Хашимото. Лечение с и без лекарства. Отслабване. Хомеопатия, билки и др.

Лечение на хашимото без лекарства и чрез клизма с нистатин (провокирано от коментар). Отслабване. Алтернативни методи. Колко време се пие селен?

Още в текста: Как се прави задържаща клизма в домашни условия?  Колко време? Колко милиграма е нистатинът? Ролята на кандида албиканс. Какво е болест на Хашимото (синдром). Симптоми. Щитовидна жлеза, поражения при автоимунен тиреоидит. Обичайното лечение. Опасността глутен. Безглутенова диета, хранене и забранени храни. Ашваганда. Със селен. Витамин Б12. Детоксикация. С хомеопатия. При забременяване и бременност. ТАТ и МАТ тест – къде?

Лечение на хашимото чрез клизма с нистатин (провокирано от коментар).

Хашимото не е присъда за цял живот и доказателство за това е читател на авторитетния здравен сайт Лекар.бг, който сподели с останалите читатели магическия си лек за изцеление. Споделеното от него провокира много въпроси, на които ще дадем отговор в този материал.  Ако и Вие сте сред мъчениците с тази диагноза, попаднали сте на правилното място.

Читателят с псевдоним Анонимен приятел споделя, че в продължение на седем години е бил към групата на пациентите с диагноза Хашимото, но след като приложил метод, препоръчан от читател на curezone.org, най-после открил бленуваното изцеление.

Благодарение на този лек не само е подобрил състоянието си, нормализирайки стойностите на хормоните си, но и вече е напълно излекуван. За тези седем години пациентът е опитал всякакви методи за овладяване на заболяването, а сред тях и рязане на небцето. Той е убеден, че заболяването се провокира от кандида албиканс в червата (дебелото и тънките).

Методът, предложен от него, е прост за изпълнение и включва единствено направата на така наречената задържаща клизма с нистатин, която се прилага всяка вечер до пълното изчезване на упоритата и мъчителна кандида. Задължително е преди направата на задържащата клизма да бъде направен прочистваща такава единствено с вода. Това гарантира безпрепятствено придвижване на разтворения в чаша вода нистатин.

Успелият да се излекува от Хашимото споделя, че през първата седмица от приложението на метода е чувствал неприятна умора, която се усеща като общо изтощение на организма. Състоянието си през тази седмица той определя като на човек, прекарал тежък и опасен грип.

Но след първата седмица е настъпило и бленуваното подобрение. Читателят на Лекар.бг разказва, че се е почувствал като прероден и продължава да се чувства така и до днес. Паралелно с нормализирането на хормоните са изчезнали и всички оплаквания, свързани с Хашимото – ниска телесна температура, забавен метаболизъм, изстиване на крайниците, спад на жизнения тонус и най-вече неприятното подуване след консумация на глутен съдържащи храни.

Освен пълното отшумяване на всички тези симптоми, като резултат още от първата процедура, от съзнанието на пациента са изчезнали и всички мисли, създаващи тревожност и безпокойство.

През първата седмица той съветва приложението на клизмата с нистатин да се осъществява през вечер заради бурното протичане на процесите за очистване от кандида. В момента на унищожението на гъбичните дрожди се отделят в големи количества отровните съединения формалдехид и ацедалдехид, виновни за общата отпадналост и всички дискомфортни състояния.

Анонимен приятел, който вече се е убедил в силата на нистатин, е убеден, че медикаментът не притежава същата сила, приеман през устата. Тогава той попада в лимфата, след което се изхвърля от отделителната система. За периода на престой в тялото ни, приетият през устата нистатин не достига до дрождите на кандида в дебелото черво. Това обезсмисля пероралният му прием.

Читателят споделя своя опит и относно клизмата с кафе, която е правил няколко пъти. За него ефекта от кофеиновата напитка е бил нулев.

Автентичният коментар е възможно да прочетете, клипвайки на анимираната картинка. Надяваме се, че при Вас също ще помогне и ще споделите отзивите си с нашите читатели, тук на тази страница.

Хашимото коментар

Поводът за статията е този коментар Коментирайте и Вие!

Вероятно в съзнанието Ви изплуват куп въпросителни относно приложението на клизма с нистатин, които вълнуват и читателите на Лекар. бг. Отговор на всички тях ще дадем в следващите точки.

Споделеният успешен метод на лечение породи множество питания, отнасящи се най-вече до начина, по който се прави задържаща клизма, както и признаците, че дрождите на кандида са унищожени напълно. Ето и отговорите на тях.

Също така обаче се породиха и съмнения относно валидността на описаната рецепта (публикуваме коментара по-долу). Това поставя въпроса дали е оправдано съществуването на настоящата публикация, при положение че тя може да помогне само на част от хората, а на друга част да не помогне?

Струва ли си десетки читатели да приложат клизмата и да си загубят времето и да си попилеят надеждите за бързо и лесно изцеление, в името на това, на някои от страдащите все пак да им помогне? Как мислите? Споделете мнението си с нас и другите читатели по този въпрос в коментарите по-долу! А ако споделите опита си, още по-добре!

Как се прави задържаща клизма в домашни условия?

коментар за Хашимото

Целият коментар може да прочетете, отваряйки изображението

Направата на така наречената задържаща клизма има някои специфични изисквания, които не са трудни за изпълнение в домашни условия. Препоръката в curezone.org е тя да се направи сутринта, когато в червата все още не постъпила новоприетата храна. От две до четири водни клизми са необходими да се направят преди приложението на клизма с нистатин.

Подготвящата клизма се прави единствено с вода и има за цел да пречисти дебелото черво от остатъчните фекалии, и да гарантира на навлизащия нистатин, че ще се придвижи по “чист път” към целта.

Как да прецените от колко точно на брой подготвителни клизми се нуждаете. Изтичането единствено на вода от дебелото черво като изходящ материал при направата на клизмата, е сигурен признак, че дебелото черво е чисто и подготвено за следващата стъпка.

За поставянето на клизмата първоначално е необходимо да лежите  на лявата страна и в тази поза да въведете клизмата в дебелото черво и се остава така пет минути. Клизмата се отстранява. Следва обръщане по гръб и повдигане на краката на равнище по-високо от това на тялото в легнало положение (може да използвате стол). Целта е разтворът да проникне по-дълбоко в дебелото черво.

В тази поза се стои за същия период, след което следва обръщане на дясната страна и отново престой в това положение за пет минути. Последователността в смяната на позите е много важна, тъй като осигурява равномерно разпределяне на нистатина по стените на дебелото черво.

Последният етап от стъпките за направата на клизмата е много важен. След като останете с нея пет минутки, лежейки на дясната си страна, изправете се. Това е моментът, в който цялата течност, предназначена за процедурата, трябва да бъде експулсирана от тръбичката. Но ако успеете да останете с клизмата още половин час, допълнителният престой спомага за изтребването на по-голямо количество дрожди.

След процедурата те се отделят във вид на бели съсиреци.

Колко време?

Времето, необходимо за престой с клизмата, е 45 минути. Това е при положение, че след като престоите с нея общо 15 мин. (по пет минути на всяка страна), след това я оставите да престои още половин час (тялото е в изправено положение).

Около двадесет минути след окончателното приключване на процедурата настъпва позив за дефекация. Показател за елиминирането на дрождите е бялата слуз, която се отделя от дебело черво.

нистатин при Хашимото

Клизма с нистатин е лекът, който е помогнал на читателя на Лекар.бг

В curezone.org препоръчват още малко по-късно следващия ден да се направи клизма с кафе, която работи в подкрепа на чернодробния детокс – помага му да изхвърли остатъците от токсини, попаднали в него от гибелта на дрождите.

Тяхното загиване е свързано с отделянето на токсични съединения във високи дози. За съжаление не всички тези токсини се изхвърлят от дебелото черво. Част от тях попадат в черния дроб чрез кръвопотока. За това е необходимо при лечение на хашимото по този метод, да помислите и за детокса на този жизнено важен орган.

Времето за приложение на лечебния метод е различно при всеки и зависи от това кога ще е на лице положителен резултат, а именно вкарване на хормоните в нормални граници. Едва след това може да преустановите лечението.

Колко милиграма е нистатинът?

За приготвянето на разтвора за задържащата клизма се използва нистатин 500 мг в количество от една таблетка или лъжичка от прахообразния. Количеството на водата трябва да е 200-250 мл (една чаша) и тя задължително трябва да бъде дестилирана. Употребата на чешмяна вода е напълно противопоказна в случая, тъй като е допълнително замърсена и в такъв случай по-скоро методът би Ви навредил, отколкото да помогне.

Паралелно с приложението на клизмата с лекарството, от curezone.org препоръчват паралено с това да се приема и екстракт от грейпфрутови семена, който също е мощен фунгицид.

Ролята на кандида албиканс.

Връзката между кандида албиканс и щитовидни анормални състояния, част от които е синдромът на Хашимото, не е научно доказана, но е факт, че има такава. За да разберем каква е ролята на гъбичните дрожди в анормалното функциониране на пеперудовидната жлеза, трябва да поясним каква представлява кандида, какви са симптомите и причините за прекомерния растежа на дрождите.

Червата ни са “подслон” на различни микроорганизми, които са от съществено значение за здравата чревна флора и от там за цялостното състояние на организма.  Съществуват десетки различни щамове дрожди, но техният вид няма отношение към разглеждания пробелм. Въпреки това всяко анормално състояние, предизвикащо свръхрастеж на дрожди, води до множество функционални проблеми в системите. Най-чест причинител на тях е кандида албиканс.

Симптомите за прекомерен растеж на дрожди са много. Най-честите включват умора, наддаване на тегло, смущения в мозъчната дейност, чувство на глад към сладки и въглехидратни храни, подуване на корема и газове и т.н.

Много от тях са редовните оплаквания на пациентите с тиреоидни и автоимунни тиреоидни заболявания. Ацетилдехидът е отпадъчен дрожден продукт с клетъчната активност, засягаща не само черния дроб, но и имунната система, както и някои от другите системи на организма, включително и ендокринна.

Виновник за усиления растеж на дрождите е употреба на антибиотици във високи дози и/или за продължителен период. Тези препарати са пагубни не само за вредните, но и за всички полезни чревни бактерии.

В допълнение към рисковете от употребата им е, че те са потенциални причинители на гъбичната инфекция. Други отключващи фактори са лошата диета, състояща се от твърде много въглехидрати и рафинирани захари, редуцирани нива на стомашна киселина, лоша имунната функция.
Казаното до тук означава ли, че една една гъбична инфекция е възможно да стане причина за Хашимото и подобни щитовидни заболявания или е точно обратното – автоимунното заболяване на жлезата да отключи кандида?

Някои източници твърдят, че кандидозата неминуемо води до отслабване на надбъбречната жлеза, което от своя страна рефлектира върху щитовидната жлеза и отключва автоимунно заболяване, което засяга нея.

Наличието е на кандида е директна заплаха за имунната система. Отслабеният имунитет е потенциален риск за развитието на мъчителния тиреоидит на Хашимото, както и за базедова болест. Факторът кандидоза задължително трябва да бъде разглеждан при диагностициране на проблеми с деликатната жлеза.

Хашимото

Хашимото има връзка с кандида албиканс

Това не изключва противоположната хипотеза – срив в ендокринната система (като Хашимото) да е отговорен за кандида. Състояние като хипотиреоидизъм е напълно възможно да доведе до редуцирано производство на стомашна киселина, което на свой ред причинява свръхрастеж на дрожди.

И тъй като по-слаба имунна система е подложена на по-висок потенциален риск от гъбична инфекция, тогава горното твърдение придобива смисъл, а именно че организмът на пациенти със щитовидни оплаквания е по-податлив към дрождите. Тази зависимост подкрепя и другата теза. И двете предположения за обвързаността състоянието на деликатната жлеза с кандида, доказват, че гъбичките са пряко свързани с Хашимото. (naturalendocrinesolutions.com)

Едно скептично мнение по въпроса:

лечение на Болест на Хашимото с нистатин

Получихме този негативен коментар по метода с клизмата. Да, съгласни сме, че за някои от страдащите тези усилия ще бъдат напразни, за което си посипваме главата с пепел. Но няма да изтрием метода, защото на някои от хората може да помогне! Какво е вашето мнение? Пишете ни в коментарите! Трябва ли да изтрием тази статия?

В групата “Лечение на хашимото” се получи и друга гледна точка, която оспорва написаното по-горе. Според Т.Д. много хора може да останат разочаровани от тази рецепта. Ето какво казва тя:

В американската статия никъде не пише, че клизмата с нистатин лекува Хашимото. Г-н Анонимния приятел малко е побългарил резултатите.

Комбинацията Хашимото-Кандида не се среща често, тоест автоимунните заболвания не са прекурсор на Кандидата. Заключенията, че с тази клизма ще излекуват Хашимото ще разочарова доста с това заболяване.

Щитовидната жлеза се унищожава от лимфоцити, затова се казва хроничен лимфоцитен тиреоидит на Хашимото, а не от кандида албиканс, която обитава чревния тракт. Единственото общо нещо са няколкото симптома и именно тях споменава Анонимния френд.

Анонимния амиго разлая кучетата и авторите на сайта дотолкова са се ентусиазирали, че започват да му отделят внимание достойно за нобелов лауреат. Много ще ми е интересно да коментират как се чувстват “хашимотки” след клизмата с нистатин.

Готова съм да си посипя главата с пепел, ако се окаже че съм се лъгала. Но очаквам същото да направят и тези които вдигат излишен шум и карат изтормозени от заболяването хашимото души да правят напразни усилия.

Въпреки това си струва да се опита! Със сигурност клизмата няма да ви навреди и ще унищожи кандида албиканс. А ако тя наистина е причинител за хашимотото, то също би трябвало да се излекува. Пробвайте и споделете в коментарите по-долу! Ще се радваме да видим повече мнения по предложената методика!

Какво е болест на Хашимото (синдром).

Синдромът, известен като болест на Хашимото, е състояние, при което имунните антитела приемат за свой враг щитовидната жлеза и постоянно я атакува. Функцията на пеперудовидната жлеза, разположена в основата на врата под адамовата ябълка, е определяща за цялостното състояние на организма. На нея е заложено производството на хормони, които координират много от дейностите на останалите системи.

Полученото възпаление в резултат от болест на Хашимото отключва хипотиреоидизъм, засягащ предимно жени на средна възраст. Не е изключено да порази мъже от всяка възраст, както и деца.

Симптоми.

Обичайните признаци и симптоми на Хашимото в началото се изразяват в леко подуване на гърлото в неговата предна част (гуша). Не е изключено заболяването в началния му стадий да протече без видими симптоми . Прогресът на заболяването е с бавни темпове и отнема години. Хроничните поражения на жлезата обуславя тироидния хормонален спад, който се отразява на кръвните показатели. Симптоматиката включва:

 • Умора и мудност
 • Повишена чувствителност на рецепторите към студ
 • Запек
 • Засушаване и лющене на кожата
 • Подпухналост и оточност в лицето
 • Дрезгав глас
 • Неочаквано и необяснимо за пациента наддаване на тегло
 • Болки в мускулите, болезненост и скованост, особено в раменете и бедрата
 • Болка и скованост в ставите и подуване на коленете или малките стави на ръцете и краката
 • Мускулна слабост, особено в долните части на крайниците
 • Прекомерно или продължително менструално кървене (менорагия)
 • Депресия

При развитие на следните признаци и симптоми е задължителна консултацията с лекар:

 • Умора без видима причина
 • Суха кожа, която е възможно да се лющи
 • Подпухнало лице
 • Нередовен стомах, изразяващ се в запек
 • Дрезгавост на гласа

Периодични консултации със специалист, който да наблюдава функцията на жлезата, са наложителни в случаите ако:

 • Върху деликатната жлеза е била оказана оперативна намеса
 • Провели сте или провеждате йодна или хормонална терапия
 • Главата, врата Ви или горната гръдна част са били подложени на лъчева терапия

Поставянето на диагноза висок холестерол също е повод за консултация дали Хашимото е причина за него. (mayoclinic.org)

Отслабване.

Вероятно чувайки диагнозата Хашимото и Вие сте изгубили всяка надежда за отслабване и връщане на старите мерки. Темата за стройната фигура е болезнена особено за дамите, чули присъдата Хашимото.

Наддаването на тегло е може би най-неприятният за дамите симптом на това заболяване. Въпреки, че за тях изтощителните диетични режими са забранени, има начин да си помогнат. Освен на специфичния диетичен режим, при Хашимото заложете и на физическа активност и упражнения не само като средство за отслабване, но и като начин да подобрите тонуса и кондицията си.

Продължителните разходки, йогата и плуването са добри варианти да изгорите калории. Не се лишавайте от техния прием чрез храната, защото по този начин вредите на организма си, които започва да разгражда запасите от мускулна тъкан. (livestrong.com)

Според един от водещите специалисти по проблеми с жлезата д-р Датис Каразиян проблема с наддаването на пациентите с Хашимото е свързан с имунната система, все пак самото заболяване е автоимунно. Той съветва пациентите с тази диагноза да балансират нивата на полезните и вредните “обитатели ” на чревната флора, защото е установено, че когато техните количества са в полза на вторите се отлагат излишни мазнинки, особено в частта около корема, която е сред най-проблемните за дамите.

Чревната пропускливост, за която е установено, че страдат хората с тази диагноза, също е още един фактор за отлагане на мазнинки около някои вътрешни органи.

Инсулиновата резистентност на пациентите с Хашимото също е в пряка зависимост със затлъстяването. Така, че ако се стремите кум загуба на тегло, най-добре е да се ориентирате към храните с нисък гликемичен индекс.

Наличието на чревните бактерии и чревна пропускливост са процеси, водещи до така наречената инсулинова и лептинова резистентност – пречка за навлизането на глюкозата в клетките. Когато глюкозата остане извън тях се трансформира в мазнини в черния дроб (триглицериди).

Нивата на лептина корелират с загуба на тегло или наддаване. При жените лептиновите стойности са много по-високи. Да обобщим препоръката на д-р Датес към пациенти с Хашимото, които желаят да отслабнат, е да балансират бактериите в стомаха си, за да избегнат последствията от две по-горе описани състояния на резистентност. (hashimotoshealing.com)

Щитовидна жлеза, поражения при автоимунен тиреоидит.

При автоимунен тиреодит деликатната щитовидна жлеза е неспособна да защити своята тиреоидна тъкан, тъй като имунните клетки постоянно я подлагат на целенасочени атаки. Този анормален неминуемо води до поражения. Най-сериозното от тях, което автоимунният тиреоидит е възможно да нанесе е да унищожи цялата. До него се стига, ако заболяването остане незабелязано и не се лекува.
При Хашимото големи количества от увредените имунни клетки нахлуват в щитовидната жлеза. Те са известни още като лимфоцити и това определя наименованието на хроничното заболяване лимфоцитен тиреоидит.

Когато тези  увредени клетки проникнат в жлеза, те унищожават напълно не само клетките, но и тъканите и кръвоносните съдове в нея. Целият този процес протича бавно и в повечето случаи незабележимо.

Подложената на постоянни атаки жлеза е неспособна да синтезира хормони в обичайните количества и това става причината за хипотиреоидизъм. И в крайна сметка поражението е на лице, имунните клетки причиняват възпаление и разширение на жлезата и тя работи с видимо увеличен обем, който не остава незабележим – появата на гуша. (endocrineweb.com)

Обичайното лечение.

Обичайното лечение на заболяване на Хашимото включва хормонално заместителни медикаменти и обикновено е просто за провеждане, достъпно и ефективен. Първоначално е важно болният да получавате правилната доза от лекарството. С течение на времето, дозите се коригират адекватно спрямо настъпилите функционални промени в дейността на деликатната жлеза.

Ако болестта на Хашимото причинява хормонален дефицит,възможно е назначаването на заместителна хормонална терапия. Това обикновено включва ежедневна употреба на синтетични хормони левотироксин (Levoxyl, Synthroid, други).

Синтетичният левотироксин е идентичен с хормона в естествената му версия. Лекарството възстановява адекватните нива на хормона.

Скоро след старта на лечението, умората усещана от пациента, започва да намалява. Нивата на холестерола, повишени от Хашимото, се нормализират и противодействието върху процеса на наддаване на тегло става по-лесно.

Терапията с хормоналния медикамент обикновено е доживотна, но дозите търпят корекции. В интервал от шест до дванадесет месеца се проверява нивото на TSH  и се определя необходимостта от корекции на дозировката. (endocrineweb.com)

Опасността глутен.

Една от трудностите за пациентите с Хашимото идва от опасния за тях глутен и е свързана с факта, че те трябва да се лишат от консумацията на продукти, в чиито състав влиза той. При повечето хора от тази група е налице нетърпимост към него, изразяваща се в алергични реакции и още по-неприятното издуване на корема с газове.

Ето как се обяснява връзката между Хашимото и глутен – молекулярната структура на глиадин, (протеиновата част на глутена) много прилича на този на щитовидната жлеза. Когато е нарушена целостта на защитната бариера на червата, глиадинът навлиза в кръвообращението, а имунната система го разпознава като враг за унищожаване. Изработените антитела от глиадин предизвикват тялото да атакува щитовидната тъкан. Това означава само едно за хората с Хашимото – те трябва да стоят далеч от глутена. (chriskresser.com)

Безглутенова диета, хранене и забранени храни.

За пациентите с Хашимото спазването на безглутенова диета е задължително. От тяхното храненe е задължително да се изключат високите дози захар, която несъмнено предизвиква възпаление на червата.

Забранени храни са всички тестени изделия или като цяло всички бели храни, в които е вложено брашно, захар и млечни протеини. Някои учени сравняват пораженията, нанасяни от тяхната консумация, с тези от прием на морфин.

Храненето на тези пациенти трябва да изобилства от зеленчуци, плодове и задължително костен бульон и органични меса. Това са храните, които са най-лесни за храносмилане. Пробиотичните храни като кисело мляко помагат за изцелението на червата. (draxe.com)

Добре е в менюто на пациентите с Хашимото да се включи риба, морски дарове и ядки.

Алтернативно лечение с билки.

ашваганда

С билката ашваганда е добре да се допълни лечението на Хашимото

Алтернативно лечение на Хашимото се осъществява с билките ашваганда, мехурчесто водорасло и сибирски женшен.

Сибирският женшен (Eleutherococcus senticosus) не повлиява пряко на  щитовидната жлеза се, но тя не играе огромна роля при лечение на Хашимото. Много от пациентите с тази диагноза имат слаби надбъбречни жлези. Дългосрочният прием на добавката повлиява благоприятно на бъбречните жлези и нивата на стреса, които също имат решаваща роля при Хашимото.

С мехурчесто водоросло, което е известно като Фукус, също може да си помогнете в този случай. Тази прекрасна билка спомага за подобряване дейността на деликатната жлеза и за цялостния метаболизъм и приемът на добавката се отразява благоприятно на пациенти с Хашимото. При хипертиреоидизъм, както и през лактационния период и по време на деликатните девет месеца, употребата й е противопоказна.

Ашваганда.

За билката ашваганда, която е мощен природен адоптоген, отдавна е известно, че лекува щитовидната и надбъбречната жлеза. Използваната от хилядолетия в Азия билка е известна със способността си да редуцира нивата на стреса.

Медицински изследвания показват, че тя също така помага да балансирате Т4 – хормонът, който е важен за овладяване на Хашимото. Включването й в ежедневния прием като добавка е много важно за овладяване на положението.

Със селен.

Добавката със селен е от полза на щитовидната жлеза, защото  е доказан регулатор на хормоните Т3 и Т4 в тялото. Минералът заема изключително важна роля в подкрепата на щитовидната функция, както и в балансиране на хормоните в нея. Това е първият микроелемент, към който трябва да прибегнете при Хашимото.

За намаляване риска от тироидит време на бременност, както и след това, селенът също играе главна роля. При 40% от пациентите, приемащи селен, е установено, че е необходима по-ниска доза хормонални препарати за овладяване на Хашимото, за разлика от тези, които не пият добавката.

Витамин Б12.

Особено полезни и необходими за пациентите с Хашимото са добавките с витамин Б12. Елементът  е известен също като синергичния двигател, който поддържа клетъчната функция. За да функционират правилно всички наши клетки е необходим Витамин Б12.

При научен експеримент на пациенти с Хашимото е даван ежедневно от този витамин (600 мг) и при тях умората и другите оплаквания започнали да заглъхват.

Можете да добавите още една добавка в списъка: пробиотици. Укрепвайки баланса в стомашната флора, те работят в подкрепа и на жлезата.

Детоксикация.

Не на последно място от методите с естествени средства за повлияване благоприятно на дисфункция и възпалените процеси в щитовидната жлеза, е редовната детоксикация на тялото. Регулярният детокс е от полза за всички системи и за деликатната жлеза. Тук не става въпрос просто за клизми и за прием на детоксикиращи напитки и таблетки, а пълна детоксикация и премахване на всички тежки метали.  Това включва дори и премахване на живачни пломби.

Обърнете внимание и на вашите козметични продукти, които използвате не само за личен тоалет, но и за почистване на дома – отървете се от всички тези вредни химически препарати и преминете към натурални и екоалтернативи на базата на етерични масла. Тези определено ще помогнете на жлезата.

С хомеопатия.

Хашимото се повлиява успешно и с хомеопатия. Водещите медикаменти, които нежната медицина предлага за овладяване на проблема, са:

 • Calcarea Carbonica – едно от най-добрите хомеопатично лекарство за хипотиреоидизъм. Употребата му е силно препоръчителна при пациенти със затлъстяване, които не понасят студен въздух. Прекомерно изпотяване на главата е водеща характеристика за използването му в хипотироидни пациенти. Повлиява благоприятно при запек, при обилна менструация и при цикъл, настъпващ по-рано от очакваното.
 • Sepia Officinalis – за слаби пациенти, с бледо жълто лице, изморяващи се лесно, особено при излагане на прекомерно ниски температури. Такива пациенти са лишени от жизненоважната функция на топлинните механизми  на тялото и се чувстват прекалено хладно дори и в топло помещение. Препаратът помага при лечение на менструални оплаквания, най-вече когато менструацията настъпва твърде рано и/или е обилна.
 • Lycopodium Clavatum – за пациенти с Хашимото и стомашни проблеми, при които има прекомерно образуване на газове в корема с киселинност. Пациентът изпитва желание да консумира топли напитки, топла храна и бонбони. Препоръчва се на хора с раздразнителен характер, които не понасят противоречия, както и такива, оплакващи се от косопад.
 • Graphites – при болни от Хашимото с наднормено тегло, непоносимост към студа, дългогодишен запек, тежест в корема, газове. Пациентите, на които се предписва, са депресирани, тъжни, плахи и неспособни да вземат важни решения.
 • Nux Vomica – за пациенти с изключително темпераментен характер, обиждат се много лесно; Те са много чувствителни към всички външни впечатления. Този хомеопатичен лек работи превъзходно при лечение на упорит запек в хипотироидни пациенти. Добре се отразява на пациенти с прекомерно желание за прием на стимулиращи напитки като алкохол и кафе.
 • Psorinum може да се дава на тези пациенти, които винаги се чувстват студ и дори в горещото време; при тях не са изключени и кожни проблеми.
 • Silicea – предписва се предимно на упорити хора, които са изключително чувствителни към студено и които се оплакват обидно изпотяването на краката.
 • Alumina дава отлични резултати при лечение на проблеми на запек при пациенти с Хашимото.
 • Bryonia Аlba – пациенти, които се оплакват от от необичайна жажда за вода. (drhomeo.com)

При забременяване и бременност.

Заболяването Хашимото е пряко свързано с фертилността и в това отношение има връзка със забременяването. Организмът с дисфукция на пеперудовидната жлеза е твърде вероятно да не може да отговори на нуждите на хормоналната система за една нормално протичаща бременност. И двата случая изискват към тях да се подходи деликатно.

Ако възнамерявате скоро да станете майка, предварително изследвайте нивата на Т3 и Т4 хормоните си, които са в пряка зависимост с хормоните, отговарящи за зачеването. За нормални нива на TSH преди зачеването се считат тези в интервала 1,0-2,0 MIU / L. Ако вашите не са в тази норма, за да заченете е необходимо да ги поддържате в тази граница.

Бременната с Хашимото трябва редовно да следи нивата на хормоните. Твърде ниските стойности на TSH са притеснителни, тъй като е възможно да доведат до загуба на плода.

ТАТ и МАТ тест – къде?

щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза има пеперудовидна форма

За изследване на хормоните се прилагат така наречените ТАТ и МАТ тест, които представляват вземане на венозна кръв и това е добре да се осъществява до 11,00 часа преди обяд.

Първият тест изследва белтъка тиреоглобулин, който търпи атаките на имунната система.

Вторият тест включва изследването на ензима TPO (Тироидно-специфичната пероксидаза), които се намира на клетъчната повърхност и участва в образуването на щитовидните хормони.

Тези тестове е възможно да направите в лаборатории Цибалаб, Рамус, Липогард, Зинвест.

Този материал за Хашимото би бил от полза за много хора, които дори не предполагат, че е възможно да се избавят завинаги от доживотната присъда. Споделете го в мрежите, за да им помогне да открият спасението, за което не предполагат, че съществува.

Хашимото. Лечение с и без лекарства. Отслабване. Хомеопатия, билки и др.
4.2 (84%) 15 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

19 thoughts on “Хашимото. Лечение с и без лекарства. Отслабване. Хомеопатия, билки и др.

 1. Поклон пред създателите на статията! Съзнателно или не, вие показвате, че проблема с тази болест на Хашимото май наистина е в настанилата се кандида или образувала се, благодарение на заболяването!

  • Благодарим ви за добрите думи. Напълно съзнателно го показваме, макар че няма как да сме 100 процента сигурни. Затова на нас и на читателите ни е нужна обратната връзка, за да се убедим всички, че това е истината. Публикацията е провокирана от коментари на читатели и от мнения в американски форум. От там сме взели основните положения. Така че пишете ни и занапред! Можете да се запишете и в групата “Лечение на Хашимото”, където също се споделя опит от реални хора ТУК: https://www.facebook.com/groups/1543832765944055/

 2. Взехме този коментар от Фейсбук групата лечение на Хашимото (линк към нея има по-горе), като скриваме имената на неговия автор. Бихме искали да пренесем дискусията тук, където ще бъде полезна за повече хора. Мнението си струва да се има предвид, ето го и него:

  Ще бъде грешка ако се изтрие статията, защото тази подвеждаща информация ще се пренесе в друг сайт и там няма да я изтрият. Освен това клизмата с нистатин си има своята полза при лечението на кандидата, в което не се съмнявам че има ефект.

  Анонимния приятел е ползвал и друга терапия за лечение на хашимотото, но ефекта от нея е доста забавен във времето, а всеки търси бърз резултат. Това го е заблудило, че ако има някакво подобрение в лечението на хашимотото, то се дължало на клизмата.

  Ако не бях ползвала и аз тази терапия за хашимотото щях да повярвам за клизмата с нистатин. За разлика от него аз доста по-продължително и последователно спазвах предписанията и процедурите по тази терапия. Резултата е страхотен.

  За уточнение трябва да кажа че не съм имала кандида или някакви паразитни усложнения. Надявам се с тези уточнения се внася яснота кое за какво е полезно. Медицината е много точна наука, въпреки че рефрена на всеки доктор е че 2+2 не правело 4.

 3. Бях на лекция за Шуслеровите соли, в която презентиращият обясни връзката между щитовидната жлеза и дебелото черво — енергията в организма ни тече от щитовидната жлеза към червото. Ако има някакъв проблем, започва да тече обратно и уврежда жлезата. Аз бих пробвала клизма с Нистатин, колкото и отблъскващо да ми звучи.

 4. Много интересен материал. Само не знам дали след третирането с нистатин ще могат да оцелеят добрите бактерии в червата заедно с изчистването на кандидата. Това правят и антибиотиците. За тези лошите гадини, сигурно има и други начини да ги унищожим-карамфил, пелин, коприва, глухарче приемани под различни форми.
  Моля да ми отговорите, как да запазим добрите бактерии в червата.

 5. Здравейте, аз също се боря с Хашимото. Моето мнение е, че лекарите са абсолютно невежи относно тази болест. Цялата ми информация е от сайтове и книги. Аз имам кандида и вече я мъкна от около 20г. Май и това лекарите не лекуват, а само подтискат симптомите. От скоро започна да ми пада и желязото и ендокриноложката търси наследствени проблеми, а то било характерно за Хашимотото. Оказва се, че се следи и Б12, и витД, но кой да ти каже?

 6. Искам да попитам за хомеопатичните продукти. Може ли да си ги вземаме по наша преценка или трябва да бъдат назначени от хомеопат и от къде да си ги закупим.

 7. Изключително полезна и добре поднесена информация.Благодаря!

 8. Здравейте, информацията е наистина добре поднесена. И аз бих пробвала тази клизма с нистатин ! И аз се боря откакто бях ученичка с хашимото,това са около 15 години. Лекарите са абсолютно невежи и необразовани по темата и това не е само в България ! Всичко правят за пари – хапчета,операции. Две години пих хормонални хапчета и се отказах. Казах си,че не може да съм на 20 години и да трябва цял живот да пия изкуствени хормони и кой знае какво ще се случи още. Започнах да търся алтернативни методи. Имах интимни проблеми с кандида откакто бях на 10 г. и никой гинеколог не успя да ннамери решение. всеки меаец се появяваше кандида и сърбеше . След години открих. една кожна лекарка,която каза,че това е ккандида и се появява от дебелото ми черво и оттам попада и във влагалището. Но никой не казва,че това има връзка с хашимото. Кандидата се махна,но само външно. Забелязах кои храни не преработвам добре и се опитах да ги редуцирам. Оказа се,че това са всички захарни изделия,хляб и бира. След години разбрах защо – благоприятна среда за размножаването на кандида ! Изпробвах всичко,за което чуех и прочетях. Рязане на небце, билки. После се преместих в Германия. Тук бях при една лекарка по енергия и алтернативна медицина. Не помогна. После пробвах при една хомеопатка,която много ме светна по въпроса с кандидата и връзката с щитовидната жлеза. Има много добра хомеопатия от Франция (в българските аптеки също се продава) и от Австрия,но все пак трябва да се спазва и въпросната диета,спомената от мен по-горе. За сега до тук съм стигнала с моите открития + приема на селен, Б комплекс и Е. Разбира се био продукти без животински добавки. Ако някой се интересува мога да кажа марки. Сега мисля да пробвам и с тази клизма и диетата си разбира се. Нея също мога да споделя. За сега добре се справям с контрола на теглото. Успех на всички !

  • Здравейте, бих искала да ми изпратите хранителния режим, който спазвате, както и хомеопатичните лекарства които приемате. От 2 години се опитвам да сваля килограмите, които наддадох, но ефекта е почти никакъв. Сега опитвам палео режима, но не свалям особено много, а за 4 години на незнание и лечение на кожните ми проблеми с хормони и орбазон доста наддадох изпаднах в депресия. Докато налрая не ми откриха хашимотото и се разбра от къде идват проблемите ми. Но всички ендокринолози ми иИсват елтироксин, но и грам не съм свалила от него, други ми казват да не пия нищо. Но килограмите не мърдат, а и постоянната умора и хилядите неприятни симптоми. Пробвала съм какви ли не диети, включително и вегетарианство, но от него получих ставни проблеми… Сега с палео режима, поне не качвам и съм свашила 2 кг за един месец, което си е напредък в моя случай, но имам да свалям доста повече и бих пробвала и вашия режим. Това е емайла ми k.gemkova@gmail.com Благодаря

  • Zdraveite Maria,

   Molq pishete mi na email:mkountcheva@yahoo.com. Imam Xashimoto i vazel.

   Nadqvam se Vie veche da ste dobre!

   Pozdravi,
   Magda

 9. Здравейте, ще напиша хранителния режим като коментар, в случай че и други хора се интересуват. Като начало не ям никакви тестени храни от години! Ако готвя ядене,в което трябва за соса да използвам брашно, използвам био ръжено брашно. Но това е примерно 10 пъти в годината. Не пия кафе също така. Опитвам се да не ям бяла захар изобщо!

  Ако ми се дояде сладко си купувам от био магазина нещо много малко с нерафинирана захар или със сок от агаве или мед. Вкъщи също използвам споменатите заместители. Бирата също се опитвам да спра изцяло. От видовете сирена си позволявам д ям само българско козе или овче такова. Ям много салати и плодове,често си правя шейкове с вода (не употребявам прясно мляко).

  Повече супи си правя като присъствие на топла храна или смес от печени или на пара зеленчуци. Мисля,че това е в общи линии. Мога да дам и примерно дневно меню, за да добиете представа. Сутрин като стана за работа в 8 ч. си правя чай (доста често Мате чай) с един плод или кисело мляко с ядки,чиа,ленено семе или каквото си поискате друго. Ако не съм гладна си вземам закуската за работа и ям към 10-11 ч. За обяд имам нещо топло сготвено предварително (супа,зеленчуци или друго ядене) и ям към 13-14 ч., следобед, ако съм гладна ям плод към 16:30ч. и вечерям към 19-20 ч. със салата. Понякога разменям обедното и вечерното меню,зависи какво ми се яде.

  Забравих да спомена,че ям само био месо и това се случва примерно 2 пъти в месеца в много малки количества. Също така от известно време съм намалила и почти спряла приема на ориз и картофи. Доста често готвя с просо,амарант,киноа. Има различни рецепти в интернет. А хомеопатичните препарати са ми предписани от една ирис диагностичка от Варна,която посещавам всеки 3-4 месеца. Казва се Поли и е на около 50 г. Едните хапчета са точно против кандида и са на Remedia hoöopathie.

  Другите са Thyroidinum на Boiron. Вторите ги има в България със сигурност. Забравих да спомена,че правя йога три пъти в седмицата. Не пия нищо газирано като безалкохолни и енергизиращи напитки, както и сокове независимо дали са натурални или друг вид. Пия само вода и чайове,като гледам количеството за деня да е минимум 1л.,но винаги успявам и повече. И така продължава моя режим години наред. Поръчах си от интернет комплекс от специално подбрани видове бактерии за чревната флора ,които са насочени към унищожението на кандида и ще почна с нормални клизми. За нистатина ще питам въпросната лекарка,защото прочетох,че това лекарство е все пак антибиотик,което малко не ми се нрави. Успех и се надявам скоро да предложа нова адекватна и изпитана информация.

  Забравих да напиша,че от време на време пия селен (1 път на 3 дена) след каато направих курс от един месец всеки ден прием на двойна доза. Също така пия вит В комплекс и вит Д.

 10. Уважаема Мария , поздравявам Ви с подробно описаните от Вас начини на лечение , хранене , спортуване и всички методи , който използвате . Аз също като Вас ползвам вит. В комплекс , вит Д , Селен , вит Е ,вит А , цинк . Но за съжаление моята лекарка не ми предписва лекарства с който да лекувам кандидата , за която сега разбирам от изчетената статия . Моето заболяване е Автоимунен тиреотид , като два пъти в годината с изследвам TSH и веднъж ехографски преглед без да ми назначи терапия . Витамините ,който пия съм си ги назначила аз , от много прочетени статии и литература , която съм изчела. Към Вас Мария имам една молба : Удобно ли е да ми посочите точните кординати на ирис диагностичката Поли от Варна .Моят мейл адрес : nadaq@mail.bg . Предварително Благодаря.

 11. Искам да попитам , някой пробвал ли е да регулира стойностите си с отвара от жълто еньовче Galium verum и какви резултати е постигнал?! Благодаря!

 12. Здравейте,
  по отношение на публикуваната статия, реших да опитам с клизмата с нистатин, първият ден направих 2 клизми с вода, както е описано, само с вода, но не постигнах този резултат за който се споменава, изтичане на чиста вода…след това направих клизмата с нистатин, и не излязоха никакви съсиреци. На другият ден направих 5 клизми с вода, и пак нищо, винаги имаше по нещо, дори 5/тата беше вече… все едно не съм правила преди това нищо. След това направих 6/та с нистатин, но пак не видях бели съсиреци…….Някой може ли да ми обясни, има ли специални пози в които трябва да се правят клизмите с вода, защото сигурно някъде бъркам..Но при всички случаи, ми казаха, че 5 клизми за един ден е много опасно и може да предизвика перитонит на червата!!!
  Искам да споделя, че аз открих една Герсон терапия, която може да намерите в интернет, доста е сложна за изпълнение, сокове от моркови, ябълки и моркови, зелени сокове, клизми с кафе, добавки и тн.,. Но поне соколечението има ефект, от както пия соковете от моркови, се чувствам много по/добре от преди!

 13. не може ли да се използват свещички нистатин, а не клизми

 14. Моля не изтривайте нищо, всичко е много полезно и всеки ще намери много неща за размисъл и практика. Благодаря ви!

 15. Здравейте
  Преди няколко месеца докато търсех информация за да си поставя диагноза за всекидневните разстройства които уж намаляха напоследък заради странните диети с които се опитвах да постигна нещо, попаднах тук и прочетох материала с клизмите.
  Прочетох го с насмешка.
  Преди 2 седмици се появи кървава слуз в изпражненията и болка в долната лява част на корема.
  Преди 3 дни след много проби и грешки заключих, че имам свръхрастеж на кандида в дебелото черво и веднага се сетих за това което прочетох тук.
  Дали се забавих да вляза в банята ? 🙂
  Ще опиша какво направих, но не го препоръчвам на никого защото действах радикално.
  Първата клизма направих привечер като разтворих 6 таблетки Нистатин 500 000IU в 1л вода загрята до телесна температура и се “налях” като буре 🙂
  Потъркалях се малко в банята и изкарах каквото има зор да излиза.
  На сутринта имаше значителен спад в болките.
  Втора вечер пак тъй, но направих ревизия на това дето излиза. 🙂
  Освен нормалните отпадъци имаше 2-3 парцалчета слуз, но не кървава а с някакви бели точици в нея.
  Днес сутринта болка в корема почти нямаше.
  Преди три часа повторих процедурата и познайте при ревизията какво видях 🙂
  Мноооого почти бели парцали заради множеството бели неща в тях.
  За някой лъжа, за мене истина.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *