянието на кожата при специфични кожни проблеми
 • подобряване състояние на скалпа на косата при проблеми като косопад и алопеция
 • редукция на телесната маса чрез изгаряне на мазнините (searice.ru)

Заболявания, които лекува са туберкулоза, гастрит, колит, язва, рак, диабет, бъбречни и жлъчни проблеми, алергии, атеросклероза, хипертония и специфични кожни проблеми като акне, екзема.

Със сигурност дори и приема на тибетска гъба да не Ви помогне да решите напълно здравословния проблем, който имате, консумацията й ще бъде от полза за Вас. Освен засилването на имунитета, което е безспорен ефект от приема на кефир, ще забележите, че косата и кожата Ви изглеждат много по-добре.

Отслабване, диета.

Тайната за отслабване с тибетска гъба (кефир) отдавна е разгадана от учените. Фактът, че във ферментиралата млечна напитка се съдържа оцетна киселина отдавна привлича вниманието на диетолозите. Еликсирът от тибетска гъба преобразува мазнините в черния дроб в мастни киселини, след което ги трансформира в по-прости съединения и те бързо напускат тялото.
За да отслабнете, трябва да пиете инфузия от тибетска гъба (кефир) по една чаша половин час след хранене.

С цел отслабване напитката е добре да бъде пита за срок от двадесет дни. След изтичането му следва десет дневна пауза и повторението на още един курс. През цялото време консумирайте кисело мляко. Не е проблем да повтаряте толкова пъти, колкото желаете.

отслабване

Кефир помага за отслабване

Веднъж или два пъти в седмицата е полезно да започнете деня си с тибетски айрян (количество от един литър). За да се получите литър от тази напитка ще Ви трябва четири супени лъжици кефирени зърна.

Ето и диета с кефир, която е необходимо да спазвате само веднъж, най-много два пъти в седмица, за загубите 4 килограма за месец.

 • Първа закуска (9: 00-09: 30) – една ябълка и чаша айрян тибетски.
 • Втора закуска (11: 00-11: 30) – круша, ябълка и чаша айрян тибетски.
 • Обяд (13: 00-14: 00) – чаша кисело мляко с парче черен хляб тибетски.
 • Вечеря (17: 00-17: 30) – круша и ябълка салата ароматизирани тибетски айрян.
 • Час преди лягане (21:00) – да се пие чаша кисело мляко с тибетска една чаена лъжичка мед.

Като бонус към резултатите от нея е, че хормоните се връща в нормални стойности и се възстановява нормалната обмяна на веществата.

Акне.

Ползите на чудотворния кефир върху здравето на кожата, особено при наличието на специфични кожни проблеми като акне, са безспорни. Те се дължат на изключително ценния биотин, който се съдържа в гъбата и преминава в млякото по време на ферментационните процеси.

Ролята на коментирания биотин при дерматични проблеми и за запазване блестящия вид на кожата не е за подценяване. Той допринася за пълноценното усвояване на витаминните елементи от групата „Б“. Това означава, че без биотин, тези витамини дори и да ги доставяме на организма си остават неусвоени. Доказано е, че приемът на кефир чисти кожата от пъпките. Тук въздействието на еликсира е обусловено на не само на пълноценното усвояване на полезните вещества в него, но и на детоксикиращите му свойства.

Заложете и на външния прием на всички полезни компоненти, съдържащи се гъбата. Нахранете с тях кожата си от вън. Най-добрият вариант е  с приготвянето на кашичка от равни пропорции хума и кефир, която престоява върху кожата, докато започне да засъхва и стяга. (vitaminov.net)

Алергия.

При алергия към различни дразнители от външната среда, състоянието на пациента се преодолява с прием на кефир. Подмладяващата напитка притежава невероятната мощ да тушира алергичните прояви и дори да лекува този проблем.

Пациентите със специфична алергия към млечните продукти, не бива да приемат кефир, заради млечните белтъци в него.

Високо кръвно.

Невероятният кефир е незаменим при високо кръвно. Той не само понижава артериалното налягане, но и редуцира стойностите на коварния холестерол, който води до запушване на артериите и  фатални последствия.

Хипертониците трябва задължително да го включат в менюто си. Добре е да закусват с чаша от него и зърнена закуска. Половин час преди лягане се препоръчва да изпият още една чаша. Ето и примерен вариант за останалите хранения през деня:

 • Късна закуска преди обедното хранене – подсладен чай, омет, парче варено месо или риба+зеленчукова салата.
 • Обяд – задушена риба или месо с гарнитура от задушени зеленчуци или зърнена каша, чаша сок от компот, зеленчукова супа или рибен бульон.
 • За следобедна закуска хапвайте в неограничени количества свежи плодове.
 • Задушени зеленчуци, желирани плодове и салата. (nmedik.org)

Гастрит.

биотин

Съдържащият се в кефира биотин е безценен за косата

С помощта на кефир може да облекчите състоянието си при гастрит, но задължително трябва да се придържате към някои предписания. В случаите на повишена киселинност, млечните продукти, включително и кефира трябва да се избягват. Те се консумират в периодите на ремисия, тъй като има оздравяващ ефект върху раздразнената лигавица.

Когато заболяването протича с ниска киселинност, спокойно приемайте кефир. Преустановете приема при обостряне. Пациентите с остър гастрит може да приемат лека, най-рано седмия ден след последната криза. (biohimik.net)

Диабет.

Чудотворният кефир е регулира кръвната захар при болни от диабет. Въпреки това на не всички пациенти от тази група, действа добре. Много са тези, които споделят, че след продължителен редовен прием на кефир са регулирали кръвната си захар.

При други приемът на гъбата е свързан с бурни реакции и влошаване на общите показатели. Специалистите препоръчват на диабетноболните пациенти да приемат лека в средата на деня, за да балансират стойностите на кръвната захар при последващата консумация на храна. Те в този случай не бива да приемат напитка вечер, особено преди сън. (searice.ru)

Черен дроб, хепатит.

Тибетската гъба и в частност полученият от нея кефир е ефективно средство за детокс на черен дроб. Пациентите прекарали хепатит, както и страдащите от други чернодробни заболявания е възможно да изпитат дискомфорт след първоначалния прием на гъбата, обусловен от бурната реакция, която протича в организма.

Псориазис.

При псориазис живителната течност, получена от ферментация на тибетска гъба, е безценна. Пациентите с тази диагноза забелязват подобрение след двуседмичен прием на живото мляко, както още наричат кефира.

Рак.

При рак положителното въздействие на чудотворната напитка е обусловено от високото съдържание на полизахариди в тибетската гъба, за които се твърди, че убиват раковите клетки. Въпреки, че все още се провеждат изследвания в тази насока, много учени са категорични, че тибетската гъба притежава невероятната мощ да победи дори коварния рак.

Подагра.

За пациентите с подагра коментираният кефир е спасението, което търсят. Освен приеман вътрешно, той може да бъде използван и за масажиране на скованото от нетърпимата болка място. Еликсирът възстановява подвижността на ставата и възпрепятства отлагането на пикочна киселина, която е отговорна за това мъчително заболяване.

Язва.

При пациенти с мъчителната язва не се предписва тибетската гъба заради дразненето, което възможно да предизвика заради високата киселинност. Тази препоръка се отнася най-вече до пациентите с пептична язва.

Камъни и пясък в бъбреците, жлъчката и пикочния мехур.

Ефективно средство за разбиване и изхвърляне на камъни и пясък, отложени в пикочната система (бъбреците, жлъчните и пикочните пътища) е именно обсъжданият кефир. За пациентите с тези оплаквания той е задължително да присъства в менюто. Те трябва да са запознати с възможните последствия през първите дни от терапията – възможни са бурни реакции в организма, които отшумяват след десетия ден, а до 20-тия заглъхват напълно.

Маска за лице.

Освен препоръчаната вече от нас маска за лице с кефир за акнеична кожа, продуктът от тибетската гъба, може да приложите директно върху лицето. Тази маска е изключително благоприятна особено за кожата, нуждаеща се от допълнителната хидратация (сухата кожа). Нанесете директно върху кожата си отделеното мляко и се отпуснете за около двадесет минути. Още след първо приложение кожата ви ще засияе, а лицето ще изглежда по- опънато.

За дамите с мазна кожа, освен с хума, препоръчително е съчетанието на кефир с трици. Кашичката престоява върху кожата в горепосочения период. За ексфолиращ ефект втривайте я нежно в кожата няколко минутки, преди да я оставите да попие.

Мезотерапия с биотин.

Мезотерапия с биотин е един от съвременните методи за справяне с проблеми като псориазис, алопеция и силен косопад. Процедурата представлява инжектиране на коктейл от незаменимия биотин в долните пластове на кожата. Известният като витамин B7 и витамин Н елемент е изграден от протеинови и въглехидратни компоненти, засилващи клетъчния метаболизъм.

Коментираният биотин стимулира катализата на въглероден диоксид в синтеза на мастни киселини.  Този процес е много важен за регенерацията и възстановяване на кожната епител, както и за стопиране на загубата на коса.

Процедурата е необходимо да бъде извършвана веднъж седмично – вкарва се по една ампула. Сеансът се изпълнява общо три седмици, след това два пъти в месеца. За видим резултат са необходими шест сесии, а след това за запазването по една месечно.

Един от източниците за извличане на безценния биотин е именно коментираната тибетска гъба, използвана като суровина от козметичните гиганти.

Биотин за растеж на коса и при косопад и алопеция.

Коментираният биотин е безценен за поддържане на нормалния растеж на косата, който често се забавя заради определени фактори като косопад, например.

В структурно отношение косъмът се състои главно от влакнести протеини – кератинови, които се образуват чрез комбинация от различни аминокиселини, сред които и биотин. Метаболизмът в зоната на корените е много чувствителен по отношение на липсата на хранителни вещества. При такава намалява концентрацията на минерали, витамини и протеини и това води до чупливост на косъма и негово окапване, по-известно като косопад.

Коензимът биотин е изключително важен за мъжете с алопеция, както и за всички пациенти с косопад. Той се синтезира в минимални количества в червата и удачен вариант за неговото набавяне е приемът на кефир.

На ампули и хапчета.

Биотин се предлага под формата на ампули и хапчета. Първият вариант се използва за ижекционно вкарване в кожата (мезотерапия). Във втория вариант се използва за перорален прием, като не съществува риск от предозиране, поради факта, че таблетките са водноразтворими. Предлагат се и хапчета за дъвчене.

Състав.

По отношение на техния състав за добавките с биотин е специфично и присъствието на калций, силициев диоксид, магнезий и стеаринова киселина, които подпомагат усвояването на биотина.

Хареса ли Ви статията и беше ли от полза за Вас? Споделете я с приятелите си, за да бъде от полза и за тях.

Вълшебната тибетска гъба – кефир: Как да се лекуваме с нея?
4.4 (87.27%) 11 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

41 коментара по “Вълшебната тибетска гъба – кефир: Как да се лекуваме с нея?

 1. От Пловдив съм.Желая да се снабдя с тибетска гъба- кефир, срещу заплащане. Може ли някой да ми помогне? тел 0898751091

  • Мария Николова Кънчева, по-горе в материала сме посочили 4-5 начина да си поръчате кефир (тибетска гъба) онлайн. Нещо в тях ви притеснява ли? Ако вие или някой друг смята, че тези източници на закупуване на гъбата са неблагонадеждни или че качеството на гъбата не е удовлетворително, молим ви да споделите тук в коментарите, за да ги изтрием и да не подвеждаме повече хората! Също ако знаете други начини за доставка и поръчка, кажете ги, за да ги включим. Ние каквото знаем, сме го написали. Ако не е хубаво, кажете, за да потърсим нещо по-добро или направо препоръчайте! Когато след толкова много труд, който сме положили, попитате, „а откъде мога да се снабдя?“, започваме да си мислим, че не сме си свършили работата добре. Наистина ли е така?

 2. От три месеца пия от тази напитка и наистина се чувствам много жизнена.Умората ми намаля и здравословните ми проблеми изчезнаха.Теглото ми намаля,въпреки,че съм си доста-доста слаба по природа. Много съм, бих казала, доволна ще продължавам да я пия винаги.

 3. Аз си приготвям сама кефир повече от година и съм изключително доволна. Мога да Ви предложа гъба.

  • може ли да ми изпратиш гъбата кефир за Плевен , офис на еконт – ул. неофит рилски 33 за Пламен Николов Вутов тел . – 0878149715

 4. Здравейте!Видеото под статията не ми хареса.Дамата,която приготвя кефира използва метална лъжичка,което е недопустимо.В статията добре е описано какви прибори трябва да се използват.Имам тази напитка от години и си я съхранявам,размножавам и използвам.Поздрави.

 5. Пила сьм кефирено мляко, цяла зима не се разболях. Пьрвите дни получавах разтроиство , чуствах се добре,с прилив на енергия.

  • намерихте ли си кефирна гъба ако не сте пишете ми аз съм от варна подарявам я не я продавам

   • Здравейте видях ,че може да получа информация от Вас за тибетската гъба и моя въпрос е:
    как мога да я получа ,ако разполагате и какво трябва да заплатя?Благодаря Ви и чакам отговор.

   • Здравейте!Искам да започна да си приготвям кефир.Във Варна съм и ще съм ви благодарна ако ми дадете(защото виждам,че не я продавате)…Ако може оставете тел.да ви се обадя..Спокойна вечер…

   • Здравейте мога ли да помоля и аз за такава гъба. Аз съм в София. Ще бъда благодарна ако някой ми изпрати.мейла ми е titimiki@abv.bg.

  • Здравейте Таня,искам да попитам,имате ли още от кефирената гъба която предлагате?Разбира се,ще се реванширам.Моят адрес е- град Русе,ул.“Отец Паисий „№5-Жасмина Димитрова.Телефона ми е 0888163456-ако пратите,моля по ЕКОНТ ЕКСПРЕС-задължително-КЛОН БУДА,за моя сметка разбира се.Хубав ден желая и благодаря.

 6. ПРЕДЛАГАТЕ МИ ДА СЕ АБОНИРАМ ЗА БГ БИЛКА,А ЗАЩО СЛЕД КАТО СИ НАПИША ИМЕЙЛА СИ ,ИЗЛИЗА ПРОЗОРЕЦ НА АНГЛИЙСКИ ? ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ И ИСКАМ ДА КОМУНИКИРАМ НА БЪЛГАРСКИ,ПЛЮС ТОВА САЙТА ВИ Е „БГ БИЛКА „

 7. Пълна глупост! След един месец нямам никакви подобрения в показателите. Само купувах постоянно вредното мляко пълно с казеин. Тамагочи за хора без работа. Отиде в тоалетната кефирената чудотворна гъба.

 8. Написано е, че не трябва да се ползва гъбата, ако човекът приема лекарства и нищо повече. Някой знае ли, как и на какви състояния противодейства. Благодаря предварително!

 9. И понеже пише , че повишава имунитета, как стои въпроса с автоимунни заболявания – например Хашимото? Може ли да се приема или е противопоказно?

  • Здравей г-жа Рангелова .Аз също съм с хашемото, пия млякото след 4 часа след поемането на елтирокса.Много съм доволна поне за сега.Най важното ,нямам нужда от други допълнителни добавки за костите.Калцият ми е много добър при последното ми изследване .Пия 1 месец после почива 1 месец и така редувам Успех!!

 10. здравейте може ли кефира да се пие при прием с достинекс при аденом на хипофизата .Ако може искам да си купя .

 11. Ако пия кодюван за кръвно ,мога ли да пия кефир и като мине месец в пиене как да съхраня гъбата до следващия месец на прием?

 12. Желая да си закупя тибетска гъба с наложен платеж по еконт
  Моля за цена и отговор на имейла ми

 13. Ако някой подарява кефирна гъба?От Пловдив съм.Може и с куриерска фирма.Благодаря😉

  • Аз съм от Пловдив. Използвам тибетска гъба. Обадете се на телефон 0878 91 81 96 за уточняване. Ще ви подаря от гъбата, ако още ви е необходима.

 14. Искам да попитам ако пиеме лекарства за диабет високо кръвно и холестерол как да употребяваме гъбата

 15. От дълго време ползвам гъбата и вече имам голямо количество за подаряване. Който желае да ми се обади .на 0884839602.

  Клипа, който е приложен е абсолютно неправилен!
  1. Гъбата не се третира с метална лъжица, а ако се използва такава тя да бъде от пластмаса, стъкло или порцелан, за да не се окислява гъбата. Най-добре е обаче да не се ползва прибор, а с чиста ръка нежно и леко да се обработва- прецежда, пресипва и т.н.
  2. Гъбата след като се прецеди готовия кефир през цедка (задължително пластмасова) се измива леко и нежно с хладка вода и чак тогава се поставя пак в измития буркан и се залива с новото прясно мляко. Млякото да не бъде много студено, за да не я стресираме, а със стайна температура.
  3. Не се затваря плътно с капак, а се слага на буркана тензух, за да диша гъбата!
  4. ТРЯБВА ДА ПОМНИМ, ЧЕ ТЯ Е ЖИВО СЪЩЕСТВО И ДА СЕ ОТНАСЯМЕ С НЕЯ КОГАТО Я ПИПАМЕ ВНИМАТЕЛНО И С ЛЮБОВ!
  БЛАГОДАРЯ-това са моите препоръки от личен опит

 16. Кефирената гъба и комбучата не са едно и също нещо, както се казва във статията, а напротив са две напълно различни неща !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *