Легендарният крем “Здраве” – уникалният лек за акне, хемороиди, розацея и още куп проблеми

Всичко за легендарния крем “Здраве” – цена, приложения, уникални мнения и отзиви.

Защо е толкова популярен?

Крем Здраве безспорно е най-популярният козметичен продукт у нас. Използвали са го бабите ни и нашите родители. Използваме го и ние. Въпреки разнообразието от съвременни козметични продукт, крем Здраве е мазилото, към което винаги се връщаме. Използват го дори и тези, които се възползват от последните постижения на козметичната индустрия.

Но каквa е причината за неговата популярност? Безспорно заслуга за нея има не само достъпната цена, но и буквално магическото действие на крема. Много потребители го наричат магически заради множеството кожни проблеми, които разрешава бързо и ефективно.
За какво помага и как?
Кремът-чудо, както го наричат потребителите, помага при кожни обриви и раздразнения, засягащи дермалната епител. Акнето и пъпките от различен произход са безсилни пред активните компоненти на крема. Хемороидите и аналните фисури също се предават пред силата на мощните му съставки.

Атопичните кожи, както и тези, поразени от пагубното облъчване на слънчевите лъчи, също се повлияват изключително благоприятно от антисептичните агенти в крем “Здраве”. Най-голямото предимство на коментирания продукт е, че той е приложим върху части на кожата. Въздействието му е еднакво добро върху дермата на лицевата част, на ръцете, на краката и дори върху интимната зона.

Кремът помага на кожните тъкани да се справят по-бързо с възпалението и да се регенерират благодарение на уникален комплекс. Цинковият оксид е сред най-атрактивните съставки, на които по-долу ще обърнем специално внимание. На него мазилото дължи противовъзпалителните и антибиточните си ефекти.

Ланолинът е другата магическа съставка, която обяснява действието на крема, изразяващо се в омекотяващо въздействие върху по-грубите части на кожата. Благодарение на този компонент кремът има антистареещо действие. Ланолинът съдейства за запазване на влагата в дермалните пластове. Това обяснява хидратиращите свойства на любимия ни крем “Здраве”. Добре хидратираната кожа не старее преждевременно – този факт е известен отдавна. Вероятно и производителите на крема са заложили на него.

крем "Здраве"

Крем “Здраве” – уникалният лек за куп проблеми А Вие какво мислите за него?

Омекотяващото и протективното въздействие на крема се обяснява и още една ценна съставка – чистият вазелин, който влиза в състава му. Той съдейства за запазване на кожната еластичност. Комбиниран с другата активна съставка в крема – пчелен восък, вазелинът усилва протективните и антиейдж ефектите си.

Пчелният восък притежава и още едно полезно свойство – насърчава циркулация – условие важно за възстановяване на наранените кожни тъкани. Благодарение на това свое свойство, пчелният восък акумулира топлината. Този процес се осъществява с бавни темпове, в резултат от което кръвообращението се подобрява и кожата се възстановява.

Въпреки способността си да подсушава мазните участъци, този продукт действа благоприятно и на по-сухите кожни участъци. Това се дължи на компонентите му с овлажняващо действие като ланолин и вазелин.

Кога е създаден?

Любимият ни крем “Здраве” е създаден преди повече от 4 десетилетия. Съставът му е освободен от вредни козметични съставки като парабени, оцветители и други добавки с вредно въздействие върху кожата. През последното десетилетие формулата единствено е подобрена и в резултат от това продуктовата линия е обогатена с още няколко продукта, задоволяващи специфични нужди на кожата. Разбира се, запазен е и класическият вариант на крема.

Цена

Достъпната цена на крем “Здраве” е безспорно най-голямото му предимство пред останалите продукти с цинков оксид. Класическият вариант на крема в познатата ни синя опаковка се предлага на цена около 2-3 лв за 30 мл. Опаковка от 150 мл от универсалното хидратиращо мазило струва около 5 лв. Във вариант от 250 лв се предлага за девет лв.

Опаковка 40 мл от специално разработения за третиране на зоната на пелените крем струва 3,4 лв. Сто мл от защитния бебешки крем за цялото тяло (обогатен с лайка и смрадлика) ще откриете на цена от 4,30 лв.

Сто и петдесет мл от обикновения бебешки крем “Здраве” за хидратиране на цялото тяло се предлага за 4,8 лв. Петдесет мл от специално разработения за слънцезащита на бебешката кожа крем, ще откриете на цена от 9,1 лв. Опаковка от 150 мл от серията крем “Здраве мама”, разработен за третиране на кожата срещу поява на стрии, струва малко над 20 лв.

Актуалният гел против акне се предлага на цена от 10 лв за 50 мл. Продуктът се предлага и под формата на крем на същата цена за гореспоменатото количество. Гелът за атопична кожа по формулата на крем “Здраве” се предлага за 9,5 лв (количество от 50 мл).

Седемдесет и пет от крем “Здраве”, предназначен специално за възстановяване на напукани пети, се предлага на цена от 7,6 лв. Дермалният емолиент, предназначен за нуждите на атопичнта кожа, в опаковка от 250 мл, струва 23 лв.

Универсален хидратиращ крем.

Прецизният подбор на съставките в универсалния хидратиращ крем “Здраве” напълно заслужено го класират като любим продукт на много потребители. Мазилото е универсално, поради съвместимостта му с грижата за всеки един дермален тип. Сред активните съставки са оризови протеини, които съдействат за задържането на влагата в кожбите пластове и за стопиране процесите на клетъчно стареене. Добавката на Витамин Е е гаранция за мощното хидратиране и антиоксидантен ефект на универсалния хидратиращ крем “Здраве”.

Във формулата потребителят е заложил и на кокосовото масло. Освен като антиейдж агент, то се отличава и със способността си да доставят влага до най-дълбоките кожни слоеве. Има и леко избелващо действие, което в помощ на желаещите да изсветлят тена си и да изчистят петната от кожата.

Коментираният хидратиращ продукт е с универсално приложение. Еднаква е ефективността му прилаган върху кожата на лицето, ръцете, краката, като и други участъци, имащи нужда от специфична грижа.

Против кожни раздразнения

Против кожни раздразнения ефективен е не само класическият продукт в познатата ни синя опаковка, но и новите формули. Но приложението на класическия продукт е с най-широк спектър. За разлика от останалите продукти от линията, които са насочени към третирането на конкретен проблем, този продукт не решава само един проблем. Той е решението при кожни раздразнения от различно естество – от акне до подсичания и слънчеви изгаряния.

Цинковият балсам се препоръчва дори на дамите с бръчки. Той е универсалното решение за всички възрастови групи. Еднакво подходящ и ефективен е за употребата както върху бебешката кожа, така и върху застаряващата. Ланолинът в комплекс с цинка има нежно успокояващо действие.

При хемороиди, фисури и за здрав анус

Десетки са потребителите, които са се справили с хемороиди, благодарение на крем “Здраве”. Методът е много прост. Мазилото се нанася върху възпалената област задължително след тоалет.

Открихме историята на читателка, която твърди, че само за два дни е успяла да укроти външен хемороид. Аналните фисури също подлежат на лечение с крем “Здраве”. Още по-силно е въздействието на крема, когато той се нанася след седяща вана със смрадлика. И в този случай ползите от неготова употреба обуславя познатия ни цинков оксид.

За здрав анус допринася и съставката ланолин, която овлажнява по естествен начин. Все пак пациентите с този проблем не бива да забравят, че усилията им е абсолютно задължително да бъдат насочени най-вече към осигуряването на редовно изпразване на червата.

Крем “Здраве” е ефективен по отношение на външното въздействие върху възпалената кожа. Неприятните хемороиди се третират ефективно със средства, които имат не само стягащ ефект, но и с такива, борещи се с възпалителните процеси. Едва ли има по-добро средство за справяне с възпалението от крем “Здраве”. А Вие как мислите?

За атопична кожа

Крем “Здраве” предлага иновативно решение и за атопичната кожа. Пациентите с този проблем знаят, че той се предизвика от имунологични реакции, протичащи в организма при контакта му в външен агресор. Причина за атопичната кожа могат да се търсят и в генетичната предразположеност. Каквато и да е причината за това неприятно състояние, крем “Здраве”, предназначен специално за атопична кожа, предлага ефективно решение.

В резултат от контакта на чувствителната кожа с външния агресор, способността й да запазва влагата в себе си, рязко спада. В резултат от това атакуваните участъци стават сухи и грапави на допир. В коментирания продукт са вложени емолиенти с нежно действие, което обикновено не се срещат в останалите продукти, предназначени за третиране на този проблем.

Комплексът модукин е ключа към подобряване на защитната функция на кожата и способността й да задържа влагата във вътрешните си слоеве. Той представлява съчетание от полипептиди на млечна основа, които съдействат за редуциране на синтеза на интерлевкин. Това вещество е виновно за проявяващото се възпаление и прекомерно засушаване в определени кожни участъци.

Интерлевкинът сигнализира за контакта на тялото с агресор – храна, вирус, прах и др. В резултат от неговия свръхсинтез кожата реагира. На мястото с възпаление и изсушаване на кожата има повишена концентрация на бели кръвни клетки.

Модукинът съдейства за образуването на нови кожни клетки, както и за изграждането на устойчива защита от страна на кожата. Тази липидна бариера се изгражда в роговия слой на кожата.

Резултатите от тестовете на 20 пациента с атопична кожа, прилагали двукратно крема за срок от 20 дни, изглеждат по следния начин: С 50% спад в загубата на влага, спрямо пациенти, третирани с плацебо. 40%-ов прираст на количеството вода в подкожните слоеве спрямо първоначалните стойности (преди началото на терапията). Значително понижение в изразеността на кожните грапавини и визуалната проява на зачервяванията по кожата.

Действието на иновативния комплекс е подсилено от овлажняващия ефект на Д-пантенол.

При акне и други пъпки

Крем “Здраве” е изпитаното средство против акне, доказало ефективността си. Цинковият оксид е “виновникът” за този ефект на любимия на поколения българи крем. Цинковата паста буквално изсмуква съдържимото в пъпката. Не е за подценяване и подсушаващото действие на продукта, което също е много важно за страдащите от акне и мазна кожа. Освен на класическия вариант на крема в синята опаковка, може да се доверите и на подобрената формула. Предлага се и цялостна програма, лесна за приложение в четири прости стъпки.

акне крем "Здраве"

Крем “Здраве” лекува акне, белези и червени петна по кожата

Първата стъпка включва клинично тествания гел на “Здраве” с меко измивно  действие. В неговия състав не е заложено на агресивни пенители, а на меки агенти, които осигуряват щадящо почистване на кожата. Резултатът е почистени в дълбочина пори, премахнат излишен себум и матирана кожа, без излишен блясък.

Втората стъпка от програмата е специалният лосион “Здраве акне стоп”, който е с насочено действие не само за почистване на кожата, но и за възстановяване на баланса й. След приложението му излишният себум е отнет благодарение на специален комплекс, включващ салицилова киселина и цинк. Замърсяванията са трайно елиминирани, а кожата остава защитена от възпаленията за дълго.

Продуктът се грижи за нормално функциониране на жлезите, като едновременно с това не допуска прекомерно засушаване.

Крем “Здраве акне стоп”, + мнения

Следващите две стъпки от комплекса включват дневния крем и гел за локално третиране “Здраве акне стоп”. В състава на двата продукта е вложен уникален активно действащ цинков комплекс, който е мощен в елиминирането на възпалението и нечистотията от порите. Локалният гел е предназначен за третиране единствено на възпалените зони. Заради по-високата си концентрация той се нанася директно върху пъпчиците. Въпреки това не се изключва възможността да бъде приложен върху по-големи кожни участъци.

Дневният крем “Здраве акне стоп” е подходящ както за третиране на възпалената дермата, така и на здравата. Той придава на кожата свежест, прочиствайки порите и матирайки тена. Редовната му приложение гарантира пълен контрол над себумното производство.

Ето какво мислят потребителите за продуктите от серията и за ефекта им върху акнеичната кожа.

Назифе споделя, че продуктите са страхотни и откакто ги е използвала за пръв път, те вече са й любими.

Десислава Йорданова също е възхитена от серия на “Здраве” срещу акне. Само за седмица кожата на сина й се изгладила значително. Светла е на същото мнение. Още на четвъртия ден от употребата на крема, състоянието на кожата на лицето на сина й се подобрило значително. Той споделил с нея, е кремът “Здраве акне стоп” е идеалната защита за кожата му и срещу студа.

Сред очарованите  е и Теодорина, която твърди, че въпреки розацеята, дермата й не е задразнена и пъпките почти не се забелязват. За Славяна Николова “Здраве акне стоп” се е оказало спасението, което й е върнало изгубеното самочувствие.

Диди споделя, че само за седмица е успяла да премахне всичките си пъпки. Друга потребителка споделя, че пяната леко изсушава кожата на лицето й, но за разлика от нея кремът идеално я хидратира.

Крем “Здраве” + аспирин

Крем “Здраве”+аспирин е друга ефективна срещу акнето комбинация. Лъжица от крема смесете с четири стрити на прах аспирина и с микса третирайте единствено пъпките. Трябва да останете намазани със сместа поне два часа, преди да я отмиете. Не забравяйте вечерта отново да намажете пъпките, но само с крема.

Комбинацията с аспирин е ефективна заради салициловата киселина в него. За нея е известно, че стопира възпаленията благодарение на антисептичното и противовъзпалителното си действие.

Маска с крема + витамин А, витамин Е и алое 

С крем “Здраве” може да приготвите и ефективна антиакнеична маска, смесвайки го с ампулка от витамините Е и А и с две ампулки гел алое вера (или две лъжици). Тази маска нанасяйте върху цялото лице или само върху проблемните места, ако отстраняването й след това Ви затруднява. Останете с нея около час. Някои дами ползват сместа като нощен крем, за който твърдят, че действа страхотно върху кожата им. (Още за приложението на незаменимия витамин А)

За лице, против бръчки, други ползи

Крем “Здраве” е любим и на дамите в по-зряла възраст. Тези от тях, които го използват против бръчки твърдят, че върши прекрасна работа. Кремчето в синята опаковка има и леко избелващ ефект. Той също се дължи на цинка. Тази съставка не само предпазва кожата от появата на пигментационни петна, но и съдейства за избледняването на вече появилите се.

За бебе, против подсичане

За бебе против подсичане крем “Здраве” остава най-доброто средство. Ефективността му по нищо не отстъпва на мазилата от скъпите бебешки серии. Нанасяно след всяка смяна на пелените, кремчето се бори ефективно не само с появилото се подсичане, но и възпрепятства образуването на ново.

Освен на класическия вариант, майките могат за заложат и новата формула, предназначена за грижата за деликатната кожа на най-малките. Цинковият комплекс е допълнително обогатен с екстракти от успокояващата лайка, лековитата смрадлика, силно хидратиращия и успокояващия Д-пантенол. Идеално допълнение към комплекса е и ценният за дермата вит. Е.

За крака

За често страдащата от изсушаване и напукване на кожа на петите е крем “Здраве” за крака. Прецизно подбраните съставки в него в съчетание с уреа гарантират проникване в най-дълбоките кожни слоеве и перфектна хидратация на страдащата от напукване кожа. Моментално ходилата придобиват мекота благодарение на комплекса, който възстановява липидния баланс на най-дълбоките кожни слоеве.

Специално създаден да задоволи потребностите на бременните жени е кремът на “Здраве” за крака с ментол. Той не само хидратира кожата, но и стопира оточността в долните крайници, която е типична за бременността. Продуктът е обогатен с уреа, ментов екстракт, екстракт от алое и пантенол.

При варицела 

Заради съдържанието на цинк в крем “Здраве” той е препоръчван за третиране на пъпки от варицела. ой не само насърчава по-бързото заглъхване на пъпките, но и възпрепятства оставането на белези. Десетки майки, които са третирали децата си по време на варицела, споделят положителни отзиви от въздействието на крема в този случай. (Подробно за неприятната варицела)

При екзема и атопичен дерматит 

При екзема, атопичен дерматит и всякакви лишеи по кожата третирането с крем “Здраве” е помогнало на стотици пациенти да овладеят неприятния дермален проблем. Засегната от екзема кожа понася добре не само олекотената формула, но и класическия вариант. И в двата случая кожата разчита на цинковия оксид, за да се справи с възпалението. В първия случай мощното му действие е подкрепено от силните билкови екстракти и Д-пантенол. Последната съставка е ненадмината по отношение на хидратиращия ефект.

При слънчево изгаряне

След слънчево изгаряне кожата възвръща по-бързо свежестта си благодарение на крем “Здраве”. Той е ценен и заради способността си да туширане неприятните усещания като опъване и парене. Те са лесно преодолими благодарение на цинковия оксид.

За интимните части

Крем “Здраве” е добра алтернатива и за кожата в интимните части, която се нуждае от специална грижа след премахване на окосмяването (независимо от метода). Просто нанесете малко количество от него. Това е достатъчно, за да стопира кожните възпаления в тази деликатна област. И тук главната роля е поверена на ценния цинков оксид.

За мазна кожа и за избелване

За мазната кожа безспорно ползите от крем “Здраве” са най-много и най-значими. Кремът е в състояние да се справи с всички проблеми на този тип кожа – от прекомерното омазняване до възпаленията и пъпките. Както вече пояснихме, той има и избелващо действие, дължащо се на цинка.

Против стрии и при бременност

Видимо подобрение на съществуващите стрии се постига след третирането им с цинкова паста (крем “Здраве”) и зехтин. Задължително е да се нанася върху чиста кожа. Методът е по-силен по отношение превенцията на стрии, отколкото за премахването им. Пълното им отстраняване в много случаи се оказва непосилно дори и за съвременните козметични методи.

В продуктовата линия на крем “Здраве” има и продукт, насочен конкретно към превенцията на този проблем по време на бременност. Мазилото се отличава със специфичен комплекс, чиято роля е насърчаваща по отношение на синтеза на еластин. Той възпрепятства разпадането на колагеновите връзки, което е основната причина за появата на стрии. В подкрепа на комплекса са и ценните масла от авокадо, карите и бадем. (Още за неприятните стрии и начините за заличаването им)

За премахване на белези

Премахване на белези – още едно от приложенията на чудния крем. Той не просто възпрепятства появата им, но и съдейства за тяхното заличаване, в случаите, когато са налични. Ефективно е рецептата с прибавянето на щипчица пудра захар към количеството крем, с което ще третирате белега. Нанесете го щедро върху него, поставете превръзка и преспете така. Правете това до пълното заличаване на белезите.

След епилация

стрии крем "Здраве"

Крем “Здраве” за превенция срещу стрии

След епилация кожата се нуждае от специфичната грижа. И в този случай крем “Здраве” може да задоволи напълно нуждите й. Освен, че съдейства за оптималната й хидратация, мазилото решава и още един проблем – стопира възпалителните процеси след епилиране. Не се колебайте да го нанесете върху кожата си непосредствено след отстраняване на косъмчетата.

Против гъбички 

Крем “Здраве” се разглежда и като средство с превантивна функция по отношение на развитието на гъбички по кожата. Помага за възстановяване дермалните функции след прекарана гъбична инфекции. Въпреки, че в интернет има десетки истории  на пациенти, които успокояват сърбежа от гъбички по интимните органи, единствено кремът не може да осигури ефективна терапия. (Още полезна информация за видовете  гъбички и начините за лечение)

Срещу херпес 

Срещу херпес кремът проявява мощните си противовъзплителни и аналгетични ефекти. Може да го нанесете в чист вид върху неприятната подутина или смесен с гел алое вера. Комбинацията със салицил (стрит аспирин) също е ефективна срещу мехурчетата, изпълнени с гной. (Тук може да прочетете още за справянето с мъчителния херпес).

При алергии

Крем “Здраве” е ефективен за справяне със специфични кожни проблеми, причинени от алергии. Продуктът в класическия му вариант или този за атопична кожа е ефективен при възпаления, лющене на кожата и сърбежи, причинени от контакт с алерген (полени, животински косми, храна, препарат, лекарство и др.)

За рани

Всички видове рани се повлияват изключително благоприятно от крем “Здраве”. Виновник за това е ценния цинков оксид, който подкрепя дермалната регенерация. Класическият вариант, както и бебешки продукти, обогатени с ценни билкови екстракти (смрадлика, лайка) са вариантите са насърчаване зарастването на раните. Кремът не е препоръчителен единствено за употреба при наличието на много дълбоки рани, В такъв случай антибиотичната терапия е неизбежна. Но в останалите случай крем “Здраве” е ефективен при рани от различен произход – изгаряне, порязване, кожни травми, от оказан механичен натиск върху кожата, след ухапване от насекоми и др.

Крем “Здраве” + салицил за кокоши трън и брадавици

Мъчителният кокоши трън и неприятните брадавици е възможно да премахнете от смес с крем “Здраве” и салицил. Последната съставка може да заменените с четири стрити на прах таблетки аспирин, към които се добавя лъжица от крема. Ако използвате салицилов прах, сложете една не много пълна лъжица от него.

С тази смес мажете проблемните места. Правете това всяка вечер до пълното премахване на образуванията. Препоръчително е преди да нанесете лекарство да накиснете крака или ръката в топла сапунена вода. Едва след няколко минутно киснене, нанесете пастата и превържете.

При розов лишей и розацея

Срещу неприятната розовина от зачервяванията при розацея и розов лишей крем “Здраве”е едно от ефективните решения. Мазилото се нанася по-специфичен начин, като целта е лечението на тези проблеми. Необходимо е да преспите с компрес с крема. Нанесете го в щедри количества върху зоните, които имат нужда или върху цялото лице. Прикрепете марля или найлоново фолио към намазаните участъци и задръжте така за цяла нощ.

Какво е крем “Здраве”, лека формула?

Трудното нанасяне и попиване на крема са основните му недостатъци. За потребителите, за които това е проблем, е създадена нова формула – крем “Здраве” лека формула. Това е олекотеният вариант на традицонната версия на мазилото. Гарантира по-лесно нанасяне и поемане от кожата за сравнително кратък период. Запазени са всички полезни съставки на крема с тази разлика, че са добавени други агенти с мощно действие – лайков екстракт, екстракт от смрадлика, Д-пантенол и вит. Е.

Няколко нанасяния на олекотената формула върху раздразнената кожа са напълно достатъчни, за да се възстанови напълно. Подходяща е за всички възрастови групи и гарантира постигането на всички ефекти, които притежава традиционната формула.

Действие на витамин Е

Действието на витамин Е е преди всичко антиоксидантно. Този компонент отговаря за кожната регенерация и за предпазване на клетките от регенеративен стрес. Това са две важни условия за запазване на нейната младост. Коментираният витаминен елемент е ценен и за кожата, която се бори с възпаления. Той помага на дермата да постигне по-бързо липиден баланс и да потуши ефективно с огнището на възпалителния процес.

Действие на Д-пантенол

Д-пантенол се разглежда преди всичко като хидратиращ агент. Но не трябва да се подценяват и възможностите му да се справя с възпалението и да насърчава всички процес, свързани с възстановяването на кожата. Оздравителните процеси протичат с ускорен интензитет благодарение на Д-пантенол. Той е ефективното решение при всички видове кожни наранявания и най-вече при изгаряния.

Екстракт от лайка

За екстракта от лайка са безспорни антисептичните и противовъзпалителните свойства. Благодарение на тях мазилото е с още по-мощен ефект срещу възпаленията. Те заглъхват по-бързо заради ценните антисептични агенти в познатата ни лайка.

Екстракт от смрадлика

Чудесно допълнение към изброените компоненти е екстрактът от смрадлика. Билката е отдавна призната като средството, което може да се справи с най-тежкото възпаление. Екстрактът от нея, вложен в крем “Здраве”, съдейства за ускоряване на регенеративните процеси дори  в най-дълбоко разположените дермални пластове.

Всички тези компоненти в съчетание с цинков оксид правят крем “Здраве” незаменим в борбата с възпаленията.

Крем “Здраве” без парабени

Крем “Здраве” гордо се причислява към продуктите без опасните парабени. Това е още едно съществено предимство на продукта и причина той да е част от грижата за кожата. Съвременната формула е съобразена и с това изискване на съвременния потребител, а именно да ползва продукти с минимално количество химикали.

Действие на цинк и цинков оксид в крем “Здраве”.

Съставките цинк и цинков оксид са двата компонента, който държат крем “Здраве” на върха десетилетия наред. Цинкът участва в състава на съединението цинков оксид, което се отличава като най-мощния антисептичен и противовъзпалителен агент, познат на човечеството.

Освен противовъзпалително действие цинковият оксид повлиява подсушаващо на кожата. В този смисъл той се препоръчва за мазните кожи, които по-често са предразположени към възпаления. Компонентът има активно действие и по отношение защитата на кожата от пагубното въздействие на УВ лъчите. Той притежава свойствата на физичен УВ филтър, който освен протективното си действие, има и антиейдж ефект.

Нефизиологичните процеси, свързани със стареене на кожата в резултат от облъчването й с вредни лъчи, се тушират благодарение на УВ защитното действие на цинковия оксид. На него се дължи и оставащия бял филм върху кожата след нанасянето на крема.

Мнения, плюсове и минуси

Снежана Добрева изразява възхищението си от въздействието на продукта върху болезнените и мъчителни хемороиди. Тя споделя, че съпругът й страда от подобен проблем. Опитал най-различни мазила – от най-евтиното до най-скъпото, но облекчение така и не получил.

Докато не попаднал на препоръката за употреба на крем “Здраве”. Снежана споделя, че той третира хемороидите си с продукта вече цяла година и не може да повярва на ефекта. Любимият ни крем е успял да направи това, което специализираните мазила против хемороиди не са успели да направят. Болката и кървенето са изчезнали безследно, разказва Снежана. Преди употребата на крема оплакванията на съпруга й били постоянни.

Паоло също изказва възхищението си от крема, но във форума на Пулс.бг. Той споделя, че кремът-чудо е единственото средство, което го избавя от нечовешките болки. В опита си да открие окончателно изцеление, той е използвал много мазила, но винаги се връща към крем “Здраве”. Нито едно от тях не е довело до облекчението, което получава с коментираното мазило.

Мура споделя, че държи акнето под контрол единствено с крем “Здраве”, смесен с алое и течните витамини А и Е. Тя нанася сместа върху цялото си лице. Използва я ежедневно като крем, а не като маска. Твърди, че козметичката й е останала изумена от ефекта на мазилото върху кожата й.

За Ивайло крем “Здраве” се е оказал търсеното в продължение на десет години изцеление от екзама по ръцете. Той опитал различни методи – от билкови бани и добавки до силни медицински кремове. Но резултатът винаги бил един и същ – след изцеление екземата винаги се появявала отново. След поредната употреба на предписания му от лекар крем, Ивайло забелязал, че проблемът започва да се задълбочава. Тогава решил да опита с крем “Здраве” преустановявайки употребата на всички останали мазила. Благодарение на любимия на поколения българи крем, Ивайло е открил своя начин за контрол върху екземата.

Крем "Здраве" подсичане

Крем “Здраве” се предлага и във вариант за бебе срещу подсичане

Ребел споделя, че за нея продуктът не е ефективен и всеки път, когато го е използвала не е помогнал. Друга потребителка е на мнение, че кремът е незаслужено прехвален, въпреки че не е нищо особено.

За Лора крем “Здраве” се е оказал търсеното спасение от кошмарната розацея. Тя споделя, че го нанася в обилни количества всяка вечер върху проблемните зони или цялото лице. Прави компрес с найлоново фолио и преспива по този начин.

Отровен ли е?

Кремът не е отровен, но като всеки козметичен продукт не е желателно да се приема през устата.

Заместители:

Сред аналозите на крема-чудо, както много потребители наричат любимия ни крем “Здраве” са кремовете на Бочко и Медико идеал. При тях формулата и въздействието са аналогични.

Крем бочко при акне.

Кремът на Бочко, който е предназначен за справяне с различни кожни възпаления – от подсичния до рани и акне, е произведен на базата на аналогична формула -цинк+екстракт от смрадлика. Отличава с плътност, типична за цинковите препарати. За някои от потребителите той е по-добрата алтернатива на крем “Здраве” най-вече заради по-краткия период, необходим за по-бързото му абсорбиране от кожата. Кутийка от 40 мл струва около 2-3 лв.

Медико Идеал

Медико идеал е другата алтернатива на крем “Здраве”. Цинкът е основен компонент и в това мазило,препоръчвано за справяне с всички видове кожни възпаления. Това, което го отличава от останалите два продукта е розовият конкрет в състава. И в състава на това мазило липсват вредните парабени. Освен, че  се бори с възпаленията Медико Идеал е и козметично средство, което създава защитен слой върху кожата.

А Вие какво мислите за популярния крем “Здраве”? Споделете с нас впечатленията си за крема, както и начина, по който го използвате. Ако намирате материала ни за любимия на поколения българи крем, споделете го в мрежите. Благодарим Ви предварително!

 

Легендарният крем “Здраве” – уникалният лек за акне, хемороиди, розацея и още куп проблеми
4 (80%) 7 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

6 thoughts on “Легендарният крем “Здраве” – уникалният лек за акне, хемороиди, розацея и още куп проблеми

 1. Аз редовно ползвам крем Здраве за лице и за кожа, но също така съм го препоръчвала на един приятел да си лекува хемороидите с него и му свърши разкошна работа, нямам думи! Жесток е!

 2. Изключителен крем е “Здраве”, ползвам го активно от преди 40 години. Изключително ми е полезен и при изгаряния в домакинството. Почти веднага отнема силната болка.

 3. Bазелинът е петролен продкт ( баселин е името на фирмата), името у е петролеум гел. Всички петролни продкти са много вредни за здравето. Използват се като евтини запълнители, за обем.

  • Има и овчи вазелин, който не е петролен продукт.

 4. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21970597 — научна статия
  Направих превод с Гугъл Превод:
  Доказателство за козметиката като източник на замърсяване с минерални масла при жените.

  ОСНОВА:
  Съществуват сериозни доказателства, че минералните нефтени въглеводороди са най-големият замърсител на човешкото тяло, приблизително 1 g на човек. Възможните начини на замърсяване включват вдишване на въздух, прием на храна и дермална абсорбция. Настоящото изследване има за цел да идентифицира най-подходящите източници на замърсяване с минерални масла.
  МЕТОДИ:
  Сто четиридесет и две жени, подложени на селекция с цезарово сечение, бяха записани. Проба от подкожна мазнина се отстранява преди затварянето на раната. На 4 и 20-ия ден след раждането се събират млечни проби от жените. Пробите от мазнини и мляко бяха анализирани за наситени въглеводороди от минерални масла (MOSH). Всички жени попълниха въпросник относно личните данни, хранителните навици и употребата на козметика. Концентрациите на MOSH в мастната тъкан се сравняват с данните от въпросника и с концентрациите на MOSH в съответните млечни проби.
  РЕЗУЛТАТИ:
  Преобладаващият предиктор за замърсяване на мастната тъкан с MOSH е възрастта (р <0.001). Освен това индексът на телесна маса (p = 0.001), страната на основното местоживеене (p = 0.03), броят на предишните раждания (p = 0.029), употребата на слънцезащитни кремове в настоящата бременност (p = 0.002) И червилата в ежедневния живот (р = 0.011 и р = 0.007, съответно) са значими независими детерминанти. Не се установи връзка с хранителните навици. Наблюдава се силна корелация между концентрацията на MOSH в мастната тъкан (медиана 52.5 mg / kg) и в съответната проба млечни мазнини от ден 4 (средно 30 mg / kg) (р <0.001) и ден 20 (медиана 10 mg / kg) (р = 0.028).
  ИЗВОДИ:
  Увеличаването на концентрацията на MOSH в човешката мастна тъкан с възрастта предполага натрупване с течение на времето. Козметиката е източник на замърсяване.

  Под Овчи вазелин се разбира ланолин, но това не е вазелин, и да се нарича овчи вазелин е игра на думи.

  Защо ми изтрихте коментара ? – Вазелина е вреден, той е страничен продукт на добива на петрол, името му е Петролен Гел, и е доказан карциноген за животните.

  Много от оценките на химическата безопасност в козметичната индустрия разкриват, че обикновените козметични съставки на основата на петрол могат да бъдат замърсени с примес, причиняващ рак, наречен 1,4-диоксан. Проучванията показват, че това химично вещество прониква лесно в кожата. СИП я класифицира като вероятен човешки канцероген и Националната токсикологична програма го счита за известен животински канцероген. Въпреки че компаниите могат лесно да го отстранят от съставките по време на производството, тестове, които документират неговото присъствие в продуктите, показват, че те често не го правят, като излагат клиентите си на риск от потенциално хронично и широко разпространено излагане на това съединение, причиняващо рак.

  не ми трийте коментара, бе хора – всички се учим докато сме живи.
  Вазелина е вреден, но го има навсякъде, понеже е евтин и се добавя за повече грамаж. Като е вреден, как хората го ползват и не умират – ами то не се умира от много вредни неща, но ракът е много повече днес отколкото преди 30 години или повече.

  По-добре витамин Е крем за изгаряне.

  Вазелин е име на фирма. Името на продукта е петролен гел.

  Сроден продукт е белия парафин.
  Цинковия оксид в съставките е което действа, нищо друго.

  • Коментарите се пускат след одобрение. Молим ви, повече не публикувайте по 10 коментара наведнъж. Благодарим ви за ценната информация, свързана с продукта вазелин.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *