Всички ефективни методи за премахване на брадавици (Изпитано!)

Как се появяват? Видове и снимки. Човешки папилома вирус. Премахване на брадавици по лицето и тялото: Чесън. Ябълков оцет. Витамин С. Накисване в гореща вода. Сода бикарбонат. Алое вера. Масло от чаено дърво. Рициново масло. Кора от банан. Босилек. Генитални брадавици (на половите органи). Лечение с кромид. Листо от смокиня (мляко). Овесена каша. Кондиломи и папиломи (вирусни). Лекарство: Имекс. Вартнер (Wartner), гел, спрей или писалка. Крем. Горене или замразяване с течен азот. С ток. Плоски, плантарни брадавици (кокоши трън). Кора от лимон. Змийско мляко. Ушна кал. Хомеопатия. Злокачествени брадавици.

Как се появяват?

Неприятните брадавици са проблем, на който обръщаме внимание, едва когато започнем да изпитваме силен дискомфорт и болка от тяхното съществуване.

До появата им се стига след съприкосновение с лице, което вече има брадавици. Най-често това се осъществява при контакт със заразоносителя, не само полов, но и чрез спално бельо, хавлии. Механичното дразнене на определена зона от кожната повърхност също предразполага към възникването им – триене от неудобно бельо, бръснене, натиск от тежестта на тялото. Хормоналните промени също за фактор, имащ отношение към появата на брадавици, както и влажната среда и нивата на имунна защита.

Видове и снимки.

В зависимост от своята форма и местоположение, брадавиците са няколко вида.

Ето кои са основните видове брадавици и снимки, от които ще придобиете представа как изглеждат:

 • Брадавици с куполовидна форма – локализират се по пръстите на ръцете и краката
 • Плантарни брадавици – засягат само плантарната част (ходилата)
 • Плоски брадавици – локализират се по лицето или гърба и са на групички
 • Нишковидни брадавици – те са дълги и тънки и се локализират най-често по лицето и носа
 • Генитални брадавици – засягат половите органи
 • Брадавици, разположени под или около нокътната плочка (dermatologist.org.uk)

Човешки папилома вирус.

Главният виновник за тези неприятни и загрозяващи кожата образувания е човешки папилома вирус. Той обитава нашите епителни клетки, разположени върху кожната повърхност, лигавиците на половите органи, ануса и гърлото. От сто щама на този вирус 60 са главен фактор за образуването на неприятните брадавици по ръцете или краката. Останалите 40 щама са виновни за образуванията в интимната област. (webmd.com)

В рисковата група попадат хората, започнали полов живот в по-ранна възраст, както и тези, които често сменят партньорите си. За съжаление кондомът не е средство, гарантиращо пълна защита от заразата . Вирусът е виновен и за маточните ракови образувания.
За пълното изчистване на тялото от инфекцията от папилома вирус са необходими пет години и често нейното наличие е възможно да не даде никакви признаци за своето съществуване.

Премахване на брадавици по лицето и тялото: Чесън.

За премахване на грозните брадавици по лицето, както и по тялото може да опитате и  лековете, които предлагани домашната медицина. Средствата са изпитани и доказали ефективността си още преди столетия, когато медицината все още не е била напреднала дотолкова, че по безопасен начин да отстрани неприятните кожни образувания.

Едно от тези средства е мощният природен антибиотик – добре познатият ни чесън.  Необходима Ви е единствено една скилидка, която срязана през средата се поставя върху поразеното мястото и се престоява с превръзка за около 20 минути.
Обработката на кожата се осъществява по този начин за около една седмица – задължително двукратно. Разяждащото свойство на чесън е разковничето за успеха на терапията.
За мнозина миризмата на чесън не е сред любимите. Те могат да изпълняват терапията и със  съдържимото в капсула добавка с чесън, но в този случай лекът се прилага трикратно. (top10homeremedies.com)

Чесънът, употребяван по този начин, е лек, приложим и за лечение на неприятните генитални брадавици. Двете таблетки добавка чесън,приемани ежедневно, стимулират процесите на изцелението.

Ябълков оцет.

Невероятният ябълков оцет също е един от алтернативните лекове за домашно лечение на брадавици. Два части от киселата течност разредете с част вода. Тампонирайте ежедневно (няколко седмици) кожното образувание с тази течност, след което задължително го покривайте с превръзка.

Няколко дни след това брадавиците започват да почерняват, което е признак, че ще паднат много скоро.

Мощните корозионни свойства на оцетната киселина в незаменимия ябълков оцет гарантират избавление дори от генитални брадавици по начин, безопасен за деликатната област. Влизайки в контакт със засегната кожа мощната киселина, буквално сломява неправилно разрастване на кожните тъкани. Тя е незаменима и за ликвидиране на вируса, който причинява генитални брадавици.

С вазелин защитете здравата кожа около тях, след което ги обработете с памучен тампон, обилно напоен с оцет.
Между два и три часа задръжте компреса, използвайки самозалепваща се лента. След половин час се прави още един курс. Общо две-три такива процедури за деня са необходими, за премахнете брадавиците в тази деликатна област.
Помогнете и вътрешно на организма си да пребори проблематичните образувания като ежедневно приемате домашна сайдерова напитка, приготвена от лъжица оцет и вода (една чаша).

Витамин С.

Силно киселият Витамин С е начин да се и да се преборим с досадния вирус, който причинява брадавиците. С пастата от две-три стрити таблетки+малко вода е начинът да се избавите от проблема. Прилагайте я за около двадесет минути върху образуванията, докато ги стопи напълно. Вътрешният прием на витамина също подпомага значително борбата на тялото с възпалението.

Накисване в гореща вода.

Накисването на участъка с брадавиците в гореща вода ги омекотява и спомага за по-бързото протичане на оздравителните процеси. Прибавянето на ябълков оцет или лековитата английска сол към топлата вода прави лечението по-ефективно.

Преди да приложите този метод, ако брадавицата е локализирана на кожата на крака, обработете предварително участъка с пемза.

Сода бикарбонат.

Присъстващите антибактериални компоненти в познатата ни като лек сода бикарбонат, също подпомагат изгарянето на неприятните брадавици и оздравителните процеси.

Пригответе гъста паста от бял оцет със сода за хляб и с нея третирайте двукратно брадавичните образувания. Смесването на содата с рициново масло също е добра идея за приготвянето на паста. Тя престоява една нощ и се отмива на сутринта. Обикновено пълното стопяване на брадавицата става след няколко приложения.

Алое вера.

Изключително ефективни при лечение на брадавици са противовъзпалителните агенти в алое вера.

Към брадавицата прикрепете с превръзка памучно тампонче, напоено с чист гел от месестите листа на растението. Лечението по този способ трябва да продължи поне половин месец, като ежедневно той се изпълнява по два пъти.

При генитални брадавици методът също е приложим, но времето за изцеление е по-дълго. То се постига след около месец ежедневни компреси с гел алое вера.

Масло от чаено дърво.

Познатото ни като антисептик великолепно масло от чаено дърво, е превъзходно лечебно средство, от чиято мощ може да се възползвате при лечение на брадавици.

Тъй като е със силна концентрация, разреждането му (използвайте вода или гел от алое вера) преди трансдермална употреба е задължително. Бързо попиващо масло ефективно бори вируса и е достатъчно да го нанасяте върху кожата си вечер.

При генитални брадавици също е невероятно. В този случай се приготвя микс от маслото (пет капки) с лъжица базов маслен агент – бадемово масло или зехтин. Масленият микс се нанася върху генитални брадавици и престоява там около час-два.
Кисненето във вода (топла) с няколко капки от етеричния извлек се препоръчва за подпомагане на основното лечение. Добавянето на маслото към водата във ваната също е добра идея.

Рициново масло.

За овладяване на неприятните брадавици разчитайте на невероятното рициново масло. Тук лечебните ефекти са обусловени от невероятната рицинова киселина, за която е известно, че е мощен антибактериален агент. Рициновото масло е ефективно за премахване на малки, плоски брадавици, засягащи кожата по лицето, гърба и ръцете.

лечение на брадавици рициново масло

За лечение на брадавици използвайте рициново масло

Неколкократно тампонирайте брадавицата с обилно напоено в маслото памуче. Преди сън прикрепете  тампона към кожата с лепенка. След премахването му сутринта киснете в топла вода, след което отстранете мъртвата кожа, използвайки пемза.
Потъмняването на неприятното образувание след няколко приложения на лека е сигурен признак за изсушаването на брадавицата и скорошното й падане.

Невероятното масло е лек и за генитални брадавици, при които се прилага във вид на нощен компрес. След няколко нощи брадавицата пада от само себе си.

Кора от банан.

С кора от банан избавлението от проблема също е възможно. Банановите обелки изобилстват от химикали и масла, вдигащи нивата на имунна защита в битката с вируса, причинител на брадавиците.

Парченце от обелката прикрепете към проблемното място. За по-бързи резултати задължително използвайте зелени кори и прилагайте терапевтичния метод възможно по-често.
Натриването на мястото с парченце от плода също насърчава положителните резултати от лечението по този метод.

Босилек.

Листата от босилек са другият сигурен начин по естествен път да се избавите от брадавиците. Просто ги натрийте със свежи листа. Поставянето на смачкани листа и прикрепването им с превързочен материал също гарантира бързо премахване на проблемните топченца.

Генитални брадавици (на половите органи).

Ако се забележи образувания в деликатната област на гениталиите или около ануса, вероятно имате генитални брадавици. Те се нареждат сред най-често предаваните чрез полово сношение заболявания. Причинител и на тях е човешкият папилом, по-известен като папилома вирус.

Това страдание засяга и двата пола, за които рисковете от зараза са еднакви.

Как да разпознаем неприятните брадавици на половите органи? Tе са представляват подутини, на допир са мек, а по отношение на цвета им той се слива с останалата кожа. Появата им засяга не само половите органи, а и областта около ануса. Симптомите на сърбеж, придружен с дискомфорт в областта на гениталиите, както и кървене по време на полов акт, са признаците за наличието на този вид брадавици.

За надеждна защитна от тях е необходмо да сте запознати с причините за появата им. Не добрите хигиенни навици, незащитените полови контакти и отслабналата имунна система са в основата на този мъчителен проблем.

Този проблем е преодолим не само с помощта на лекарства за брадавици, но и на някои достъпни и прости средства.

Лечение с кромид.

Изключително мощен антимикробен агент, намаляващ разпространението на вируса при генитални брадавици, се съдържа в познатия ни кромид. Лечение с него действа насърчаващо на притока на кръв, което е решаващо за ускоряване на оздравителния процес.

За премахване на генитални брадавици с кромид, лекът трябва да се съчетае със сол.
Необходими са две глави, които се нарязват на филийки. Следва поръсването им със сол. Готови за употреба след като престоят една нощ. След изтичане на указаното време на сутринта извлечете с помощта на вилица сока от лека и него нанесете върху гениталните брадавици. Отмива се след час и процедурата се прилага няколко поредни дни до „изгарянето“ на неприятното топченце.

Листо от смокиня (мляко).

Листо от смокиня е традиционно средство за премахване на гениталните брадавици. Ензимът фицаин присъства в млечния сок на растението и е изключително ефективно в борбата с растежа на вируса, причиняващ генитални брадавици. Освен това млечният сок действа успокояващо на кожата и спомага за облекчаване на дразнене.

Млякото изтича след откъсването на листото и плода. Той се съдържа в дръжките на плодовете и смокиновите листа. С него намажете директно мястото, докато не видите забележимо подобрение.

Овесена каша.

Любимата ни овесена каша е сигурно решение на всички неудобства, свързани с генитални брадавици. Успокояващите агенти в нея се намират в изобилие и въздействат редуциращо на дразненето, болката и постоянния сърбеж.
Две чаши фино смлени овесени ядки прибавете към водата във ваната и останете в нея четвърт часа, като повтаряте манипулацията до трикратно в зависимост от тежестта на състоянието.
Друга алтернатива е смесването на супена лъжица смлени овесени ядки (на пудра) с достатъчно вода до получаването на кремообразна паста.

Тя се нанася върху гениталиите с леко втриване, да ексфолиирате мъртвите кожни клетки, бактериите и себума, причиняващи запушването на порите. Този способ е препоръчително да бъде прилаган веднъж в седмицата с цел превенция появата на брадавици в тази деликатна област.

Кондиломи и папиломи (вирусни).

С кондиломи може да сдобиете по време на полово сношение с партньор, които има тези генитални брадавици. И тук виновник е познатият ни папилома вирус. Заразата остава в латентно състояние обикновено цяло тримесечие и едва след това се проявява. В  началото тези силно заразни брадавици е възможно да не издадат по никакъв начин, че съществуват, но след това те напомнят за своето съществуване с адски и нетърпим сърбеж.

Ежегодно само в САЩ се регистрират по 1 милион новия случая на кондиломи.

Медицинската ангажираност към проблема се увеличава поради асоциирането на HPV (човешки папилома вирус) с генитален рак.

Лезиите, с които се проявява този вид брадавици, представляват розовеещи подутини. При потискане и отслабване на имунната система състоянието се обостря. Обострянето възниква поради заболяване, прием на някои лекарства, подлагане на химиотерапия или терапия за предотвратяване отхвърлянето на трансплантиран орган.

Острият недостиг на изключително важната фолиева киселина и незаменимия витамин А също задействат остротата, с която се проявяват генитални брадавици. Рискът от обостряне на състоянието се увеличава два пъти о тютюнопушенето.

Въпреки, че все още не е изяснено с точност какво кара вируса на папилома да прогресира, лекарите са установили, че топла и влажна среда в гениталната област работи в полза на растежа брадавици. Огнища влошават състоянието си при бременност и при дефекти в имунна система.

Пациентите с анамнеза за генитални брадавици са изложени на повишен риск от някои видове рак. Папилома вирусът има пряка връзка с около 90% от всички злокачествени заболявания на маточната шийка. Установено е също, че той играе роля при рак на вагината, ануса, вулвата и пениса.

При раждане брадавиците се предават на новороденото чрез преминаването му през заразения родови пътища.

Диагнозата за наличието им се поставя от микроскоп, наречен колпоскоп, с който шийката на матката се преглежда щателно с цел да се установи дали има вътрешни огнища. (healthcentral.com)

За появата на така наречените папиломи виновник отново е познатият ни папилома вирус и затова те се наричат вирусни. При допир на кожата или лигавицата с кожа, която вече е заразена с папиломи, заразата е сигурна. Те обичат местата, които имат гънки, както и такива, където влажността е повишена. Най-често се настаняват по лицето на клепачите, в гънките между носа и устата.

Недостатъчният приток на свеж въздух е другият фактор, обуславящ появата на папиломи. На най-голям риск в случая са подложени интимните области, където вентилацията не е особено добра и в съчетание с влажната среда спомага за образуването на брадавици.

Между аналният отвор и входа на дебелото черво е мястото, където най-често се локализират папиломи. Тъй като образуванието е със същия цвят като този на кожата и лигавиците и в начален етап протича без специфични болкови симптоми, често остава незабелязано.

Лекарство: Имекс.

Лекарството имекс е друга алтернатива за справяне с досадните брадавиците. Въпреки, че в листовката на този тетрациклинов продукт не е обозначено, че се прилага за третиране на брадавици, много специалисти го включват в лечението на тези неприятни образувания. Активно действащата съставка в този унгвент е тетрациклинов хидрохлорид и с него се препоръчва третиране на кожата от един до три пъти дневно.

Препоръчителна е употребата му при акне. Специфичното оцветяване на кожата след неговото приложение благоприятства за прикриването на тези кожни проблеми и особено на черните точки.

Вартнер (Wartner), гел, спрей или писалка.

От богатата продуктова гама на Вартнер  (Wartner), предназначена за третиране на брадавици, може да се възползвате, избирайки между възможните варианти – спрей или писалка. Спреят е предназначен за третиране на брадавици на ходилото и употребата му изисква специфична подготовка на кожата. Необходимо е предварително да накиснете краката си в топла вода, както и след третирането на кожата да премахнете загрубялата кожа, използвайки пемза или бръснарско ножче. Това лекарство за брадавици действа на принципа на криотерапията, но не е подходящо за образувания над седем милиметра и половина.

Мощният гел Вартнер е пълнител на писалката, която е част от продуктовата гама за третиране на неприятните брадавични образувания. Вписва се идеално в премахването на обикновени брадавици и за такива, локализирани в областта на ходилото.

Вартнер премахване на брадавици

За премахване на брадавици добро лекарство е Вартнер

Средството е изключително удобно за употреба и това е още една причина да го изберете за третиране на брадавици по ръцете, както и такива, поразили кожата на краката. Периодът, в който ще се избавите от брадавицата при употребата на това ефективно средство, е от седмица до месец. Обикновено брадавицата пада след още на първата седмица, но ако това не се случи продължете да я третирате с писалката. Ефективността й се дължи на вложената в гела трихлороцетна киселина, която е в концентрация от цели 40%.

Удобството от употребата на писалката Вартнер се допълва от прецизността в дозировката на гела при всяко нанасяне, която се дължи на разположения в горния край апликатор. Липсата на странични ефекти и изчистения от парабени състав прави метода за подходящ за приложение при пациенти над 4 години.

Случаите, в които е необходимо третиране на брадавичното образувание да бъде предварително обсъдено със специалист, са бременност, диабет и кърмене. При генитални брадавици, както и такива разположени по места, където кожата е изключително тънка, писалата Вартнер, както и останалите продукти от серията не са подходящи.

С тях не бива да третирате брадавици по лицето, както и кожни образувания, приличащи на брадавици, но не сте сигурни дали са такива.

При нанасянето на гела трябва да бъдете изключително внимателни да не го апликирате върху кожа, незасегната от кошмарните брадавици. Винтилчето на писалката е необходимо да бъде завъртяно изцяло, преди първата употреба на гела. Пълното завъртане се налага, тъй като съдържанието на продукта се намира изцяло в горната част на писалката с оглед предпазване от изтичане на съдържимото в нея.

За да се освободи необходимото количество гел, е необходимо винтилчето да се върти в посоката на движение стрелките на часовника. Изчакват се няколко секунди, за да се влее необходимото количество от лекарството в апликатора на писалката, като през цялото това време тя се държи с връх, насочен надолу.

След приложението на това лекарство за брадавици е необходимо да запазите кожата открита поне за 15 минути преди да се облечете. Апликациите прилагайте двукратно в продължение на четири дни, след което е нужно още толкова време, за да се олющи кожата и да падне брадавицата.

И при този продукт е необходимо предварително засегнатото място да се накисне в гореща вода и да се премахне вроговената кожа. Преди да апликирате гела уверете се, че кожата ви е идеално суха и в гънките й не се задържа влага. (Фрамар.бг)

Крем.

Bye Wart е ефективен крем за премахване на абсолютно всички брадавици. Съществено предимство на това мазило е липсата на данни за поява на странични ефекти, както и високото процентно съдържание на растителни извлеци и масла, сред които е бадемово масло и лавандула. Кремът е напълно безопасен дори за пациенти над три години.

Апликацията на крема съчетайте с масаж, след който след поставянето на въздухопропусклив пластир върху мястото. От три до четири цикъла се прилагат ежедневно до пълното изчезване на брадавиците.

Кремът е също толкова резултатен при третиране на кокоши трън.

Горене или замразяване с течен азот.

Когато останалите методи за премахване на брадавици, търпят провал, остава единствено методът горене. Ако потърсите информация в интернет ще откриете инструкции и препоръки, как да извършите манипулацията сами у дома. Ние ще Ви посъветваме да не поемате подобни рискове и за тази манипулация да се доверите на опита и познанията на специалист.

Горенето на брадавици е свързано с болково усещане и възникването на белези след манипулацията не е изключено. Съвременните медицински методи предполага използването на лазер за изгарянето на брадавицата от разстояние. Въпреки, че е ефективен методът е препоръчителен след като останалите методи са се провалили.

премахване на брадавици с течен азот

Премахване на брадавици с течен азот е друг ефективен метод за справяне с проблема

Друг метод за премахване на всички видове брадавици, който също е високо ефективен, е така нареченото замразяване с течен азот или по-известно като криотерапия.

Тази манипулация представлява замразяване на брадавиците чрез използването на много студено вещество (обикновено течен азот). Манипулацията е свързана с болково усещане, но въпреки това в редки случаи на пациентите се поставя упойка, тъй като процедурата е изключително кратка.
Течният азот е възможно да бъде вкаран чрез сондичка или памучен тампон. От една до четири манипулации с разстояние между приложенията им от седмица до месец, са необходими за справяне с проблема.

До три дни след замразяване на брадавиците  тече азот е възможно мястото да боли, но изцелението е бързо. Целият оздравителен процес обикновено отнема между седмица две и е с ниско рисков от появата на белези. (webmd.com)

С ток.

Методът за премахване на брадавици с ток, по-известен като електрокоагулация е надежден и гарантира изгарянето на неприятното образувание само с една манипулация. Обикновено оставя след себе си рана, която може да отнеме от 1 до 6 седмици, за да се възстанови кожната повърхност напълно. Времето, необходимо да излекува раната, останала след манипулацията, зависи от размера на брадавицата. Логично е при по-големи по площ брадавици, този период да бъде значително по-дълъг.

При наличието на сърдечен пейсмейкър е задължително да уведомите лекаря си. Манипулацията по премахване на брадавици с ток не е продължителна, но за сметка на това е болезнена. Допуска се обезболяване на мястото с упойващ медикамент.

Манипулацията се извършва с инструмент тънък и остър като игла, чийто връх се нагорещява с ток. Топлината изгаря кожната тъкан, която изгражда брадавицата. След извършването на процедурата третираният участък, както и кожата около него, изглежда като овъглена – бяла и подута. Отделената мъртва кожа се премахва от специалиста и след това подлежи на анализ за наличието на злокачествено образувание.

След изгарянето на брадавицата с ток е изключително важно да поддържате раната чиста, с цел стопиране разнасянето на инфекцията. Тя се покрива с малка превръзка, която се подменя при намокряне.

Признаци за нейното инфектиране са продължителното кървене, незатихваща болка, оточност, зачервяване и болезненост при допир. (drugs.com)

Плоски, плантарни брадавици (кокоши трън).

Както и името им показва така наречените плоски брадавици се сливат с кожната повърхност и за разлика от останалите брадавици са леко изпъкнали и на вид приличат повече на обрив. Въпреки, че засягат кожата на ръцете и краката плоските брадавици никога не се появяват по ходилата и дланите. Най-неприятно е когото тези образувания се настаняват удобно на лицето Ви. Обикновено възникват през детските години и най-често през пубертета, но след излизането от тази възраст, те се изчезват така, както са се появили – изведнъж.

До пролиферация на кожата с плоски брадавици се стига след зараза с папилома вирус. И тук нивата на имунна защита са определящи за развитието на заболяването. Важни са и предразполагащите фактори, които са свързани с бръснене, както и с повишена себумна секреция, хормонални промени и прекомерно изпотяване.

Клинична картина на плоски брадавици включва появата на плоски кръгли или овални повишение на 1-2 мм над кожата, с диаметър обикновено между един и три милиметра и много рядко до девет мм. Цветът им варира от телесен до розовокафява или жълтеникав розово. Често неприятните плоски брадавици се сливат с кожата и се локализират на големи групи. Мъчителният сърбеж е друг симптом, който често ги съпътства. (noskinproblems.com)

Друг вид на тези неприятни кожни образувания са така наречените плантарни брадавици, които представляват твърди, зърнести образувания, засягащи най-често петите. Това е научното наименование на познатия ни кокоши трън. Неприятните плантарни брадавици предпочитат зони, където натискът е най-силен и в резултат от това често брадавиците растат навътре под твърд, вроговен слой кожа (мазол).

И тук причинителят е ясен – папилома вирус, който навлиза в кожата през малки цепнатини. (mayoclinic.org)

Кора от лимон.

С помощта на кора от лимон също е възможно да отстраните брадавици по ръцете, както и такива, локализирани по краката, прикрепвайки към тях парченце от кората с големината на образуванието. Поне два пъти в денонощието заменяйте старата кора с нова и за седмица ще се избавите от този неприятен проблем. (wikihow.com)

Змийско мляко.

С помощта на билката змийско мляко само след девет дни ще забравите за неприятните брадавици, благодарение на мощните ензими в нея, които разграждат увредената брадавична тъкан. Предпазете ръцете си с гумени ръкавици при откъсването на лист от растението. Сокът, който се отделя от дръжката, накапете директно върху брадавицата, като защитите кожата около нея с вазелин. (botanical-online.com)

Ушна кал.

Третирането на брадавици с ушна кал е ефективен метод за премахването им, ако започнете да го прилагате веднага след появата им. Неколкократно ги третирайте с ушна кал и само след седмица нищо няма да ви напомня за тях.

Хомеопатия.

Когато използваме хомеопатия за третиране на брадавици добрите резултати са гарантирани, когато предписаният препарат е съобразен не само с големината и вида на брадавицата, но и с личностните характеристики на пациента.

Ето и кои са най-често предписваните препарати от нежната медицина (хомеопатия):

 • Antimonium crudum – твърди и гладки брадавици, локализирани в групи при лица, които имат храносмилателни проблеми
 • Calcarea carbonica – единични брадавици при хора, страдащи от депресия, които не обичат новото и неизвестното
 • Causticum (Caust.) – стари брадавици по ръцете, лицето, под ноктите при пациенти, изпитващи постоянен страх
 • Cinnabaris (Cinnb.) – брадавици със силно изразена кератоза при пациенти, оплакващи се от синузит
 • Dulcamara (Dulc.) – плоски брадавици по ръцете или гърба, при пациенти с ревматични оплаквания
 • Ferrum picricum – плоски брадавици или малки с връх при мъже с проблеми с простатата
 • Ruta (седефче) – при брадавици на ръцете при хора с проблеми със сухожилията
 • Nitricum acidum – големи кървящи брадавици, при съмнение за рак
 • Thuja Occidentalis – при всички видове брадавици, но най-вече при хора, за които чуждото мнение е най-важно (homeopathyplus.com)

Злокачествени брадавици.

Въпреки, че в повечето случаи неприятните брадавични образувания са безобидни, понякога става въпрос за злокачествени брадавици. Това се установява чрез хистологична проба на брадавичната тъкан. Повод за притеснение за брадавиците, които растат с изключително бързи темпове и рязко сменят не само големината си, но и своя цвят. (dermatologist.org.uk)

Ако считате статията ни за лечение на брадавици за полезна и изчерпателна, гласувайте за нея. Не се колебайте да я споделите с приятелите си, вероятно ще им бъде от полза.

Всички ефективни методи за премахване на брадавици (Изпитано!)
4.3 (86.67%) 15 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Всички ефективни методи за премахване на брадавици (Изпитано!)

 1. Здравейте! Няколко години имах вирусни брадавици по пръстите на краката, беше нещо страшно! Прабвах да ги горя с азот, но почти нямаше ефект, а болеше много. Пробвах и други методи на лечение, но най ефикасен се оказа пчелния прополис! Купувате прополис от някоя баба от пазара, той е като пластеюинче, загрявате го в ръката си както е в найлончето понеже много лепне, правите топче колкото бравицата или по-голямо и го слагате с лепенка върху нея да престои една вечер или повече! След три седмици нямаше и следа от брадавиците! Късмет!

  • Абсолютно съм съгласна с коментара на Мартин. Наблюденията ми са за действието на прополис върху кокоши трън. Накисвате си крака, където се намира кокошия трън в слаб разтвор на калиев перманганат, да се отворят кратерчетата и размекнатия прополис го слагате вътре като топче. Отгоре се прави превръзка, да престои през нощта. Прави се през вечер в продължение на седмица до десетина дни. Изчезнаха без следа и не са се появявали повече от 10 години.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *