Тривитаминол – топ маски за коса при косопад, за растеж и всичко важно за приложението им

Най-хубавите домашни маски за коса с тривитаминол. 𝞇 При косопад, оплешивяване и алопеция. 𝞇 За бърз растеж. 𝞇 С конски шампоан. 𝞇 Цена на витамините. 𝞇 Мнения.

Още в текста: 𝞇 Шампоан с тривитаминол. 𝞇 Използване, ефект, състав. 𝞇 Маска за мазна коса. 𝞇 За мъже, за жени, за брада. 𝞇 С яйце. 𝞇 С хининова вода. 𝞇 С водка. 𝞇 С чесън. 𝞇 Със зехтин. 𝞇 Колко често може да се ползва?

На какво се дължи популярността на тривитаминол?

Тривитаминол е един от конските продукти, придобили популярност през последните години като средство за разкрасяване. Всеки повече дами, а и господа разчитат на така наречените конски витамини, за да си върнат изгубения блясък и очарование на косата.
Популярността на този ветеринарен продукт се дължи не само на изключително високата ефективност от неговата употреба. Но и на достъпната му цена. Този продукт е способен да разреши сериозни проблеми, свързани със здравето и блестящия вид на косата. И най-важното – без за това да е необходимо да похарчим огромна сума.

За разлика от повечето продукти за коса, които обещават мигновен ефект, но срещу голяма сума, тривитаминол е по-евтин и ефектът от употребата му е с натрупване. Но за сметка на това е по-траен.

Всички тези качества на конския продукт го правят предпочитан в грижата за косата. Но употребата му често е свързана с някои притеснения, като например, че ще предизвика нежелано окосмяване по други части на тялото или ще навреди на здравето ни.

В този материал не само ще развенчаем всички митове около тривитаминола, но и ще се спрем подробно на маските с него, надявайки се по този начин ще Ви предоставим един наистина полезен наръчник и след това го прочетете ще бъдете наясно с всички въпроси, свързани с употреба на конския продукт.

Състав, съдържание, ad3e 

Вероятно вече си задавате въпроса защо точно тривитаминол при положение, че има море от разнообразие от козметични продукти за коса, достъпни за всеки джоб. Отговорът на този въпрос е много прост – конският продукт има състав, които не се предлага от нито един козметичен продукт.

Неслучайно се използва за увеличаване добивите на вълна от овцете и постигане на по-блестяща и лъскава грива при конете. Този негов ефект върху космената покривка се дължи на уникалния му състав.

Въведен подкожно, тривитаминол съдейства за производството на определени ензими. Те повлияват върху метаболитните процеси, а от там и върху синтеза на важни за здравината на космения фоликул минерали.

Всъщност състава на този продукт е изключително прост. Освен познатите ни със своето полезно действие витамини Д3, А и Е, той не съдържа абсолютно нищо друго. Заради трит витаминни елемента в състава си, продуктът носи названието тривитаминол.

Все пак да поясним какво е действието на тези витаминни елементи в него, за да сте наясно какво да очаквате от употребата на ветеринарния продукт.

Витаминният елемент “А” е известен още като ензима, стимулиращ растежа. От съществено значение е ролята му за растежа на нови клетки и за забавяне процеса на стареене.

Приеман вътрешно, този елемент регулира протеиновия синтез, стимулира нормалния метаболизъм, играе важна роля в образуването на костите и зъбите и телесните мазнини. Набавян външно, съдейства за изглаждане на бръчките по лицето.

Придава блясък и здравина на косъма. Насърчава процесите, свързани с неговия растеж. Косата става не само по-бляскава и здрава, но и по-еластична.

Друг важен компонент в състава на тривитаминол е витамин Е, който се слави като един от най-мощните природни антиоксиданти. Този елемент инхибира действието на свободните радикали.

Предотвратява образуването на пероксиди, които увреждат клетъчни и субклетъчни мембрани. Това е от съществено значение за развитието на тялото и нормалната функция на нервната и мускулната система.

Витамин Е е изключително важен в тази комбинация, тъй като подпомага нормално усвояване на по-горе описания елемент. Приложен външно, той прави косата (респективно гривата и вълната на животните) по-плътна, по-здрава и по-бляскава.

Витамин Д3 е другият елемент, влизащ в състава на тривитаминол. Той участва в регулирането на калциево-фосфорния метаболизъм. Насърчава минерализацията на костите и образуването на плътни кости и зъби.

Прилаган външно върху косата, той предотвратява нейното накъсване и едновременно с това стимулира нейния растеж. (Подробно за топ ползите и приложенията на магическия тривитаминол )

Ефект от тривитаминол за растеж на косата

Тривитаминол

Тривитаминол за здрава и дълга коса.

Вероятно си задавате въпроса дали прилаган външно тривитаминол има същия ефект, както след инжектирането му. Въпреки, че липсват изследвания, доказващи категорично тази хипотеза, практиката я доказва.

Както вече пояснихме, всеки един от витаминните елементи, съдържащи се в този продукт, има доказано положително въздействие върху косата.

Хората, които са използвали конския продукт, твърдят че той има наистина невероятен ефект ( на автентичните мнения и отзиви ще се спрем по-долу).Повлиява най-вече върху растежа на косата. Комбинацията от ценните витаминни елементи (А, Д3 и Е) се оказва изключително сполучлива по отношение стимулирането на растежа.

Достигайки до космените луковици тези елементи стимулират процесите, свързани с растежа на косата.

Стимулирането на растежа на косата чрез използване на тривитаминол се счита не само за най-евтиния, но и за най-ефективния начин за постигане на блестящи резултати.

Кой тривитаминол е хубав, откъде се взима и цена

Магическият тривитаминол може да си набавите от всяка ветеринарна аптека. Хубав е този, който съдържа единствено изброените по-горе три витамина. Следете съдържанието за други вредни добавки.

Тривитаминол

Тривитаминол може да си купите от ветеринарната аптека.

Предприемчиви интернет търговци предлага продукта дори в сайтове на козметични продукти. Покупката онлайн обикновено излиза по-скъпа, тъй като се налага допълнително да се заплатят и разходите, свързани с доставката на продукта.

Цените на тривитаминол започват от 6 лв и стигат до 15 лв за шишенце в зависимост от количеството на продукта и неговия производител.

Топ маски за коса, рецепти. Как се използва?

Разбира се, няма как да не се спрем и на топ маските за коса с тривитаминол. Ще предложим най-добрите рецепти.

Тривитаминол може да се ползва като маска за коса, а и да се добави към вече готови козметични продукти.

Тъй като и трите витамина, влизащи в състава му са на маслена основа, задължително е в маската да има подсушаващ агент – хума, алкохол, яйчен жълтък или дори шампоан, за да се улесни отмиването му.

За нанасянето на маските е желателно да се използва четка за нанасяне на боя. По този начин тя ще достигне до всяко едно косъмче. За да се улесни проникването на полезните ингредиенти в косъма, желателно е косата да се нагрее след нанасяне на маската.

Друг важен момент в употребата на тривитаминолена маска е правилното измиване на гривата. Ако се налага нанесете втори път шампоан. Много е важно по косата да няма остатъци от маската.

В противен случай тя не само ще изглежда мазна и безжизнена, но и може да се стигне до куп проблеми като прекомерно омазняване, пърхот и дори косопад.

Точната рецепта за (конска) маска за коса с тривитаминол

Рецепти за маски с тривитаминол в интернет има наистина много. И въпреки полемичните спорове между потребители коя от тях е точната, предлагаме рецептата, препоръчвана от най-много потребители.

Списъкът с точните съставки за тази маска изглежда по следния начин:

 • бадемово масло+водка – по една лъжица от двете съставки
 • лимонов сок или ябълков оцет – една лъжица
 • тривитаминол – две супени лъжици
 • газ – две-три капчици
Тривитаминол

Маска за коса с тривитаминол ускорява растежа на гривата.

Всички тези съставки разбъркайте добре. Получената емулсия нанесете старателно върху косата. Увийте я с фолио. Отгоре увийте с хавлия, за да се осигури термо ефект и по-добро проникване на съставките в гривата.

След двучасов престой може да измиете косата. Тази маска е добре да се прави всяка седмица. След двумесечен цикъл препоръчваме почивка от месец и едва след това повтаряне на лечебната процедура отново.

Тривитаминол (конски витамини) в шампоана

Конските витамини могат да се поставят директно и в шампоана. По съвет на форумки количеството тривитаминол, което се добавя към 100 мл шампоан, е 20 мл.

С този шампоан те мият косите два пъти седмично, като задължително преди употребата му не забравят енергично да разклатят шишенцето, за да се хомогенизира добре измивния продукт.

Но също така предупреждават да не се прекалява с употребата на шампоан, към който е добавен тривитаминол поради риска от усилване на косопада.

Маска с тривитаминол и рициново масло 

Маска с тривитаминол и рициново масло е друга популярна комбинация, която си струва да се опита. Всеизвестен факт е, че това масло връща изгубения блясък на изтощената коса и я съживява на мига. За направата й си набавете следните компоненти:

 • 2 супени лъжици тривитаминол
 • 1 супена лъжица маслинено масло (зехтин)
 • 2 супени лъжици рициново масло

Маската се нанася по цялата дължина на косата, като първоначално се втрива в корените. Задължително се поставя найлонова шапка, за да се ускори проникването на полезните елементи в косъма.

След 2-3 часа маската се отмива. Още по-добре би било да я оставите върху косата си през нощта и да я отмиете на сутринта. Прилагайки тази маска веднъж седмично, много скоро Вие ще забравите за разцепените връхчета. Добавяне на къна (може и безцветна) към тази маска единствено ще усили невероятния й ефект. (Още топ ползи и приложения на рициново масло)

Тривитаминол, конски и (или) обикновен шампоан

Така нареченият конски шампоан е алтернатива на тривитаминола. Той също съдържа триото конски витамини и се отразява много добре на капещата и изтощена коса. Предлага се и във варианти за хора. Техните формули са обогатени още с витамин В5, колаген и силикон.

Но и двата варианта не са подходящи за продължителна или ежедневна употреба. В случая обикновеният шампоан е незаменим. Добре е ежедневният шампоан също да бъде с богат състав, за да предпазва гривата от изсушаване, което често предизвикват агресивните измивни агенти.

Към маските с тривитамнол може да се добавя и лъжица обикновен шампоан, за да се улесни отмиването им.

В случая обикновената формула измивен продукт е за предпочитане пред конската, тъй като втората съдържа допълнително въпросите мазни и трудно отмиващи се съставки. (Подробно за конски шампоан – начин на приложение, видове, цени, отзиви и аналози)

За растеж на косата, при косопад и оплешивяване

По принцип всички маски с тривитаминол се използват за стимулиране на растежа на косата. Но сега ще се спрем на една от тях, която е специално за тази цел. За нейното приготвяне трябва да си набавите следните продукти:

 • по две супени лъжици кисело мляко и тривитаминол (млечните протеини подхранват допълнително косъма)
 • зехтин, ракия и мед – по супена лъжица

Всички тези съставки разбъркайте добре, докато се получи еднородна консистенция. Нанесената върху косата маска трябва да престои поне час преди да бъде старателно отмита.

Тривитаминол

Маска с тривитаминол спира косопада.

При косопад може да опитате същата маска, но като добавите към нея един яйчен жълтък. Прилага се по абсолютно същия начин.

Ако забелязвате, че сте започнали да оплешивявате, бързо тичайте към ветеринарната аптека и си купете тривитаминол. В случая добре действат маските със съдържание на алкохол, който стимулира кръвопритока към проблемната зона. Ето и един примерен вариант, включващ следните компоненти:

 • 2 супени лъжици тривитаминол
 • зехтин – една супена лъжица
 • кисело мляко – 2 супени лъжици
 • 1 супена лъжица мед
 • 1 супена лъжица коняк

Миксът от хомогенизираните съставки се нанася върху суха коса. Маската се задържа най-малко един час и след това се отмива от косата с топла вода и шампоан.

Количеството на използваните продукти е достатъчно за получаване на маска за коса със средна дължина. Ако тя е по-къса или по-дълго, съставките съответно се намаляват или увеличават пропорционално.

За растеж на косата ще предложим и две изпитани маски, които са изключително популярни във форумите. Потребителки, които са ги изпробвали, твърдят, че ефектът от тях е несравним.

Едната маска включва следното:

 • лъжица от конските витамини
 • същото количество (една лъжица) екзематин (друг ветеринарен продукт)
 • по лъжичка оцет  (или лимонов сок), мас, някакъв алкохол и газ
Тривитаминол

Към маската с тривитаминол може да се добави и лимонов сок.

С тази маска е необходимо да останете два часа, след което трябва да я отмиете. Правете я по веднъж седмично в продължение на точно осем седмици.

При необходимост терапията може да се повтори. Но това е възможно да се случи най-рано месец след преустановяването на първия курс.

Друга изключително популярна във форумите маска, която се прилага по абсолютно същия начин и е също толкова успешна, включва следните продукти:

 • по лъжица ракия, зехтин и конски витамини
 • по лъжица-две кокосово масло, стимулант за растеж на “Икаров”, арганово масло и кисело мляко
 • + един жълтък

Маска за коса с тривитаминол и хума

Хумата е известна като средство за перфектно измиване и подхранване на косата. Тя отмива нечистотиите като премахва единствено тях, но не и защитния слой на косъма. Използвана в маска гарантира блестяща и буйна коса. Съставките, които са необходими за маската, са:

 • жълтък – един брой
 • тривитаминол – две лъжици
 • зехтин – две лъжици
 • кисело мляко и хума – по две лъжици

Смесете всички тези компоненти и получената кашичка разнесете старателно върху косата. Отгоре задължително сложете шапка за баня и увийте с хавлия. След най-малко един час измийте косата си, използвайки достатъчно количество шампоан.

Маска за коса с тривитаминол и хининова вода

Хининовата вода е друг продукт, използван за спиране на косопада, изчистване на пърхота и стимулиране растежа на косата.

Комбинирането й с тривитаминол е много добра идея. Тази комбинация на практика повлиява положително на всеки тип коса. За приготвянето на чудната маска използвайте следните продукти:

 • по лъжица водка и хининова вода
 • две лъжици тривитаминол

Смесете добре изброените компоненти. Нанесете получената смес върху косата и останете с нея поне час, след което я измийте по вече познатия метод.

Използвана веднъж седмично за срок от два месеца, тази маска преустановява загубата на коса. Освен това ще забележите, че гривата Ви е ускорила темпа, с който расте.

Маска за гъста коса с кисело мляко, зехтин и жълтък

Подобна на предложените по-горе, но с малко съставки е следната маска, включваща:

 • конските витамини в количество от две лъжици
 • жълтък от едно яйце
 • кисело мляко+качествен зехтин – по две лъжици от всеки компонент

Изброените съставки хомогенизирайте добре, като първо разбиете жълтъка. След това прибавете останалите компоненти. Нанесете маската върху косата и я оставете да престои поне час. След това я отстранете по обичайния начин.

За здрава коса с водка

Тривитаминол

За здрава коса комбинирайте тривитаминол с водка.

Прибавянето на алкохол в маските с тривитаминол не само гарантира по-лесното им отмиване. Спиртният компонент е задължителна съставка, тъй като гарантира пълноценно проникване на полезните вещества в космения фоликул.

Всеизвестен факт е, че алкохолът насърчава притока на кръв. Засиленото кръвообращение е предпоставка за пълноценно усвояване на полезните вещества в маската.

За да си направите тривитаминолената маска за здрава коса с водка, използвайте следните продукти:

 • тривитаминол – две супени лъжици (не превишавайте дозата)
 • жълтък – един брой
 • кисело мляко – една супена лъжица
 • натурална безцветна къна – също една супена лъжица
 • по супена лъжица мед и водка (може да я заместите с коняк)

Всички тези компоненти се смесват и получената емулсия се нанася върху косата. Остава върху нея в продължение на 1 час, а след това се отмиват по препоръчвания начин.

За силна коса с мед и бадемово масло

Ако искате да се радвате на очарованието на силната коса, която блести ослепително, заложете на маска с тривитаминол, мед и бадемово масло. Точните съставки за нейното приготвяне са следните:

 • зехтин и тривитаминол – по две супени лъжици от всяка съставка
 • бадемово масло, мед и оцет – по супена лъжица
 • за по-лесно отмиване се прибавя и един жълтък

Хомогенизираната рядка кашичка се разнася внимателно по косата, като се започне от корените й и се стигне до крайната част на дължините й.

Тривитаминол

Маска за коса с тривитаминол и мед върши чудеса.

Престоят с тази маска е един час. Не е желателно косата да се покрива с найлонова шапка, тъй като под въздействието на топлината медът се разтича. Отмиването се осъществява с хладка вода и обичайно използвания шампоан. При необходимост от него може да нанесете и още веднъж, тъй като медените маски се отмиват доста трудно.

Преди да излезете от банята, уверете се, че медено-тривитаминолената маска е отмита напълно от гривата Ви. В противен случай тя ще бъде лепнеща на допир и ще е невъзможно да я разрешите.

За нормална и суха коса с канела

Тривитаминол в комбинация с канела е изключително добро средство за подхранване на нормална и суха коса. Ароматната канела също има леко загряващо действие, което гарантира пълноценно усвояване на полезните вещества от маската. За да приготвите тази божествено ухаеща подхранваща смес, трябва да си набавите следните продукти:

 • половин авокадо – намачкайте го предварително с вилица; може да заместите с две лъжици масло от авокадо
 • тривитаминол – препоръчваното количество е две лъжици, придържайте се към него
 • канела – една супена лъжица
 • горчица – две супени лъжици ( тя също стимулира растежа)

Хомогенизираната кашичка се разнася върху цялата коса. Там престоява два часа, след което се измива.

С кисело мляко за гъста коса с горчица

За сгъстяване на косата се препоръчва маска с тривитаминол, кисело мляко и горчица. Точните съставки, използвани за направата й включват следното:

 • конските витамини и зехтин – по две лъжици от всеки компонент
 • кисело мляко и горчица – две лъжици
 • един жълтък
 • хума – една лъжица

Всички тези съставки разбъркайте добре, като прибавите хумата последна. Кашичката нанесете върху косата и след най-малко час я отмийте с подходящ за Вашата коса измивен продукт.

Домашна маска за мазна коса

Кой каза, че тривитаминолът не е подходящ за мазна коса? Вярно е, че този продукт е мазен. Но приложен в точната комбинация може да се използва и за мазна коса. В случая най-добра е комбинацията му с подсушаващи агенти като водка и хума.

Един примерен вариант за мазна коса с конския продукт включва следното:

 • конски витамини – две лъжици
 • водка или коняк – две лъжици
 • хума – същото количество
 • кисело мляко – една лъжица
 • задължително се слагат и две лъжици ябълков оцет за допълнителен подсушаващ ефект

Хомогенизираната смес се нанася върху косата. С нея се престоява един час, след което се отмива с подходящ за мазна коса шампоан.

За боядисана коса

Изтощената от боядисване коса може да подхраните с маски с тривитаминол. Но има една особеност. Избирайте такива, който не съдържат газ, хума и жълтък. Тези три съставки спомагат за по-бързото отмиване на боята.

Перфектен вариант за боядисани дами е следната комбинация, която включва:

 • по супена лъжица алкохол, свинска мас и оцет
 • + две супени лъжици от конските витамини

С емулсирания микс се престоява поне два часа, а още по-добре цяла нощ, след което се отмива старателно.

За мъже и за брада

Към тривитаминол посягат и все повече господа. Въпреки, че при тях проблемът с косопада не е същият, както при жените.

При дамите косопадът е обратим, докато при мъжете е по-трудно да се справят с него. Особено, ако той е начален етап на оплешивяване, за което най-често е виновна генетичната предразположеност.

Тривитаминол намира приложение и като средство за сгъстяване на брада. Прилага се по веднъж или два пъти седмично чрез втриване в брадата с помощта на памучен тампон.

За животни, все пак

Ще се спрем и на основното приложение на тривитаминол във ветеринарната медицина. Може би не знаете, че конската формула, както още наричат трите витамина, се прилага не само за стимулиране растежа на вълната на овцете, гривата на конете и козината на кучетата.

Прилага се за лечение на всички селскостопански животни и птици и най-вече за профилактика на хиповитаминоза и болестите, дължащи се на недостига на трите витамина в състава на тази формула.

Противопоказание за използването на конските витамини при животни е индивидуалната чувствителност към тях.

Мускулно или подкожно лекарство се прилага веднъж седмично в продължение на един месец. Ако не е възможно парентералното му приложение, формулата се приема орално в смес с храна. В случая курсът е с продължителност от 3-4 седмици.

В резултат от предозиране не е изключено животното да получи констипация или диария, гадене, повръщане, жажда,както и да изпитва слабост. В тези случаи използването на лекарството се преустановява и се прилагат други лечебни средства.

Избягвайте прескачане на следващата доза, тъй като това може да доведе до намаляване на терапевтичната ефективност  на продукта. В случай на пропускане на една доза, приемите продължават по предписания начин, без да се приема допълнително пропуснатата доза.

При прилагане тривитаминол в съответствие с тази схема, странични ефекти и усложнения при животни, не се наблюдават.

В редки случаи са възможни алергични реакции, изразяващи се в обрив, сърбеж и оток. В тези случаи използването на лекарството се спира и се назначава друго лечение.

Тривитаминол се комбинира успешно с всички видове фуражи и добавки за животни.

При алопеция с чесън

Конската формула дава добри резултати и при третиране на алопеция, въпреки те не се наблюдават при всеки случай.

Алопецията е сериозна форма на оплешивяване, при която без коса остават цели участъци. На мястото на загубената коса стои просто едно петно кожа, което се откроява на фона на останалата коса.

Все пак няма как да очаквате чудеса от тази маска. Но поне може да опитате. За направата й се нуждаете от една глава чесън, която предварително се почиства. Използва се сока от скилидките. Към него се прибавя супена лъжица от конския витамин.

Тази смес се нанася единствено в скалпа, като се набляга на засегнатите от оплешивяване места. Увийте главата с найлоново фолио, а след това с топла кърпа. Останете така два часа, след което измийте, както обикновено.

Тази маска може да правите веднъж или два пъти в седмицата. Желателно е след курс с продължителност от два месеца, да направите едномесечна пауза и след това да повторите отново.

Маска с тривитаминол и газ

Маска с тривитаминол и газ има силно подхранващ ефект. Вероятно много от Вас ще подминат пренебрежително тази идея заради не особено приятния аромат на газ, който остава дори след няколко измивания на косата. За съжаление не можем да гарантираме, че той няма да се усеща след премахване на маската.

Но има начини да се тушира поне малко неприятното ухание на този компонент в маската. Просто преди да я нанесете прибавете към нея няколко капчици лавандулово масло. Ето и съставките за точната рецепта:

 • 2-3 капчици газ
 • конски витамини – две лъжици
 • в равни количества (по лъжица) свинска мас, оцет и алкохол от рода на водка, ракия или коняк

Разбъркайте старателно всички съставки и след като се хомогенизират напълно, разнесете ги върху косата. Увийте главата с найлон и хавлия. Стойте така два часа. След това се измийте, използвайки добре измиващ шампоан.

Към тази силно подхранваща маска може да прибавите и по лъжица-две от някоя от следните съставки – кисело мляко, хума, лимонов сок. Освен да подхранят гривата Ви, те ще улеснят значително и отмиването на маската.

Уместно е и прибавянето на жълтък или стрит аспирин (за спиране на косопада и изчистване на пърхота). Ако прибавите жълтък, трябва да сте запознати с два рискови момента.

Първият е, че този яйчен компонент съдейства за отмиване на багрилата от косъма и не е никак подходящ за дамите с боядисана коса (освен, ако не желаят по-бързо да се отмие боята им).

Вторият аспект, в който трябва да внимавате, е при отмиването на маската с жълтък. Използва се хладка вода, тъй като има риск от “сваряване” на яйцето. Ако използвате вряла вода, жълтъкът се пресича и става на парцали.

Тогава измиването му е почти невъзможно. Остатъците от него полепват по косъма и след кратък период от време започват да гният. Миризмата от този процес не е никак приятна.

Разбира се, можете да си спестите всичко това. Просто трябва да използвате хладка вода за отмиване. При необходимост нанесете повторно шампоан, за да се уверите, че косата Ви няма да има остатъци не само от жълтъка, но и от мазните компоненти в маската.

Мнения на хора, отзиви, форум

Мненията на хората за маските с тривитаминол са противоречиви. Ще споделим с Вас някои от тях, които открихме в интернет. Сами преценете дали си заслужава да опитате с маската!

Максимка споделя в БГ мама, че употребата на конските витамини е била най-голямата й грешка. Тя разказва, че преди време решила да изпробва маска с ветеринарния продукт и адски много съжалява за това. В резултат от тривитаминолената терапия получила ужасно силен косопад.

Били й необходими няколко месеца, за да овладее неприятното състояние. Потребителката споделя, че с косопада вече се е справила, но с другия страничен ефект на тривитаминола едва ли ще се справи – прекомерното омазняване на косата.

Максимка препоръчва на дамите, които все още имат колебания дали да опитат маска с тривитаминол, да не го правят. Просто да подберат правилния за тях продукт сред разнообразието от козметични продукти за грижа за косата.

Георгиева 88 също не е сред доволните. Тя разказва, че преди време изпробвала маската. Направила курс от два месеца, но ефект така и не видяла. Косата й нито се сгъстила, нито започнала да расте по-бързо. Но за сметка на това значително се омазнила.

Форумката коментира, че въздействието на конските витамини е строго индивидуално. Някои от колежките й са много доволни от маската, а други получили ужасен косопад.

Сред доволните потребителки е ДжиДжи 85. Тя споделя с останалите форумки своята формула на успех. ДжиДжи се спряла на маската с бадемо масло. Прави я месец и почива също толкова. Прилага я по веднъж седмично върху косата си и я задържа точно 2 часа, преди да я отмие.

Жана Пип казва, че е спряла косопада си благодарение на тривитаминола, но за съжаление и при нея е налице прекомерно омазняване на скалпа.

Христина пише, че от месец прави маската с кисело мляко. Все още не забелязва ускоряване на растежа, но за сметка на това косата й се усеща много по-мека на допир и изглежда по-бляскава.

Криси 80 също е сред доволните. Тя споделя, че преди да забременее подсилила гривата си с въпросните маски. Нейна приятелка успяла да възстанови напълно косата си след няколко курса с тривитаминол. Криси споделя, че състоянието на косата на дружката й било наистина плачевно след продължителното изрусяване.

Гоя не е очарована от ветеринарния продукт. Споделя, че го ползвала преди време, но косата й не изглеждала никак добре след третиране с него.

Ниссан споделя, че конският продукт е възможно най-доброто средство за възстановяване на косата. Но според нея, за да се ефективни маските трябва да се съчетаят с едномесечен прием на добавки от рода на Мерц или Геритамин.

Резултати. Преди и след тривитаминол

Тривитаминол

Резултати преди и след употреба на тривитаминол.

Потребителка на тийнейджърски форум споделя, че за едногодишна употреба на тривитаминол косата й е станала по-дълга с около педя. Маската, която тя използва съдържа следното – 60 мл тривитаминол, по лъжица мед и зехтин, два жълтъка и две таблетки стрит на прах аспирин.

Форумката споделя, че държи тази маска на косата си повече от препоръчваното време – около 4-6 часа, но ефектът при нея е поразителен и определено си заслужава.

Друга потребителка споделя, че два месеца косата й е станала по-дълга с 3 см. Тя коментира, че преди да започне маските с тривитаминол, дори за няколко месеца не постигала този ефект.

Още един поразителен резултат споделя друга форумка. При нея само за 4-5 месеца косата й е станала по-дълга с цяла педя. Звучи невероятно, но тя твърди, че е постигнала това благодарение на маската с хининова вода.

Тривитаминол

Употребата на тривитаминол заглажда косъма.

Не липсват и негативни резултати. Даринела споделя в същия форум, че така и не се е сдобила с мечтаната дълга коса, но за сметка на това е получила силен косопад.

Друга дама с ник Модератус споделя, че също се е сдобила с ужасен косопад благодарение на конските витамини.

Други конски витамини и средства за коса

Популярни за употреба с козметична цел са и други конски продукти. Дамите използват в домашните си маски за коса и други два препарата – екзематин и виалитон.

Вторият се счита за аналог на тривитаминол. Съставът му е същия с тази разлика, че тривитаминол е на мастна основа, а виалитон на водна. Но и двата продукта могат да се използват един вместо друг.

Въпреки, че повечето форумки твърдят, че познатият ни тривитаминол им действа по-добре и не биха го сменили.

Екзематин е друг продукт, но той е на основата на салицилова киселина. Прилага се въшно. Предназначен е за третиране на екзема при кучета, коне и котки. Тъй като съдържа салицилова киселина (препоръчва се като средство за спиране на косопада и изчистване на пърхота) е добре да се внимава с този продукт.

Популярни са и така наречените конски шампоани. Предназначени са за поддържане гривата на конете и козината на кучетата. Те също съдържат основните за тривитаминола съставки. Хубавото тук е, че вече се предлагат конски шампоани, предназначени за хора.

Известната актриса Сара Джесика Паркър има голям принос за интереса към тези продукти, тъй като преди време тя сподели, че поддържа гривата си в безупречен вид благодарение на конски шампоан.

Дермокан 

Сред популярните конски шампоани е дермокан, който дава отлични резултати и използван върху човешката коса.

Употребата му е препоръчителна при всякакви дерматологични проблеми със скалпа на косата. Съдържа кератин, който се усвоява напълно от косъма.

В продукта е добавен и екстракт от памук с цел улесняване на разресването. За подобряване на цялостния вид на косата и придобиването на ослепителен блясък след употребата на Дермокан, производителят е добавил арганово масло в продукта.

Наличен е онлайн на цена от 15 лв за 500 мл и 24 лв за 1000 мл. (Подробно за приложението на конски шампоан)

Други средства

Други средства, с които може да заместите тривитаминол, са базовите растителни масла, които повлияват изключително добре на косата.

Безспорно лидер сред средствата за стимулиране на растежа е познатото ни бадемово масло. Зехтинът също не му отстъпва по отношение съдържанието на витамините Е и А. Аргановото масло също е чудесен вариант.

Укрепващо и изглаждащо действие върху косъма има и маслото от пшеничен зародиш.

Голямо е и разнообразието от лосиони във вид на ампули, които решават проблема с косопада, пърхота и забавения растеж. Качествени продукти предлагат марките Ревалид, Дюкре, Виши и други.

Странични ефекти, противопоказания, опасности

На практика няма противопоказания за употребата на тривитаминол от хора, тъй като този продукт е животински и не е изследвано въздействието му върху човека. Но все пак употребата му крие някои опасности, свързани най-вече с неправилно приложение.

За успеха на терапията значение има нейната продължителност. В никакъв случай не злоупотребявайте с конските витамини. Недобросъвестната им употреба има по-скоро негативен ефект. И вместо да спрете косопада, може да направите така, че той да се усили. А дори и да го провокирате.

Неслучайно се прави прекъсване при приложението на маски с тривитаминол. Продуктът е много мазен и за скалпа не е добре прекаленото насищане с мазнини. Това води до запушването му със себум. Нормална реакция е последвалият след това косопад. Той се дължи на запушване на мастните жлези на скалпа.

Тривитаминол

Маската с тривитаминол трябва да се отмие добре.

До подобен неблагоприятен сценарий може да се стигне и при некачествено отмиване на маската. Ако по косата има остатъци от нея, това не само ще я утежни и ще й придаде безжизнен вид, но и ще доведе до запушването на мастните жлези.

Свръх производството на себум може да доведе и до още един проблем – появата на пърхот.

Колко често може да се прави маска с тривитаминол?

Препоръчвана честота за приложението на маска за коса с тривитаминол е различна. Зависи не само от случая и от състоянието на косата, но и подхранващия ефект на самата маска.

Стандартно се препоръчва приложение на избраната маска по веднъж седмично или на две седмици. След два месеца се преустановяват апликациите. Изчаква се поне месец преди да се приложи нов терапевтичен курс.

Обикновено препоръката е хората със сухи коси да прилагат тривитаминолената маска веднъж седмично.

Съветваме стриктно да се придържате към предписанията и да не злоупотребявате с тези маски.

При бременност и кърмене

Тъй като конските витамини са формула, разработена за ветеринарна употреба, не са извършени изследвания, доказващи тяхната безопасност при употребата им от хора. Още повече от бременни и кърмещи пациентки.

Бременността и кърменето са два изключително деликатни периода. С оглед на това и неустановената безопасност на тривитаминол, препоръката е той да не се използва през този период.

Една от причините да се избягва употребата му по време на бременност е високото съдържание на витамин А. Установено е, че предозирането с него води до увреждане на плода.

За лице. Предизвиква ли окосмяване?

Основният страх, който имат дамите, използващи маски за коса с тривитаминол е, че те могат до доведат до нежелано окосмяване по лицето.

По време на приложение на маската често се случва тя да се разтече по лицето. Особено, когато косата е увита с найлоново фолио и хавлия. Под въздействието на топлината компонентите се втечняват и тъй като косата не попива напълно маската, сместа се разтича по лицето.

Освен това при отмиване на маската част от нея попада върху кожата на лицето. Но този момент е краткотраен и маската се отмива веднага. Опасенията, че тривитаминола може да доведе до нежелано окосмяване на лицето, са напълно неоснователни.

Повод за притеснения няма и при случайното разтичане на маската. Може веднага да попиете попадналата върху кожата мазнина с хавлия или да се измиете.

Дами, които редовно използват въпросните маски, твърдят че употребата им не е довела до нежелано окосмяване по други части на тялото и лицето. Нещо повече – някои от тях дори обогатяват крема си за лице с няколко капчици тривитаминол.

Факт е, че съдържащите се в конската формула витамини до един са полезни за лицето. Те спомагат за забавяне на процесите, свързани със стареене на кожата. Запазват влагата в нея и възпрепятстват нейното увисване и загуба на еластичност.

Видео

Задължително изгледайте и интересното видео, което сме прикачили за маска за коса с тривитаминол.

Надяваме се, че сме предоставили ценна и полезна информация за Вас. Споделете я в социалните мрежи, за да достигне до повече потребители. Не забравяйте и да гласувате за материала ни за тривитаминол, използвайки скалата по-долу! Предварително Ви благодарим!

Тривитаминол – топ маски за коса при косопад, за растеж и всичко важно за приложението им
5 (100%) 3 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *