Конски шампоан: Всичко важно за него (действие, приложение, плюсове, минуси и добри марки)

♣ Конски шампоан – действие и приложение. ♣ При косопад и пърхот. ♣ За бърз растеж на косата. ♣ Дермокан. ♣ “Langen Mahne”. ♣ Mane N Tail. ♣ Конска сила. ♣ С екстракт от конски костен мозък. ♣ Плюсове и минуси. ♣ Мнения и отзиви. ♣ Маски с тривитаминол.

Действие на конския шампоан

Ако не сте сред престрашилите се да използват конски шампоан върху гривата си, то поне сте чували за употребата му от хора.

Вероятно сте прочели поне една история в интернет на доволна потребителка, която твърди, че е постигнала чудеса с конския продукт.
Действието на конския шампоан може да бъде както в положителна насока, така и в отрицателна. Важно е да се подбере точния продукт и да се използва по правилния начин. На минусите и плюсовете на конската формула ще се спрем по-долу, позовавайки се на автентични мнения от потребители.
Очакваното действие от употребата на конски шампоан се изразява в подобряване цялостното състояние на косата. Тя придобива здравина и лъскавина. Скалпът се прочиства. Гривата започва да расте по-бързо. Усеща се по-жизнена и по-плътна.

Роля на веществото биотин или витамин В7

Главна заслуга за положителното въздействие на конски шампоан върху човешката коса имат витамините и веществата, изграждащи косъма.

Сред тях се откроява веществото биотин, известно още и като витамин В7. Рядко може да го срещнете с другото му наименование витамин Н.

В структурно отношение той е изключително важен за здравината на косата. Подсилва здравината и й забавя процесите, свързани със загубата на косми.

За красотата и перфектния вид на косата коментираният биотин е важен в още един аспект – бори се активно със свръх секрецията на мастните жлези. Ако при вас те функционират на пълни обороти (признак за това е бързото омазняване на скалпа), витамин Н е перфектното решение.

Познатият още като коензим Ер биотин не само ще подсили косата Ви от корена, но и ще допринесе значително за намаляване на себумното производство от жлезите в скалпа.

Кератин, хинин, витамини

конски шампоан

Конски шампоан съдържа кератин, който е важен за плътността и здравето на косата.

Обсъжданият конски шампоан изобилства и от други полезни за косата ни компоненти. Той съдържа кератин, който е сред важните елементи за здравината и плътността на косъма.

От неговото съдържание зависи гъвкавостта на косата. Косата, която е склонна към сухота и накъсване, е индикатор за тънък слой кератин. Колкото по-дебел е той, толкова по-здрав е косъмът.

Кератинът съдържа и сяра. В това отношение за него може да се каже, че повлиява много добре и при възпаления по скалпа на косата.

Деликатните кератинови влакна, които изграждат косъма, губят еластичността си, когато косата е изложена на агресори като химикали (бои, хлор), атмосферни влияния (студ, вятър, топлина и слънце).

Все повече козметични линии разчитат на кератина като средство за подобряване еластичността и плътността на косата.

Този елемент присъства и в състава на конски шампоан. Доставен външно на косата, той запълва цепнатините в косъма, които се образуват при кератинов недостиг. Възстановява дори най-силно увредените коси, както и тези, чиито краища са накъсани.

Безценният хинин също присъства като компонент в конски шампоан. Този алкалоид, приложен директно върху скалпа, активизира кръвопритока към него.

Това е от изключително значение най-вече за справяне с косопада. Загубата на коса е обусловена от лошото снабдяване на космения корен с кислород. Това се случва при нарушен кръвоприток. Хининът създава идеални условия за елиминиране на това негативно проявление.

По отношение на витамините, съдържащи се в конски шампоан, те са предимно от групата В – елементите с номера 5 и 7, както и витамин А. Често се бъркат с тривитаминола, който е комбинация от А, Д и Е витамините.

Общото между тези витамини е, че допринасят за ускорения растеж на косата и разрешаване на специфични проблеми със скалпа.

Колко пораства косата?

Заради перфектния си състав конски шампоан осигурява по-бърз растеж на косата. Според експерти очакваното израстване на гривата след едномесечна употреба на конската формула е в рамките на 3-5 сантиметра.

Това е видно в случаите, когато косата не се третира постоянно с преса или сешоар. При честото топлинно третиране на гривата, връхчетата й се накъсват и се “губи” от дължината. В такъв случай ефектът от конски шампоан може да не си проличи в тези граници.

Внимание: Не прекалявайте!

Въпреки положителните ефекти от употребата на конската формула с нея трябва да се внимава и в никакъв случай да не се прекалява. До негативни последствия водят неразтворимите силикони, които се съдържат в продукта.

Първоначално те създават илюзията за здрава и плътна грива. Но с времето се наслагват около косъма и започват да го задушават. В резултат от това той изтънява и става чуплив.

Конски шампоан

Конски шампоан стимулира растежа на косата.

Друга причина да се внимава с коментирания конски продукт е съдържанието на хормони в него. Прекомерното им локално потребление може да доведе до усилване на косопада и тежки алергични реакции.

Най-лошото в случая е, че може да се стигне до влошаване показателите на цялостния хормонален фон.

Редувайте “конски” с “човешки” шампоан!!

За да се избегнат негативите от конски шампоан препоръката е той е да се редува с такъв, предназначена за употреба от хора. Не повече от веднъж в седмицата може да се употребява измивния продукт с формулата за животни.

Конски шампоан

Задължително редувайте конски шампоан с обикновен, за да не увреди косата Ви.

Да не забравяме, че този продукт е предназначен за коне. Тъй като те са големи и силни животни, активните съставки са дозирани по начин, покриващ техните нужди. А те не винаги съвпадат с тези на човека.

Поради тази причина трябва да внимавате и с концентрацията на шампоана. Особено, когато го използвате за пръв път и не знаете как ще реагира тялото Ви.

Стандартната препоръка е да се разреди в съотношение  едно към едно или едно към пет (различните производители дават различни препоръки).

Но тъй като няма научни изследвания относно безопасността на конския продукт при употребата му от хора, съветваме разреждането да бъде в отношение едно към десет или едно към петнадесет.

Конски шампоан “Дермокан”

Сред популярните конски продукти е този на Дермокан. Популярността му расте най-вече заради добрите резултати, които дава приложен и върху човешкия скалп.

Продуктът може да бъда закупен и онлайн. Предложението в сайта Билколечение. нет е 15,80 лв за опаковка от 500 мл. По-голямата разфасовка от литър се предлага за 24 лв.

Как се ползва?

дермокан конски шампоан

Дермокан е един от вариантите конски шампоан.

Дермокан се използва в количествата, в които се използва обикновен шампоан. Това препоръчва производителят на продукта. По принцип конски шампоан се използва само разреден и не повече от веднъж в седмицата.

Дермокан може да се използва до два пъти седмично. Но не повече от това.

При косопад

При косопад конски шампоан е ефективно решение. Положително му въздействие е обусловено от множеството полезни компоненти, сред които хинин и цяла серия полезни за гривата ни витамини.

Спирането на косопада в случая се дължи на не само на усиления кръвоприток към скалпа, който осигуряват всички тези ценни съставки в комплекс. Но и на снабдяването му с полезни вещества.

Всеизвестен е фактът, че нашата коса се храни от скалпа. За това е необходимо да й доставяме всичко важно не само вътрешно, но и през скалпа.

За бърз растеж на косата (+ след химиотерапия)

конски шампоан

Конски шампоан подхранва гривата не само на конете.

Най-често освен срещу косопад, конски шампоан се използва за ускоряване темповете на растеж на косата. Дермокан и останалите продукти от този тип обещават растеж между 3 и 6 сантиметра.

Най-осезаема е разликата при дами, чиито връхчета на косата са напълно здрави и не се накъсват. Все пак е немислимо да очакваме чудеса и растеж от 10 сантиметра на месец.

Това е невъзможно и нито един продукт не може да постигне подобен резултат.

Конски шампоан се използва с успех и за стимулиране растежа на косата след химиотерапия. Обикновено след тази мъчителна процедура косата се възстановява за период от 6-12 месеца.

Конската формула стимулира този процес. Но в този случай трябва да се внимава със съдържанието на хормони, тъй като те едва ли са най-подходящата алтернатива след подобна манипулация. За целта изберете формула без хормони.

При изтощена, увредена коса

Конски шампоан

Конски шампоан се препоръчва за суха и увредена коса, но злоупотребата с него може допълнително да изсуши косата.

Когато гривата е силно увредена и изтощена, конската формула също е подходяща алтернатива. Най-вече тази формула, в чийто състав е заложено на неутрални pH стойности, съответстващи напълно на тези на човешкия скалп.

Ветеринарните продукти от тип конски шампоан не са най-подходящата алтернатива за изтощените коси, които се нуждаят не само от измиване, но и от дълбока хидратация.

За да помогнете на увредения косъм да се възстанови, заложете на конски шампоан, разработен в съответствие със специфичните нужди на човешката коса.

Резултатите са забележими след употреба за период от три месеца.

Против пърхот

Конският шампоан е подходящото решение при пърхот, но и в този случай трябва да се внимава. Тук положителен ефект върху лющенето на кожата на скалпа оказват витамините в продукта.

При лечението на този специфичен проблем продуктът не бива да се използва повече от два-три месеца. При добра ефективност е добре лечението да се прекрати още през първия месец.

При пърхот, които сам по себе си представлява лющене на кожата на скалпа, не е добра идея да се използва за дълъг период конски шампоан, Продуктът в определени случаи може да се окаже стимулатор на лющенето.

По-подходящи в този случаи са витамините, съдържащи се в тривитаминола.

Ползване по веднъж при къпане, без повтаряне

Конски шампоан

Конски шампоан връща блясъка на увредената коса.

При къпане конски шампоан обикновено се ползва по веднъж. Тъй като е силно концентриран продукт не се налага повторното му нанасяне.

Но производителят на Дермокан твърди, че при употребата на този продукт е възможно повторно нанасяне. Индикатор за това е бързината, с която образувалата се при нанасяне пяна се “топи”. Ако пяната изчезва бързо след нанасянето, това е признак, че косата е силно замърсена.

В такъв случай е възможно да се повтори процедурата, т.е. да се нанесе още веднъж от шампоана, според указанията.

Разресване и масаж на скалпа

Продуктът се разнася върху мокра коса чрез масажиращи движения до образуването на пяна. Масажът е задължителен, за да проникнат по-добре активните съставки в кръвопритока.

Някои източници препоръчва при употребата на конски шампоан косата да се разреше. Това може да се окаже не особено добра идея, ако гривата е суха. Все пак положителният ефект не само на този шампоан, но и на шампоаните като цяло се дължи на въздействието им върху скалпа.

При отмиване на продукта пяната от него се разнася и по дължините и по този начин отмива всички нечистотии от косата.

Само по себе си разресването на мокра коса не е особено препоръчителна процедура, тъй като води до накъсване.

Престой на главата – 1 или 5 минути?

На главата дермокан трябва да престои не повече от минута, тъй като неговият състав е силно концентриран. Според предписанията на производителя времето за престой на продукта върху косата е между половин и една минута.

В интернет ще откриете препоръки и за престой на шампоана в продължение на пет минути. Но подобен дълъг престой не е желателен, тъй като продуктите от този тип са силно концентрирани.

Задължително балсам после

Конски шампоан

Конски шампоан се препоръчва и при пърхот.

След употребата на конски шампоан нанасянето на балсам е задължително. Кондициониращите съставки в подхранващия продукт неутрализират негативите, които конски шанпоан нанася върху косъма.

Тук става въпрос за прекомерно изсушаване на косъма, но не и за останалите възможни негативи от третирането с животинската формула.

Изберете дълбоко хидратиращ балсам, които доставя всичко необходимо на косъма и хидратиращите му агенти достигат до най-вътрешните пластове на косъма.

Не маха боята от косата

Конският шампоан дермокан може да използвате и без притеснения, ако сте с боядисаната коса. Той не маха боята Въпреки, че съставките му проникват на дълбочина в косъма, те не отмиват пигментите от боята.

Съдържание (състав) на дермокан

Конски шампоан

След измиване с конски шампоан задължително използвайте балсам.

По отношение състава на Дермокан производителят гарантира, че той е изцяло натурален. Производителят гарантира, че всички съставки са абсолютно безвредни за човека. Сред тях са кератин, памуков екстракт, който защитава и предпазва от изсушаване.

Сред съставките в дермокан е и ценното за косата арганово масло, което придава неповторим блясък, подхранва и изглажда косъма.

Конски витамини. Тривитаминол 

Напоследък все по-актуални не само сред дамите, но и сред представителите на силния пол, са така наречените конски витамини. Това всъщност е познатият ни тривитаминол.

Всеки, който го е използвал, се кълне, че той има чудотворен ефект върху косата – подхранва я, сгъстява я и спира косопада. Само заради тези обещания си струва да се опита.

Това е причината не само дами, но и господа, при които загубата на коса е налице, да посягат кум тривитаминол с надеждата, че ще възстановят гривата си.

Така наречените конски витамини, които се инжектират или се набавят перорално на коне, овце, патици и други животни, всъщност имат за цел да стимулират растежа на косми или съответно перушина. (Още за ценния тривитаминол – ползи, приложения и употреба в маски за коса с ударен ефект)

Как помагат конските витамини?

Счита се, че конските витамини помагат и за растежа на човешката коса. Те снабдяват скалпа с три жизненоважни витаминни елемента – А, Е и Д3. Благодарение на тях гривата получава необходимото й за оптимален растеж.

Конските витамини помагат и специфични проблеми със скалпа като лющене и пърхот. Но те имат и един голям недостатък  – трудно се отмиват.

Остатъчната и неотмита мазнина от конските витамини се смесва с тази, отделяна от скалпа. В резултат от свръхомазняването се стига до негативни ефекти – повече пърхот, мазен скалп и повишена загуба на коса.

За да се избегне всичко това отмивайте добре маската с тривитаминол. Добър вариант е при приготвянето й да използвате компоненти, които улесняват отмиването. Както и по време на самото измиване.

Във втория случай хумата е подходящ продукт. Всеизвестни са силно измивните й свойства.

Маска за коса с тривитаминол

Конски шампоан

Конски шампоан може да се използва и след маска с тривитаминол.

Вариантите за маска за коса с тривитаминол са наистина много. Ще се спрем на някои от тях. Надяваме се сред тях да откриете маската, която ще трансформира гривата Ви до неузнаваемост.

Не забравяйте винаги да го смесвате със съставка, която подпомага отмиването му от косъма – алкохол, яйчен жълтък или шампоан.

Един примерен вариант за маска за коса с тривитаминол включва 4 лъжици от конските витамини+ по две лъжици ром и хининова вода.

След като хомогенизирате добре тази смес добавете към нея и малко зехтин. Сместа е готова за нанасяне върху косата. Там може да престои час, след което се отмива старателно.

Друг вариант включва едно яйце (или само жълтъка, ако гривата е прекалено суха), две лъжици конски витамини, същото количество лимонов сок или оцет, бадемово масло (една лъжичка) и мед в количество по преценка.

Времето за престой на тази маска върху косата е същото, както и при по-горе коментираната.

Друг вариант включва следните компоненти – по супена лъжица кисело мляко, зехтин, ракия и бадемово масло. Хомогенизираната маса се нанася върху гривата и престоява час, след което следва отмиване.

Може да опитате и маска, приготвена от следните съставки – сок от алое, бадемово (арганово или друг вид растително масло), конски витамин и конски шампоан – по лъжица от всичко това. И с тази маска се стои час преди да се отмие грижливо с вода.

Цена, на която може да се намери тривитаминол

Конски шампоан

Познатият ни тривитаминол влиза и в състава на конски шампоан.

Познатият тривитаминол, който напоследък става любима маска за коса на все повече хора, може да откриете не само във всеки ветеринарен магазин. Предлага се и онлайн. Средната цена за опаковка 100 мл е около 7-9 лв.

Находчиви онлайн търговци на козметика предлагат вълшебното ветеринарно олио като част от продуктовата си гама.

Конски шампоан с тривитаминол

Конски шампоан може да използвате в комбинация с тривитаминол. Може да го добавите към маската в количество най-много от лъжица. Добавянето му улеснява отмиването. Или просто да измиете косата си с него след приложението на тривитаминолена маска.

Просто изберете подходящата за вас маска от тези, които предлагаме и действайте.

Шампоани за коне и кучета с добавен към тях тривитаминол може да откриете във ветеринарната аптека.

С тривитаминол и арганово масло

Формулата тривитаминол и арганово масло е предпочитана не само в маските за коса, но и във ветеринарните шампоани. От Лин.бг може да закупите такъв продукт онлайн.

Шампоанът е известен още като “Мароканско злато”. Използването му гарантира снабдяване на скалпа с полезни съставки и възвръщане еластичността и здравината на косъма. Опаковка 250 мл от този шампоан се предлага на цена от 8 лв.

В същия сайт, както и в добре заредените ветеринарни аптеки, може да откриете и други вариации на шампоани с тривитаминол и ценни растителни масла.

Сред тях са измивните продукти с конски витамини с добавка на бадемово масло, масло от кокос и сок алое. Цените са между 6 и 8 лв за опаковка от 250 лв.

Използвайте тези продукти пестеливо и с повишено внимание, тъй като те са предназначени за животни.

Хининов шампоан и тривитаминол

Конски шампоан Ланген Махне

Ланген Махне е един от вариантите конски шампоан.

Хининов шампоан и тривитаминол е друга изпитана комбинация, която постига добри резултати. Хининът е сред съставките, които значително ускоряват растежа на косата и се справят със специфични проблеми като косопад и пърхот.

Вариантите и тук са два няколко. Към количеството хининов шампоан, което се използва за едно измиване, прибавете две-три капчици (в никакъв случай повече) конски витамини.

Хомогенизирайте добре сместа преди да я втриете в скалпа си. След това я разнесете и останете така няколко минути преди да отмиете.

Друг вариант е добавянето на лъжица от хининовия шампоан към маската с тривитаминол, която използвате.

Алтернатива е приложението на маска с прочутите конски витамини и отмиването й с хининов шампоан. Сиянието и здравината на косата се завръщат след двумесечен курс на приложението на тези лечебни формули.

Освен всичко това ще установите с радост, че гривата Ви е ускорила темпа си на растеж, повече от обичайното.

Други популярни продукти и рецепти

За грива със специфични проблеми като косопад, забавени темпове на растеж, пърхот и деликатен скалп може да опитате други подобни продукти и алтернативи.

По-долу ще се спрем на няколко ефективни рецепти, които искрено се надяваме, че ще се окажат ценни за Вас.

При косопад или пърхот: Прополис, катран, сяра

Комбинацията прополис, катран и сяра е ефективно решение при проблеми като косопад или пърхот. В случая препоръката е гривата да се измие с прополисовия шампоан на Флорал, който е с доказано антисептично действие.

След това използвайте популярните сапуни с катран и сяра. Това са още две съставки с доказано положително въздействие върху скалпа и кондиционирането на косата.

Преди да приложите тези два измивни продукта заложете на някоя от по-горе предложените маски с конски витамини.

За цъфтяща суха коса – със силикон и ланолин

Ако сте притежателка на суха и цъфтяща коса подберете конски шампоан, в чийто състав влиза силикон и ланолин.

Тези две съставки оказват положителен ефект върху, изразяващ се в омекотяване на косъма и изглаждането на цъфтящите краища. Ланолинът е със силно изразено омекотяващо действие. Не случайно е основен компонент в кремовете за ръце и ходила.

Конски шампоан Mane N Tail

Конски шампоан Mane N Tail е препоръчително да се използва с кондиционера от серията.

Предписанието за повишено внимание засяга другата съставка придобиващите все по-голяма популярност в продуктите за коса силиконови деривати.

Силиконът, приложен върху гривата, дава бързи резултати. Тя изглежда мека и блестяща. Първоначално косъмът дори се усеща по-плътен и по-здрав.

Но тук има нещо, с което трябва да се внимава. Силиконът се наслага върху косъма. Отмиването му на практика е невъзможно.

В резултат от това притокът на кислород към запечатания косъм се забавя. Космите започват да изтъняват и да стават по-чупливи. И постепенно силионовите продукти стават не само напълно безполезни, но и вредни.

При податливост към алергии: с кератин

Ако скалпът Ви е прекалено чувствителен и податлив към алергии, заложете на конски шампоан с кератин. Този елемент изгражда косъма и е отговорен за неговата здравина. При липсата му косата става чуплива и не изглежда добре.

Проявата на алергична реакция към даден шампоан или друг продукт за третиране на коса, затруднява снабдяването на косъма с кератин. Набавян външно, той минимизира рисковете от алергия.

“Langen Mahne” за растеж на косата (наричан “Ланген махне”)

Един от последните конски шампоани, появили се на БГ пазара, е този на “Langen Mahne”.

Продуктът вече е с изградена положителна репутация в страните от Западна Европа, където отдавна се е наложил като едно от най-ефективните средства за справяне с косопада.

Той е единственият продукт, произведен на базата на конската формула, който е подходящ за употреба без ограничения в честотата на измиванията с него. Производителят го описва като продукт, използван за поддържане ежедневната хигиена на косата.

Нанесен веднъж върху косата, от луковицата той въздейства директно на целия косъм. Заздравява го по дължините и му придава несравнима здравина и блясък.

Радващият се на все по-голяма популярност у нас шампоан “Ланген Махне” осигурява и перфектна регулация на себумната секреция. Продуктът гарантира повишен приток на кислород и кръв към скалпа.

От полза е и за тези, чиито косми на косата стърчат от сухота. “Ланген Махне” се грижи еднаква добре както за гривата с тенденция към омазняване, така и за гривата, предразположена към повишена сухота.

Още едно съществено предимство на този доказал се продукт е максимално изчистеният му от вредни и токсични вещества състав.

Употребявайки го може да бъдете напълно спокойни, че той няма да увреди косата ви в резултат от съдържанието на парабени и други вредни компоненти.

Във формулата производителят е заложил не само на познатото ни своите безброй положителни качества арганово масло.

Но и на хининов и памуков екстракт, масло, извлечено от семките на гроздовите зрънца, ценните елементи биотин и кератин.

Продължаваме списъка с прочутите конски витамини, които също са сред водещите компоненти в състава на шампоан “Ланген Махне”.

Компанията производител на продукта е инициатор на редица изследвания, свързани с влиянието му върху човешката коса.

Конски шампоан

Конски шампоан може да закупите и от електронните магазини за козметика.

След провеждането им е установена, че тримесечна употреба на шампоана води не само до видимо подобряване състоянието на гривата, но и насърчаване темповете, с които тя расте. Очакваният растеж за горепосочения период е между 3 и 6 сантиметра.

Флакон 250 мл от прочутия шампоан “Ланген Махне” струва 25 лв. Продуктът е достъпен и онлайн. Един от начините да се сдобиете с него е чрез поръчка от сайта Фор сейл.бг.

Шампоан Mane N Tail с кондиционер

Шампоан Mane N Tail е друг вариант на конски шампоан, предназначен за хора и коне. Продуктовата линия се допълва и от кондиционер, произведен по същата формула.

За разлика от повечето конски продукти, които са с отблъскващ аромат, Mane N Tail няма този недостатък.

Подходящ е за всеки, които има нужда не само от подсилване на косата и спиране на косопада, но и за тези, чиято грива има крещяща нужда от дълбочинна хидратация.

Във формулата е заложено на микропротеини, съвместими с човешкия косъм и с този на конете. Тя по никакъв начин не нарушава рH баланса на скалпа.

Балсамът може да употребявате по два начина – чрез отмиване и без отмиване. Изберете подходящия вариант според състоянието на косата и нейните нужди. Ако е по-суха и й липсва виталитет, по-добър вариант е да оставите продукта върху нея до следващото й измиване.

Действието на кондиционера се забелязва в няколко аспекта. Преди всичко той придава виталитет и устойчивост на косата. Грижи се за краищата, които са най-податливи на накъсване и всякакви негативни влияния.

Балсамът се грижи и за подредбата на всеки един косъм. Още след първата му употреба не само Вие, но и околните ще забележат, че разпиляната коса е по-подредена, изглежда по-здрава и блестяща.

Комплектът шампоан и балсам от 355 мл всеки струва 36 лв. В случай, че миете косата си два или три пъти седмично, това количество е достатъчно за период от тримесечие (периодът зависи от дължината и гъстотата на косата).

Шампоан с екстракт от конски костен мозък

Добър вариант за стопиране на неприятния косопад, особено когато неговото проявление има сезонен характер, е шампоан с екстракт от конски костен мозък.

Немският производител Баслер предлага подобен продукт. Употребата му се препоръчва не само при мазен скалп, но и на грива с порьозна структура.

Конски шампоан

Конски шампоан за блестяща от здраве коса.

Съществено предимство на този продукт е пълната липса на вредния силикон и не по-малко вредния парафин. Опаковка от 200 мл струва 12 лв.

В случай, че желаете да закупите по-голяма опаковка от литър, цената за нея е съответно 33 лв.

Марката предлага и маска със същия активен компонент – конски мозък. Цената на 125 мл от маската е 15 лв. Тя е подходяща дори за изрусена коса. Задължително е след отварянето на опаковката, продуктът да бъде съхраняван в хладилни условия.

Серията включва и балсам със същото действие и състав.

Бюти хеър.бг е едно от местата, от които може да поръчате продукти с конски костен мозък.

Шампоанът Horsepower (или “Конска сила”)

Стопиране опадването на косата и заздравяването й гарантира шампоанът Хорс пауър Horsepower, известен още като конска сила. Дори и дамите с боядисана коса могат да са напълно спокойни при употребата му.

Продуктът не вреди по никакъв начин на цвета и единствено оказва положителен ефект върху него. Гланцира и подчертава цвета й, правейки го по-изразителен.

Противогъбични компоненти също намират своето място в състава на конския продукт, тъй като първоначално произведената формула е била предназначена за употреба върху коне.

Косата, подложена на негативното въздействие на химически агенти, също е добре да бъде третиране с този продукт.

Повече от веднъж на два дни “Конска сила” не бива да се употребява. Трябва да се съобразите и с високата концентрация на шампоана, която не е съобразена с нуждите на човешката коса.

Това налага предварително да разредите конския продукт. Препоръчваното съотношение е една към пет части.

Шампоан Биотин уондър BIOTIN WONDER

Друг дерматологично тестван конски продукт е този на BIOTIN WONDER. Активни компоненти в него са масло от шипка, биотин и витаминният елемент В7. Предлага се и балсам с подобен състав, който не само насърчава растежа, но и хидратира и най-дълбоките пластове на косъма.

Цената на опаковка от всеки от тези продукти е 12-16 лв (зависи от сайта, от който ще поръчате).

Има ли български конски шампоан?

Единственият вариант български конски шампоан предлага Фарма вет ЕООД Шумен. Продуктите може да закупите и онлайн от сайта Лин.бг.

Мнения за ползване на конски шампоан

Конски шампоан

Употребата на конски шампоан има плюсове и минуси.

Вероятно се питате дали всички суперлативи за конски шампоан са наистина оправдани. Ето какво мислят за него интернет потребителите.

Лили Мария споделя в Бг мама, че преди време е използвала кондиционера  на Mane ‘n Tail.

Слагала го като маска в корените на косата си след измиването й. Потребителката установила, че употребата на балсама е намалила значително омазняването на скалпа й. Освен косата видимо е ускорила растежа си.

Тя разказва още, че нейна приятелка й препоръчала употребата на шампоана и балсама в комплект. При втората дама само за няколко месеца ефектът бил поразителен.

Първоначално гривата й била с дължина до раменете, а след няколко месечна употреба на конските продукти косата й стигала до кръста.

Епона също е използвала двата продукта, но при нея употребата им не е предизвикала ускоряване растежа на косата.

Мнението й подкрепя и Нощен ястреб. Потребителката споделя, че е използвала и двата продукта в комплект, но не може да се похвали с положителни резултати като мека, бързо растяща и сияеща грива.

Лунна пътека е сред доволните потребители от Mane ‘n Tail. Тя пише, че откакто дъщеря й го използва, косата й е по-мека, расте по-бързо и се омазнява по-бавно.

Форумката споделя, че дъщеря й използва продукта само веднъж седмично. Задължително след измиване с него мие косата си и с обикновен шампоан и след това нанася балсам.

Клара е доволна от продукта на Ланген Махне. Тя забелязва, че косата й е ускорила значително растежа си, откакто ползва този шампоан.

Тарталетка също дава положителна оценка за този продукт и твърди, че благодарение на него вече не й се налага да носи екстеншъни.

За Мис Облаче конският шампоан е поредната глупост, която не само не подобрява състоянието на косата, но и прави така, че тя да изглежда ужасно.

За прочутия Дермокан мненията също са противоречиви. Някои потребители твърдят, че той е спасил косата им от окапване, заздравил я е и е стимулирал нейния растеж. Но не липсват и такива, които споделят горчивия си опит с Дермокан.

При тях този конски шампоан е довел до повишена чупливост и накъсване на косъма, обриви и сърбежи в скалпа.

Плюсове и минуси

И все пак преди употребата на конски шампоан е добре да сме запознати с плюсовете и минусите му. Безспорен плюс е положителният ефект, който продуктът оказва върху растежа на гривата.

Факт е, че се отразява положително на фоликулите и ги снабдява с ценни вещества, отговарящи за добрия външен вид и благосъстояние на косата.

В продуктите за животни се влагат предимно безвредни съставки. Разликата е в концентрацията и съотношението им спрямо останалите ингредиенти.

По структура и плътност човешката коса се отличава значително от конската грива.

Конският косъм е по-здрав и по-плътен, докато човешкият е по-тънък. За него животинската формула може да се окаже прекалено тежка.

Сред минусите са и някои възможни негативи, които се проявяват в резултат от употребата на конската формула.

Все пак истинските конски шампоани са предназначени за животни и формулата е по-мощна. Тя може да се окаже агресивна за деликатния скалп, да го пресуши, да предизвика сърбеж и други неприятни последствия.

Те съдържат в големи количества така наречените повърхностно-активни вещества, които в течение на времето се наслагват върху косъма. Натрупването им води до структурния изменения в косъма, изразяващи се в неговото отслабване.

Продължителната употреба на продукта също не е желателна. Конският продукт може да използвате най-много 4 месеца. През този период с него може да миете косата си един или два пъти в седмицата.

(Още за конски шампоан – подробно за състав, марки, действие, приложение и всичко важно)

ВИДЕО: Действа, но мирише и може да изсуши

На фона на неоспоримия плюс на конския продукт, че той наистина действа, има и още някои минуси. Друг съществен минус на истинския конски шампоан, предназначен за животни, е неговият аромат, който не е особено приятен.

Този недостатък е елиминиран в някои от съвременните варианти на конската формула, предназначена за хора.

Сред негативите от употребата на конския шампоан се откроява и вероятността той да изсуши косъма. Това се дължи на агресивните съставки в животинската формула, които се влагат в по-висока концентрация.

Странични ефекти от конския шампоан и противопоказания

Въпреки плюсовете от употребата на конската формула, съществуват и някои противопоказания и странични ефекти. Допустимостта на употребата на конския шампоан се определя най-вече от типа коса.

Хората с коса със склонност към омазняване или нормална грива, без никакви притеснения могат да се доверят на формулата.

Противопоказание за употребата й има единствено при хората със суха коса. За тях конският шампоан може да се окаже вреден, а не полезен, тъй като допълнително изсушава косъма.

Тези, които живеят на места с ниска влажност на въздуха и топъл климат също не е добре да използват продукта. Това важи и за хората, живеещи в умерените географски ширини.

Но за тях ограничението е свързано с употребата на конския продукт през летния сезон.

При наличието на чувствителна кожа на скалпа и тънък косъм, миенето с конски шампоан също е забранено.

Друго сериозно противопоказание за употребата му е наличието на вътрешно заболяване. В този случай конският шампоан не е най-доброто решение за Вас.

Съветваме Ви да спазвате стриктно изискванията за употреба на продукта. Не прекалявайте и не се успокоявайте с липсата на негативни ефекти при неспазване на указанията.

Негативните резултати се проявяват най-малко два месеца след употребата на шампоана. Този период е достатъчен по косъма да се наслагат вредните съставки и да започнат да му въздействат.

Откъде се купува?

Конски шампоан освен от ветеринарната аптека и някои магазини за козметика, може да закупите и онлайн.

В повечето онлайн магазини за козметика се предлагат разновидности на конски шампоан, предназначени за употребата от хора.

От кои ветеринарни аптеки?

Конски шампоан присъства в продуктовата гама на всяка една ветеринарна аптека. Предлага се дори и в малките аптеки за животински медикаменти.

Как да изберем сайт за поръчка от интернет?

Когато избирате сайт за поръчка на конски шампоан през интернет, проучете условията за доставка (цена, време) и преценете кой е най-изгодният вариант.

В сайта Грива козметикс.ком доставката на всички продукти е напълно безплатна. Сред тях е и комплектът кондиционер+шампоан на Mane N Tail, предлаган за 36 лв.

Как се ползва за коне, все пак? 🙂

Вероятно на непознатите ще им се стори странно, но и на конете също се правят прически.

Особено тези, които участват в конни надбягвания трябва да имат атрактивен вид на гривата. За целта тя трябва да се поддържа добре хидратирана и в изрядно състояние.

Неизменна част от грижите за конската грива е нейното измиване с конски шампоан.

За тази цел се използва коментирания конски шампоан, който се втрива в гривата в количество според указанията на производителя. Престоява няколко минути върху нея и след това се отмива.

Очакваме да споделите и Вашето мнение за конски шампоан, позовавайки се на Вашия личен опит или на този на приятели. Надяваме се, че с материала ни за прочутия конски шампоан сме Ви предоставили полезна и ценна информация.

Не забравяйте да го споделите с приятелите си, за да научат и те всичко важно за този продукт. Предварително Ви благодарим!

Конски шампоан: Всичко важно за него (действие, приложение, плюсове, минуси и добри марки)
4.6 (92%) 5 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Конски шампоан: Всичко важно за него (действие, приложение, плюсове, минуси и добри марки)

  1. Имам голям проблем и Ви отправям молба-Вие или рецепта от Ваши сътрудници за моето страдание. С всички други болежки намирам подходящи билки,лекарства,НО за пострадали крака от преумора, неподходящи обувки, а може би и от заболяване /немога да определя/ На ходилата особенно на единия крак по силно изразено (меките мускули под пръстите-изтръпване и немога спокойно да стъпвам и нормално да се придвижвам)
    Ортопедите казват . ишиас, периферна невропатия,липса на Витамин В12- но проблема продължава Ако ми препоръчате лекарство,народна медицина ще Ви бъда безкрайно благодарна

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *