Ad Clicks : Ad Views :

Жива вода цери от хемороиди до рак (ТОП приложения и рецепти+как се прави)

Ползи и начини за създаване на жива вода. Сребърна, алкална, дейонизирана, структурирана и мъртва вода. Как да си направим уред? Откъде се купува?

Още в текста: Схема на апарат. Жива вода “Адва” и другите. Рецепти за лечение при рак. За отслабване. За очите. Против махмурлук и паразити. Против косопад. Много видео.

Какво е жива вода? Какво е католит и анолит?

Понятието жива вода вероятно звучи измамно на тези, които не са почитатели на нетрадиционните лечебни методи. Но за онези, които вече са се убедили в силата на този лек, той вече е неизменна част от ежедневието им.
Коментираната жива вода е идеално не само лечебно, но профилактично средство, което помага да се отървете от масови заболявания.
В същността на това понятие за заложени познати физични закони, които са научно обусловени.

В резултат на процеса електролиза, при които се произвеждат единични активатори се придава положителен или отрицателен електрически потенциал.

Този процес допринася за подобряване на качеството на водата. Резултатът е премахване на всички вредни химикали, патогенни микроби, гъбички, бактерии и други примеси.

При този процес киселата вода се трансформира в положително зареден анод, наречен „мъртъв“ (мъртва вода) и алкален отрицателен катод – „жив“ (жива вода). Научните наименования на мъртва и жива вода са съответно – анод и катод.

Анолитът всъщност е мъртва вода. Течността притежава светло-жълтеникав оттенък. Тя е бистра течност, притежаваща кисел аромат и тръпчив кисел вкус. Показателят рН на нейната киселинност е 2.5-3.5. Свойствата на анолит се съхраняват в продължение на половин месец, но само ако течността се държи в затворен съд.

С понятието католит се свързва коментираната жива вода. Тя представлява алкален разтвор, притежаващ мощни биостимулиращи свойства. Тази алкална течност е с рН 8.5-10.5.

Използва се само прясно приготвена. Терапевтичните си свойства запазва в продължение на два дни.

Но условието е да бъде правилно съхранявана – в затворен съд, в затъмнено помещение.

Католит оказва благоприятен ефект върху цялото тялото, тъй като засилва обмяната на веществата. И повишава защитните сили на организма.

Как се ползва за лечение

Жива вода се използва за лечение още от дълбока древност. Тогава хората са имали неограничен достъп до истинската живителна течност, извираща от чисти източници. Приложението й познато и днес.

Прилага се както за вътрешен прием, така и за външен. Външно жива вода се използва са гаргари, промивки и компреси.

Тя може да се приема и заедно с лекарства. Но условието в случая е да се спази интервал от около два часа от приема на двата компонента. Препоръчително е първо да се приеме алкалната вода и след указания период от време да се пристъпи към приема на лекарството.

Ако приемате лекарства с продължително освобождаване, е по-добре да не се лекувате с жива вода и да изчакате приключване на терапията с медицинския лек и едва след това да пристъпите към лечение с алкалната течност.

В случай, че се наложи да приемате паралелно жива и мъртва вода, между приема на двете течности трябва да има интервал от два часа.

Преди прием на лечебната течност препоръчително е тя да бъде предварително загрята до температура от 35-37 ° С.

Нагряването се препоръчва да се осъществи в керамичен или стъклен съд, който се поставя на водна баня. Не оставяйте водата да заври, тъй като ще загуби терапевтичните си качества.

При лечение с активирана вода (жива и мъртва) е задължително редовно да се наблюдава киселинно-алкалния баланс в организма. Най-сигурният показател е човешкото око.

При нормален киселинно-алкален баланс цвета на конюнктивата (ъгъла на окото) е бледо розов. При силно подкиселяване е в бяло. При значително алкализиране ъгълчето на окото има ярко червен цвят.

Подробно с начините на приложение при конкретните заболявания ще Ви запознаем в този материал.

Още за жива вода – начини на приготвяне и употреба, четете ТУК!

Против свободни радикали и стареене

Жива вода
Жива вода може да си направим у дома.

Истинската жива вода е всъщност най-мощният природен антиоксидант. Това нейно качество се дължи на изобилието от свободни електрони в нея.

Попадайки в нашия организъм тя проявява положителното си въздействие върху свободните радикали. Неутрализира ги и прави невъзможно тяхното оцеляване.

Нашето тяло започва да старее, когато водата напусне клетките. А защо се случва това? Причината са свободните радикали, които буквално изсмукват водата от клетките ни.

С най-мощен алкализиращ ефект е именно живата вода.

На клетките в тялото ни е необходима алкална среда, за да оцелеят. В противен случай те загиват и двигателя на целия организъм спира да работи.

Постарайте се да приемате на ден поне по 200 мл от живителната течност, за да неутрализирате действието на свободните радикали и да забавите стареенето.

Установено е, че хората, които приемат на ден по литър от алкалната течност, намаляват риска от заболявания с повече от 80%.

При диабет и високо кръвно

Жива вода
Жива вода запазва младостта и сиянието на кожата.

При лечение на диабет е препоръчително половин час преди консумация на храна да поглъщате по 100 мл от живителната течност.

Тя въздейства директно върху производството на инсулин и подобрява състоянието на пациента. Едновременно с това предпазва от усложненията, свързани с това заболяване.

В този случай се препоръчва и за масаж, който се прави в областта на панкреаса. Този метод усилва полезното въздействие на жива вода при диабет.

Ако целта на лечението е регулиране на високо кръвно налягане, тогава подходяща за прием е така наречената мъртва вода.  Сутрин и вечер преди хранене от нея трябва да се пие количеството от една чаша. Приеманата структурирана вода трябва да бъде с рН 3 – 4.

Ако този метод не помогне за смъкване на кръвното, тогава един час преди хранене се пие цяла чаша от течността. Благодарение на този метод се нормализира налягането и се успокоява нервната система.

Жива вода е препоръчваният вариант за пациентите с ниско кръвно. На тях се препоръчва сутрин и вечер преди хранене да пият по 0,5 чаша жива вода с рН 9 – 10.

Налягането се нормализира само след няколко дни. Освен това пациентът констатира и повишен прилив на енергия.

За рак, тумори и аденоми

Жива вода притежава и несравнима мощ по отношение превенцията на рак. През 1931 година доктор Ото Варбург е бил отличен с Нобелова награда заради откритието, което прави за коварния рак.

Той установил, че това, което ни разболява от онкологични заболявания, е нарушеното клетъчно дишане, т.е. липсата на кислород в организма. Дори и при адекватен кислороден достъп, при кисела среда в организма, раковите клетки се размножават.

Начин да се предотврати този порочен процес е живата вода, която възпрепятства тези пагубни за клетките ни процеси. Освен това тя създава перфектната алкална среда, в която не виреят тумори, гъбички и паразити.

Достатъчно е на ден да се пие по чаша-две от нея, за да се предпазите от всички тези негативни проявления.

При аденоми и тумори помага следното – един час преди хранене по 4 пъти на ден да се пие 0,5 чаша жива вода. Последният прием трябва да се осъществи преди вечерния сън.

Ако кръвното ви налягане е нормално след края на лечебния цикъл (след 8-мия ден) може да се пие по чаша от течността.

При нужда от повторен лечебен курс трябва да се изчака един месец след приключването на първия цикъл.

Жива вода хемороиди
С жива вода се лекуват хемороиди.

В хода на лечението е добре да се прави масаж на перинеума (особено, когато се лекува аденом на простатата) и клизма с топла жива вода.

Препоръчителни са и компреси на мястото на тумора с намокрено с жива вода парче плат. Болките отшумяват след 4 – 5 дни.

Намалява отока и желание за уриниране (при тумори на простатата). Лечението на тези заболявания с жива вода не предполага въздържане от полови контакти.

Друг метод за лечение на тумори с жива вода, особено подходящ след тяхното оперативно отстраняване, включва следното – през  4 часа се приемат по 200 мл от течността. Започва се с първи прием в 6,00 часа. Последният прием е в 18,00 часа.

През това време болният трябва да се храни само с плодове и зеленчуци. От храната трябва да липсват белтъци. Тяхната липса насърчава стопяването на тумора.

Нормално е в първите дни на лечението болният да се оплаква от болки в областта на тумора. Те са провокирани от неговото стопяване.

При камъни в бъбреците и жлъчката

При камъни в бъбреците и жлъчката, както и при възпаления на тези органи, може да разчитате на живителната сила на мощната жива. Тя усилва притока на кръв към тези органи и насърчава процесите, свързани с тяхното пречистване.

Жива вода в тези случаи се приема 4 дни. За деня приемите са общо 3. Осъществяват се 30 – 40 минути преди хранене. Препоръчваното количество за прием от течността е една чаша вода. Но лечебната схема със структурирана вода има една особеност, към която е важно да се придържате.

Първия прием за деня е с мъртва вода. Втория и третия – жива. Приеманата алкална вода трябва да има рН от около 11 единици.

За отслабване

Жива вода е незаменима и за отслабване. Ако Вашата цел е да стопите излишните килограми, това е перфектното средство. Тази чудотворна течност ускорява метаболитните и детоксикационните процеси.

С нейна помощ организмът започва да работи на пълни обороти. И не само гори ефективното мазнините, но и чисти токсините.

Натрупването на мазнини е напълно разбираемо на фона на повишената киселинност в тялото. Нашият организъм реагира на този неблагоприятен фактор, отлагайки излишни мазнини в тъканите си.

Приемайки по чашка от тази течност преди хранене ще помогнете на тялото си да изхвърли не само токсините, но и да изгори мазнините.

За очите

Жива вода
Жива вода за отслабване – безвредният начин да стопите мазнините.

Жива вода е превъзходен лек и за очите, когато проблемът се дължи на възпалителен процес.

Тогава се препоръчва окото да се измие с леко затоплената вода. Първоначално се използва течност с по-ниско рН около 4.

Около 5 минутки след измиването следва повторно измиване. Но този път с жива вода с по-високо рН (8-8,5).

Тази процедура е изключително ефективна при конюнктивит и ечемик в окото. Задължително е да се изпълнява по 4-5 пъти на ден.

За добрия резултат е важно преди лягане да се погълне и чаша от живителната течност.

Необходими са около 2-3 дни на чудодейната жива вода, за да излекува очното възпаление.

Против махмурлук

Жива вода е прекрасно средство да се справите с махмурлук. Първо изплакнете устата си с мъртва вода. След това приемете вътрешно половин чаша жива вода. Този метод повишава незабавно тонуса и неутрализира токсичното въздействие на алкохола.

При кашлица, бронхит, астма и пр.

Структурирана вода е незаменима при лечение на кашлица, бронхит, астма и свързаните с тях състояния.

В продължение на три дни ежедневно промивайте носните проходи и устата с леко затоплена мъртва вода. Процедурата трябва да се извършва най-малко пет пъти на ден.

След всяка процедура приемайте по половин чаша жива вода. С цел подобряване на терапевтичния ефект на метода може да заложите и на инхалации с мъртва вода.

Загрейте около литър от течността на осемдесет градуса. Загрятата вода се изсипва в подходящ съд.

Вдишвайте отделящата се пара в продължение на четвърт час. Това лечение допринася за намаляване на кашлицата и подобряване на общото здравословно състояние.

При ангина правете по 5-6 пъти на ден гаргара с леко затоплена мъртва вода. Това се прави след хранене. Паралелно с това се правят и промивки на носоглътката в случай, че пациентът се оплаква от хрема.

Ако се оплаквате от болки в гърлото на всеки час или два часа правете гаргари със затоплена мъртва вода. В случай, че успеете да „хванете“ настинката в начален етап, този метод ще Ви помогне да се справите с нея само за ден и ще избегнете куп усложнения.

При бронхит, особено когато се появява често, по 4-5 пъти на ден след хранене плакнете устата, гърлото и носа с топла мъртва вода. След 10 минутки следва перорален прием на 100 мл жива вода.

Ефектът на тези две процедури се усилва и при вдишване на парите от мъртва вода в продължените на 10 минути. Преди лягане може да направите инхалации с жива вода , към която е добавена щипка сода.

При кашлица помага и прием на половин чаша вода през половин часа. Поглъщането на течността трябва да се осъществява задължително след консумацията на храна.

Всички тези процедури облекчават дишането и успокояват кашлицата.

Против паразити, глисти и др.

Жива вода
Жива вода лекува глисти.

За лечение на глисти може да разчитате на мъртва и жива вода. Двете заредени течности в синхрон са ненадминати в битката с досадните паразити. Използвайки ги заедно е възможно само за два дни да се избавите от проблема.

Започва се с клизма с мъртва вода. Тя се прави сутрин, задължително след изхождане. Час след това следва повторна клизма, но с жива вода.

След изпълнението на тези две процедури пациентът се чувства зле. Самочувствието му спада и го измъчват черни мисли. Но ситуацията се нормализира след прием на жива вода.

През първия ден след втората клизма се пристъпва към вътрешен прием на мъртва вода. Тя се приема в количество от половин чаша. Това се прави през половин час.

На втория ден се повтарят процедурите с двете клизми. В същата последователност и количества се приема жива вода.

Ако след втория ден не настъпи подобрение, удължете лечението с още два дни.

За коса, против косопад, пърхот, оплешивяване

Лечебните свойства на жива и мъртва вода се оказват истинска панацея и за косата. Двете разновидности на водата помагат при куп проблеми с косата. Ако тя е започнала да капе, станала е безжизнена или в скалпа й се е появил пърхот, опитайте следната терапия.

Веднъж седмично мийте гривата си с натурален подхранващ шампоан или сапун. Подсушете я леко с хавлия и я облейте със затоплена мъртва вода.

Необходимо е да изчакате още 5-8 минути преди да направите второто облива, за което е необходима затоплена жива вода. Косата не се подсушава след тази процедура. Изчакайте да изсъхне сама.

След това правете следното всяка вечер –  мокрете преди лягане косата си с жива вода и правете масаж в корените с върховете на пръстите. Целият цикъл продължава 4-6 седмици.

След този период ще забележите, че косата Ви е подобрила състоянието си. Започнала е да расте по-бързо. По-здрава е. Скалпът се е изчистил от пърхота. Ще забележите и появата на нови косми.

Като поддържаща терапия е добре косата да се мие веднъж седмично с жива вода. След това да се облее със затоплената течност и да се остави да изсъхне сама.

За растения и разсад

жива вода
За растеж на косата използвайте жива вода.

В растениевъдството киселинната вода (мъртва вода) се използва за подхранване на почвата и за борба с вредителите по растенията.

За да се справите с вредителите е необходимо да напръскате местата, по които са се локализирали с въпросната вода.

Стойността на нейното рН трябва да бъде около 2,0. При необходимост растенията, нападнати от вредители, може да се полеят с тази вода.

Още след първата процедура ще забележите, че концентрацията на вредителите е значително редуцирана. По необходимост процедурата може да се повтори на следващия ден.

За подхранване на почвата се използва жива и мъртва вода. Саксиите с разсада първо полейте с мъртва вода. Тя трябва да проникне на около 30 сантиметра на дълбочина в почвата.

С мъртва вода се правят общо едно-две поливания. Следва поливане с жива вода. След това поливанията се редуват – едно с жива (с рН 7,5-8,5), едно с обикновена вода (рН 2,0).

Ако искате разсадът да расте по-бързо и по-буйно, накиснете семената в жива вода преди да ги засадите.

За лице, против акне, пъпки, бръчки

Структурираната вода е ценна в грижата за лицето. И особено в случаите, когато е налице специфичен проблем като пъпки, раздразнения, бръчки или акне. Във всички тези случаи живителната течност повлиява благоприятно.

За да се избавите от акнето, пъпките и раздразненията по кожата, използвайте жива вода за сутрешно измиване на лицето. Правят се 2-3 изплаквания през интервал от 2-3 минути. Важно е кожата да не се подсушава, а да се остави да изсъхне сама.

Мъжете могат да заместят с тази процедура използването на афтършейв.

Ако по лицето си имате бръчки, правете компреси с жива вода, които се държат в продължение на 20 минути.

За дамите със суха кожа процедурата е малко по-различна. Те е необходимо първо да измият лицето си с мъртва вода и едва след това (водата трябва да попие в кожата) се правят процедурите с жива вода.

По няколко пъти в седмицата като допълнителна терапия се прилага почистване на лицето със следния разтвор – половин литър жива вода+1/2 суп.л. сол+1/2 ч.л. оцет.

Против изгаряния

жива вода
Поливайте цветята с жива вода!

Жива вода е изключително мощен лек и против изгаряния. Раните, дължащи се на изгаряния по кожата, отшумяват буквално за часове.

Първото нещо, което трябва да направите, е да промиете поразеното място с мъртва вода. След това следват компреси единствено с жива вода.

Цялата терапия трае две денонощия. Ще останете приятно изненадани от светкавичния ефект на живителната течност при справянето с този проблем.

При болки в ставите

Жива вода е чудесен лек при болки в ставите, от който задължително трябва да се възползвате.

При артрит и болки в кръста пълният цикъл на лечение е 9 дни. По 3 пъти на ден в период от 30 – 40 минути преди хранене да се пие жива и мъртва вода по следната схема:

 •  през първия и последните три дни от терапията по 0,5 чаши мъртва вода
 • четвърти ден – не се пие нито една от двете води
 • петия ден – пие се 1/2 чаша жива вода
 • шести ден – почивка

При необходимост седмица по-късно този цикъл може да се повтори. С цел профилактика върху болните стави може да се правят топли компреси с мъртва вода. Благодарение на този метод болките в ставите отшумяват, подобрява се съня и настроението.

При ишиас и ревматизъм опитайте следното: 3-кратно в продължение на два дни половин час преди хранене трябва да се пие по 0.75 чаша жива вода. Във възпалени места втривайте затоплена мъртва вода.

Болката изчезва в кратък срок при изпълнение на тези препоръки.

Против алергия

При алергия независимо от фактора, който я провокира, при нужда опитайте следния лек. Три дни подред след хранене плакнете устата, гърлото и носа с мъртва вода.

След всяко изплакване изчаквайте да минат поне 10 минути. След това приемете половин чаша жива вода.

Ако алергията протича с обрив, третирайте засегнатото място с мъртва вода под формата на компрес. Оплакването обикновено отшумява за 2 – 3 дни. Процедурата се препоръчва и превантивно с цел предотвратява на повторно проявление на алергията.

Други рецепти и приложения

жива вода
Жива вода цери куп болежки, но не е панацея.

При хемороиди опитайте следния лечебен метод. Измийте старателно интимната част, подсушете и навлажнете с мъртва вода.

След 7 – 8 минути тампонирайте мястото с марличка, напоен с жива вода. Изпълнявайте всички тези процедури в тази последователност в продължение на 6 – 8 дни.

Преди лягане е задължително да се пие по 0,5 чаша жива вода. В рамките на 3 – 4 дни спира кървенето и зарастването на язвите е очевидно.
Само за ден може да стопирате грип в начален стадий благодарение на следния метод. Осем пъти за деня изплакнете устата и носната кухина с мъртва вода. Преди сън приемете 100 мл жива вода. На сутринта няма да има и спомен от неканения грип.
Зъбобол и пародонтоза се лекуват по следния начин. Изплакнете устата си след хранене с предварително загрята мъртва вода. Жабурете в продължение на 15 – 20 минути. При миене на зъбите използвайте само жива вода.

За да преборите упоритата пародонтоза плакнете устата си с мъртва вода след всяко хранене. Повтаряйте процедурата по няколко пъти. След това изплакнете устата си с жива вода.

При наличието на зъбен камък е добре да миете зъбите с мъртва вода и след 10 минути да изплакнете устата си с жива вода. Постепенно зъбният камък изчезва и намалява кървенето на венците.

При разширени вени и рани с кървене първо се изплаква проблемното място с мъртва вода. След това се овлажнява марля с жива вода и се прилага към подутите и засегнатите от разширени вени или кървене области.

Отделно приемайте по 100 мл мъртва вода и след около 2 часа същото количество жива вода. Алкалната вода се пие 4 пъти на ден през интервали от 4 часа.

Комплексните процедури се повтаря за 2 – 3 дни. Този период е достатъчен да се излекуват отоците и да се спре кървенето.

Как да си я направим сами? + видео

Да си направим жива вода у дома не е никак трудно. Ще се спрем на три известни метода, по които се осъществява това. Един от тях включва използването на специален апарат, а за другите два такъв не ни е необходим.
Изгледайте интересното видео и продължете да четете, тъй като материалът за жива вода продължава и след него!

Методът на Малахов

Методът на Малахов за приготвяне на жива вода не е никак труден за изпълнение. Единственото важно в случая е да спазват стриктно поставените срокове.

За да приготвите литър от алкалната течност по този метод, са необходим 4-5 литра вода от чешмата. В никакъв случай не бива да използвате минерална вода.

Водата се налива в подходящ съд и се слага в камерата на хладилника. Там престоява в продължение на 4-5 часа. След това се вади от камерата и се прехвърля в друг съд.

По стените на първия съд е замръзнала част от водата. Тя не Ви е необходима и трябва да я изхвърлите, тъй като в нея се съдържат вредни химични съединения.

Следва повторно замразяване на останалата вода, след като я прехвърлите в друг съд. Този път течността престоява в камерата, докато замръзне 2/3 части от нея.

Следва изхвърлянето на незамразената вода. Тя не се използва, тъй като в нея се съдържат всички остатъци от химикали и вредни примеси.

Замръзналата маса всъщност е нашата жива вода. Разтопете я и започнете да се лекувате с нея. На мощни са терапевтичните й свойства до 7 часа след нейното приготвяне.

Метод на Вадим Зеланд

жива вода уред апарат
Уред за жива вода от Русия (има и български)

Друг метод за приготвян на жива вода предлага Вадим Зеланд. За неговото изпълнение е необходимо да се снабдите с голяма емайлирана тенджера, в която да налеете 5 л вода от чешмата.

Изчакайте няколко часа и след това сложете тенджерата на котлона. Целта е водата да заври. След това я охладете като поставите тенджерата в тава със студена вода.

Следва прибавяне към водата на 7 камъчета силициев диоксид (черен). Покрийте тенджерата с марля. Оставете водата да престои с камъчетата два дни.

След като изтече този период задължително прехвърлете водата в друг съд. Но оставете в първата тенджера вода в количество на 2-3 см от дъното. Изхвърлете тази течност, тъй като в нея се съдържат всички токсични съединения, поети от диоксида.

Втората тенджера заедно с водата в нея поставете в камерата на хладилника. След това приготвянето на жива вода се осъществява по вече познатия ни метод на Малахов.

Не забравяйте, че полученият краен продукт се размразява на стайна температура, а не на котлона.

Активатор (апарат) за жива вода

Уредът, с чиято помощ може да приготвите жива вода, се нарича активатор. Ще се спрем на готовите варианти.

Но паралелно с това ще разгледаме и принципа на действие на един такъв уред и ще се убедите, че не е никак трудно да го измайсторите сами или с помощта на приятел.

Но все пак да не забравяме, че единствено професионалният уред гарантира 100% чистота на крайния продукт.

Схема на един такъв уред+Как се прави

жива вода
Схема на активатор – ето как се прави! (за пълен размер – клик върху схемата!)

Представяме нагледно схемата на един активатор, за да се убедите, че в устройството на уреда и принципа му на работа няма нищо сложно.

От схемата става ясно, че за подобен уред са необходими два метални електрода, които  се поставят в съд подобен на стъклен буркан.

За прикрепването на електродите към капака на буркана са необходими малки болтчета и гайки. Съответно електродите са катод и анод.

На схемата е обозначено, че дължината на всеки от електродите е 100 мм. Този размер гарантира безпроблемно активиране на половин литър вода.

Ако желаете да приготвите по-голямо количество от живителната течност е необходимо просто да разширите електродите в тяхната основа.

Електродът с положителен заряд има U-образна форма. Това е необходимо,  да се затвори платнена торбичка за събиране на мъртвата вода. За другия електрод няма подобно изискване.

Препоръчително е да се използва капронова капачка за буркана. Задължително е нейната вътрешна част да бъде подсилена. Най-добре е да се използва фибростъкло. Но в никакъв случай пластмасови съединения.

Единствената затруднение, което би възникнало тук, е относно използването на непромокаем материал, който да отделя активираната от различните електроди вода.

Принцип на действие

схема на активатор за жива вода
Електроди на активатора за жива вода

Чрез преминаване на ток през водата, водната молекулва се разделя на водородни йони (Н +).Те се разпадат на киселина и хидроксилни йони (ОН-). В резултат от това се образува алкален разтвор.

Химичната формула на този процес изглежда по следния начин: H 2 O → Н + + OH –

Катодът (ОН-) привличане йони на алкалните метали: калций, калий, магнезий, натрий. В резултат от този процес се получава жива (алкална) вода.

Към анода (Н + ) се прикрепват киселинни елементи: хлор, сяра, фосфор. Получава се киселиннна вода (мъртва вода).

Производителите използват различни бариерни мембрани, за да се избегне смесването на двата вида вода.

Още ценни съвети

При направата и експлоатацията на уреда е необходимо да се съобразите с някои специфични изисквания.

Главното е свързано с материала, от които са изработени електродите. За анода той задължително трябва да бъде инертен, за да се избегне попадането на токсични йони във водата.

Този на катода може да бъде от неръждаема стомана.

Продукти на пазара и цени

Ето и кои са популярните продукти на пазара. Ще посочим и техните цени, за да се ориентирате по-лесно в избора на активатор.

Уред за алкална вода, цена и видове активатори

Схема с електроди за жива вода.
Още варианти за схема при поставяне на електродите.

Цените на уредите за жива и мъртва вода започват от 60-70 лв. Стигат до около 150 лв. Някои от тях са снабдени с титаниеви електроди.

Други предлагат много повече екстри като светлинни индикатори, възможност за различи програми. По-скъпите уреди предлагат не само жива, но и йонизирана вода.

С титаниев електрод “ТИТАН”

Практично решение за приготвяне на активирана вода е активатор „Титан“, който е с вграден титаниев електрод. Проектиран е с цел удовлетворяване изискванията на потребителя.

Светлинен индикатор известява за фазата, в която се намира процеса на активиране на водата във всеки един момент.

Уредът е изчистен дизайн. Прилича на кана. Разполага с ръчно изработен специално за него съд за събиране на активираната вода. Той е най-популярният български вариант, който се предлага на достъпна за българските потребители цена.

Руски и американски апарати за алкална вода

За направата на алкална вода у нас се предлагат предимно руски и американски уреди. Сред популярните са Левелук, „Жива вода“на Био култура, ДА-ЗМ.

С най-много екстри са уредите на Левелук и това оправдава най-високата им цена. Марката предлага активатори, произвеждащи вода за лечебни и козметични цели.

На уреда се задава програма за активиране на водата спрямо предназначението на крайния продукт.

Уредът на Био Култура се предлага на достъпна цена от 69 лв. С него за около 45 минути се приготвя литър вода.

ДА-ЗМ е  на същата цена и работи на същия принцип. Уредът е с глинен съд и титаниеви електроди.

Йонизатори

жива вода
Схема за уплътнението на капачката на активатора за жива вода

Йонизатори за вода са уредите, произвеждащи двата вида вода – алкална и кисела.

Цените започват от 80-100 лв за йонизатори за малко количество вода и стигат до 2 000-5000 лв за йонизатори, които се монтират под мивката у дома или непосредствено до бойлера.

Чрез тях си осигуряваме вода не само за лечебни цели, но и за питейни и хигиенни нужди.

Сред популярните йонизатори са АК, ST, Chanson Miracle и други.

Изобретението от Троян на Нешо Нешев

В интернет пространството се носят легенди за изобретението на Нешо Нешев от Троян. Лечителят, успял да върне жена си към живота, след като лекарите я отписали, се убедил в силата на живата вода.

Той твърди, че именно тази живителна течност е стопила туморите в телата на многобройните му пациенти.

Според Нешо Нешев заслуга за чудотворния ефект на живата вода имат и мислите на човек. Паралелно с приема на живителния лек той препоръчва още да се пази и строга диета, за да се победят туморите.

От менюто трябва да се изключат захарта, газираните напитки, млякото, месото, яйцата и кашкавала.

Прочутият лечител въздейства на пациентите си и чрез метода на акупунтура и енергиен масаж.

Д-р Нешо Нешев е изобретил собствен активатор, който се предлага на достъпната цена от 69 лв. Уредът има вид на кана за вода. Снабден е ръчно изработен глинен съд, в който се събира активираната вода.

Кана за жива и мъртва вода

Повечето активатори за жива и мъртва вода са във вид на кани, което прави употребата им практична. Предлагат се и кани, които разполагат с филтри за пречистване на водата от чешмата. Тя улавят хлорта и другите вредни съединения, задържайки ги във филтъра си.

Необходимо е този консуматив да бъде подменян периодично. Цената на тези кани е между 60 и 120 лв.

Жива вода “Адва” (ADVA)

активатор за жива вода, направете сами
Активатор за жива вода може да закупите онлайн или от био магазините. Но можете да си го направите и сами!

Структурирана алкална вода предлага „Адва“. Бутилка два литра от тази жива вода струва 1,50 лв.

Производителят я препоръчва за ежедневна консумация. Продуктът не е  подходящ за замразяване.

Тя е преработена по уникален метод, гарантиращ запазване на количествата калций и магнезий в нея. Навлизането й в клетъчните мембрани се осъществява безпрепятствено заради голямото количество разбити молекули в състава на жива вода „Адва“.

Други продукти

Водата Канген е друг подобен продукт. Производителят я описва като антиоксидантна, алкална и йонизирана.

Поръчва се от сайта на производителя. Предлага се и опцията за проба преди поръчка, която се осъществява в офисите на компанията в София, Пловдив и Варна.

В сайта на Йон.бг се предлага също разнообразие от продукти за домашна употреба.

Популярност придобиват и смесителите за батерии с вградени йонизатори за вода.

Отзиви и мнения за и против + видео

Мненията и отзивите в интернет за жива вода са разнопосочни. Според някои потребители това е поредната глупост, имаща за цел опразването на джоба на наивните хора, които си купуват активатори за вода.

Аталанта споделя в БГ мама, че е излекувала счупена кост благодарение на алкалната течност само за три седмици. Но въпреки това е категорична, че алкалната вода не е панацея и голяма част от информацията в интернет е подвеждаща.

жива вода
Живата вода притежава куп предимства пред обикновената вода.

Бразолина разказва, че като дете баща й я лекувал с жива и мъртва вода. Ефектът винаги бил много добър. Нейният баща използвал уред, направен лично от него.

Теди Иванова споделя, че откакто е започнала да мие лицето си с мъртва вода, акнето изчезнало.

Положителни предимно са и мненията на руските потребители.

Ирина споделя, че страда от астма. Приятел й препоръчал да опита терапия с жива вода. Тя е изумена от ефекта. Твърди, че пристъпите се проявяват значително по-рядко и освен това е успяла да подобри общото си здравословно състояние.

Маргарита твърди, че благодарение на живителната течност се е справила с мъчителните хемороиди.

Ирина я използва за поливана на цветята си и твърди, че те не само растат по-бързо, но и цветовете им са станали по-ярки.

Книгата на Максим Баринов (линк за даунлоуд)

В книгата си Максим Баринов разкрива тайните на лечение с жива вода. В уводната част той разисква връзката на доверието с ефективността от даден лечебен метод и уверява читателите, че си струва да повярват в силата на живителната течност.

Интересната книга може да изтеглите от ТУК!

Разновидности на жива вода

Понятието жива вода ще срещнете и с други наименования. Но има и такива, които нямат нищо общо с тази лечебна течност, въпреки че също притежават терапевтични качества. Ще се спрем на разновидностите жива вода, пояснявайки какво означава всяка една от тях.

Във фолклора и известната приказка на Ран Босилек

Любим мотив в българския и руския фолклор е търсенето на жива вода. Твърди се, че точно тя е спасението. И това важни с пълна сила и днес.

В приказката на Ран Босилек се твърди, че жива вода дарява здраве и дълголетие. Асоциацията, която се прави с фолклорните сюжети, вероятно е причината алкалната вода да се нарича жива.

Сребърна вода

Сребърна и жива вода са две различни понятия. Антибактериалните и антисептичните свойства на колоидно сребро са неоспорими. Тази течност представлява вода, йонизирана със сребърни йони.

За разлика от живата вода, със сребърна не бива да се прекалява. (Подробно за сребърна вода – ползи, приложения, вреди и ефекти от употребата й)

Дейонизирана вода

Дейонизирана вода е бедна на минерали. Поради тази причина не се препоръчва продължителната й консумация. До нея се прибягва в случай на декалцирания в организма. Но ако се приема е добре да се обогати с минерали.

Алкална вода + видео

Алкална вода всъщност е коментираната жива вода. Вече обяснихме как се постига алкализирането й.

Алкалната среда е най-важният фактор за запазване на здравето и предотвратяване  на заболявания.

Структурирана вода

Структурирана вода притежава молекулна структура, сходна до тази на леда. При структуриране на водата се осъществява връзка между кислородния атом и двата водородни атома в химичния състав на водата.

От водородните атоми след структуриране остават само ядрата. Те са със знак плюс. А от кислорода се установява излишък на отрицателни йони.

За да се структурира водата е необходимо тя първо да се замрази, а след това да се размрази. Структурираната вода е жива.

Жива и мъртва вода

Жива и мъртва вода – това са два различни продукта. Вече пояснихме начина, по който се получават.

Мъртвата вода е кисела. Тя е по-устойчива на съхранение. Използва се като подсушаващо, антивирусно, антибактериално и противогъбично средство.

Живата вода е с алкален състав, но е по-неустойчива на съхранение. Тя се отличава преди всичко с антиоксидантните си качества.

Живата вода – феноменът край Боснек

жива вода
Изворът Жива вода край Боснек се намира само на 45 км от София.

Край пернишкото село Боснек има феноменален извор, носещ приказното име Жива вода.

За него се носят причудливи легенди. Поверието гласи, че когато грешен човек се доближи до извора, на мига пресъхва.

Науката обяснява по друг начин това явление. Изворът Жива вода е карстов и преди извирането на водата тя се събира в кухина, разположена в земните недра. След като се изчерпи количеството вода, намиращо се в тази кухина, е необходимо повече време, за да се напълно отново.

В близост до приказно красивия извор има чешма с чучур във формата на змийска глава. За любителите планинари мястото е прекрасно за излет. В близост има дървена масичка и пейки.

До чудното горско кътче се стига по автомагистрала „Струма“. Ще видите отбивката за село Боснек. Намира се само на 45 км от столицата.

До извора се стига по черен път. До него се стига от улица „Жива вода“ в Боснек (движете се само направо).

Филмът “Жива вода” (Видео)

Задължително изгледайте и видеото с филма „Жива вода“. В него се разглеждат удивителните свойства на живителната течност и значението й за нашето здраве.

За да включите субтитрите на български език, натиснете бутончето долу вдясно на екрана на филма.

Ако намирате този материал за удивителната жива вода за полезен и увлекателен, споделете го с приятелите си в мрежите. Не забравяйте и да гласувате за него чрез скалата по-долу. Предварително Ви благодарим!

Вижте мнения и отзиви във Форум БГ-билка по-долу, както и тези свързани текстове по темата:

Безплатен абонамент за БГ-Билка!

Жива вода цери от хемороиди до рак (ТОП приложения и рецепти+как се прави)
4.4 (88.57%) 7 votes

 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Pinterest
 • Buffer

6 Comments

 1. Аз лично съм си поръчвала от Русия един хубав активатор, защото българските, които пробвах (някои от тях бяха купени от мои приятели), бяха всъщност китайски и изобщо не проработиха. А единият проработи и работеше всичко на всичко веднъж, след което се развали и го изхвърлиха. Ментак и половина. Ако някой знае хубав „български“ активатор за жива вода, ще бъда благодарна тук да ми се препоръча в коментарите, защото и на руския нямам особено много вяра. Засега работи, обаче колко ще работи, не се знае изобщо.

 2. Здравейте, бихте ли споделили кой модел руски активатор сте си поръчали? Благодаря Ви много!

 3. Този активатор за жива вода на „МедТехника“ е хубав: mskmedika.ru/aktivator-vody-ap-3t – него ползвам. Активатор воды Ап-3T. Под 200 лева е и работи без никакви ядове.

 4. Здравейте, аз използвам от 6 години Български активатор за жива вода, и съм изключително доволен от полезното действие на уреда. Преди да си взема българския активатор използвах един австрийски на цена от 480 евро, а Българският го купих за 69 лева от люлин 10. Само да вметна, че баща ми го спасих от много опасна форма на рак. Давам и линк към страницата на хората които помогнаха: jivavoda.net

 5. Ползвам я отдавна нямам думи мъчих се да подготва поне моити си хора но никой не умее да чете и да се ограмотява ползите са страхотни

 6. Здравейте аз също използвам вече 8 години жива вода, препоръчаха ми Нешев от Троян … а човека ме препрати към ДА-3м и jivavoda.net. Всичките ми близки вече имат вкъщи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar