Топ пет на храните, които трябва да избягвате в офис ежедневието

Често в напрегнатото офис ежедневие обичаме да си похапваме какво ли не.

Има хора, които обожават да гризнат солети и да ги посипят със шоколадови бонбони за вкус.

Ако погледнем сериозно на нещата, това не е особено добра комбинация за хора, които работят на стол и пред компютър – имат застоял начин на живот.
– Любимият формат на заетите хора – сандвичите.
Станали сте рано, две филийки, масълце, между тях – колбас, кашкавал, леко препечени. Резен домат за разкош. Не ви стига, добавяте още една двойка, хем можете удобно да ги носите в офиса и да ги изядете набързо. Сандвичите не са лоша идея, но дали хлябът е пълнозърнест, масълцето е излишно, колбасът дали е хубав, може ли малко повечко домати и краставици, ако харесвате като гарнитура. Въобще, ако си носите храна от дома и тя е сандвич, не смятайте, че правите нещо по-различно от „купешките“ сандвичи. Просто ударна доза въглехидрати и мазнини.

– Ако смятате сухари, гризини, солети

и други подобни за възможност за здравословно хранене, пак не сте на верен път. Проблемът с тях е, че те нямат реална хранителна стойност, ниско протеиново съдържание, както и това, че са високо-калорични и на практика, не предлагат нищо интересно.

– Да застанем на щанда за топлите закуски.

Океани от топло тесто с малко домати и колбаси се продават като пица, саламки, кренвиршки, банички, месеници. Народът похапва, но след няколко месеца в такъв стил, вие ще загубите форма. Ще се окаже, че имате нужда от онлайн бързи кредити, за да закупите изцяло нов гардероб. Особено ако поливате топлите закуски с безалкохолно, от което още повече да огладнявате, този завършек ви е в кърпа вързан.

– Много хора пък си носят готвено от дома,

като една безопасна и здравословна алтернатива. Звучи добре, но като си представим напечения горещ ден, в който в бюрото ви стои една кутия с храна, която по някое време трябва да изядете, нещата опират до спешни посещения в тоалетната. Да не говорим и това, че най-вкусните храни ухаят страхотно у дома, но как да размиришеш офиса на доматки и чубрица.

– Нова мода станаха и фрешовете,

които хранят една част от алтернативно мислещите хора по офисите. Звучи като добра идея, ако наистина искате няколко дни да изкарате на плодови сокове. Не стават за постоянен режим, освен това – имат няколко рискови моменти – високо съдържание на захари, ниска трайност, никакви протеини.

Колкото и да го въртим, нещо трябва да похапнете. Търсете нестандартни решения, които са здравословни и ще донесат сила на организма ви.

This entry was posted in Здравословно хранене и суперхрани and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *