Антифлегмин – супер лек при разширени вени, хемороиди, болки в ставите (За и против конския лек)

Конското лекарство антифлегмин: 🜲 Рецепти при псориазис, 🜲 вътрешни хемороиди, 🜲 разширени вени, 🜲 екзема, 🜲 псориазис и 🜲 гъбички. 🜲 Цена. 🜲 Листовка

Още в текста: 🜲 Аналози, лекарства и мазила против хемороиди. 🜲 При косопад. 🜲 При болки в ставите. 🜲 При фисура. 🜲 Как се ползва при крави, коне, кучета и котки. 🜲 Предлагане онлайн и във ветеринарна аптека. 🜲 При гъбички по ноктите. 🜲 Действие на камфор салицилат. На фенол. 🜲

Действие и лечение с антифлегмин при хората

Антифлегмин е един от най-популярните животински продукти, използвани с успех и за лечение на хора. Въпреки разнообразието от препарати, все повече пациенти посягат към животинския илач.
Ако имате показания за това, не се страхувайте да го направите и Вие. Няма да Ви навреди, само ако го използвате предпазливо.
Целта ни не е да рекламираме продукта или да Ви убедим, че трябва задължително да го използвате, а просто да Ви запознаем с неговото действие и начини за лечение с него.

Преди всичко антифлегмин има успокояващо действие. Неслучайно се използва върху раздразненото виме на кравите. Не е за подценяване и неговият противогъбичен ефект.

антифлегмин

Антифлегмин – ветеринарното мазило, към което все повече хора посягат.

И за разлика от повечето скъпи и клинично тествани антимикотични препарати, този ветеринарен продукт изтребва омразните гъбички и възпрепятства повторната им поява.

Сред полезните ефекти на антифлегмин е и способността му да успокоява болезнените стави. Подходящ и при разтегнати сухожилия като спомага за тяхното релаксиране и бързо възстановяване.

Най важното от неговата листовка

Вероятно Ви е любопитно да узнаете какво точно пише в листовката на супер лекарството.

В нея е посочено, че препаратът е предназначен за третиране на млади животни – агнета, телета, крави, овце, кози, крави, кучета.

Единствено се забранява употребата му върху котки. Ограничението се дължи на фенолните съединения, които не се отразяват добре на животните от това семейство.

Начинът на приложение е чрез директно втриване сутрин и вечер в засегнатото място. Използва се шпатула.

Задължително е преди това да се отстрани козината в този участък и да се почисти старателно мястото преди да се нанесе антифлегмин.

В листовка е указано още, че препаратът се използва за третиране на възпаления на вимето, едем, рани (дори и такива с некротизирала тъкан), мускулни и костно-ставни схващания и проблеми.

Сред заболяванията, които успешно се третират с антифлегмин, са бурсит и миозит.

Производителят на ветеринарното мазило препоръча третирането с него да не продължава повече от 4-5 последователни дни.

В листовка са упоменати и положителните резултати от третиране с антифлегмин, споделени от пациенти. Но все пак не забравяйте, че те не са доказани клинично. (Още ценна информация за супер лекарството антофлегмин, което ни избавя от куп болежки)

Как се ползва антифлегмин при разширени вени?

Антифлегмин е лек, подходящ и за лечение на разширени вени. Потребители, които са изпробвали чудотворния крем върху уморените и подути крака, вече са се уверили в ползите от него.

Достатъчно е по два пъти на ден ветеринарното мазило да се нанася върху краката. Важно в случая е кожата да бъде чиста, както и да се спазва техниката на правилно нанасяне – с леки поглаждащи движения, от долната част на краката към краката.

Нанасянето по този начин е изключително важно, тъй като се оптимизира кръвопритока към засегнатата зона.

В никакъв случай не нанасяйте крема в обратна посока. Добре е след нанасянето му да повдигнете за кратко краката си на високо.

Положителният ефект на антифлегмин при разширени вени се дължи на камфора. Тази съставка спомага за усилване на кръвопритока и подобрението настъпва веднага след нанасяне на мазилото.

Рецепта с антифлегмин против псориазис

 антифлегмин псориазис

Псориазис се лекува успешно с антифлегмин.

Антифлгмин се справя успешно и с неприятния псориазис. Мазилото се оказва далеч по-добро от скъпите и шумно рекламирани препарати против това заболяване.

Потребители, които са изпробвали какво ли не за справяне с досадния кожен проблем твърдят, че единствено антифлегмин ги е спасил от него.

Необходимо да смесите тубичка от препарата с шишенце течен парафин. По два пъти на ден третирайте предварително почистените участъци с този мехлем и само след няколко седмици ще забравите за ужасния псориазис.

Лечение с антифлегмин на вътрешни хемороиди

Заради съдържание на камфор антифлегмин е изключително ефективен при вътрешни хемороиди. Ефектът от терапията с него е изключително бърз. Още след третото или четвъртото приложение пациентът усеща желаното облекчение.

За някои пациенти с хемороди, антифлегмин е лекът, без който не могат. Използват го от години, тъй като единствено той им носи желаното облекчение.

Неприятното при приложението му в интимната зона е лекото парене и пощипване, което се появява веднага след апликацията. Но това неприятно усещане отшумява бързо.

Единственото условие преди третиране на деликатната зона е да се направи промивка с антисептичен разтвор. В случая най-подходяща е отварата от смрадлика.

Животинският илач е най-добре да се въведе чрез тампон, който се напоява в него. Може да си направите свещичка от свеж картоф, който се намазва с мазилото и се въвежда в ануса.

За предпочитане е да се престои със свещичката или тампона през цялата нощ. Направете 4 последователни апликации. След това може да ги разредите през ден.

Ако хемороидите са външни, директно нанесете ветеринарния илач. И в случая е задължително да се спази условието за предварително почистване на третираната зона и промивка с антисептична течност.

Прилагане на това “конско мазило” при фисура

Мъчителните анални фисури, които причиняват болка по време и след изхождане, също е лесно да бъдат успокоени благодарение на конското мазило.

Тъй като фисурата представлява разкъсване на тъканите, невъзможно е изчезването й да стане изведнъж. Необходимо е време за това, което обикновено е между 2 и 4 седмици.

Заради противовъзпалителните и противооточните си качества, антифлегмин се използва с успех за лечение на фисури.

Прилага се под формата на свещичка или тампон. Свещичката е добре да се направи от пресен картоф и е задължително да няма остри ръбове. Оформеното във вид на свещичка парченце се намазва обилно с мазилото.

Оставя се да престои с него в продължение на денонощие и едва след това се въвежда в ануса. С тази свещичка трябва да престоите в продължение на една нощ. Изпълнявайте процедурата, докато фисурата се прибере и изчезне напълно.

Камфорът, съдържащ се в мазилото, ускорява и скъсява значително оздравителния процес. И освен това редуцира до минимум болковите усещания.

Как се ползва при гъбички, вкл. и по ноктите? 

 антифлегмин гъбички по ноктите

При гъбички по ноктите опитайте лечение с антифлегмин.

Антифлегмин е предпочитан от все повече пациенти и заради антимикотичните му свойства. Препаратът се използва с успех за третиране на гъбички, включително и на такива по ноктите.

Достатъчно е да третирате проблемните участъци с мазилото всеки ден до изчезване на проблема. А след това по веднъж-два пъти в седмицата за избягване на рецидиви.

Задължително е преди това да накиснете краката или ръцете в топла вода. Към нея трябва да прибавите чаша оцет и по две супени лъжици сода бикарбонат и паста за зъби.

Киснете проблемната зона 20 минути. След това изплакнете с хладка вода и нанесете ветеринарното мазило.

Задължително за четене: Още за лечение с антифлегмин и приложение на препарата

Как се прилага за стави и при болки в кръста? 

Антифлегмин има и бърз облекчаващ ефект върху болните стави. Не мислете, че това мазило се използва само от старци със скърцащи и болни стави.

Към него посягат хора от всички възрастови групи, оплакващи се от болки в ставите, локализирани в различни области – в кръста, в гърба, във врата, в краката и ръцете.

И тук незабавният си успокояващ и релаксиращ ефект антифлегмин дължи на камфора.

Пациенти, които вече са уверили в болкоуспокояващите свойства на антофлегмин, са на мнение, че не биха го сменили за нито един от съвременните и скъпоструващи конвенционални препарати.

При болки в кръста и изобщо в ставите са необходими общо две апликации дневно с ветеринарния продукт.

Мазилото и в този случай е необходимо да се нанесе върху почистената кожа. След това задължително върху болното и намазано вече място се поставя марля или парче плат. Завършете с увиване с найлон.

Целта е да се усили загряващото действие на камфора. По този начин болкоуспокояващият ефект настъпва по-бързо.

Веднага след нанасянето на мазилото и поставянето на превръзката ще усетите затопляне. Малко след това настъпва и желаното облекчение.

Със сигурност конското мазило няма да Ви излекува, но със сигурност ще успокои болката.

Пациенти, които го използват редовно твърдят, че благодарение на него са преустановили употребата на вредните нестероидни противовъзпалителни медикаменти.

Още за антифлегмин – лечения, приложения при различни заболявания

Как се прилага при екзема?

 антифлегмин екзема

При екзема антифлегмин също е ефективен.

При екзема мазилото също е ефективно. Може да се прилага директно върху засегнатото място при условие, че предварително сте почистили кожата си.

Възможно е също така да използвате смес от 50 мл бадемово масло и тубичка антифлегмин. Бадемовото масло смекчава действието на камфора и салицила.

Това не означава, че в комбинация с него тези две съставки са по-малко ефективни. Напротив, мазилото действа мощно срещу екземата и едновременно с това осигурява адекватна грижа за деликатната кожа.

Приложение върху крави при мастит и възпалено виме

Основното показание за приложение на антифлегмин е върху крави при мастит и възпалено виме. Тъй като в случая е наличен гноен процес, този медикамент се предписва за резонно лечение.

Проблемът с мастита не бива да бъде пренебрегван, тъй като може да доведе до смърт на животното.

По време на заболяването, освобождаването на млечните жлези от произведеното мляко на практика е невъзможно. Отделя се малко мляко, което обикновено е рядко или примесено с гной и дори с кръв.

При първи симптоми на заболяването, свързано с възпаления на вимето, ветеринарите препоръчват антифлегмин. Нанася се по два пъти на ден – сутрин и вече върху добре измито и подсушено виме.

Ако след 4-5 дни симптомите не просто не отшумяват, а и в комплект с тях се появява температура и общо влошаване състоянието на животното, се назначава антибиотична терапия.

Въпреки, че не е упомената възможността за употреба на ветеринарния продукт, десетки са дамите, които споделят в интернет, че са използвали конското мазило и с тази цел.

В този случай не можем да се произнесем с мнение, тъй като липсват изследвания относно безопасността за приложението на продукта от кърмещи жени.

Не е ясно какво количество от активните вещества преминава в кърмата и до каква степен би навредило на бебето.

Нашият съвет е при подобен проблем кърмачките да се обърнат веднага към специалист, а не да се лекуват с препарати, чието действие върху хората не е установено.

Факт е, че животинският продукт повлиява положителни при мастит при жените. Но едно е да го използваме за разширени вени и болки в ставите, и съвсем друго да го правим по време на кърмене.

Камфорово масло за коне, за кучета и котки

Камфорово масло се използва за предпазване на кожата на коне и кучета. Тъй като тези  животни са с по-дълги косми, при тях рискът от развитието на гъбични микроорганизми е по-висок.

Но с употребата на антифлегмин (съдържа камфоров салицилат), този риск се свежда до минимум. Камфорово масло е подходящо и при настинки и претоварване на сухожилията при конете.

Единствено не се препоръчва на котки заради фенолните вещества, които повлияват негативно върху мозъчната дейност на животните от това семейство и могат да доведат до смъртта им.

Какъв състав има лекарството (съдържание)?

 антифлегмин гъбички по краката

При гъбички по краката антифлегмин е ефективен лек.

Вероятно се питате какво толкова съдържа в своя състав прочутия антофлегмин. Кои са съставките, които го правят по-ефективен дори от скъпоструващите клинично тествани лекарствени препарати.

Невероятният си ефект мазилото дължи на два активни компонента – камфор и фенол.

За камфора се знае, че усилва кръвопритока и има лек загряващ ефект. Лекува кожните раздразнения и облекчава дихателната дейност.

Другата съставка фенол е известна с бактерицидната си активност срещу различни видове бактерии (предимно аеробни) и гъбични спори. Има дразнещ ефект върху кожата и лигавиците. Абсорбира се лесно от тях.

Освен тези две активни съставки в състава на антифлегмин са включени и още два вазелин (бял) и ланолин (безводен). Те нямат лечебен афект, а са по-скоро помощни съставки, които омекотяват кожата и я подхранват.

Действие на камфор салицилат. Лечение с камфор

Камфорът в антифлегмин е вложен под формата на камфор салицилат. Това химично съединение се добива от камфорово масло. От него се произвеждат и обикновените кристалчета камфор.

Действието на съставката е преди всичко болкоуспокояващо. Използва се с успех за справяне с мускулни и ставни болки. Ще подчертаем, че не ги лекува, а само успокоява болката.

Камфор присъства и в куп мазила за успокояване на ставни проблеми. Присъствието му в антифлегмин не е обезпокоително и не е повод да се откажете от употребата на ветеринарното мазило. Но все пак трябва да бъдете внимателни.

Обикновено в продуктите за животни активните вещества са в по-висока концентрация за разлика от тези, предназначени за използване от хора.

Камфор салицилат има успокояващо и противовъзпалително действие при възпалителни процеси като херпес, абсцес, гнойни рани.

Съставката оказва разширяващ ефект върху бронхите. Изхождайки от този неин ефект, много пациенти използват антифлегмин и като средство за справяне с настинка и кашлица. Просто го нанасят в областта на гърдите, увиват с плат и найлон и преспиват така.

Камфоровият компрес гарантира спокоен сън, несмущаван от пристъпите на мъчителна кашлица. След няколко приложения на компреса изчезват дори мъчителните хрипове.

Камфор може да използвате и за инхалации. Добре повлияват при хрема, кашлица и настинка. Изпаренията на камфорови съединения облекчават дишането, отпушвайки носа.

В тази връзка много пациенти използват антифлегмин за вдишване при кашлица, хрема и настинка.

Фенол като лекарство. Кога е полезен?

 антифлегмин

Антифлегмин облекчава умората в краката.

Като лекарство фенол се използва при куп заболявания заради мощните си противомикробни и дрениращи свойства. Нанася се локално. Най-хубавото е, че не нанася вреди на тъканите.

Но въпреки това употребата му върху големи по площ кожни повърхности е нежелателна.

Фенол се използва при гнойни кожни заболявания и като помощно средство при лечение на гноен отит.

В първия случай по два пъти на ден се нанася върху почистената кожа. Във връзка с това антифлегмин се използва при тежки кожни поражения, протичащи с гнойни процеси.

Като лек при гноен отит фенол се използва в комбинация с глицерол. Използва се 5%-ен разтвор в полза на първото вещество. По 9-10 капки от тази затоплена течност се въвежда в ушния канал.

Лежи се така 10 минути, след което в ухото се поставя памучно тампонче. Същата процедура се изпълнява и с другото ухо.

При директен контакт на кожата с фенол са възможни сърбежи и изгаряния. Този риск не съществува при приложението на вещество чрез мазане с крема антифлегмин.

В този продукт действието на фенол се допълва от камфор салицилат и се смекчава от ланолина и восъка.

 

Други съставки и действие

Другата съставка в антифлегмин – бял вазелин смекчава агресивното действие на останалите две съставки върху кожата. Белият вазелин представлява мек парафин с бял цвят.

Той всъщност представлява смес от твърди и меки въглехидрати, получени от нефт и обработени по специален начин.

Фармакологичното действие на вазелина се изразява в неговия омекотяващ ефект върху епителния слой на кожата.

Когато се прилага локално помага за възстановяване хидролипидната защитната мантия на кожата, предотвратява загубата на влага от кожните клетки, стопира беленето на кожата и премахва кожните фисури.

Вазелинът за разлика от активните компоненти на мазилото не прониква в дълбоките тъканни слоеве и системното кръвообращение.

Другата помощна съставка в антифлегмин е ланолин. Той представлява восък, добит от овча вълна и обработен със специални петролни съединения.

Във ветеринарното мазило е вложен обезводнен ланолин, който се отличава в структурно отношение. Действието му се изразява най-вече в задържане на влагата в кожата.

Съставката улеснява заздравяване на рани и фрактури, скъсявайки значително оздравителния процес.

 антифлегмин разширени вени

Антифлегмин облекчава болката при разширени вени.

Ланолинът има едновременно противовъзпалително действие и охлаждащ ефект. Но не бива да се употребява самостоятелно върху кожата, тъй като може да доведе до запушване на кожните пори.

В антифлегмин този компонент е вложен по-скоро с цел хидратиране на раздразнената и нейното допълнително омекотяване.

Разновидности

Антифлегмин се предлага в няколко разновидности и форми. Ще се спрем на всяка от тях и разликите им.

Какво е Антифлегмин-Л?

Антифлегмин-Л е една от разновидностите на конското мазило. Разлика между стандартния антифлегмин и този е в концентрацията на двата активни компомента.

Те са в по-ниска концентрация в Антифлегмин- Л. Съответно количествата камфор и фенол са по 2,5 грама (за 50 грама продукт).

В същото количество от стандартния антифлегмин (тубичка от 50 грама) съдържанието и на двата активни компонента е съответно по 5 грама.

Тази разлика обяснява по-слабия ефект на разглежданата разновидност на продукта, спрямо стандартната. В някои случаи се търси именно такъв ефект. Например, при употребата на ветеринарния продукт върху малки животни.

Антифлегмин Фарма – гел, унгвент, паста, маз

Антифлегмин Фарма е стандартната форма на препарата. Ще го откриете във вид на гел, унгвент, маз или паста. Приложението във всичките му форми е едно и също.

Задължително го нанасяйте върху почистена кожа. Количеството, което може да се апликира наведнъж е лента с максимална дължина от сантиметър, най-много сантиметър и половина.

Концентрацията и на двете активни вещества е съответно по 5 грама всяко в продуктите с тегло от 50 грама.

Откъде може да се направи поръчка онлайн?

Начин да си набавите чудотворния антифлегмин е чрез онлайн поръчка. Нея може да направите в zoomagazintiger.com. Там тубичка от мазилото се предлага на цена от 5,70 лв.

Отделно се начислява и такса доставка, зависеща от населеното място на получателя.

По-изгоден вариант е закупуване на продукта от ветеринарна аптека.

Как се купува от ветеринарна аптека и къде точно?

 антифлегмин

При болки във врата опитайте антифлегмин.

От ветеринарна аптека ангифлегмин може да си закупите без наличието на рецепта. Аптекарите са запознати с факта, че продуктът се употребява и от хора.

Често дори те самите дават наставления за неговото приложение, позовавайки се на опита на клиентите си. Конският продукт е достъпен във всяка ветеринарна аптека.

Не липсват и джипита, които редовно издават рецепти на пациентите си за този препарат. Предписват го най-вече на тези, които се оплакват от болезнени и сковани стави.

На каква цена може да се намери?

Достъпната цена на антифлегмин е една от причините той да бъде предпочитан от потребителите на фона на разнообразието от медицински продукти.

Цената на продукта с по-ниска концентрация на активния компонент за тубичка от 50 гр е 3 лв.

По-високо концентрираната форма се предлага на цена 5-6 лв.

За и против приложението му 

Доводите са и против употребата на антифлегмин са наистина основателни. Все пак това е препарат за животни, които не е тестван върху хора и никой не може да нито да отхвърли, нито да потвърди разнополюсните доводи.

Тук по-скоро разчитаме на мненията и препоръките на пациенти, които са използвали конското мазило при конкретен здравословен проблем.

Някои от тях изхождат от факта, че продуктите са животни са безвредни. Други са мнение, че структурата на човешките и животинските клетки е коренно различна и затова лечението на хора с животински препарати е неуместно.

Няма как да не се отчете като негатив и високата концентрация на камфор и фенол. Двете съставки могат да проявят токсичен ефект, когато не се употребяват разумно.

И двете навлизат в кръвопотока чрез системната абсорбция. 20% от приетата трансдермално доза фенол се окислява. Веществото се отделя чрез бъбреците. (Още за употребата на антифлегмин+доводи за и против лечението на хора с него)

Мнения на хората за този крем/мазило от бг-мама и другаде

Ето какво мислят потребителите на форумите за употребата на антифлегмин.

Салис споделя в бг-мама, че по време на бременността й се появил огромен хемороид. Въпреки препоръките на останалите мами във форума да го третира с конското мазило, тя се въздържала до посещението при специалист.

 антифлегмин

При болки в ставите с различна локация антифлегмин е надеждното спасение.

Оказало се, че при нея става въпрос за спукана вена. Специалистът я уверил, че в нейния случай мазането с конския продукт единствено би довел до усложняване на проблема – пукане на вената и последващи усложнения от това.

Друга потребителка споделя, че от години съпруга й има хемороиди и дори операцията не го спасила от тях. Единственото спасение за него се оказал антифлегмин, който използва редовно в продължение на години.

Във форума Мама и бебе Петьо Маринов споделя, че се е регистрирал единствено, за да помогне на други хора с неговия проблем. Той споделя, че е опитал да излекува хемороиди с всевъзможни мазила. Но нито едно от тях не довело до желания резултат.

Спасение за болежките си открил единствено във ветеринарното мазило. Твърди, че го е ползвал точно седмица и от тях не е останала и следа.

Читателка на zdrave.ws Катя Стоилова споделя, че използва мазилото за третиране на изгоряло и е много доволна.

Според Мария Иванова, когато става въпрос за собственото ни здраве, е недопустимо да си правим експерименти, използвайки продукти за животни.

В дискусията се включва и Кети, която е ветеринарен лекар и също се е убедила в ефективността на продукта при ставни болки и хемороиди.

Тодорка Петрова споделя, че сестра й дори си е позволила да използва камфоровия продукт по време на кърмене. Единствено с него без употребата на лекарства успяла да излекува мастит.

Дамянка също споделя нещо наистина интересно за продукта. Въпреки, че листовката му е упоменато, че се забранява употребата от котки, на нейната котка бил предписан именно този продукт.

Котката на Дамянка била с мастит, но само за 2-3 дни се излекувала благодарение на антифлегмин.

Противопоказания има ли?

Въпреки ефективността на конското мазило, като всеки лек и то има противопоказания за употреба.

Предупрежденията се базират най-вече на факта, че този препарат е предназначен за третиране на клетки, различни в структурно отношение от човешките.

Разбираеми са и по-високите концентрации активни вещества, спрямо продуктите, предназначени за хора. Все пак животните (особено едрите като коне и крави) са с по-голяма телесна маса от хората и за да ефект лекарството при тях, то трябва да бъде с по-висока концентрация.

Токсичността на двата активни компонента също е причина да се внимава с препарата.

Освен токсичен тези съставки (по-специално камфор) имат и алергичен ефект. Затова трябва да сте внимателни с конското мазило.

В никакъв случай не го нанасяйте върху кожата на лицето. Може да я възпали и освен това ще причини неприятно парене на очите.

Очите задължително трябва да се предпазят от попадане на лекарството в тях. За тази цел веднага след нанасянето му е необходимо да измиете старателно ръцете си.

Внимавайте с крема и когато третирате разширени вени. Не го нанасяйте върху участъци с разранявания и обриви.

След нанасяне на конското мазило изчакайте с вземането на душ. Парещото усещане, което оставя върху кожата, се усилва при допира й с вода. По-добре изчакайте да отмине този ефект и едва след това си вземете душ.

Съдържанието на камфор в мазилото го прави абсолютно противопоказно за пациенти с астма и епилепсия. Те е задължително да стоят настрана от конския крем.

Опасен ли е при бременност и кърмене?

 антифлегмин

Антифлегмин успокоява при болки в коляното.

Няма категорични данни нито за безопасността, нито за вредата от употреба на антифлегмин по време на бременност и кърмене.

Това се дължи на факта, че животинският продукт не е тестван върху хора.

Тъй като не е ясно дали и как би навредил върху здравето на бременната, кърмачката, ембриона или кърмачето, е по-добре да не се правят експерименти.

Още повече, че мазилото съдържа камфор, за който е известно, че не се препоръчва за употреба от бременни.

Въпреки тези препоръки не липсват майки, които използват мазилото през тези деликатни периоди от живота си. По-горе вече споделихме за две подобни истории.

Заместители и аналози

Животинските лекарства стават все по-популярни като лечебни средства и за хора. Ще се спрем на техните аналози от същата група, както и на лекарства за хора, с които може да се заместят.

В интернет ще попаднете на множество публикации, в които дори лекари препоръчват ветеринарните продукти, твърдейки че те действат много по-добре от човешките си аналози.

Всеки сам носи отговорност за здравето си. Дали ще се доверите на лекарските предписания или на мненията във форумите, зависи единствено от Вас. Наша цел е чрез този материал да представим двете гледни точки. Изводите оставяме на Вас.

Кремът imaverol (Имаверол), цена и приложение

Имаверол също е сред популярните ветеринарни продукти, използвани и от хора. Той спада към групата на противогъбичните препарати, подходящи за лечение на дермотофитози. Абсорбира се лошо от кожата и навлиза в кръвопотока в ниски дози.

Активното вещество в  imaverol е ениконазол. Лекарството се понася добре от коне, кучета и котки. Употребявано разумно, няма токсичен ефект.

Имаверол представлява прозрачна гъста течност, която след разреждане с вода придобива жълтеникаво-кафяв цвят.

При животни засегнатите части се третират с лекарствен разтвор през интервал от три-четири дни. Течността се приготвя чрез разреждане на част от лекарството с 50 части вода.

Хората използват имаверол за третиране на гъбични инфекции, поразили ноктите и участъка между пръстите.

В случая отново се използва разтвор, приготвен от 20 мл от лекарството и литър вода. Използвайте шишенце с пулверизатор.

По веднъж на ден впръсквайте от това лекарство върху мястото, поразено от омразните гъбички. Обикновено в рамките на седмица кожата се изчиства.

Долопрокт

долопрокт антифлегмин

Долопрокт крем е по-скъп от антифлегмин и се отличава от него по състав, но и по действие.

Долопрокт е популярен лекарствен препарат, използван за лечение на хемороидални заболявания. Препаратът съдържа лидокаин и аналгетично вещество, които успокояват болката. Предлага се в разновидност свещички и крем.

Този глюкокортикостероиден препарат е неподходящ за употреба през първите три месеца от бременността. Не се препоръчва също така употребата му да продължава за дълъг период от време.

В острите фази на заболяването кремът се нанася ректално или около ануса два или три пъти на ден.

След подобрение е достатъчно да се прави по една апликация на ден. За ректално въвеждане на мазилото се използва приложения към него апликатор.

Свещичките е най-добре да се прилагат след изхождане. Дозата от тях е по две на ден. Употребата им не бива да продължава повече от 2 седмици.

Тубичка от крема (15 грама) и опаковка с 10 супозитории се предлагат на цена от 10 лв всяко.

Флебодия, детралекс

флебодия антифлегмин

Флебодия се препоръчва за прием при повишена капилярна чупливост (разширени вени или хемороиди) и в това отношение се явява заместител на антифлегмин.

Флебодия е сред популярните медицински препарати, предписвани при капилярна чупливост (хемороиди, разширени вени). Препаратът съдържа активен компонент диосмин.

По време на бременност се приема единствено, ако лекар е преценил употребата му за нужна. За кърмачки употребата на флебодия е категорично забранена.

В зависимост от случая, в който се приема това лекарство, се определя и дозата за прием. При лечение на разширени вени дневното количество е една таблетка. Тя се поглъща с вода половин час преди сутрешното хранене.

При хемороидални заболявания количеството, приемано за един ден, възлиза на 2-3 таблетки. Задължително е те да бъдат поглъщани по време на хранене.

Опаковка с 30 таблетки флебодия струва 27 лв.

Друг често предписван продукт при нарушен венозен тонус е детралекс. При венозна недостатъчност от него се пие по таблетка с обедното хранене и по таблетка с вечерята.

Схемата за лечение на хемороиди с детралекс е малко по-различна. Първите 4 дни дни се приемат по 6 таблетки ежедневно.

След това се пие още три дни, но в количество от три таблетки на ден. Приемите отново се осъществяват по време на хранене.

Недостатъци на терапията с детралекс са нежеланите странични ефекти, изразяващи се в коремни неразположения, колит, главоболие и виене на свят.

Други аналози

Списъкът с лекарствени аналози на антифлегмин не се изчерпва до тук. Пациентите с разширени вени могат да се доверят на продукта Лег Вайн на GNC (60 таблетки 30 лв).

Формулата съдържа изцяло растителни екстракти (червена боровинка, гроздови семена, чемшир, конски кестен).

Крем Кревил с конски кестен+екстракт от червени лозови листа е друг вариант. Цената на опаковка 500 гр е 11 лв.

Крем Каливита е по-скъпа алтернатива. Опаковка от него 75 мл струва 33 лв.

Достъпен вариант в крем Венокастан (7 лв за опаковка от 50 мл).

Таблетките Веносмил са друг вариант, препоръчван при разширени вени и хемороиди (20 лв за 60 хапчета).

Диокет с активен компонент диосмин е друга алтернатива за справяне с венозна недостатъчност. Цената на 30 таблетки е 22 лв.

Хепароид, троксесерутин са други препарати за локално приложение при венозни проблеми.

При болки в ставите може да опитате някое от следните мазила – диклак, репарил – н, бенгей, волтарен, финалгон, убитоп, биоайс, проензи, матсан дойч и др.

Конско мазило за травми и при хората:

Друго конско мазило, използвано от хората за облекчаване на травми от различен произход, е рефригеранс. Зоомедиците го препоръчват за третиране на всякакви животни.

Лекува бурсит, възпаления, засягащи млечните жлези на животните, травми, охлузвания.

Активно спортуващите хора също се възползват от облекчаващите свойства на рефриферанс.

Компонентът, на който се дължи въздействието на препарата, е алуминиев ацетат. Той се съдържа в животинското мазило в концентрация от три процента.

Любопитното случая е, че лекарствата, предназначени за хора, това вещество се използва заради стягащия и антисептичен ефект, който притежава.

Рефригеранс като масажен крем

При хора, оплакващи се от ставни и мускулни болки, рефригеранс се използва като масажен крем.

От него се очаква охлаждане на възпаления участък, снемане на болката  успокояване на възпалената става или претовареното сухожилие.

Рефригеранс

Рефригеранс успокоява болката в ставите и бързо възвръща подвижността им.

Използвайте конския крем върху всяко място, в което ставите болят. С него може да масажирате коляно, глезена, схванатия врат и всяко друго място, което усещате сковано от нетърпима ставна болка.

Пациентите, които веднъж са опитали рефригеранс за успокояване на болните стави, се кълнат, че не биха го заменили дори за скъпоструващите медицински препарати.

От мазилото апликирайте върху засегнатото място лента с дължина около 1,5 см. След което втрийте нежно в кожата. Може да поставите плат или марля върху намазаната кожа.

Най-добре е да преспите с крема и едва на сутринта да отмиете кожата си.

Няма как да не споменем и още един аналогичен лек с алуминиево фолио, който замества алуминиевото мазило.

Руски и китайски лечители препоръчват увиване на болната става с домакинско фолио. Отгоре сложете вълнен шал и останете така през нощта.

Правете това седем поредни дни и ефектът от трайното отшумяване на болката ще Ви изненада приятно.

Тривитаминол против косопад и за мощна грива

Друг конски продукт, радващ се на изключителна популярност с козметичното си приложение върху хора, е прословутият тривитаминол.

Историите в интернет за спиране на косопада и мощен растеж на гривата, благодарение на това мазило, са безброй.

Прочутият тривитаминол всъщност съдържа три ценни за човешката коса витамина – Е, Д и А. И трите елемента повлияват върху виталността и растежа на гривата.

Друг е въпросът дали в конското мазило те са дозирани в количество, според нуждите на човешката коса. За съжаление не липсват и негативни мнения на потребители, които твърдят, че конските витамини са усилили косопада им.

Важно при тривитаминолените маски е спазване не само на точните пропорции и на точната схема на приложение.

Един от вариантите включва следните компоненти – тривитаминол и зехтин (по две супени лъжици); мед, оцет и бадемово масло (по супена лъжица)+яйце (един брой).

тривитаминол

Спасете косата си с тривитаминол!

Всички тези съставки разбъркайте добре. Нанесете получената маса върху гривата като започнете от корените и след това нанесете към дължините. Оставете сместа да подхрани косата Ви за около час.

След това отмийте с обичайното измивно средство. Ако и след това усещате косата си мазна, нанесете повторно измивния продукт.

По тази  схема правете маските в продължение на два месеца. Седмично третирайте косата си по веднъж с тази смес. Ако имате нужда от повторение на курса, изчакайте месец, преди да го повторите отново.

А Вие разчитате ли на конски продукти и кои от тях сте използвали. Пишете ни за опита си с тях.

Надяваме се, че сме били максимално полезни за Вас и сме допринесли за Вашия информиран избор относно употребата на антифлегмин.

Споделете материала ни за конското мазило в социалните мрежи, за да достигне тази информация до повече хора. Благодарим Ви предварително! И не забравяйте да гласувате за статията чрез скалата, намираща се по-долу.

Антифлегмин – супер лек при разширени вени, хемороиди, болки в ставите (За и против конския лек)
4.2 (84.29%) 14 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Антифлегмин – супер лек при разширени вени, хемороиди, болки в ставите (За и против конския лек)

  1. Тривитаминол ме спаси имах голям проблем наистина действа сега го използвам пак но за подобряване вида на косата ми

  2. Здравейте по точно става въпрос за хемороиди ползвала съм матсандойч но не мога да кажа същото както за антифлегмин след като се появят 3-4дни мажа по 2пъти на ден и болката отшумява с години доволна съм много

  3. Статията е много подробна и полезна. Благодаря Ви, прочетох я с удоволствие инаучих много нови неща.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *