Ad Clicks : Ad Views :

Бързо лечение на кокоши трън. Премахване. Как се лекува с лепенки. Снимки

/
/
/
242 Views

Бързо лечение на кокоши трън. Премахване със салицилова киселина или салицил на прах. С чесън. С лекарството сулфатиацол. С лепенки, когато е на крака, на стъпалото, между пръстите или на петата.

Още в текста: С лепенки „Доктор Шол“ (scholl продукти).

Лепенки URGO (урго), цена. Лазерно изгаряне на брадавици и кокоши трън, къде, цена. Змийско мляко – ефективният лек за премахване! С мравчена киселина. Лечение на кокоши трън на ръката и на пръста. Горене с течен азот. С Вартнер (Wartner). Със сребърен нитрат. С адски камък. С тебешир. С прополис или пчелен клей. С оцет. С калиев перманганат. С мляко от смокиня. С котешка стъпка. С дебела мара. Махане на корени. Хомеопатия. Причини. Ролята на папилома вирус. Защо го наричат плантарна брадавица и по какво се отличава от обикновените брадавици? Разлика с мазоли, как изглеждат едните и другите (снимки), с папиломи и кондиломи. Заразен ли е?

Бързо лечение на кокоши трън.

Единствено този, който се е сблъсквал някога с омразния кокоши трън, е в състояние да разбере, че безобидното на пръв поглед „трънче“ е способно буквално да вгорчи живота Ви. Неприятната „дупчица“, която се появява по кожата на стъпалата или ръцете, първоначално дразни единствено с вида си. Вглеждайки се в нея ще видите черни точици, които всъщност са жилата на тръна. Когато не се взимат мерки, дупчиците увеличават не само диаметър на броя си в резултат от прогреса на заболяването.

Често не обръщаме внимание на съществуването му, докато не ни заболи и болката стане нетърпима. Досадният кокоши трън боли, не само когато стъпваме. Той напомня за себе си и дори когато тялото се намира в покой.

Забележите ли появата му бързо вземете мерки. С методите, които Ви предлагаме за бързо и ефективно лечение на мъчителния кокоши трън, не само облекчението, но и избавлението е гарантирано. Подробно ще Ви запознаем не само с най-популярните лекове на народната медицина, но и с тези, които предлага развиваща се фармацевтична индустрия, както и с медицинските способи за стопяване на кокоши трън.

Непременно вижте и ТОВА: Лечение на кокоши трън с лепенки, добри мехлеми, гелове и спрейове. Как да преценим кое е доброто?

Освен с оцет, салицилова киселина, сулфатиацол, калиев перманганат и адски камък, като средство за спешна помощ може да приложите и компрес, приготвен от средата на филийка хляб, напоен с оцет. Ако имате кокоши трън на крака, сложете си чорап след като прикрепите компреса. При трън на ръката поставянето на ръкавица е препоръчително. И в двата случая пренощуването с лековете е задължително. Няколко приложения на този компрес обещават пълно заличаване на трънчето, което се дължи на неговото изсушаване.

Като средство за бързо избавление от кокоши трън се използва и приложимата като лек за куп проблеми кислородна вода. Топченце памук, обилно напоено в нея, се държи върху трънчето, докато кожата започне да побелява. Възможно е да ви изглежда дори подута в резултат от третирането с кислородната вода, но това не е притеснителен признак и преустановяване на манипулацията не се налага.

След като кожата побелее, тампончето се отстранява и следва поръсване на възпаления участък с прахообразен антибиотичен препарат, предписван за външна употреба. Добър вариант е немибацин. Десет пъти е необходимо да бъде извършена цялата тази манипулация, за да се стопи омразния трън.

Махане със салицилова киселина или салицил на прах.

Един от ефективните способи за избавление от кокоши трън е абтисептикът салицилова киселина и изолзването й като лек. Народната медицина също признава това средство. Салицил на прах се размесва със свинска мас и с полученият мехлем се маже мъчителното трънче. За да е ефективно лечението, правете това след накисване на болния участък.

С прахчето може да поръсите размекналия се трън и отгоре да го превържете с парченце домат с вътрешната част към тръна. Този метод изпълнявайте две седмици, всяка вечер и от неприятния кокоши трън, намиращ се на ръката или крака няма да остане и следа.

Салицилова киселина се съдържа в аспирина и не случайно той също се използва за лечение на неприятния кокоши трън. Просто заместете с него салицила на прах в горните две рецепти.

Седмица прилагане на лек за кокоши трън с аспирин е напълно достатъчно като период от време на пълно изцеление. Просто стрийте на прах четири таблетки и смесете с лъжица мас.

Друг възможен лек да се избавите като от кокоши трън на крака, така и от кокоши трън на ръката, е посипването на картофена обелка със стритото хапче. Задължително посипвайте вътрешната стара на кората, а не външната. Вероятно знаете, че точно в кората на картофа, концентрацията на полезни вещества е най-висока. За това като лек за кокоши трън се използва именно тя. С поръсената с лековития прах кора направете лапа на мястото, разядено от кокошия трън. Преспете така няколко последователни вечери, като всеки ден сменяте компреса.

Лек със салицил се приготвя и като се примеси с крем „Здраве“. Това е друг лесен вариант, който може да опитате в борбата с досадния кокоши трън на ръката и краката.

С чесън.

лек за кокоши трън
Змийско мляко лек за кокоши трън

Друг ефективен способ за премахване на кокоши трън е лекът с чесън. И в този случай традиционната за нашата кухня подправка гарантира пълно изцеление. Активно действащите антибактериални и притивовъзпалителни агенти в чесъна буквално топят мъчителния кокоши трън.

Най-простата рецепта, обещаваща изцеление от това страдание, е приготвянето на кашичка. Разстелете пастата директно върху кожата, поразена от неприятния кокоши трън. Останете така една нощ и повтаряйте това най-малко три поредни вечери по ред. При приложението на този метод за лечение на кокоши трън рискувате да увредите здравата кожа, намираща се около поразения от тази напаст кожен участък.

Единственият начин да я предпазите и защитите от парещото действие на чесъна, е да нанесете върху нея защитно средство. В случая подходящи са мазилата, създаващи филмиращо покритие върху кожата – растителни маса, масло и мас.

С чесън може да приготвите и по-щадящ лек за кокоши трън. Освен една пасирана скилидка, ще са Ви необходими и по лъжица оцет и брашно. С приготвеното от тези продукти тесто се прави малка питчица. Тя престоява няколко часа върху трънчето, а най-добре цяла нощ. След неколкократно намазване с кашичката, кокошият трън се стопява и изчезва.

С лекарството сулфатиацол.

Лекарството сулафатиацол е друг надежден метод да се спасите от грозния кокоши трън. Предлаган във вид на пудра, този медикамент е с лесно приложение. Просто напудрете с него предварително измитите и подсушени крака или ръце. Желателно е след напудрянето да покриете кожата с парченце марличка. Най-много пет дни е периодът, през който може да прилагате лечението със сулфатиацол. Обикновено след втори, трети ден ефектът му е забележим.

Тъй като активното вещество потиска синтеза на фолиева киселина, продължителната употреба се избягва и не се препоръчва като цяло на бременните и кърмещите пациентки.

С лепенки, когато е на крака, на стъпалото, между пръстите или на петата.

премхване на кокоши трън
Премахване на кокоши трън с чесън е възможно

Друг метод за лечение на кокоши трън е използването на лепенки. Изключително подходящи са особено, когато кокошият трън се намира на място подложено на постоянен натиск – между пръстите на краката или ръката, петата, стъпалото. Натискът от тежестта на тялото, допирът с дрехи, обувки допълнително утежняват положението.

Пластирите се прикрепят при суха и добре почистена кожа и остават върху нея най-много две денонощия. Активното действие на лекарствата в лепенките продължава обикновено през целия този период. Задължителен компонент в тези лепенки е салициловата киселина. Различна е само концентрацията на този агент в различните видове лепенки. Обикновено курсът с тях е с продължителност от пет до седем дни, като подмяната им трябва да се осъществява всеки ден или на две денонощия (в зависимост от предписанието, което е дал производителят на лепенки за кокоши трън.

Когато мазолът е на крака (на стъпалото или петата), накиснете го за двадесет минути в топла вода. Преди да залепите пластира, подсушете старателно кожата. Тя трябва да бъде идеално суха, за да се прикрепи към нея лепенката.

Освен известните лепенки на „Доктор Шол“ и „Урго“, може да използвате и тези на Carnation, които освен салицилова киселина, съдържат растителни екстракти, пчелен восък и фъстъчено масло. Те не бива да се използват от пациентите с поставена диагноза диабет, както и от тези с проблеми с налягането.

С лепенки „Доктор Шол“ (scholl продукти).

С лепенки на „Доктор Шол“ също се лекува кокоши трън. Употребата на този продукт, в който концентрацията на салицилова киселина е цели 40% гарантира бързото му отстраняване. В лечебните дискчета в центъра на пластирите са вложени активните компоненти. По този начин те действат само на засегната кожата без да засягат здравата. Залепват се върху чисти и подсушени крака или ръце.

Както и останалите лепенки за кокоши трън и тези на „Доктор Шол“ са приложими в лечебен курс за период, не по-дълъг от седмица. (magazin-zdrave.com)

За заличаването на този вид брадавица с използването на лепенки, обикновено са необходими от три до пет дни.

В случай, че проблемът остане неповлиян дори и след приложение на лепенки за кокоши трън ( не само тези на „Доктор Шол“, а като цяло), консултацията със специалист е наложителна. Вероятно проблемът е по-сложен и изисква други подходи и методи за справянето с него.

„Доктор Шол“ (D-r Scholl) предлага богата гама от продукти, предназначени за третиране и цялостна грижа на проблеми с кожата на краката – втвърдяване и загрубяване на кожата, неприятна миризма, гъбички, мазоли.

Лепенки URGO (урго), цена.

лепенки урго
Кокоши трън се премахва и с лепенки урго

Друга алтернатива на премахване на кокоши трън са известните лепенки URGO (урго) – урго корисид. И при тези пластири принципът на действие е както при останалите. В центъра на пластира има участък, в който е концентрирано активното вещество. И тук то е салицилова киселина. Пчелният и колоидният силициев диоксид допълват полезното действие на активно действащия компонент.

Прикрепете пластира плътно към частта от кожата, която е поразена от кокоши трън. Зелената част от него трябва да покрива изцяло поразения от брадавицата участък. Лепенките URGO е възможно да предизвикат раздразнение, когато се прилагат върху здрава кожа, а в някои случаи и да отключат алергия. За това трябва да внимавате много, когато ги поставяте върху кожата.

За пациентите с диабет, както и с тези с алергия към салицилова киселина, лепенките не се препоръчват. Наранената и възпалената кожа също не трябва да бъде третирана с пластирите. Разяждащото действие на продукта обуславя тази препоръка. Артрит и невропатия са другите заболявания, при наличието на които лечението с лепенките урго не е желателно.

Лепенките на урго се предлагат на разумна цена. От останалите медикаменти от същия вид (лепенки за кокоши трън) тези са най-достъпна цена. Дванадесет пластира струват по-малко от шест лева.

Лазерно изгаряне на брадавици и кокоши трън, къде, цена.

Друг популярен и все по-предпочитан метод е лазерно изгаряне на кокоши трън. Манипулациите с лазер са подходящи за премахване не само на неприятния кокоши трън, но и на не по-малко неприятните брадавици. Процедурата се извършва с помощта на СО2 лазерен лъч, който прониква в кожата на дълбочина от около пет милиметра. Процедурата е неболезнена и с кратка продължителност – от секунди до пет-шест минутки. Определящ фактор за времетраенето на манипулацията е големината на образуванието и сериозността на проблема.

Въпреки, че процедурата лазерно изгаряне на трънчето не е свързана с болково усещане, понякога се прибягва до локален анестетик. Целта е да се изключи напълно вероятността пациентът да изпита болка.

Процедурата с лазер за премахване на неприятните брадавици и кокоши трън има куп предимства. Главното е, че не изисква носенето на превръзка след нея, както и не това, че след изпълнението й връщането към обичайните ежедневни дейности става веднага.

За най-подходящото време от годината да се подложите на тази манипулация е есенно-зимният сезон, особено в случаите, когато неприятното образувание се намира по част от тялото, непрекъснато изложена на влиянието на вятър и слънце. Разбира се, в случаите, когато става въпрос за вирусно образувание, премахването не трябва да бъде отлагано.

На тази процедура може да се подложите в клиниките по естетична медицина и в някои козметични салони. Цените за премахваме на кокоши трън с лазер варират от 40 до 50 лв. Тази цена е за един брой. При пет броя цената скача на 200 лв. За премахване на брадавица ще трябва да заплатите двадесет лева.

Процедурата може да направите в център Инканто, ВИП център, Инфинити клиник, Болница „Вита“, Дерма вижън.

Змийско мляко – ефективният лек за премахване!

Третиране на кокоши трън със змийско мляко и до днес се счита най-ефективният лек за премахване на този проблем. Нашите баби са третирали мазола с „мляко“, което изтича от листата на билката. Поради своята ефективност този метод се препоръчва и днес, когато разполагаме с изобилието на фармацевтичната индустрия.

Неслучайно нашите баби са наричали билката брадавично цвете. Лечебните си ефекти дължи на компонентите с антигъбично и противовъзпалително действие.

Предците ни са къпели децата си във вода със змийско мляко, за да ги избавят от кожни проблеми, както и да ги предпазят от такива. Приложението на този лек за кокоши трън не изисква специфична подготовка. Просто откъснете лист от нея, измийте го и изстискайте директно върху трънчето сока. Поне по два пъти на ден е задължително да изпълнявате това, за да „изкорените“ упоритият кокоши трън.

С мравчена киселина.

С мравчена киселина ще помогнете на кокошия трън да падне сам. Преди да капнете върху него от киселина, поставете крака или ръката в леген с топла вода. Третирането с мравчена киселина завършва с поставянето на лепенка, която престоява през нощта. Методът е приложим до пълното изкореняване на трънчето.

Лечение на кокоши трън на ръката и на пръста.

Кокоши трън на ръката е често срещан проблем. Местата, най-предпочитани от това брадавично образувание, са именно пръстите на ръката и краката. На ръката обикновено кокоши трън се появява на над пръстите, а на краката под пръста.

По-рядко проблемът засяга ходилото и по-специално петата. Независимо от това къде се появява изисква своевременно и адекватно лечение.

Когато тази неприятна брадавица се появи на пръста най-удобни са лепенките и писалката като средство за премахването й, тъй като мястото постоянно е открито и не може да остане неподвижно за дълъг период. Разбира се, останалите средства също за подходящи. При липса на резултат с тези средства, не отлагайте по-драстичните медицински методи.

Горене с течен азот.

Най-разпространеният метод за справяне с този неприятен проблем е горене с течен азот. Той крие рискове – изгаряне на здравата кожа около трънчето. Често след приложението му се наблюдава рецидив – брадавицата изскача отново и отново. Пациентът остава с усещането, че е попаднал в омагьосан кръг, от който не може да се измъкне. Манипулацията с използване на течен азот се извършва под ръководството на дерматолог.

С Вартнер (Wartner).

Писалката Вартнер (Wartner) е друг ефективен способ за премахване на кошмарния кокоши трън. Високата концентрация на трихлороцетна киселина е ключът към успешната терапия с този продукт. Съдържанието на писалката е активно действащ гел, който не бива да бъде нанасян върху здрава кожа. Само капчица от гела с трихлороцетна киселина е необходимото количество, за да изгорите кокошия трън.

Съставката не само гори трънчето, но и има силно изразен олющващ ефект, който се проявява върху епидермалните клетки. След приложението на продукта не само, че ще стопите неприятната брадавица, но и ще сдобиете със съвършено гладка кожа – без тръни, без мазоли и без брадавица. След олющването на повърхностния слой, на негово място се появява здрава кожа.

Ако след приключването на първия курс на лечение, резултатът е неприемлив, терапията трябва да бъде повторена. Необходимо е единствено да изчакате да изминат четири дни след края на първия курс.

Гелчето се нанася единствено върху чиста и идеално подсушена кожа, след петминутно киснене на краката или ръката в топла вода. След апликацията се изчакват десет минутки. Накрайникът на писалката се забърсва със салфетка и се прибира.

Със сребърен нитрат.

Със сребърен нитрат,известен като адски камък,  също се премахва кокоши трън. Няколко реда по-долу ще опишем рецептата ( в точката адски камък), но съветваме да не се въздържате от нейното приложение. Въпреки, че на мнозина е помогнал да се избавят от досадния трън, не липсват и случаи, в които методът е довел до усложнения – загнояване на мястото и последвала хирургична намеса.

С адски камък.

С помощта на адски камък също ще се избавите от неприятния кокоши трън на краката или ръката. Третирайте ги директно с него и след манипулацията поставете лепенка върху мястото. Преспива се с нея и на сутринта се маха и методът се повтаря отново. От адския камък неприятният кокоши трън потъмнява и изсъхва. Това е рецептата, която се разпространява в нета, но вече Ви предупредихме за възможните последствия от приложението й.

С тебешир.

С тебешир също е възможно да откриете изцерението при кокоши трън. Просто го стрийте на прах и с него посипете мястото, като след това задължително го превържете и останете така през нощта.

С прополис или пчелен клей.

Превръзка с пчелен клей също е лек при кокоши трън. Вземете малко парченце от пчелния продукт и го размачкайте, докато започне да придобива мекотата на пластелин. Оформете малка питчица и я поставете върху брадавицата. Методът обещава премахване на кококоши трън на ръката или крака.

Кокоши трън може да третирате и с прополис (клеева тинктура). Памучно топченце, напоено обилно в спиртния извлек, се прикрепва към поразената от брадавичното образувание кожа.

С оцет.

Оцетната киселина в използвания не само в кулинарията, но и в народната медицина ябълков оцет, топи неприятния кокоши трън. Добре е да киснете краката си в топла вода с оцет, преди да приложите лековете, които престояват цяла нощ. Оцетът идеално подготвя кожата за тези процедури, като я дезинфекцира и улеснява проникването на полезните съставки от прилаганите лекове.

Добра идея за приготвянето на лек за кокоши трън е смесването на оцет с олио в равни съотношения. Върху брадавицата нанесете маслената емулсии, използвайки памучно тампонче. Прикрепете го върху мястото, засегнато от брадавицата, с помощта на лепенка и останете с него за нощта. Изпълнявайте процедурата, колкото пъти е необходимо, докато не забележите, че трънчето е изсъхнало и от него е останала само малка празна дупчица по кожата.

От лечебните ползи на оцета може да се възползвате и смесвайки го със малко сол. С разтвора неколкократно се третират брадавиците. След около седмица ще останете изумени от ефекта – трънчето се е свило и сякаш е погълнато от кожата. Истината е, че оцетната киселина го е изсушила и то е паднало незабелязано.

С калиев перманганат.

Премахване на кокоши трън с калиев перманганат е болезнена процедура, но въпреки това резултатите оправдават болката. Превържете мястото, където се е локализирала неприятната брадавица, с няколко кристалчета калиев перманганат. Най-добре е да ги прикрепите с лепенка. Внимавайте калиевият перманганат да не попадне върху здравата кожа или дрехите Ви.

За да избегнете риска от изгаряне е добре да използвате две лепенки. Наложете я върху кожата си и очертайте участъка, който е поразен от кокошия трън. Изрежете очертаното поле и едва след това залепете лепенката. След като я поставите в открития участък поставете няколко кристалчета калиев перманганат и след това залепете втората лепенка отгоре.

По този начин може да бъдете напълно спокойни, че кожата Ви ще остане незасегната от неблагоприятното въздействие на калиевия перманганат, когато се прилага директно върху нея.

С мляко от смокиня.

С мляко от смокиня нашите баби са премахвали кокоши трън на ръцете и краката. Единственият недостатък на този метод е, че той е приложим единствено във времето, в което има смокини. Млякото се отделя лесно от плода.

При откъсването му от дървото от дръжката изтича бяла лепкава течност. Точно тя е коментираното мляко от смокиня. Необходими са едва няколко капчици от него, за да изгорят кокошия трън. След като ги капнете върху кожата, поставете отгоре лепенка и останете така няколко часа, а най-добре цяла нощ. След няколко приложения дори най-упоритият кокоши трън ще се предаде.

С котешка стъпка.

Само за три нощи със свеж цвят от котешка стъпка ще премахнете брадавиците. Накълцайте цветчетата на ситно, посипете тръна и сложете лепенка отгоре, за да действат цяла нощ.

С дебела мара.

С дебела мара също може да си направите евтин и същевременно много ефективен лек за ефективно премахване на кокоши трън. Цветето с месести листа, което ще откриете в градинката на баба, обещава изцеление от досадната брадавица. Необходимо е едно листенце, което се разцепва по средата. Просто следвайте очертанията по неговите крайчета.

Цепнатото през средата листо наложете върху поразения от трънчетата участък и го прикрепете с лепенка. То трябва да престои върху кожата, докато тя попие цялото количество от лековития сок. Това си проличава по изсъхването на листато. Тогава е дошъл и моментът да махнете лепенката и наложите още един лист върху мястото.

За разлика от повече други методи за премахване на брадавицата, при които съществува риск за кожата, тук тази вероятност отпада. Дебелата мара въздейства брадавицата по начин, който щади останалата кожа и не й вреди по никакъв начин.

Дебела мара използвайте, за да премахнете кокоши трън на ръцете и на краката.

Махане на корени.

Причината за повторната поява на кокоши трън са неговите дълбоки корени. Те често остават в кожата и за това разбираме едва след като се появят отново. Понякога дори интервенцията с течен азот не ги премахва. Ако проблемът е сериозен, се изисква хирургическа намеса.

Хомеопатия.

При провеждането на лечение на кокоши трън с хомеопатия най-често предписвани са три лекарства – Antimonium crudum (Ant-c.), Nitricum acidum (Nit-ac.) и Thuja occidentalis (Thuj.). Calcarea carbonica е друг често предписван медикамент. За определяне на точния медикамент се вземат под внимание и други признаци, свързани с общото състояние на пациента.

С хомеопатия се лекуват дори стари брадавици. Препаратът, помагащ в този случай, е Causticum. (homeopathyplus.com)

Стотици са случаите, в които пациентите намират спасение в хомеопатията след дълга битка с кокошия трън.

Причини.

Най-общите причини за поява на досадния кокоши трън са механични фактори, оказващи травмиращ ефект върху кожната повърхност. Например кожата на ходилата е изложена на най-висок риск, въпреки че тя е най-твърда й груба.

Ходилата ни понасят тежестта на цялото тяло. Влажната среда, която създават обувките, натиска на тежестта върху тялото, са фактори, предразполагащи към кокоши трън. Загрубялата кожа на ходилата и постоянният натиск върху тази част от тялото, водят до „набиване“ на кератина (роговото вещество) навътре. Като последствие от този процес се проявява загрубяване на кожата и последваща поява на кокоши трън.

Неспазването на добра лична хигиена също е една от възможните причини за появата на това неприятно брадавично образувание.

Ролята на папилома вирус.

Ролята на папилома вирус за появата на кокоши трън не бива да бъде подценявана. Този вирус, от който са известни над сто вида, също е една от възможните причини за брадавиците. Той дреме в тялото ни и в момента, в който се събуди резултатът е брадавици, лишеи, а в най-лошия случай рак на дебелото черво или маточната шийка. Той попада в тялото ни не само по време интимна близост, но и посредством обикновен физически контакт.

Латентният период на опасния папилома вирус е от седмици до осем месеца, след изтичането на който, той се проявява.

Защо го наричат плантарна брадавица и по какво се отличава от обикновените брадавици?

Кокошият трън още се нарича плантарна брадавица (Verrucae peantares), тъй като засяга плантарната тъкан на ходилата. Плантарните брадавици са плоски и ниски, поради факта, че се появяват на места, които са подложени на постоянен натиск. За разлика от тях обикновените брадавици (Verrucae vulgares) са изпъкнали и често „изникват“ на места, където кожата е подложена на постоянно механично дразнене – епилация, бръснене.

Разлика с мазоли, как изглеждат едните и другите (снимки), с папиломи и кондиломи.

Неприятните мазоли представляват кръгово образувание, което е болезнено при натиск. Възможно усложнение в случаите с най-тежка клинична картина е пълното обездвижване. Кожата, засегната от него има от сивкав до жълтеникав цвят. Докато кокошият трън е плосък, мазолът е издут. И в него се забелязва корен. Специфично за мазола е образуването на мехур, изпълнен с течност.

Папиломите са безформени образувания. Понякога те са незабележими, а друг път са с връх. Локализират се още в подмишниците и по шията.

Кондиломите са зачервени и белезникави възелчета, засягащи лигавиците на половите органи и ануса. Структурата им е зърнеста и често образуват връхче. За разлика от кокошия трън и мазола, те не са болезнени.

Заразен ли е?

Поради тясната връзка между папилома вирус и кокоши трън, за това брадавично образувание може да се каже, че е заразно. Всеки може да се зарази с вируса, приносител на кокоши трън. Предпазливостта в случая играе важна роля по отношение на превенцията.

Вижте мнения и отзиви във Форум БГ-билка по-долу, както и тези свързани текстове по темата:

Безплатен абонамент за БГ-Билка!

Бързо лечение на кокоши трън. Премахване. Как се лекува с лепенки. Снимки
4.1 (82.5%) 8 votes

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Buffer

4 Comments

  1. Здравейте, на всички които се нуждаят от лечение на кокоши трън, брадавици и мазоли. Има безболезнено премахване с натурални продукти, за повече информация моля свържете се с мен на телефон: +359 893018232

  2. Когато бях на 16 ми излезе много болезнен кокоши трън на ходилото. Издълбах го с нокторезачка и го напълних с настърган чесън за 24 часа. Сменях чесъна на 3-4 часа, за спане да не говорим! Най-болезненото денонощие в живота ми! Но го изгори напълно и от тогава не съм имал проблеми.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Копирането на текстове от сайта е абсолютно забранено!