Уринал акут: Защо и как да го приемаме при цистит, бяло течение, простатит и още куп проблеми?

Всичко за ℧ уринал акут, ℧ червена боровинка и ℧ златна пръчица. ℧ В търсене на лек против цистит и бяло течение сред ℧ левокса, ℧ бисептол, ℧ монурал, ℧ цистирен и др.

Още в текста: Прием, дозировка, продължителност на лечението. За какво се използва? Цени, видове, аналози, заместители.

Противопоказания и странични ефекти. Мнения и отзиви. За пикочни пътища: При цистит, уретрит, парене при уриниране и бактерии.  За бъбреци.  При бременност и кърмене.  За мъже.  За деца.  При бяло течение (заедно с ципрофлоксацин).  Уринал акут или цистирен.  Уринал или неоренал?  Уринал или уронат (протект).  Уринал медикал, блистери на Валмарк.  Уринал актив.  Уринал сироп. Цистон. 

Какво е уринал?

Всички сме чували за уринал акут от  рекламите. А тези, на които неговата употреба сее наложила, знаят за какво се пие. Това е един от най-популярните препарати не само у нас. Предназначен е за справяне с различни по произход инфекции на пикочните пътища.

Ефективността му се дължи на специален комплекс от съставки, които ще разгледаме по-долу.

Но важното за уринал е, че той може да Ви бъде полезен дори в най-непредвидимата ситуация при появата на възпаление в пикочната система. А срещу такова никой не е застрахован.

Листовка, инструкция, действие

С указанията в листовката на уринал акут трябва да се запознае всеки, за когото употребата му е наложителна. Въпреки, че с него може да се снабдим от най-близката аптека и без наличието на рецепта, това не означава, че можем да го пием безразборно.

Мощното противовъзпалително действие на препарата е обусловено от изключително високата концентрация на проантоцианидини от тип А. Единствено те са в състояние да стопират бактериалното прикрепване към стените на тракта. Тези вещества насърчават изхвърлянето на патогените още при проява на първоначалната симптоматика на възпаление.

Благодарение на проантоцианидините чрез уринарния поток патогенните микроорганизми, причиняващи инфекция, са изхвърлени. Техният път до целта е възпрепятстван.

Със своето ефективно въздействие препаратът гарантира стопиране на заболяванията на пикочната система още в начален етап. Изводът е, че колкото по-рано посегнете към уринал акут, толкова по-бързо ще овладеете състоянието. А негативизма от последствията ще бъде изразен в минимална степен.

Червена боровинка, златна пръчица. Каква работа вършат? 

Най-голяма заслуга за положителните и бързи ефекти от приема на уринал акут имат стандартизираните екстракти от червена боровинка и златна пръчица. Това са две растения с доказани положителни ефекти върху пикочната система.

Американската червена боровинка е наистина ненадмината по отношение на положителните ефекти, които оказва върху пикочния тракт. В случая с уринал акут най-търсен е ефектът за стопиране прикрепването на бактериите към стените на тракта. А с това червената боровинка се справя най-добре.

Благодарение на хипуровата киселина в състава си, малко червено плодче отстранява дори коварната бактерия ешерихия коли. Всеизвестен е фактът, че тя стои зад 85 % от случаите на мъчителния за дамите цистит.

Дневната доза на уринал акут се равнява на общо 144 боровинки. Тя доставя и 72 мг от коментираните по-горе противовъзпалителни вещества от тип А. Според френски учени минималното количество от тях, което се бори ефективно срещу инфекциите, е 36 мг. Толкова се съдържат в таблетка уринал акут. (Още за невероятната червена боровинка може да прочетете от изчерпателния ни материал по темата)

Екстрактът от златна пръчица е другият компонент, на който уринал акут дължи експресните си терапевтични качества. На него се предписват преди всичко диуретични и очистителни свойства. Златната пръчица усилва пикочогонното действие на червена боровинка.

Все пак не е необходимо единствено да се попречи на болестотворната бактерия да се прикрепи към стената на пикочния мехур, но и да се изхвърли от организма. А това се постига и благодарение на екстракта от златна пръчица. Заедно с бактерията чрез потока на урината се изхвърлят и други токсични отпадни елементи.

В  комбинация с червена боровинка златната пръчица оптимизира по-ефективно бъбречната дейност.

Прием, дозировка, колко време се пие?

Дозировката и продължителността на лечебния курс с уринал акут се определят от сложността на състоянието. Решаващ фактор понякога може да се окаже и общото здравословно състояние на пациента.

Ако започнете да пиете уринал акут във все още началния стадий на цистит, тогава лечението с него трае между пет и десет дни. В тези случаи парещата симптоматика все още не се е проявила. Бактерията е на етап прикрепване към стените.

В този случай таблетка дневно е напълно достатъчно количество за избягване на усложнения и решаване на проблема в зародиш.

В случай, че посегнете към препарата, когато циститът е в остра форма, тогава продължителността на прием е същата. Разликата е единствено в дозировката. Не се пие таблетка, както в по-горния случай, а две на ден.

По-различна по отношение на дозиране и продължителност на лечение е схемата при хронична форма на цистит. Тогава препоръката е за прием по две таблетки на ден в продължение на пет дни. И отделно още месец по таблетка на ден.

уринал акут

Тайната на уринал акут се крие в екстракта от американска червена боровинка

Дозите от две таблетки не пречи да се слеят в един прием. А може и да ги разделите в два приема. Направите го, както Ви е по-удобно.

За какво се използва?

Уринал акут е препарат, който най-общо казано се използва при инфекции на пикочните пътища. Това съвкупно определение включва състояния, свързани с бъбречни заболявания, цистит при дамите и простатит при господата.

Съдейства за подобряване общото състояние на пикочната система. Едновременно с това уринал акут притежава способността да усилва и подобрява действието и ефектите от прием на други противомикробни препарати.

Коментираният препарат е в състояние да предотврати и рецидив на заболявания, свързани с пикочните пътища.

Възможно е уринал акут да бъде включен към антиобиотичната терапия с цел превенция. (Още за приложението на  уринал може да прочетете в този изчерпателен материал)

За пикочни пътища: При цистит, уретрит, парене при уриниране и бактерии

Уринал безспорно е добавката, която специалистите единодушно препоръчват за запазване и поддържане здравето на пикочните пътища. Тя е най-доброто средство за предпазването им от бактерии. Но и не само за това. Ефективна е и при наличието на такива.

Независимо от причината за възникване на цистит, уринал акут е сигурното средство за борба с него. С цистит може да сдобием след зараза с ешерихия коли. Възможно е заболяването да се прояви като сигнал от страна на тялото о за наличието на проблем с бъбреците.

В тези случаи уринал акут помага, но задължително като допълнение към основното лечение. На самостоятелния му прием може да разчитаме единствено в случаите на превенция от рецидив или просто за защита на тракта.

Дори и след приключване на официално назначеното лечение, употребата на уринал акут е препоръчителна. Поне месец след това го пийте в профилактична доза (по таблетка на ден).

При уретрит препаратът действа на същия принцип. За пациентите оплакващи се парене при уриниране, уринал акут, приеман самостоятелно не е добра алтернатива.

Тъй като в случая вероятно става въпрос за по-сериозен проблем, задължително трябва да се приемат предписаните антибиотици. А уринал акут в допълнение към тях има наиистина впечатляващо действие.

Успокоява парещите усещания при уриниране. Съдейства за потушаване на бурно протичащия възпалителен процес, както и за цялостно успокояване на симптоматиката при уретрит и цистит. (Още за мъчителния и изключително неприятен цистит имате възможност да прочетете  в изчерпателния ни материал по темата)

За бъбреци

Често възпалителните процеси в пикочния тракт засягат и бъбреците. Но дори и в този случай уринал акут е ефективното решение. Разбира се, предписаните от специалист медикаменти не бива да бъдат пренебрегвани. Проблемът с бъбреците може да говори за пиелонефрит или нефрит.

Приемайки уринал акут заедно с предпсианите Ви медикамненти, Вие осигурявате надеждна защита на бъбреците си. Освен, че ги предпазвате от повторно развитие на попадната вече в тялото инфекция, спомагате и за оптимизиране на тяхната дейност, приемайки добавката.

При бременност и кърмене

През деликатните периоди на бременност и кърмене пикочната и бъбречната система на жената са изключително уязвими. Развитието на инфекция точно в тези периоди може да доведе до пагубни последствия.

Уринал акут е превантивната и терапевтичната мярка срещу пикочни проблеми, която може да се прилага без притеснения по време на бременност и кърмене. За разлика от повечето препарати, чиято употреба

За мъже

Уринал акут повлиява еднакво добре възпаления на пикочните пътища и при двата пола. Добре се понася не само от жените, но и от мъжете. Да не забравяме, че поради спецификата на анатомията на тялото си жените са по-застрашени от заболяване от цистит. Това не означава, че мъжете не ги грози подобна опасност.

При тях рискът е най-висок след 50 години, когато настъпват изменения и в простатната жлеза. Възможно е паренето и честото уриниране да са провокирани именно от измененията в нея. Не е изключено и нелекуван цистит при мъжете да доведе до простатит.

Какъвто и да е проблемът уринал акут е подходящата добавка към всяко едно лечение на уроинфекции при мъжете. Дозите са същите като описаните по-горе за остри, хронични състояния и в начален етап на заболяването.

За деца

Децата най-вече момиченцата също стават жертва на пикочни инфекции. Причината за развитието им може да бъде замърсяване изхода на пикочната система (с фекалии, при допир с мръсни ръце) или попадане на ешерихия коли там.

цистит

Уринал акут помага при цистит

Уринал акут е безвреден и за деца. Но условието за приема му е детето да бъде навършило три години, за да се лекува с препарата. Уринал предлага течен вариант, който е подходящ за пациенти над годинки. Бебетата също стават жертва на уроинфекции. В случая вина може да се търси в неблагоприятната среда в интимната зона, която създават пелените за еднократна употреба.

При бяло течение (може и ципрофлоксацин)

Цистът и неприятното бяло течение често се разглеждат като два взаимосвързани проблема. И това в действителност е така. Бактерията, причиняваща досадното бяло течение понякога се явява причинител и на цистит. Противоположната хипотеза също е вярна. Още повече, че симптомът парене при уринира често съпътства и двата проблема – бяло течение и цистит.

Независимо от това дали бялото течение е провокирало цистит или обратното, уринал акут е добавката, подходяща в случая. Екстрактът от червена боровинка помага не само на тялото да справи с гъбичната инфекция, но и допринася значително за стимулиране на имунитета му. Фактор, който също е от значение да по-бърз оздравителен процес. (Още за досадното и много упорито бяло течение)

В някои случаи за справяне с инфекцията, причиняваща бяло течение, е нужна намесата на антибиотичен медикамент. Най-често той е ципрофлоксацин. Дори и в този случай може да приемате уринал акут. Ефектът от приема му се изразява не само в ускоряване въздействието на ципрофлоксацин, но и в предпазване от повторна инфекция.

Уринала акут е ценен и в още един аспект – той стопира активирането на „опашката“ след антибиотично лечение. Ето защо е добре да се пие заедно с антибиотика. Благодарение на него се минимизира риска от инфекция след употребата на антибиотик.

Как се пие за профилактика?

Уринал акут е част и от профилактиката на бактериални инфекции на пикочната система. С тази цел добавката се приема месец-два. Количеството, което трябва да бъде прието за ден, е една капсула. Тъй като уринал акут е по-концентриран от обикновения уринал, много специалисти с цел профилактика предписват втория вид.

Аналози, видове и заместители, цена

С действието на уринал акут има и други препарати. С неговите аналози, техния начин на прием и цени ще Ви запознаем по-долу. Предлагат се в различни форми на таблетки, прахчета, сироп. Разбира се, има случаи, когато е по-добре да пиете уринал акут, отколкото неговите аналози. Това се налага в случаите, когато се изисква по-бързо въздействие. Уринал акут предлага точно това заради по-концентрирания си състав.

Уринал или уринал акут на таблетки?

Уринал акут на таблетки е предпочитаната форма при остри състояния. Препаратът е по-концентрира от своя аналог уринал. Но и в двата препарата се съдържа уникалната патентована от Валмарк съставка Нутрикран. Тя се бори успешно с инфекцията.

Тушира негативното й въздействие. И най-вече пречи й да се установи трайно в пикочната система и да започне да нанася поражения върху нея.

От уринал се приемат по капсула-две на ден за поддържане функцията на пикочната система в оптимални норми. Във всяка таблетка се съдържат 200 мг от активното вещество в сока от полезната червена боровинка.

При наличие на инфекция от него се приемат трикратно по две таблетки, заедно с останалите предписани медикаменти. Кутийка от обикновения уринал с 30 капсули вътре, ще откриете на цена от 16 лв.

От уринал акут, който е в по-концентриран вид, могат да се приемат максимум до две таблетки на ден. При никакви обстоятелства не се препоръчва превишаване на дозата. Цената на опаковка с десет таблетки от него е 17 лв.

Уринал хот дринк на прахчета, сашета

Уринал се предлага и в прахообразна форма. Във вид на сашета ще откриете уринал хот дринк. Опаковка с 12 прахчета струва 18,80 лв.

Препаратът в тази му разновидност е прекрасна алтернатива за поддържане здравето на пикочния тракт и поддържане на оптималната му функция.

Не са за пренебрегване и отличните вкусови качества. Формата е предпочитана от пациенти, които изпитват трудности при преглъщане на таблетки. Фактът, че сашето се разтваря в чаша вода, е още едно предимство да го приемат пациентите, приемащи недостатъчно количество течности.

Приемът на едно саше се равнява на 30 грама боровинки. Три сашета доставят на тялото ни 1200 мг от активната съставка Нутрикран. Това количество се равнява на дневната доза сашета, която пациентът трябва да приеме (три на брой).

Всяко саше се поглъща след като се разтвори в 200 мл топла вода. Най-уместно е всяка доза да се приема половин час след консумация на храни. Уместна е паралелната употреба на сашетата с останалите медикаменти, предписани за лечение на инфекцията.

Уринал акут или цистирен?

Цистирен е друга алтернатива на уринал акут. Първият препарат не е част от продуктовата гама на Валмарк. Произвежда се от Ботаника. Общото между двата е еднаквата формула.

Производителите на цистирен също залагат на чудотворната американска червена боровинка и златна пръчица. Това са всъщност са двете съставки с най-мощен и доказан ефект срещу уроинфекциите.

За разлика от уринал акут, при остри състояния цистирен трябва да се приема най- малко седмица (уринала пет дни). Друга съществена разлика е дозировката. Вторият препарат се приема в количество от два пъти по две таблетки (при остри състояния).

Разлика има и в продължителността на терапията с цел профилактика. При цистирен тя трябва да бъде поне три месеца, а дозата двукратно по една таблетка.

Разлика между двата препарата съществува и по отношение на долната възрастова граница. Обсъжданият цистирен е неподходящ за пациенти под 7-годишна възраст. Цената на опаковка с 30 таблетки цистирен е 13,80 лв.

Уринал или неоренал? 

Неоренал е със сходно действие като уринал. Но по отношение на състава двата препарата нямат нищо общо. Първият е произведен на базата на стандартизирани екстракти от брезови листа.

Повлиява благоприятно на бъбречната дейност. Спомага за изхвърляне на пикочната киселина. Дозата, в която се приема, е от една до три таблетки на ден.

За разлика от уринал, неоренал не се съчетава с всяко лечение. Употребата му заедно с цитостатици е противопоказна. Пациентите с чернодробна недостатъчност също не могат да го приемат. Цената на опаковка таблетки 330 мг е 14 лв, а на 10 таблетки 600 мг – 8,80 лв. (Подробно за лечението с неоренал може да прочете в този полезен материал)

Уринал или уронат (протект)?

уринал

Уринал акут – сигурната защита срещу инфекции на пикочните пътища

Уронат протект е разновидност на уринал. Двата препарата залата на успешната и доказала се формула с американска червена боровинка. В състава на уронат отсъства златната пръчица.

Препаратът се предлага под формата на ефервесцентни таблетки. Всяка от които следва да бъде разтворена в чаша топла вода преди прием. Максималното количество за ден са три таблетки. И тук възрастовата граница  е по-висока от тази при уринал. Уронат е подходящ за пациенти, навършили 4 години. Опаковка с 20 таблетки струва 12,60 лв.

Цистостоп рапид и хроно

Цистистоп е друга алтернатива за препарат срещу уроинфекции. Предлага се в две разновидности – рапид (за бързо облекчаване при остри състояния) и хроно (при заболявания, които са добили хронифициран характер).

И двете разновидности на цистостоп залагат на формулата с екстракти от брезови листа и червена боровинка. Тук активният комплекс е представен от бета вас, включва съставки, въздействащи върху бактериите. Разликата е просто в концентрацията на съставките в рапид и хроно. Първият вид е ефикасен в начална фаза.

Вторият вариант предпазва от появата на последваща уроинфекция. Подходящи са за бременни и кърмещи жени, за пациенти с диабет и деца над 3 години.

Схемата, по която се приема цистостоп рапид изглежда по следния начин – първи и втори ден шесткратно по две таблетки; трети ден – трикратно по две.

Когато инфекцията е причинена от бактерия, предаваща се по полов път, може да се приемат през половин час по две таблетки.

Цистостоп хроно е препоръчително да се приема двукратно по таблетка. Общата продължителност на терапията се определя от специалист. Цената на 30 таблетки цистостоп хроно 1200 мг е 23 лв. Същото количество от другата разновидност, но в концентрация 1100 мг струва 17 лв.

Феминела

Фемиела е друг вариант за справяне с инфекции на пикочния тракт. Препаратът, който се предлага в таблетна и сиропна форма, залага на формулата от познатия ни вече екстракт от червена боровинка и високи стойности на антиоксидантните витамини С и Е, прибавени като отделни компоненти.

Еднократно по таблетка се препоръчва да се приема от феминела за срок от десет дни. При необходимост лечението може да бъде удължено до месец. Цената на 30 таблетки е 25,80 лв.

Сто и двадесет мл от сиропа струва 18 лв. Препоръчителен е прием за десет дни на дозата от 15 мл сироп (чист или разреден във вода). При необходимост терапията може да се удължи до месец.

Уринал медикал, блистери на Валмарк

Уринал медикал е друга разновидност на познатия ни уринал, в която Валмарк отново залага на екстракт от червена боровинка. Първият препарат е предназначен за пациенти, при които инфекциите на пикочните пътища са често повтарящи се.

Подходящ е дори в случаите, когато инфекцията е причинена от кандида или от бактерия, разпространяваща се по полов път. Препоръчва се по таблетка дневно за месец.

Цената на блистера на Валмарк с десет таблетки е 27 лв.

Urinal walmark

Сред останалите продукти от серията Urinal walmark са уринал сироп и уринал баланс. Чешката компания е вече доказала се на фармацевтичния пазара. От 1993 година се преориентира в производството на добавки. Само две години преди това се е заминавала с производство на безалкохолни напитки.

Днес серията уринал се радва на изключителна популярност. Но най-вече и на одобрение от страна на пациентите.

Уринал сироп

В течна форма уринал се предлага в разновидност сироп. Шишенце от 150 мл струва 22 лв. В него Валмарк залага отново на патентованата си формула с екстракт от червена боровинка. Продуктът за разлика от останалите от линията, е подходящ за пациенти над годинка.

Дозата за тях е по 5 мл на ден (количеството се равнява на мерителна лъжичка). В тази дозировка се лекуват пациентите до ти годишна възраст. За тези до 12 години – дозата става двойна. За по-големите деца и възрастни – по три лъжички на ден.

Уринал баланс

Уринал баланс е още един продукт от обсъжданата продуктова гама на Валмарк. Опаковка с 20 капсули от него струва 25 лв. Чрез дневната доза от този препарат доставяме на тялото си и милиард живи бактерии от групата на лактобацилите.

Стандартната дозировка включва приема на две капсулки дневно. Препоръчителен е едномесечен прием в случаи на често повтаряне на инфекциите. Пациентите над три години могат да приемат добавката.

Бисептол 

Бисептол принадлежи към лекарствената друга на препаратите за третиране на уроинфекции. Съдържа триметоприм и сулфаметоксазол.

Тези два компонента взаимно усилват антибактериалните си ефекти и възпрепятстват развитието на инфекциозните заболявания на пикочния тракт. Препаратът е приложим при остра диария и пневмония.

уринал сироп

Уринал акут сироп е подходящ за деца над годинка

Неподходяща е употребата му от бебета под два месеца, както и от бременни и кърмещи жени.

Може да се съчетае с уринал акут. Но при остра инфекция антибиотикът често е неизбежен. Коментираният препарат се предлага във вид на таблетки (двадесет броя на цена 2 и 3,60 лв в зависимост от концентрацията), сироп (4,80 лв за 80 мл) и ампули (за инжектиране, 3,30 лв за брой). (Още за лечението с бисептол и приложението му)

Левокса

Левокса е друг лекарствен продукт, предписван при инфекции на пикочните пътища. Принадлежи към голямото семейство на флуорохинолоните. Предлага се в таблетна и инфузионна форма.

Цената на блистер със 7 таблетки е 12 лв. Лечението следва да продължи не повече от 28 дни. Дозировката се определя от специалист според тежестта на конкретния случай.

Монурал

Монурал е антибиотичен препарат, който се предлага във формата на саше. Един брой (3 грама) струва около 17 лв. Активният компонент е фосфомицин. Еднократен прием на доза се препоръчва при неусложнени инфекции на пикочните пътища.

Преди операция се препоръчва прием на общо две сашета. Едното от тях задължително се приема преди интервенцията.

Цистон

Цистон е добавка от продуктовата гама на Хималая. Съдържа уместно подбран комплекс от индийски билки. Тяхното положително действие е насочено най-вече към успокояване на симптоматиката при инфекции на пикочния тракт и бъбреците.

С цел профилактика се пият двукратно по две таблетки. При нужда дозата може да бъде увеличена на три таблетки. Цената на опаковка с 60 таблетки е 4 лв.

Мнения и отзиви за уринал акут, форум + видео реклама на български:

Мненията и отзивите на потребителите за уринал акут са противоречиви. Но като цяло преобладават положителните.

Роки споделя във Фрамар, че добавката е много добра. Ползва я редовно. Особено при честите възпаления на пикочните пътища през зимата.

Ива Иванова също е сред доволните.

За Искра сашетата са по-добрия вариант. Използва ги редовно с цел превенция на цистита й е изключително доволна. Преди време приемала таблетките. Имали същия ефект, но сашетата са по-добрата форма за нея. Разтварят се лесно и са с невероятен вкус, споделя Искра.

За друга потребителка приемът на добавката е свързан с бонус ефект – избавила се от акнето.

Ради също прави редовно превенция срещу цистита със сашетата.

Буболина споделя, че благодарение на уринал е излекувала цистита и редовно го използва като превантивна мярка.

Евгениас пише, че в началото е била скептично настроена към подобно лечение. Но решила да опита. Не само, че е успяла да излекува цистита, но вече трета година няма оплакване от подобна инфекция.

Ди споделя във форума на бг мама, че на нея уринал акут не е помогнал.

Друга потребителка споделя мнението й дори съветва дамите с цистит да заложат на отвара от царевична коса, а не на безполезния уринал. Тя го определя като загуба на средства и време.

Смърфиета е успяла да се отърве от кошмарната болка при цистит, съпроводен с кървене, благодарение на следната комбинация Панцеф (5-дневен прием), последван от уринал акут (1 опаковка) и след това цистон. По време на острата фаза приемала и назначения й антибиотичен препарат.

В club-zdrave.bg Доротея споделя, че за нея единствено уринал акут се е оказал спасението. Тя допълва, че американската червена боровинка действа безкомпромисно срещу цистита.

Противопоказания на уринал акут и странични ефекти

Странични ефекти след прием на уринал акут се наблюдават единствено при непоносимост на пациентите към някоя от съставките в препарата (целулоза, стабилизатори, оцветители и екстракт от червена боровинка).

Въпреки, че в листовката не се посочени специфични противопоказания, специалистите са единодушни, че има състояния, при които употребата на уринал акут е нежелателна. Това са остри възпалителни състояния на стомашно-чревния тракт, както и язвени заболявания на дванадесетопръстника и стомаха.

Уринал акут и алкохол + оригиналната видео реклама на чешки 

Уринал акут не се препоръчва да се приема с алкохол. Наличието на уроинфекция само по себе си налага изключването на алкохола.


Други

Освен алкохол при инфекции на пикочния тракт е добре да се изключи кафето и пикантните храни. В този ред на мисли, ще посъветваме да не приемате добавката с кафе. Но задължително увеличете приема на вода.

А Вие имате ли наблюдения за ефектите от уринал акут? Споделете ги с нас чрез формата за коментари. Мнението Ви е ценно не само за нас, но и за останалите потребители.

Ако намирате материала ни за уринал акут за полезен и изчерпателен, споделете го с приятелите си в мрежите.

Уринал акут: Защо и как да го приемаме при цистит, бяло течение, простатит и още куп проблеми?
4.8 (96%) 5 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *