Шум в ушите и главата. Как да го „приспим“ с билки, народна медицина и лекарства

Причини за тинитус (шум в ушите и главата, пищене) и неговото бързо лечение с билки, народна медицина и лекарства.

Лечение на шум в ушите с народни средства.

Неприятният и мъчителен симптом шум в ушите всъщност е алармен сигнал, чрез който тялото ни „крещи“, че нещо в него не е наред.

Причините за проявата му са много, но сред най-честите са тумор на слуховия канал, наличието на кърлеж, атеросклероза, интоксикация с алкохол, никотин и наркотици, спадане на налягане, диабет или неправилно поставени протези или импланти.
Нормална реакция в подобен случай е да се обърнем към лекар, който най-често назначава лечение с никотинова киселина. Но народната медицина предлага и други средства, сред които са познатият ни като антисептик йод, алое, а също и витамините А и от В групата (1 и 2).
Като допълнение към средствата, предписвани от традиционната медицина, е използването на народни средства за бързо избавяне от досадното бучене в ушите. А ето и кои са най-популярните рецепти с тях.

С разреден амоняк.

Всички страдалци, които се оплакват от мъчителния симпто, могат да опитат следната рецепта с разреден амоняк. Супена лъжица от препарата разтворете в двеста милилитра вряща вода, след което една марличка или памучна кърпа се напоява в разтвора и се прилага към челото във вид на компрес. Задържането на компреса е с продължителност около петдесет минути. Достатъчно е ежедневното приложение на метода, за да отшуми болката напълно.

С калина и мед.

Една проста и достъпна рецепта за лечение на влудяващия шум в ушите са тампоните с мед и отвара от билката калина. Тампонът се приготвя от марля, сгъната на няколко слоя, която остава за една нощ в ухото. Достатъчно е да извършвате тази процедура за период от 14 до 21 дни и резултатът от нея е смайващ – не просто ще се избавите от шума, но и ще подобрите слуха си.

Две рецепти с настойка от маточина.

Със същата цел избавяне от шума и възстановяване на слуха, използвайте следната рецепта, предлагана от любимата ни народна медицина. Направете тинктура от маточина, смесвайки една част от сухата трева се смесва с три водка. За седмица извлекът трябва да бъде настояван далеч от светлина.

Инфузът е годен за използване единствено след филтриране, след което по три-четири капки от него е добре да се накапват в ушните канали. Добре е след това да затоплите ушите си като поставите в тях памучни тампончета и увиете вълнен шал около главата си или най-добре като облечете топла шапка. До пълно възстановяване повтаряйте тези процедури.
С воден инфуз на маточина също е възможно да приготвите невероятно ефективен лек. Той е ефективен и при сълзящи от студа и вятъра очи. За приготвянето му са необходими четири нарязани листа маточина, които се попарват с литър вряща вода и остават накиснати в нея за час.

От три до четири седмици приемайте ежедневно приготвения инфуз, като предварително го подсладите с мед.(auzdorov.ru)

С листа от касис и цвят от бъз.

Другата ефективна комбинация за справяне с проблема е смес листа от касис+цвят от бъз. От двете съставки, вложени в равни количества, пригответе бульон. Достатъчно количество е две лъжици от билковите компоненти да се оставят да къкрят под капак за 20 минути, заляти с вода (две чаши).

Приготвеният еликсир престоява четвърт час преди филтрация. Три пъти по седемдесет милилитра ежедневно от лека приемайте, докато симптомът шум в ушите изчезне напълно.

С лук и кимион.

Доста ефективно е лечението с печен на фурна лук с кимион, което се предлага от невероятната народна медицина за шум в ушите. След като изстине изстискайте сока от лука и използвайте по две-три капки от него двукратно, за накапване в ушите. За около два-три дни неприятното жужене в ушите започва да отшумява.

С картоф.

Още един прост начин, предлаган от народната медицина, да се спасите от шум в главата и ушите, е чрез картоф (парченце), намазан с мед и поставен на входа на ушния канал. За всяко ухо пригответе по парченце и след поставянето му в ушния канал, увийте главата си с шал.

Независимост от безвредността на този лек и на останалите лекове, предлагани от народната медицина, не злоупотребявайте с тях, за да не предизвиквате допълнителни усложнения от отлагането на същинското лечение.

Отвара от ориз.

причини за шум в ушите

Причините за шум в ушите са различни

С отвара от ориз също се потушават неприятните болки в ушните канали (болки в ушите) и други оплаквани, сред които шум и заглъхнали уши. За приготвянето й използвайте три супени лъжици. Количеството ориз киснете във вода (две чаши) за една нощ.

На сутринта течността, отцедена от ориза, се примесва с чиста вода в същото количество. Варенето й продължава две минутки, като се отпенва. Три големи скилидки чесън се прибавят към отварката и тя се изпива, докато е топла.

Възможни причини за влудяващия шум в ушите.

Ако и Вие сте от страдалците, изпитали на свой гръб влудяващото свистене (шум в ушите и шум в главата), знаете че това е истинско мъчение. Понякога звукът е краткотраен, но доста често продължава за дълъг период.

Симптомът не се разглежда като заболяване, но проявата му е признак за наличието на заболяване. Звуците, които пациентът чува, не са свързани с никакви външни източници и възникват в съзнанието на всеки отделен пациент.

Хилядите клетки във вътрешното ухо преобразуват звуковите сигнали в електрически и ги предават към мозъка ни. Обикновено косата се движи ритмично в съответствие със звукови вибрации, но по време на стимулация движението й става хаотично.

Хаотичното й движение води до прекъсване на електрическите сигнали и в такъв случай мозъкът ги приема като постоянен шум. Такъв шум е възможно да бъде слаб или силен, както и с различна продължителност – периодичен или постоянен и да се проявява в лявото или дясното ухо.

болки в ухото

Болки в ухото също са причина за неприятния шум в ушите

Това неприятно състояние води до много проблеми – умствени, емоционални и социални. Пациентите, оплакващи се от постоянна проява на симптома (шум в ушите), е възможно да изпаднат в депресия, в резултат от която да ги измъчва безсъние, необяснимо чувство за страх, повишена раздразнителност и емоционално объркване. Възможно е шумът да е съпътстван от болки в ухото и това да е признак за намаляване на слуха.

Причините за това мъчително състояние са мозъчни заболявания, заболявания на шийните прешлени, сърдечно-съдови проблеми, ежедневни дейности, свързани с престой в помещения с постоянен шум, както и наличието на ушна кал.

Шум в ушите и главата.

Мъчителният сиптом шум в главата често бива съпровождан от същата симптоматика, но в ушните канали (шум в ушите). Причините и тук са разнообразни. Сред най-вероятните за проявата им са главоболие, тумор в мозъка, сърдечни проблеми.

В лявото и в дясното ухо.

Оплакването от шум в лявото и дясното ухо може да се окаже следствие от остър отит или да бъде симптом за сензорна загуба на слуха. Когато ексудативният отит и болки в ухото не са на лице, но въпреки това шумът в ушите ви влудява притеснява, причината за това е, че в кухината на средното ухо се е натрупал ексудат (течност).

Когато шумовите неприятни усещания в лявото или дясното ухо са на лице, оплакването се обвързва със съмнение за синдром на Мениер – аномалии, възникнали в резултат от нарушение на кръвотока в малките артерии, доставящи кръв към вътрешното ухо. Във вътрешното ухо налягането на течност се покачва при наличието на заболяването. И въпреки, че двустранното оплакване за шум в двете уши в този случай се проявява изключително рядко, то не се изключва като симптом при болестта на Мениер.

Тя обикновено се развива при пациентите на възраст между 25-40 години и я придружават симптоми като замаяност, гадене, загуба на чувство за баланс, загуба на слуха. При наличието на тези прояви на болестта, не отлагайте прегледа при специалист, тъй като липсата на адекватно лечение води до тотална глухота. За предотвратяване на това последствие и облекчаване на състоянието се назначава физикална терапия и лекарства.

Световъртеж (виене на свят).

шум в главата

Дразнещият шум в главата е в състояние да ви подлуди

Оплакването от измъчващо свистене (шум в ушите и главата) е възможно да се прояви при пациенти със спорадични или редовни пристъпи на виене на свят. Това състояние протича с нестабилност и дезориентация по отношение на околната среда – усещането, че всичко около вас се върти не е никак приятно. Въпреки това неприятният световъртеж не е заболяване, а признак на различни заболявания.

Вероятно се питате какво причинява това. Както знаем мозъка получава информация под формата на нервни импулси от три източника: окото, вътрешното ухо, вестибуларна система, отговорна за баланса и рецепторите на мускулите и ставите. Информационният пренос към мозъка се осъществява благодарение на съвместната работа на всички тези източници, като е необходимо между тях да съществува баланс. Ако балансът липсва, чувството на нестабилност, съпроводено със загуба на ориентация в пространството световъртеж, усещане за звукови ефекти в ушите и в главата, са често проявяващи се оплаквания.

Виенето на свят е възможно да отключи емоции като стрес и прекомерна радост. Тяхната проява е обусловена от стесняване на кръвоносните съдове поради отделянето на адреналин и произтичащия от това недостиг на кислород към мозъка.

Често световъртежът е обусловен от болести като дистония, цервикална остеохондроза, отит на средното ухо, черепна травма, злокачествени тумори на мозъка, болест на Мениер, патологията на вътрешното ухо, обусловена от нарушения във вестибуларния апарат. В последния случай е възможно едновременно да се прояви и рязък скок на артериалното налягане, студена пот, гадене и повръщане, виене на свят.

За определяне причината за неприятното оплакване се назначават ултразвукови изследвания и ЕКГ.Предписанието в този случай е за лекарства, подобряващи мозъчното кръвообращение, физиотерапия (електрофореза, масаж, акупунктура, топлинни обработки), мануална терапия и специални упражнения за подобряване на кръвопритока към мозъка.

Причини и диагностика.

маточина

Маточина – лек за шум в ушите

Оплакванията от мъчителните шумове в главата, в ушите и виене на свят се изразяват в усещане за промяна на външните звуци и усещането, че главата е тежка. Подобна реакция не се среща при напълно здравия организъм.

Леките изменения в налягането изпращат сигнализация към лицето. Например, усложнения от отит или сраствания водят до изравняване на налягането в средното ухо трудно, което затруднява движението. Честите задръстванията се случват, когато в ушната кухина навлиза чуждо тяло или е на лице прекомерно образуване на ушна кал.

Всяко заболяване, свързано с възпалителни процеси в назофаринкса, както и неговите последствия, е възможно да наруши нормалното функциониране на Евстахиевата тръба. Възпалителни състояния на средното ухо или обикновена настинка са вероятната причина за затваряне на слуховия канал, болки в ухото и шум.

Същият процес води до изкривена назална преграда, синузит, аденоиди и образуването на полипи при деца. Слуховите увреждания, свързани с проблеми със слуховия нерв, също са вероятната причина за поява на шум в ушите и още по-неприятните болки в ухото. В този случай причината за проблема е възможно да се търси в заболявания като хипертония, мозъчна исхемия или травма на главата.

Съвременните изследвания показват, че половината от хората с тези оплаквания са със смущения във функционалността и мобилността на ставите. Неправилната диагностика и отлагане на лечението, предизвикват единствено утежняване на болестта.

Правилна диагноза на причините за мъчително бучене е ключът към успешното лечение. Ето защо, ако при вас са налични изнервящия шум и задръствания в ушите, трябва да се анализира ситуацията, в която те се появяват.

Не забравяйте да споделите с лекаря си с каква продължителност са пристъпите и дали са били съпътствани с някаква друга симптоматика. Оплакването от шум и болки в ушите за дълъг период, както и наличието на виене на свят, гадене, показва необходимостта от консултация с УНГ лекар. Обикновено поставянето на диагнозата преминава през няколко етапа.

Първичен медицински преглед е първият етап, съпътстващ поставянето на диагнозата. Той дава представа за състоянието на външната част на ушния канал и благодарение на него се открива наличието на чужди тела, задръствания в ушния канал и външен отит.

Ако е необходимо се прави аудиометрия – диагностика на слуховата острота, както и на всички фактори, влияещи върху слуха. Това изследване показва до каква степен има загуба на слуха. Провеждане на компютърно и магнитно-резонансна томография прави възможно да се види наличието на тумор и неговия обем в мозъка и слуховия нерв.

Когато са налични нарушение на слуха и други симптоми, характерни за множествена склероза, мозъчни тумори, консултацията с невролог е задължителна. Посочените по-горе диагностични методи за идентифициране на лезия, позволяват на специалиста да определи коя част на ухото е чувствителна към шума. Цялостното проучване разкрива сериозно заболяване в ранен етап. Самолечението, както и осъществяването на лечение при наличието на ушна кал, са недопустими.

Хроничният характер на неприятния шум в ушите е причината за тежките страдания на пациентите, оплакващи се от това. Лишените от достатъчно почивка хора, стават лесно раздразнителни и податливи към депресия. С усещане за шум в ушите е възможно да се сдобиете и поради следните причини: нараняване на главата, инфекции, възпаление, атеросклероза, отпадналост и др. Разглеждането на всички тези опции преди назначаване на лечение е задължително, за да се определи истинският причинител на болестта.

Високо кръвно.

При наличието на високо кръвно шумът в ушите и главата е често срещано оплакване. Аномалиите в пулсацията на кръвоносните съдове са причината за повишеното налягане и шума. Съдовете в този случай не могат да следват обичайния ритъм на пулса.

Всяко нарушение и смущение в кръвоносните съдове се проявява и усеща като шум в ушите. Като цяло главата е най-застрашена в този случай, тъй като кръвоснабдяването в тази част от тялото силно се влияе от промените в налягането.

Ако причината за проявата на шуменето в ушите се корени във вашето високо кръвно, въведете промени в менюто си. (ayzdorov.ru)

Отит.

Друга вероятна причина е неприятният отит, който представлява остро възпалително състояние на средното ухо. Пораженията от това състояние засягат и слуха, като уврежданията от него остават дори и след овладяване на инфекцията.

Синдром на Мениер.

За шум в ушите една от възможните причини е така нареченото заболяване Синдром на Мениер, за което е специфично смущения в равновесието, световъртеж, гадене, смущения в слуха. Състоянието не се подобрява дори след повръщане. Шумът често е предвестник именно на това заболяване. То се отключва най-често от умора и стрес, като често се появява дори при напълно здрави хора.

При остеохондроза.

Една от основните и най-често срещаните причини за наличието симптома са неприятните болки ниско в гърба – остеохондроза. Това заболяване причинява разрушаване и деформация на гръбначните дискове. Дегенеративни заболявания на ставния хрущял могат да започнат да се развиват навсякъде в тялото, но са най-силно изложени на риск са междупрешленните дискове.

Локализацията на болката в този случай е не само в гръдните и лумбалните прешлени. Дегенеративната дискова болест нанася поражения и на маточната шийка, а това също е възможно да доведе до шум, звънене и болки в ушите.

Прешлените в шийната област са подложени на изключително тежки и непосилни за тях натоварвания, тъй като те са най-подвижната част на стълба. С течение на времето износването им причинява смущения на притока на кръв през съдовете. Дегенерация на прешлените в областта на шията оставя негативен отпечатък върху мускулната тъкан, придружен с болка.

Деформацията на гръбначните дискове предизвиква свиване на кръвоносните съдове, които са ангажирани с кръвопритока към вътрешното ухо, и оказва натиск върху нерва. Подобни нарушения водят до стесняване на кръвоносните съдове. Натискът, оказван върху нервно-съдовия сноп нарушава артериално кръвоснабдяване на мозъка и причинява венозен застой. Това са признаците на атеросклеротични прояви, които също носят отговорност за мъчителния шум в ушите.

Нервните клетки са неспособни да получат всички сигнали, изпращани от мозъка. Поради тази причина, те започват да му изпращат сигнали със същия ритъм. Резултатът от този процес става постоянен шум в ушите.

Ко-фактори на заболяването тинитус могат да бъдат замаяност, високо кръвно налягане, нарушения на съня, перде на очите, влошаване на способността за запомняне на информация. Възможната силна болка в шията и слепоочията също не е за подценяване. Потушаването на главоболието може да осигури възстановяване на слуха, зрението и дори изчезване на шума в ушите. Но за съжаление това е само временно подобрение.

За да се предпише правилно лечение е необходимо извършването на обстоен преглед на цялото тяло за евентуални заболявания. Ако източникът на мъчителното заболяване тинутус са болки в шийните прешлени на гърба, цялостната терапия за това заболяване включва медикаментозно лечение, масажи, комплекс от упражнения и рехабилитация.
Вероятно искате да узнаете как се лекува тинитус при наличието на остеохондроза и дали има начин за превенция.
Безотказно действаща мярка за потушаване проявите на симптома е масажирането на врата и главата, както и упражнение за запазването или възстановяването на мобилността в шийните прешлени и укрепване на мускулите на врата.

Препоръчва се провеждането на масажите да се осъществява по всяко време на деня. Тази мярка е особено препоръчителна за хора, чиято дейност е свързана с продължително заседнал начин на работа.

Извършването на самомасажа се осъществява с две ръце, като се започва от врата към главата. Движенията, оказващи благотворен ефект върху кръвообращението, се осъществяват в кръг (кръгови).

Друго просто упражнение, спомагащо премахване на шум в ушите, се изпълнява с помощта на молив, притиснат между зъбите си. С ръката го издърпайте бавно от устата като броите от нула до десет и през цялото това време го придържате стиснат със зъбите Ви. Това упражнение активира мускулите на шийните мускул и редуцира мускулното напрежение, натрупано през деня.
Достъпен режим за превенция на шум в ушите е придържането към разумен хранителен режим, от който не липсват всички важни хранителни вещества, както и специални упражнения и продължително движение и престой на открито. Факт е, че избягването на заболяване е многократно по-лесно от пълното изцеление. Но ако то вече е на лице, ранната диагностика е гаранция за успешна развръзка.

Лечение.

Лечение на шум в ушите се назначава въз основа на резултатите от диагностиката, които спомагат за определяне причините за неговото възникване.

При тинитус, причинен от отит в зависимост от степента на възпалението, изисква използването на капки за уши, антибиотици, обезболяващи лекарства и капки за нос. Когато травмата се дължи на промяна в налягането, антибиотичното лечение се назначава при наличието на болки в ушите.

В случай, че проблемът е причинен от синдром на Мениер, насоките за неговото лечение са няколко. Първо назначената диета, насочена към намаляване на приема на сол, се препоръчва, за да се увеличи времето между атаките и да се намали тяхната честота. Назначава се терапия с лекарства, които елиминират призивите за гадене, повръщане и свръхвъзбудимост.

Ако отговорни за тинитус са невроми, оформени на слуховия нерв, пациентът се третира въз основа на размера и темпа на растежа им. Редовното наблюдение от лекар и изследвания са задължителни.

Туморният растеж изисква назначаването на лъчетерапия или операция. При шу в ушите от отосклероза пациентът също се третира в зависимост от стадия на заболяването. Препоръчително се поставянето на слухов апарат или извършването на операция за подмяна на слуховата протезата. Изключително важно при това лечение е да не се губи ценно време.  (ayzdorov.ru)

Други средства: Хрян.

Едно от другите природни средства за справяне с тинитус е невероятният хрян, който трябва да приемате редовно. За да си приготвите лека с него е необходимо да вземете един пресен корен и да го настържете. След тази процедура към него е необходимо да прибавите малко зехтин, за да се получи маса с консистенцията на кашичка. Ежедневно от този лек се приема по лъжичка, която предварително се прибавя към кофичка кисело мляко.

Мащерка.

На успокояващото и съдоразширяващото си действие невероятната билка мащерка дължи положителното си въздействие при шум в ушите. Билката е главен компонент в билкови извлеци, препоръчвани при този проблем. Добра комбинация е съчетанието й с ружа(медицинска), сладник, иглика, папрат (корен), бъз (цвят) и подбел. От билковата комбинация пригответе запарка или отварка и я приемайте съгласно препоръките на фитотерапевт.

Шведска горчивка.

Лекът, препоръчван от Мария Требен и известен като познатата на всички нас шведска горчивка, е спасението при шум в ушите. С билковият еликсир напоете две памучни тампончето, изстискайте ги и пи поставете в ушите. Неприятният шум в ушите много скоро ще бъде овладян при положение, че прилагате редовно лека. При болки в ушите, както и при заглъхнали уши лекът също е невероятен. (Лекар.бг)

Лекарства.

лечение на шум в ушите

Лечение на шум в ушите се осъществява с медикаменти и народна медицина

Сред най-известните лекарства за шум в ушите са флунаризин, ноотропин, вестибо и бетасерк, кавитом, атаракс, мидокалм и други. За успокояване лекарите най-често предписват антихистамини, мускулни релаксанти и антидепресанти. Препаратите, разширяващи кръвоносните съдове, лидокаин и диуретици също са добра алтернатива.

От добавките може да се доверите на ниацин, лецитин, селен и гинко билоба, които запълват идеално дефицитите и подобряват състоянието.

Част от лекарства за шум в ушите са и два известни антибиотика. Въпреки, че приемът на антибиотични медикаменти понякога води до мъчителния симптом, има случаи, в които лечението с тях е наложително – при бактериална инфекция. Ако при Вас шумът в ушите се дължи на точно такава инфекция, амоксициклин и аугментин, са медикаментите, които навярно лекарят ще предпише.

От лекарствата за шум в ушите, принадлежащи към групата на калциеви антагонисти, често предписван е флунаризин. Той действа редуциращо по отношение на проявата на съдовите спазми, които са отговорни за тинитус и за мъчителните световъртежи и мигрена. Лекарството действа положително и за овладяване на позивите за гадене и повръщане, без да повлиява на кръвното налягане.

От това лекарство се пие по веднъж на ден, най-добре вечер, тъй като действа отпускащо и насърчава бързото заспиване.

Ноотропил е медикаментът, предписван за лечение на шум в ушите, когато причината за него е нарушеното мозъчно оросяване и снабдяване с кръв. Провокатор на това състояние е не само кислородният недостиг, но и аномалиите в мозъчната функция.

Стимулиращо върху мозъчните зони и мозъчната дейност, въздейства препаратът Вестибо. Той подобрява циркулацията, въздействайки върху мозъчните рецептори. Лечението с него предполага пълно ликвидиране на вероятността от проява на шум в ушите. Но не се прилага при подрастващи, както и при лица, които все още не са навършили 18 години.Препоръчва се лечение с лекарството и при синдром на мениер.

Бетасерк е друго лекарство, препоръчвано при наличието на симптома. Употребата му се свързва с подобрено кръвоснабдяване в зоната на средното ухо, което се счита за фактор, премахващ напълно вероятността от проява на неприятния симптом.

Мъчителното шумене и бучене в главата и ушите се овладява и с помощта на капките унифлокс, които се поставят в очите при офталмологични проблеми. Ефективните са, когато проблемът се дължи на бактериална инфекция.

Атаракс е другият медикамент, който не само ще Ви успокои в случая, но ще Ви помогне да овладеете и симптома. В най-добрия случай симптоматиката ще бъде овладяна напълно – шумът изчезва.

Мидокалм също е част от списъка на лекарства за шум в ушите. Медикаментът е приложим в терапията, когато симптомът е причинен от сериозен проблем – дискова херния. Въздействието на лекарството е насочено изцяло към потушаване на болката, причинена от притискането на прешлените. Въздействайки пряко върху причинителя, лекарството стопира проявата на вторичния симптом, а именно мъчителното бучене в ушите и свистене в главата.
Употребата на препарата с нестероидни медикаменти е задължителна, за постигане на резултат, който е удовлетворяващ.

Терапията с милгама също дава невероятен ефект при шум в ушите. Положителният ефект от приема на лекарството е обусловен от подобряване състоянието и овладяване възпалението в слуховите нерви, както и това на нервните пътища.

Кавинтон.

Когато причината за шум в ушите и другите неприятни състояния, са аномалии в съдовата дейност, кавитон е лекарството, предписвано в случая. Съдовите смущения често стават причината не само за отклонения в слуха, но и за отклонения в зрението. Балансиращото въздействие на препарата при съдови смущения определя положителният ефект от него при лечение на шум в ушите и неприятните последствия, произхождащи от това.

Медикаментът е препоръчван и при други циркулационни смущения. При отологични и офталмологични заболявания препаратът също повлиява благоприятно.

При някои сърдечни заболявания е възможно да се постанови избягване на лечението с препарата. При деца също не се прилага поради липса на данни за ефекта, който оказва върху тях.

В случай, че приемате медикаменти за понижаване на кръвното налягане, както и такива с пряко въздействие върху централната нервна система, предотвратяващи кръвосъсирването или за регулиране на нарушения сърдечен ритъм, задължително уведомете лекаря, който Ви е назначил лечение с този медикамент.

Наличието на винпоцетин в лекарството не определя неблагоприятен ефект от употребата му върху способността за боравене с машини и техника. Бременните жени, както и тези, които са в период на лактация, трябва да знаят, че лечението с кавинтон не се допуска.

Пациентите със заболявания на черния дроб и бъбреците могат да бъдат спокойни, тъй като при тях не се налага редукция на предписаната доза, а именно – три пъти по таблетка.

След хранене е най-добре да приемате таблетите, като се стремите това да се случва в един и същ часови диапазон.

Смущения в съня, възникване на позиви за гадене, както и главоболие, обща слабост, сухота в устата, парене в областта зад гръдната кост, са оплакванията, които е възможно да настъпят в резултат от лечебния курс с кавинтон. (Фрамар.бг)

Aко на Вас са известни други трикове за справяне с шум в ушите, споделете ги с нас и читателите ни. В случай, че считате този материал за полезен и изчерпателен, споделете го с приятелите си.

Вижте мнения и отзиви във Форум БГ-билка по-долу, както и тези свързани текстове по темата:

Безплатен абонамент за БГ-Билка!

Шум в ушите и главата. Как да го „приспим“ с билки, народна медицина и лекарства
4.2 (83.33%) 6 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Шум в ушите и главата. Как да го „приспим“ с билки, народна медицина и лекарства

  1. Много тъпо човек да иска да прачете нещо а от хиряди изкачащи прости реклами да му се отще пълна тъпотия

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *