Предизвикване на цикъл – ето как се прави (методи с билки и лекарства)

Начини за предизвикване на цикъл у дома с билки или хапчета. По-скорошна менструация с аспирин, канела, дафинов лист, дуфастон, утрогестан, оргаметрил и др.

Съдържание на статията: Възможно ли е предизвикване на цикъл у дома; С аспирин; С канела; С лайка; С лук; С дафинов лист; Хапчета: С дуфастон; С утрогестан; С постинор; С прогестерон; С примолут нор; С оргаметрил.

Възможно ли е предизвикване на цикъл в домашни условия?

Всяка жена знае за съществуването на средствата за предизвикване на цикъл. Освен медикаменти, за тази цел се използват и лекове, познати на народната медицина. Предизвикване на цикъл може да се наложи поради различни причини – от здравословни до лични. Предизвикването на менструално течение се налага при нередовен цикъл с цел неговото регулиране.

Цикълът може да бъде предизвикван по-рано и поради предстоящо важно събитие в живота на жена с цел изтегляне на началната му дата. Основание за прилагането на тези методи има единствено, когато менструацията се бави поради хормонален или здравословен проблем.

Забавеният цикъл е важен сигнал, изпращащ знак за промените в женското тяло. Сред тях са бременност, възпалителен вътрешен процес, нервен стрес, хормонална недостатъчност – все причини, на които една жена определено трябва да обърне необходимото внимание и да не игнорира в никакъв случай.

Преди да бъдат предприети каквито и да било мерки за предизвикване на месечен цикъл в случай на неговото забавяне е необходимо да се определят факторите, довели до това и индикациите за предприемане на подобни действия.

предизвикване на цикъл

Топъл компрес като метод за предизвикване на цикъл

Ще се спрем на всички методи за предизвикване на месечния цикъл, но към всеки един от тях трябва да се подходите, единствено ако са налице необходимите индикации за това. Не

Средствата за предизвикване на цикъл у дома са разнообразни и достъпни и страничните ефекти, присъщи за хормоналните медикаменти, липсват при тях. Едно от тези средства е безобидният витамин Е (в изобилие се съдържа в слънчогледа и олиото от него). Редовните топли бани също са едно от средствата, насърчаващи менструалния цикъл.

Затоплянето води до ускорено узряване на фоликулите и насърчава кръвопритока. Въпреки това приложението на метода като средство за предизвикване на менструацията не трябва да се прилага необмислено. В случай, че е наличен възпалителен процес, затоплянето единствено изостря ситуацията и не води до нищо добро. Преди да вземе решение за приложение на който и да било от тези методи, жената трябва първо да е наясно дали при нея е необходимо ускорение на кръвопритока, както и дали е напълно здрава.

Предизвикването на менструалното кървене може да навреди на здравето и в случаите, когато за неговото закъснение има причина, изискваща специфичен подход. Затова нейното установяване е от първостепенно значение.
Ето и кои са причините за забавянето, с които трябва да сте наясно:

 • Хормонална недостатъчност или нервен срив – главната причина за липса на менструация. Най-често това се дължи на специални събития (развод, смяна на работата, нараняване, раждане, стресови ситуации). Ако тези фактори не са причината за липса на цикъл, посещението в гинекологичния кабинет не бива да се бави.
 • Бременност – една от честите причини за липсата. Преди да предприемете каквото и да било до отношение насърчаване на менструалното кръвотечение, уверете се причината за отсъствието му не е бременност.
 • Възпаление и други проблеми с женската полова система – забавената менструация в голям процент от случаите се дължи на именно на тези проблеми. Посещението при гинеколога, за да се изключат тези причина, също не бива да бъде отлагано. При наличието на възпалителни придатъци, месечният цикъл влиза в норма единствено след лечение на проблема.
 • Удължаване на периода на месечния цикъл – една от възможните причини за липса на менструация. Цикълът не протича ежемесечно в равни интервали. Неговата нормална продължителност варира от 26 до 35 дни. Ако Вашият месечен цикъл е с обичайна продължителност от 28 дни, но и след 28-мия ден не е настъпил, изчакайте. Възможно е да се появи на 35-тия ден.
 • Спешна контрацепция е фактор за предизвикване на менструация. Непланираният полов акт и рискът да се случи оплождане поради наближаващата овулация, е причината да се вземат мерки за спешна контрацепция. Тези специални таблетки съдържат високи дози прогестерон, който натоварва допълнително половата система и причинява преждевременно менструация. Цикълът настъпва поради факта факта, че контрацептивът не позволява не яйцеклетката да бъде оплодена и да прикрепи към стените на матката. Тези хапчета са изключително вредни за организма и препоръката е да се приемат много рядко само в крайно наложащите случаи.

Съществуват куп лекарства за регулиране на месечния цикъл, които се продават свободно в аптеките, но не забравяйте, че ги приемате единствено по предписание! И в случаите, когато те са предписани от гинеколог трябва да се лекувате разумно с тях. За пациентките в пубертета е характерен нередовен месечен цикъл и закъснението му при тях е напълно нормално. Менструацията при тях е възможно да се появява на няколко месеца и за тях не е необходимо лечение.

При хормонални аномалии не бързайте да посягате към хапчето, тъй като понякога на тялото е необходимо време, за да се приспособи към условията. Всяка промяна води до дисбаланс на хормоните, сред това и промяна във външни фактори (промяна в климата).

Изкуственото завишаване на нивата на прогестерона е необходимо само в случай на реален недостиг на хормона. Тази диагноза се среща рядко и най-вече в случаите, когато цикълът е с по-кратка продължителност. Но на практика гинеколозите я поставят често. При почти всяка втора жена с нарушение в цикъла те предписват хормонална терапия, чиято намеса регулира процесите в женската полова система.

Хапчета за предизвикване на цикъл:

предизикване на цикъл

Преди да опитайте някое от средствата за предизвикване на цикъл трябва да сте сигурна, че не сте бременна

Следните лекарства, изброени по-долу, се предписват, само когато е налична недостатъчност на прогестерон като фактор за забавянето на месечния цикъл.

Ако в действителност се наблюдава заболяване на ендокринната система (не просто временна недостатъчност) е необходимо да се започне хормонална терапия. В случая при липса на хормонална терапия съществува риск от безплодие или спонтанен аборт по време на бременност.

Таблетки дуфастон.

Лекарството дуфастон е често предписвано за справяне с нередовен менструален цикъл (забавена менструация), но е точният медикамент единствено за тези, които имат реална липса на хормони. За избягване на риска от спонтанно и нежелано преустановяване на бременността се предписва дуфастон. В начина му действие е заложено насърчаване на синтетичното производство на хормона прогестреон и компенсацията на неговите липси в женското тяло.

При бременните жени коментираният хормон поддържа маточното хранене. От голямо значение е за имплантирането на плодното сакче, едновременно редуцирайки риска от фатални за плода последици. При дамите, които не са бременни, стимулира синтеза на количество прогестерон в тялото, необходим за нормалното протичане на месечния цикъл. Все пак той не е решение на основните проблеми за забавянето на цикъла, сред които е и вероятното изкуствено завишение на хормони при жените, предпазващи се от забременяване чрез контрацепция.

Капсули утрогестан.

Лекарството утрогестан оказва същия ефект върху цикъла, както и дуфастон. Назначаването на тези препарати може да се окаже неефективно за някои пациентки. Лекарството утрогестан има някои съществени предимства пред други подобни лекарства – създаден от растителен материал се прилага перорално и вагинално. Вторият метод значително намалява чернодробното натоварване.

Препаратът се предлага в разновидност капсули. Той принадлежи към така наречените прогестини, заради съдържащия се в него прогестерон. Допълва идеално терапията с естроген.

Схемата, по която се предписва за предизвикване на цикъл, е 3х2 за четири дни. Предписва се още при съществуването на риск от помятане, от преждевременно раждане и като част от хормонална терапия преди климакс.

Таблетки постинор.

Един от често използваните и предпочитани препарати за стимулиране на цикъл е контрацептивът постинор, от който е достатъчно да бъде приета само таблетка. До три-четири дни след това цикълът настъпва. Препаратът се използва и като контрацептив след непротектиран полов акт. Първото хапче се изпива възможно по-скоро след сношението. Приемът му не трябва да е по-късен от три денонощия. Второто спешно хапче трябва да бъде изпито до дванадесет часа, не по-късно от 16 часа.

Инжекции с прогестерон.

Инжекциите прогестерон имат същото въздействие, както коментираните по-горе дуфастон и утрогестан. Серия от тях се поставя подкожно или интрамускулно. Tерапията се назначава при закъснение на менструация след провеждане на хормонални тестове. Често те отчитат липса на прогестерон. Максималните му стойности се наблюдават на 6-8 ден от цикъла. До терапията с инжекции се прибягва единствено в много тежки случаи, когато липсата на цикъл е повече от 40 дни.

Отзиви за последствията от прием на тези препарати.

Ето какви са коментарите на потребители, използвали препарати със стимулиращ ефект върху цикъла.

Мария, която е на 23 години, казва: “Спазих точно всички указанията от листовката. Цикълът ми дойде няколко дни след приема на таблетките. ”

Татяна на 21 години описва опита си с постинор така: “Изкарах много тежък цикъл – постоянно ми се гадеше, имах тежък и обилен кръвоизлив. Няколко месеца след приема на препарата, все още не мога да стабилизирам месечния си цикъл.

Светлана, която е на 30 години, разказва: “Назначиха ми курс от прогестеронови инжекции за стабилизиране на менструалния цикъл. Все още не съм приключила курса, а цикълът дойде веднага след поставянето на първите дози”.

Закъснява ми – как да предизвикам цикъла с народни средства?

Да насърчите нормализирането на цикъла може да използвате достъпни средства, които нямат нищо общо с хормоналните препарати. За целта нормалният ритъм на живот е строго препоръчителен, с прием на течности в големи количества.

Опитайте се да се отпуснете напълно и да си спестите стресовите ситуации. Нередовните цикли не е изключено да се дължат на активен спорт, така че спортната подготовка трябва да бъде умерена, в случай, че искате да нормализирате месечния си цикъл. Освен изпълнението на тези препоръки за предизвикване на цикъл може да разчитате и на някои природни лекове.

Настойка от дафинов лист.

Отвара от дафинови листа провокира менструация, причинявайки контракции на матката. Преди да посегнете към нея, замислете се за причините за менструалното закъснение, защото е възможно то да доведе до негативни последици. От този лек е наложително да се въздържите, ако причината за забавянето е бременност, тъй като това би довело до фатални резултати за ембриона.

За приготвянето на отварата се изпълняват следните стъпки, както следва: Вземете 10 грама дафинов лист. Налейте 400 мл вода в тенджера. Без да затваряте капака и варете в продължение на 5 минути. Изсипете в термос и оставете там да престои за 3 часа. Замразете готовата течност, като я разпределите във формички за лед по лъжица – това е дозата, която се пие 3-4 пъти на ден. При варенето на листата не поставяйте капак върху съда, тъй като запарването на подправката по време на варене води до отделянето на вещества, вредни за бъбреците.

Чай от лайка.

Уханният чай от лайка е прекрасен източник на естествени естрогени. Приемът на силна отвара (2-3 пъти на ден в количество от половин чаша) спомага за предизвикване на цикъла. За бременни той не се препоръчва, тъй като повишените нива на естроген в чая от лайка смущават ембрионалното развитие и в редки случаи могат да предизвикат аборт. Според редица изследвания лайката е невъзможно да предизвика аборт, но рискът от увреждане на плода от приема й във високи дози остава.

Отвара от девисил.

Отвара от билката девисил (Levisticum officinale) е сред най-ефективните средства от природната аптека за предизвикване на цикъла. Кървенето настъпва обикновено след втори или трети прием на приготвената отвара. Дозата от отварата за деня е 150 мл. Тя се приготвя като две лъжици се варят за десет минутки в 300 мл вода. След изстиване на лека е необходимо той да бъде прецеден.

Ако са налични възпалителни процеси в матката, билката повлиява благоприятно, използвана за вани. Изключително опасно е тя се пие от бременни, както и от дами в цикъл. В първата ситуация употребата й е нежелателна във всички форми. Във втората – препоръката се дължи на факта, че тревата може да предизвика силно маточно кървене.

Отвара от бял оман.

Отвара от бял оман (Elecampane) е друг ефективен способ за изместване на датата на цикъла по-рано. Коренът е ефективен начин за регулиране на цикъла, но и много опасен. Не рядко употребата му води тежък цикъл, като и до аборт при наличието на бременност.

Лекът е противопоказен и в случаите със забавено менструално течение, причината за което са протичащи възпалителни процеси. Лъжица стрит корен се смесва с вряща вода (препоръчително количество – една чаша). Вари се 15 минути и се оставя да се кисне в продължение на 4 часа. По чаена лъжица от него се пие неколкократно.

Други билки.

В допълнение към по-горе oписаните средства за предизвикване на менструация при нейното забавяне може да помогне на следните билки: магданоз и копър (в суров вид и като тинктура); джинджифил (под формата на чай и кисели корен); лук люспи (инфузия); вратига и коприва (отвара); валериан, риган (риган) и мента (на чай и свежа за ядене).

Магданозът се счита не само за едно от най-ефективните, но и за едно от най-безопасните средства за постигане на желания ефект – стимулиране на цикъла. Той успешно се справя успешно с всички анормални хормонални състояния, но същевременно с това е способен да предизвика силни маточни контракции. За целта се приготвя запарка от сушени или пресни листа по стандартния начин – лъжица се кисне в чаша вода. От запарката трябва да се изпият общо две-три чаши за деня.

С джинджифил също е лесно да се предизвика менструация, достатъчно е лъжица от корена да сварите за 25 минути в половин литър вода. Неколкократно се приема от лека, най-добре охладен. Консумацията му трябва да се избягва непосредствено преди сън, тъй като предизвиква безсъние.

Ако цикълът Ви закъснява или просто искате да дойде по-рано, начин да го предизвикате е билката бял равнец. Вълшебната трева, известна като женската билка, се справя с куп женски неволи. По две-три чаши отварка от лека стимулира менструалното течение. Приемайте течността най-добре охладена. Този лек не само, че ще предизвика цикъла, но и ще намали болковия симптом, с който обикновено протича менструацията.

Лечителят Дънов също препоръчва комплекс от терапии за стимулация на цикъла, които са изключително подходящи най-вече в ситуации на отсъствие на цикъла поради здравословни проблеми. На пациентките в добро здраве той препоръчва направата на клизма с топла лайкова отварка (препоръчителната температура на разтвора е 39 градуса). За стимулиране на кръвопритока към половите органи лечителят съветва сутрин и вечер да се правят загряващи бани. За тях е достатъчно краката малко под коленете да бъдат киснати в гореща вода, в която предварително са разтворени шепа синапено семе (известно още като хардал) или също количество едра сол (допустимо е заместване с оцет). Кисненето е с продължителност от двадесет минути.

Няколко дни преди предполагаемата дата на цикъла е добре до неговото настъпване да се правят сгряващи компреси на корема за около 1/2 час. За тях може да се използва топла вода или най-добре отвара от билката трина с температура от 39 градуса. Топла лапа от лайка, поставена върху корема, не само съдейства за насърчаване на кръвопритока, но и облекчава цикличните спазми.

За насърчаване на цикъла три поредни дни са препоръчителни клизмите с отвара от лайкучка, както още е известна билка медицинска лайка – Matricaria chamomilla.
Запарката, приготвена от лайкучка или мащерка (по лъжица от тях, киснати под похлупак за 30 мин. в о,5 л вода), също е изключително ефективна. Количеството от лека е доза, която трябва да бъде изпита за ден, разделена в няколко приема.

Ефективна е и следната комбинация:

 1. воден пипер (маясълче- Polygonum hydropiper) – 50 г,
 2. розмарин (Rosmarinus officinalis)
 3. маточина – Melissa officinalis (листа)
 4. черешови дръжки – по 10 грама от последните три билки;

От всички това се приготвя обща смес. От нея се взима лъжица и се вари в двеста милилитра вода. Количеството се изпива на да приема. До три-четири дни цикълът настъпва. Ако кръвотечението не се появи дори след приема на тази течност, е наложителна консултация с лекар (в случаите, когато предизвикването на цикъл има медицински показания).

Листата от индрише са друг метод чрез билки да се предизвика цикъл. Двадесет броя от тях трябва да бъдат прибавени към половин килограм мед+20 бадемови или кайсиеви ядки (само вътрешността им). Към цялата смес се прибавят четири месести лимона, смлени в месомелачка заедно с корите.

Към тази смеска добавете и следните готови продукти – обикновена валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят (по 12 г), камфор на прах (един грам) и ментово масло (15 капки). От приготвената смеска се поглъща по лъжица, най-добре 20 минути преди консумацията на хранителни продукти.

Десет минутки след като погълнете лекарството е добре да приемете и по чашка отвара, приготвена от изброените билки:

 • агримония (Agrimonia)
 • връхчета от бор
 • дръжки от вишни
 • орлови нокти (листа и цвят) – Lonicera
 • синя тинтява (листа и цвят),
 • слезен (корени)
 • цариче – по 50 г от всяка.

Напълнете две лъжици с тази смес и прибавете към тях люспи лук (една пълна лъжичка) и чисто сурово кафе (три зърна). Всичко това запарете с 500 г вряща вода. Оставете на тих огън за около четвърт час (15 мин.), след което прецедете.

Вместо вода е добре да се пие отварка от магданоз, за която вече пояснихме, че има мощен ефект за стимулиране на цикъла.

Предлагаме Ви още една билково комбинация, отново по препоръка на лечителя Дънов, която бързо стимулира цикъла. Ето и билките, необходими за нея:

От смеската вземете две лъжици и пригответе по класическия начин – десет минутно варене в половин литър течност. По 75 грама е дозата, която трябва трикратнно да бъде приемана от този лек. Но преди да изпиете препоръчаното количество, най-добре е да приемете лъжица от друг лек. Той се приготвя от лъжица борова смола (чамкъз), мед(500 гр) и масло (100 гр). Всичко това се разтапя и разбърква добре.

Лапа с гъсто тесто от ленено семе също помага за предизвикване на цикъл. Смесват се 600 грама вода, лъжица от семето+200грама ориз, предварително сварен с добавката на 20 сини слив към негои. Всичко това варете, докато стане на гъста каша. Нея разнесете върху плат памучно хасе и увийте около кръста. С лапата е най-добре да се преспи.

Два часа след консуmaцията на храна жената, желаеща да стимулира цикъла си, е препоръчително да изпие по чашка от някоя от следните отвари. За направата на едната от е необходимо:

 • босилек (Ocimum basilicum)
 • лайка
 • магданоз
 • орлови нокти (Lonicera)
 • билката синя тинтявя – Gentiana cruciata
 • стръкове от цариче (Alchemilla vulgaris) – по 50 г от всяка

Общо три лъжици от сместа от гореизброените лекове са необходими за приготвяне на лекарството. В количеството вода 600 мл вода варете за 10 минутки билковата композиция. След изстиване трябва да се прецеди.

Схемата за прием е следната – по 75 мл два часа като сте консумирали хранителни продукти.
Лекът е възможно да бъде заместен със същото количество отварка, приготвена чрез смесването на натурално червено вино с три супени лъжици от билката синя тинтява. Варенето на двата компонента заедно продължава десет минутки.

Другият вариант е приготвяне на отварка от стръкове и цветове на билката синя тинтява. За нея Ви трябват три лъжици от билката и литър качествено червено вино. Двата компонента се смесват и обработват на тих огън за период от петнадесет минути. След изстиването й, препоръчаното количество от нея може да бъде прието, като е необходимо преди това отварата да бъде филтрирана.

Физическото натоварване, най-вече в коремната област предизвиква цикъла. Физическите дейности, които изискват приклякане и напрежение на коремните мускули, също оказват стимулиращо действие.

Предизвикване на цикъл с аспирин. 

Според някои източници е невъзможно да бъде предизвикан цикъл с аспирин. Според други този препарат действа разширяващо на кръвоносните съдове и на това се дължи способността му да насърчава менструалното кървене. Поради тази причина приемът му по време на менструация е непрепоръчителен.

Но да се върнем на връзката между аспирина и предизвикването на цикъл. Един от методите, наложен като утвърден за предизвикване на цикъл е горещ душ+два аспирина. Хапчетата се приемат след загряващата баня. Най-добре е това да се осъществява преди сън, тъй като тялото допълнително се затопля и по време на сън. Затоплянето след приема на аспирин ускорява ефекта му.

Добре е след като изпиете хапчетата да поставите топъл компрес в областта на корема и кръста. Може да опитате с шише с топла вода или да увиете топло одеало около кръста. Добре е също така да обуете топли чорапки. Появата на цикъла се очаква на следващия ден. В случай, че това не се случи, възможно е цялата тази процедура да бъде повторена отново на вечерта.

По таблетка аспирин може да разтваряте и в някоя от билковите отвари, които приемате за предизвикване на цикъл. Добре действа комбинацията от аспирин с бял равнец или аспирин с джинджифил. Методът може да изпълнявате единствено при условие, че не страдате от язвени заболявания, тъй като аспиринът обостря състоянието при тях.

Предизвикване на цикъл с канела.

Божествено ухаещата канела е друго средство за предизвикване на цикъл. Достатъчно е да погълнете само лъжичка от нея, за да предизвикате менструацията само за денонощие. Дори и в случаите, когато други методи не работят, този действа безотказно.

Просто погълнете лъжичка от подправката в чист вид, без да я разреждате във вода или други течности. Няма как да не споделим, че изпълнението на рецептата е свързано с неприятни усещания и дискомфорт най-вече за стомаха, но резултатът е гарантиран. Разреждането на лека във вода отслабва действието му.

Предизвикване на цикъл с примолут нор. 

Примолут нор е друг препарат за предизвикване на цикъл, който е необходимо да бъде приеман в три последователни дни. До три дни след прекъсване на приема му, менструацията настъпва. В никакъв случай не Ви съветваме да предприемате тази стъпка без предварителен съвет с Вашия гинеколог, тъй като препаратът може да навреди на здравето Ви. Активната съставка в него норетистерон ацетат влияе на хормоналните нива в женското тяло.

Случаите, в които се предписва лечение с него, са ендометриоза, аменорея (първична и вторична), мастопатия, анормално маточно кървене и тежък предменструален синдром. Щателният медицински преглед преди прием на медикамента е задължителен. Той включва определяне на състоянието на гърдите и натривка на маточната шийка.

По време на терапията с този медикамент е възможна появата на леко маточно кървене, което не е причина за преустановяване на приема му. Зрителни и слухови нарушения и тежко главоболие са сред възможните нежелани последствия от приема на този препарат. Появата на хепатит, повишаване на налягането, първични признаци на тромбофлебит, затруднено дишане са симптомите, при които приемът на лекарството трябва да бъде спрян.

Макар и в редни случаи, понякога след приема на примолот нур се наблюдават доброкачествени и още по-рядко злокачествени тумори на черния дроб. Установено е, че хормоните, съдържащи се в този препарат се метаболизират частично.

Предизвикване на цикъл с оргаметрил. 

Оргаметрил е друг препарат за предизвикване на цикъл, който се характеризира с широкспектърен ефект по отношение регулацията на менструацията. Ако препаратът е бил изписан с цел предизвикване на кървене, периодът за прием е пет дни. През това време се приемат 3х2 т. След прекъсването на приема му, цикълът настъпва.

Част от широкоспектърното действие на препарата е  и способността му да потиска цикъла. С тази цел се приема по таблетка от първия ден. Най-късно до петия ден трябва да започне приема на оргаметрил. При появата на течение, продължаващо от три до пет дни, дозата се удвоява и дори утроява при необходимост.

Менструацията може да бъде отложена или изместена с помощта на препарата, ако той се приема еднократно, като приемът му трябва да започне две седмици преди очаквания цикъл. Възможно е терапията да започне и седмица преди очакваната дата за начало на цикъла, като в този случай дозата не е една таблетка, а две до три най-много.

Терапията с него не трябва да започва по-късно от три дни преди очакваната поява на месечното кървене. Колкото по-късно стартира тя, толкова по-висок е съществуващият риск от поява на така нареченото пробивно течение, което представлява леко прокървяване и зацапване.

Предизвикване на цикъл с лук.

лук за предизвикване на цикъл

Отвара от лук – друго средство за предизвикване на цикъл

Друго средство за предизвикване на цикъл е отварата от лук. Използвайте люспите му. Необходимо Ви е количеството от петдесет грама, което се изисква за десет минутки в 600 мл вряща вода. От прецедената лукова настойка пийте за срок от седмица в количеството от сто грама (разделя се на три части и всяка от тях се приема на празен стомах).

Петър Дънов препоръчва отвара от сплита на лука, която се приема за предизвикване на цикъл, но единствено в случаите, когато той се бави и е нередовен. Приемането на лека започва три дни преди очакваната дата на цикъл. Осемдесет грама от  ситно накълцаната лукова маса+коренче от индрише варете 25 минути в два литра вода. След готовност на отварата към нея добавете пет грама нишадър и десет карамфил. След прибавянето на тези две съставки следва допълнително варене от още пет минутки, прецеждане и приемане на течността в количество от 50 мл.

Предизвикване на цикъл с аналгин.

аспирин предизвикване на цикъл

За предизвикване на цикъл се препоръчва аспирин и аналгин

За аналгина се твърди, че действа по същия начин като аспирина за предизвикване на цикъл. Вариантите за неговия прием са два – след топла вана/душ или разтворен в билковите отвари, стимулиращи менструацията. Той се препоръчва и като средство за облекчаване на болката по време на цикъл.

Ако сте опитали някои от тези методи за предизвикване на цикъл, споделете опита си с нашите читатели, използвайки формата за коментари. А може би Вие знаете друг изпитан метод, който не сме описали в статията. Не забравяйте, че преди приложението на някои от тези методи е необходимо да се допитате до специалист, запознат с общо Ви здравословно състояние.

Надяваме се, че сме били от полза за Вас. Ако е така, споделете текста с приятелите си в мрежите и го оценете чрез скалата по-долу.

Очакваме и Вашите коментари по темата, която вълнува много дами. Споделете с читателите ни и опита с предлаганите средства за стимулиране на цикъла. Благодарим Ви, че сте наш читател и споделяте материалите ни!

Източници:

 1. http://www.wikihow.com/Induce-a-Period
 2. http://www.enkivillage.com/how-to-induce-your-period.html
 3. http://sovets.net/2870-kak-vyzvat-mesyachnye-pri-zaderzhke.html

Предизвикване на цикъл – ето как се прави (методи с билки и лекарства)
4.2 (83.33%) 6 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 thoughts on “Предизвикване на цикъл – ето как се прави (методи с билки и лекарства)

 1. Може ли да предизвикам първия ми цикъл с отвара от магданоз ?

 2. Опитах всички начини за предизвикване на цикъл не става понеже съм бременна но искам да направя сплотанен аборт

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *