Зелено кафе: Отслабване с него + ползи, рецепти за лечение

Как се ползва зелено кафе на зърна, мляно и на таблетки (капсули). 💚 Ползи, дозировка, прием. 💚 За отслабване, във фитнеса и др. 💚 Цена и сравнение на продукти.

Още в текста: 💚 Вреди и странични ефекти. 💚 Какво дават в аптеките. 💚 Как точно да отслабна със зелено кафе. 💚 Диета. 💚 Приготвяне. 💚 Екстракт. 💚 Мнения, форум. 💚 Какво казва д-р Оз.

Какво представлява зелено кафе?

Все повече хора залагат на здравословното хранене, а прочутото зеленото кафе е неизменна част от режима им. Всички сме чували за него и свойствата, които му се приписват. Постоянно ни заливат реклами, обещаващи по-слаба фигура и по-стегната кожа благодарение на прословутите зелени зърна, вложени като екстракт в таблетки и козметика.
Но какво всъщност представлява известното зелено кафе. Това е най-обикновено кафе. Разликата е, че зеленото в сравнение с познатото ни кафе, не е преминало топлинна обработка.

Топлината е причината за намаляване концентрацията на полезни вещества в зърната. Липсата на топлинна обработка обяснява безбройните предимства на зеленото кафе пред добре познатото ни черно кафе. В него се запазва съдържанието на вода в пълния обем.

Подробно с приложенията, противопоказанията и всички ползи на този уникален продукт ще Ви запознаем в настоящия материал.

Продължете да четете! Обещаваме, че ще бъде наистина интересно.

Как действа, ефект, топ ползи накратко

И зеленото кафе действа преди всичко ободряващо. То зарежда със сила и енергия.

То има и диуретичен ефект, дължащ се на високите количества вода, запазени в зелените зърна.

Притежава мощни антиоксидантни свойства, обусловени от високите количества на витамнин Е.

В суровите зърна кафе се запазва напълно и съдържанието на витамин С. Това определя имуностимулиращия ефект на зеленото кафе.

То се отразява добре дори на хората с хипертония, защо не води до повишаване на кръвното за разлика от познатото ни черно кафе.

Но безспорно най-ценното свойство на коментираното кафе остава способността му да стимулира метаболизма.

При диабет

Кафето (независимо от това дали е зелено или черно) повишава концентрацията на специфични протеини в организма. Свързвайки се със стероидните полови хормони, те предотвратяват развитието на инсулино-зависим диабет.

В допълнение към това, предимство на кафето е и съдържанието на хинин в него. Това гарантира намаляване на инсулиновата резистентност. При такива условия се насърчава влизането на глюкоза в клетката.

Зелено кафе и високо кръвно

Противно на очакванията, че кафето вреди на хората с високо кръвно, тази максима не важи за зеленото кафе. То повишава налягането, но в граници, които не биха създали проблем на хипертониците.

Нещо повече – кафето от зелени зърна е идеален заместител на кофеиновата напитка за хората с високо кръвно. Единственото условие е да не прекаляват с него.

Съдържание: Кофеин и пр. състав

Първата асоциация, която правим с кафе, е кофеинът в него. В действителност той се съдържа и в зеленото кафе. Този компонент не се повлиява от топлинната обработка. Но все пак в чаша зелено кафе се съдържа по-малко кафеин, отколкото в същото количество обикновено кафе.

Обяснението е много просто. При печене зърната намаляват обема си. Тогава водата в тях намалява, но за сметка на това се увеличава процентното съдържание на кофеин.

Тригонелин е друг популярен компонент в зеленото кафе. Този алкалоид на практика няма нито положително, нито негативно въздействие върху човешкото здраве. Той просто придава специфичния вкус и аромат на кафето.

Захарозата е друг ключов компонент в кафето. При печене тя се карамелизира и води до повишаване на въглехидратното съдържание в зърната. Това е още едно предимство на зеленото кафе – то не съдържа захар и въглехидрати.

На хлорагенова киселина зеленото кафе дължи популярността си като средство за отслабване. Това вещество насърчава метаболизма и изгарянето на мазнините.

Атрактивно е и присъствието на витамин РР, който задравява стените на съдовете. Оказва положително въздействие и върху дейността на панкреаса и черния дроб. При печене този витамин се разпада.

В състава на зелено кафе вниманието привличат и танините. Благодарение на тях диарията се овладява бързо. Те също не са устойчиви на топлина.

Приготвяне на зелено кафе

Относно правилния начин на приготвяне на зелено кафе като напитка също има спорове. За целта се използват смлени зърна. Целите не са подходящи. Възможно е да ги запечете в тиган за пет минутки. Но може и да пропуснете, ако не желаете да ги запичате.

Най-често се препоръчва приготвянето на зелено кафе да става по познатия ни начин за турско кафе. Прахообразната маса заедно с желаното количество захар се залива със студена вода. Добавя се още по щипка канела, джинджифил и други подправки по желание. Оставя се да кипне на слаб огън.

Някои източници препоръчват да се изчака кафето да изстине и след това отново да се върне на котлона, за да кипне повторно.

Ако желаете да повишите антиоксидантната стойност на кафето, пригответе го с джинджифил. Сухата подправка се прибавя в началото на процеса, т.е. слага се заедно с кафето и се изчаква да заври с него.

Пресен джинджифил се слага след приключване на варенето. След това напитката може да се върне на котлона и да се кипне отново.

Кориандър, канела или карамфил са други не само ароматни, но и полезни добавки към зеленото кафе.

Зелено кафе в аптеките

Зелено кафе, цена, капсули, таблетки, в аптеките,

Зелено кафе се предлага на достъпна в аптеките и във вид на капсули и таблетки.

Зелено кафе не само във вид на добавка, но и на зърна може да се закупи и от повечето големи аптеки.

Цена в аптеките “Марешки” 

Чудното зелено кафе присъства и като асортимент в аптеки „Марешки“. Там цената на опаковка от 150 грама излиза по-малко от 3 лв.

Задължително прочетете и този интересен материал за зелено кафе!

Къде се продава и къде да направим поръчка?

Зелено кафе на зърна се продава и в магазините за кафе. Достъпно е био магазините и тези, предлагащи здравословни храни.

Онлайн поръчка може да бъде направена на сайта bilki.bg. Тамм цената на опаковка от 150 грама е 2,90 лв. Но не забравяйте, че в нея не са калкулирани разходите за доставка.

Зелено кафе за отслабване

Според диетолози прочутото зелено кафе е един от безопасните варианти за отслабване. То помага на тялото да се изчисти от токсините и да изгори мазнините, без да вреди на здравето.

Отслабването със зелено кафе е предпочитано дори от хората със забързан ритъм на живот. И за тях режимът с ценния антиоксидантен продукт е истинско удоволствие. Това се дължи на факта, че зеленото кафе създава усещане за ситост.

Диетата с него е напълно лишена от неприятното постоянно усещане за глад.

Този удивителен антиоксидант помага на тялото да се изчисти не само от токсините, но и от радионуклидите.

Зелено кафе, цена, за отслабване, Как да отслабна,

Зелено кафе за отслабване – за съжаление формулата не е ефективна при всеки.

Благодарение на диуретичните си свойства този продукт ще Ви избави и от излишните течности в тялото, които често са причина за наднорменото тегло и отоците.

Все пак не залагайте прекалено много на прочутото зелено кафе. Помнете, че то е средство, което ще Ви помогне да постигнете заветната цел, но при условие, че и Вие самите полагате усилия за това.

Не е необходимо да Ви убеждаваме, че без подходящия режим ще отслабнете само с помощта на зелено кафе. За да се радвате на положителни резултати, трябва да съчетаете приема на зелено кафе с адекватен хранителен и двигателен режим. (Още топ методи за бързо и здравословно отслабване)

Как се пие за отслабване, дозировка, прием

Зелено кафе, според предписанията на диетолозите, се приема 15 минути преди хранене. На ден се препоръчва поглъщането на общо три чаши от тонизиращата напитка. Съответно се изпо чаша преди основните хранения.

Ако Ви предстои физическо натоварване или тренировка, отложете единия прием за момента преди това.

Приемът на други течности по време на режима със зелено кафе може да се осъществява след като измине поне час след последното хранене.

Към режима с антиоксидантната напитка се придържайте в продължение  на месец. Задължително след това направете почивка от една седмица – време необходимо не само за възстановяване на тялото след загубата на килограми. Но и за оценка на реално постигнатите резултати.

През този период ще прецените дали резултатът се е запазил или килограмите започват да се възвръщат постепенно. Във втория случай започнете режима отново. Това трябва да стане най-рано седмица след първия курс.

По време на изпълнението на диета със зелено кафе е важно да се консумира и достатъчно количество вода – два литра дневно. Само така отделените токсини ще могат да се изхвърлят от тялото.

Важен е и преходът в края на режима. Започнете постепенно да намалявате количеството приемано кафе на дневна база. Първо го редуцирайте до две чаши. А след това до една чаша, непосредствено преди приключването на диетата.

По-долу ще разгледаме и специфичните предписания за дозировка на различните добавки със зелено кафе.

Мляно или на таблетки?

Повечето диетолози препоръчват зелено кафе в чист вид. Според тях това е по-добрият вариант, тъй като спестяваме на тялото си слепващите агенти, които се съдържат в добавките.

Но това не означава, че трябва да ги заклеймим като табу. Да не забравяме, че на пазара се предлагат и много качествени продукти. Особено търсени са тези, при които зелено кафе е в комбинация с друга антиоксидантна съставка с отслабващ ефект.

Добавките имат и своите предимства. Приемът им се вмества дори в най-натоварения график. Спестявате си приготвянето на кафето. Просто носите навсякъде опаковката с таблетките. И в предвиденото време приемате дозата с вода. И това е всичко.

Зелено кафе с джинджифил 

Зелено кафе с джинджифил е тайната на мексиканките за стройна фигура. Приготвянето на отслабващата напитка се осъществява по строго дефиниран начин.

Европейският вариант на мексиканската напитка включва заливането с 200 мл студена вода на 5 грама от настъргания корен+7 грама от смлените зърна. След завиране течността се сваля от котлона.

Процедурата се повтаря 3 пъти, т.е. кафето се кипва три пъти. Готовата напитка се поделя на три части и всяка от тях се приема преди хранене.

Препоръката е тази напитка да се пие ежедневно в продължение на 3-4 седмици. (Подробно за чай от джинджифил – рецепти, приложения, ползи)

Разтворимо, за отслабване

Зелено кафе, цена, странични ефекти, в аптеките,

Зелено кафе за отслабване – изберете между капсули, таблетки, мляно и разтворимо.

Разтворимото зелено кафе е най-противоречивият продукт, съдържащ кофеиновите зърна. Все пак, за да се получи инстантен прах, кафето трябва предварително да се изпече. Както вече пояснихме, при този процес то губи полезните си свойства и става най-обикновено кафе.

Но все пак ще се спрем и на препоръките на прием на разтворимо зелено кафе за отслабване.

Може да се приема по варианта описан по-горе – преди трите основни хранения по чаша.

Друга опция е приемът му по време на хранене. Просто заместете с него приема на сок или на друга напитка, която приемате паралелно с храната.

Трета опция – пийте инстантното кафе като междинна закуска между храненията. По този начин ще залъжете глада.

Диета със зелено кафе

Диетата със зелено кафе е ефективна само при спазването на адекватен хранителен режим. Това предполага пълно изключване от менюто консумацията на:

  • пушени и пържени храни
  • тлъсти меса (включително и тлъста риба)
  • алкохолни и безалкохолни напитки
  • храни, съдържащи нишесте и захар

Но за сметка на това е напълно задължително в режима да присъстват храни от следните групи:

  • постни меса и риба
  • морски дарове
  • храни от житни култури
  • свежи плодове (изключете единствено цитрусите)
  • зеленчуци (всякакви)
  • мляко и много извара

Диетата със зелено кафе предполага и 5-кратен прием на храна. Принципът в случая е да се осъществят повече хранения, но приеманото количество храна да е по-малко. Напълно се изключват въглехидратите.

Закуската не трябва да се осъществява по-късно от 8,00 часа. Препоръчително е тя да се състои от овесени ядки, киснати във вряла вода и нискомаслен млечен продукт.

Първата междинна закуска се осъществява към 10,00 часа и включва две ябълки.

Същинското обедно хранене е два часа след това. Менюто за него включва храни с белтъчини – варено пилешко, яйца или риба.

Втората междинна закуска се състои отново от две ябълки.

Зелено кафе, цена, Как да отслабна, странични ефекти, в аптеките,

Диетата със зелено кафе е ефективна, когато е комбинирана с адекватен двигателен режим.

Препоръчително е вечерята да се осъществи преди 19,00 часа. Менюто за последното хранене включва – зеленчукова салата, нискомаслено кисело мляко и едно варено яйце.

В този режим приемът на зелено кафе се вписва в познатата схема – три чаши дневно, разпределени в количеството от чаша преди основните хранения.

Този режим продължава два месеца. След това се пристъпва към постепенно въвеждане на останалите основни храни.

Форум: Мнения, отзиви на хората, коментари

Предлагаме Ви мнения и отзиви на реални потребители, които коментират впечатленията си от употребата на зелено кафе.

Александър, който е на 36 години, споделя в руски форум впечатленията си за зелено кафе: „Дълго време се боря с наднормено тегло. За съжаление при мен не работи нито една диета, тъй като стомахът ми е прекалено чувствителен. Докторът ме посъветва да започна прием сутрин на зелено кафе като средство за справяне с диарията. При мен наистина проработи. Успях да овладея диарията. Мисля, че след разрешаването на този проблем, пътят към желаното отслабване вече е по-лесен за мен. Просто ще мога да се подложа на някаква диета.“

Кирил, който е на 49 години пише в същия форум: „Преди няколко години ме диагностицираха с диабет от втори тип. Отчаяно търсих средство, което да нормализира не само захарта, но и кръвното и да ми помогне да отслабна. Мисля, че го открих – зелено кафе. Това е компромисният вариант за мен. Откакто го приемам, захарта се нормализира. Също важи и за кръвното налягане. Тялото изхвърля с лекота токсините и усещам прилив на енергия.“

Дончо споделя в бг мама своите впечатления от прочутото зелено кафе. Той съветва хората, които желаят да отслабнат да не вярват на подобни чудотворни продукти.

За периода от 20 дни, през които приемал екстракта, напълнял с 3 кг. Преустановил незабавно приема му и е убеден, че това не е работещата формула за постигане на стройна фигура.

Тодорка Стайкова споделя в популярен здравен сайт, че зеленото кафе е поредната измама. Приемала го точно две седмици. Въпреки прецизната диета, изключваща консумацията на захар и въглехидрати, тя напълняла с цели 4 кг.

Костадинка Георгиева също споделя, че е започнала да качва килограми от него.

Негативно е мнението и на Ваня Неделчева, която споделя, че при нея резултатът от прием на зелено кафе, е нулев.

Някой отслабнал ли е, резултати

Зелено кафе, да отслабна, странични ефекти, в аптеките,

Мненията за отслабване със зелено кафе са противоречиви.

Екатерина, която е на 29 години, споделя следното в руски форум: „Зеленото кафе се оказа моето спасение. Подходих с известна доза скептицизъм към приема му. Но все пак ми го препоръча приятелка и реших да опитам. И чудото стана – само след месец кантарът показа 8 кг по-малко.“

Анастасия, която е на 20 години, също има опит със зеленото кафе. Ето какво разказва тя: „Трябваше да отслабна за сватбата и реших да се доверя на диетата си зелено кафе. От една страна, защото много обичам. И от друга, защото научих, че замествайки го със зелено кафе, ще си спестя много от негативите, които оказва върху тялото познатото ни черно кафе – пожълтяване на зъбите, потъмняване на кожата и др. Опитах го и не съжалявам. Само за месец влязох във форма. Доволна съм, че успях да се преборя с килограмите и те няма да помрачат радостта в най-щастливия ден от живота ми.“

Отироз споделя в бг мама, че само за 15 дни без абсолютно никаква диета е успяла да се избави от онези 5 кг, пречещи й да облече любимата си пола.

Тя твърди, че през този период не е спазвала специфична диета. Похапвала си от всичко. Очарована от ефекта на зеленото кафе, тя е убедена, че с негова помощ ще смъкне и останалите 5 кг, които я притесняват.

Потребителката не може да си обясни защо този чуден продукт се оказва неефективен при някои хора. Но е убедена, че при нея работи на 100%.

Зелено кафе във фитнеса

Зеленото кафе е задължително за хората, които са активни във фитнеса. Причините за това са много. Освен високият енергиен заряд, който доставя на тялото, този продукт пречи на трансформацията на въглехидратите в мазнини.

Зеленото кафе преработва излишните калории и възпрепятства отлагането им в клетките във вид на мазнина.

За разлика от повечето фетбърнъри, които вредят на останалите органи, зеленото кафе е лишено от този ефект. То повлиява положително върху дейността на черния дроб.

Защо се взема? Важните фибри

Зеленото кафе се взема от бодибълдърите не само, за да повиши издръжливостта им по време на тренировка. Екстрактът също така подпомага възстановяването на мускулите след натоварване.

За разгръщане пълния потенциал от полезни ефекти на зеленото кафе за бодибълдъри, е необходимо то да се приема поне четвърт час преди активността във фитнеса.

Екстрактът е ценен и заради съдържащите се в него фибри. Те са жизнено важни и за атлетите заради способността им да участват активно в разграждането на макронутриентите (комбинацията от въглехидрати, мазнини и протеини).

Фибрите в зелено кафе, за разлика от тези в повечето храни, са изключително устойчиви на топлинна обработка. В него се съдържат цели три вида от ценните фибри.

Дори и след подлагане на топлинна обработка, два вида от тях се запазват напълно.

Кой екстракт е добър за фитнес? (добавки)

За активните във фитнеса се препоръчват добавките с зелено кафе, в които ценният продукт е в комбинация с Л-карнитин или гарциния камбоджа.

И двата допълнителни компонента допълват идеално ефектите на зеленото кафе.

Л-карнитин спомага за бързото възстановява на мускулите и образуване на мускулна маса. Освен това насърчава изгарянето на мазнините и регулира холестерола.

Гарциния камбоджа има същото действие – релаксира мускулите и насърчава изгарянето на мазнините. Наред с това повишава издръжливостта по време на тренировка.

Кое зелено кафе е най-добро? Видове и други хранителни добавки

При избора на продукт със зелено кафе трябва да бъдем внимателни. На пазара има некачествени китайски продукти. Ще се спрем на най-популярните марки, разглеждайки цените и приложенията на конкретните продукти.

На зърна или на капсули?

Зелено кафе, за отслабване, Как да отслабна, странични ефекти, в аптеките,

Зелено кафе – изберете подходящия за Вас продукт за здравословно и бързо отслабване.

Зелено кафе на зърна или капсули – изборът зависи от ритъма ни на живот. Хората с натоварен график, вероятно ще се спрат на варианта капсули, заради по-лесния прием.

Както вече пояснихме, повечето специалисти са на мнение, че кафето на зърна е по-добър вариант – приготвяме го у дома и знаем каква доза приемаме.

При добавките със зелено кафе има един основен проблем, който всъщност касае повечето добавки – не съществува единен стандарт за дозировка и съдържание на кофеин. Всеки производител залага на собствени стандартни и дава препоръки за прием на продукта му.

Да не забравяме, че зеленото кафе е кофеинов продукт. И като такъв може да има сериозни последствия върху здравето, особено ако се приема в по-големи дози.

В този ред на мисли, кафето на зърна определено е по-добрият вариант.

Мляно зелено кафе:

На “Спетема”

„Спетема“ предлага мляно зелено кафе. Производителят гарантира, че продуктът не е бил подложен предварително на топлинна обработка и в него са запазени всички ценни вещества. Гарантира и отсъствието на вредни вещества и консервиращи агенти.

Дозата, която се препоръчва за дневен прием от антиоксидантния продукт, е по супена лъжица два пъти на ден.

„Спетема“ препоръчва освежаващата напитка да се приготви като супена лъжица от продукта се залее с 200 мл вряла вода. Съдът с напитката се похлупва и се изчаква тя да изстине, след което се използва ситна цедка за прецеждане.

Приготвената напитка трябва да се приема през интервали от 5-6 часа по два пъти на ден. Може да се овкуси по желание със захар, сметана или прясно мляко.

Цената на опаковка 100 грама кафе „Спетема“ е 5,30 лв.

Сурово зелено кафе:

Суровото зелено кафе е продукт, запазил напълно полезните вещества, типични за зелените зрънца. За приготвянето на одобряваща напитка от него може да използвате във вид на прах (след предварително смилане за приготвяне на чай).

За целта предварително обработените в кафемелачка зърна сварете за 3-4 минути в 500 мл вряща вода. Прецедете напитката и я изпийте в рамките на деня.

За да не попречи на съня Ви, препоръчително е до 15,00 часа да приключите с приема на ободряващата напитка.

Зелено кафе “Робуста”

Сурово зелено кафе на зърна „Робуста“ предлага „Билки ЕООД – Билкова аптека“. Вложената суровина е кафе „Робуста“, което е с изключително висока антиоксидантна стойност.

Добива се единствено в тропическите низини, намиращи се на височина от 900 метра над морското равнище.

Продуктът е достъпен и онлайн на сайта Билки.бг. Цената на опаковка от 120 грама е 2,99 лв; на 500 гр – 9,18 лв; на 1 кг – 14,40 лв.

Разтворимо зелено кафе – Арабика и Нескафе

Разтворимо зелено кафе без кофеин може да откриете в магазините Балев био и онлайн. Опаковка 100 грама био продукт, произведен от зърна на зелено кафе Арабика, струва 16,99 лв.

Инстантното кафе е средноизпечено и подложено на специална обработка със сгъстен въглероден диоксид и изворна вода за извличане на съдържащия се в зърната кофеин.

За приготвянето на безкофеиновата инстантна напитка използвайте винаги преварена вода. След като я кипнете на котлона, оставете я да се изстине за минутка. След това залейте с 200 мл от нея една лъжица от кафето.

Значително по-евтин е продуктът на Нестле – 7,75 лв за опаковка от 100 гр. Продуктът представлява смес от 1/3 зелено кафе (зърната са неизпечени) и 2/3 изпечени зърна.

Тинктура от зелено кафе

Тинктура от зелено кафе е една от опциите за прием на антиоксидантния продукт.

Предлага се на цена от 8,50 лв за опаковка от 250 мл (за продукта на „Билкова аптека“) и 13,40 лв за 100 мл (на „Панацея“).

За производството на втория вид капки е използвано кафе „Робуста“.

Продуктът се препоръчва на хора, които се занимават активно със спорт. Както и на оплакващите се от ниско кръвно и липса на енергия.

Тинктурата се препоръчва при смущения в процесите, свързани с обмяна на веществата (задържане на течности, появата на отоци и висок холестерол).

Дозата, препоръчвана за прием е по 40 капки, разтворени в 100 мл вода (задължително минерална). За деня препоръката е да се осъществят 2-3 приема.

С цел избягване на смущения в съня е желателно в следобедните часове да се осъществи последния прием на лекарството.

Фемимодел със зелено кафе

Иновативен продукт е добавката Фемимодел със зелено кафе.

Антиоксидантните и детоксикиращи свойства на ценния продукт са умножени в резултат от комбинацията му с други съставки със същото действие – екстракт от артишок и от кора на ясен+Л-карнитин. Продуктът съдържа още магнезиев таурат и витамин В3.

Уникалната формула помага не само да се освободим от излишните килограми, но и от токсините и натрупаните течности.

Приемът на Фемимодел оказва комплексно положително въздействие върху дейността на жлъчката, черния дроб и процесите, свързани с метаболитната активност.

Препоръката за постигане на оптимален резултат е на ден да се приемат между 1 и 3 капсули. Желателно е приемът на иновативната добавка да продължи два месеца.

Опаковка Фемимодел, съдържаща 60 капсули, струва 38 лв.

На зърна за пиене, плюс цена

Екстракт от зелено кафе на зърна за пиене предлага Nature’s way. Стандартизираната добавка гарантира оптимално усвояване на полезните съставки и пълна ефективност от тях.

Производителят гарантира и ниско съдържание на кофеин в продукта.

Супермощните капсули, произведени от зелено кафе на зърна, се приемат по един или два пъти на ден. Еднократната доза възлиза на една капсула.

Цената на опаковка, съдържаща 60 капсули на Nature’s way, е 40,49 лв.

Екстракт от зелено кафе, капсули + цена

Ето и кои са останалите популярни варианти на екстракт от зелено кафе във вид на капсули.

На “Рамкофарм”

„Рамкофарм“ е един от производителите, предлагащи зелено кафе във вид на капсули. Опаковка от този продукт, съдържаща 110 хапчета, струва 26 лв.

Препоръката на производителя е на ден да се изпиват по две капсули. Той гарантира, че във вложения продукт е запазено на 50% съдържанието на ценната хлорогенна киселина.

Тя оказва положителен ефект върху метаболитната активност, мускулния тонус и циркулационните процеси в тялото.

Зелено кафе чист екстракт на капсули

Чист екстракт от зелено кафе във вид на капсули предлага 21st Century. Производителят уверява, че добавката е с изцяло натурален произход и в нея са вложени качествени суровини.

Антиоксидантният продукт се предлага в опаковки от 90 капсули, чиято цена е 50 лв. Количеството е достатъчно за 3-месечен прием, тъй като дневната доза възлиза на 1 капсула.

Масло от зелено кафе + цена

Масло от зелено кафе е продукт, извлечен чрез метода на студено пресоване от зелените зърна. В неговия състав влиза цялата палитра от полезни вещества, типична за антиоксидантния продукт.

Маслото от зелено кафе е предназначено за външно приложение. Подходящо е за направата на маски при суха коса. Подхранва скалпа и го детоксикира по щадящ начин.

При петна по лицето, бръчки и суха кожа, маслото от кафе също е решението. То ще Ви помогне да се справите с отоците по тялото и лицето (торбички под очите, целулит, подути крака). Необходимо е просто да нанесете малко количество от него чрез масаж.

При екзема, псориазис и всякакви кожни заболявания, кожният продукт лекува и подхранва кожата.

Идеално средство е и за възстановяване и хидратиране на напуканите устни.

Цената за 50 мл масло от зелено кафе е 22,50 лв.

Малинови кетони и зелено кафе

Малинови кетони и зелено кафе са две съставки с различно действие, но с еднакъв ефект по отношение на отслабването.

Действието на малиновите кетони е насочено пряко към мастните клетки. Този уникален продукт, който все още е обект на задълбочени проучвания, съдейства за синтеза на хормона адипонектин.

С негова помощ се регулират метаболитните процеси и се насърчава изгарянето на мазнини.

Друг любопитен факт е, че приемът на малинови кетони води до намаляване желанието за консумация на сладки храни.

В комбинация със зелено кафе, двата продукта вършат чудеса – това ни обещават рекламите. Все още не е разработен продукт, съдържащ двата компонента. Но това не пречи на диетолозите да препоръчват комплексния им прием като средство за отслабване.

Средната цена на опаковка малинови кетони (90 броя) е около 32-40 броя. Препоръчва се на ден да се приемат между 1-3 капсули в комбинация със зелено кафе.

Но все пак внимавайте с въпросните малинови кетони. Въпреки, че производителите не го отбелязват, потребители се оплакват от странични ефекти като повишена нервност, повишаване на налягането, повишено сърцебиене и пресъхване на устата.

Зелено кафе с Л-карнитин

Зелено кафе, цена, за отслабване, странични ефекти, в аптеките,

Зелено кафе – за бързо отслабване изберете добавка с Л-карнитин.

Зелено кафе с Л-карнитин e oще една от опциите за желаещите да отслабнат.

Продуктът се предлага в течен вариант. Производителят уверява, че вложените съставки са напълно натурални и формула топи килограмите по щадящ и безвреден начин.

Екстрактът на Фит Фактор е много по-ефективен от другите аналогични продукти – твърди описанието към него.

Л-карнитинът топи ефективно мазнините. Осъществява ефективен контрол върху апетита и гарантира отслабване без омразния йо-йо ефект.

Опаковка от 500 мл струва 35 лв. Фирменият сайт предлага специални отстъпки при поръчката на по-големи количества.

Зелено кафе на прах, мляно

Мляно на прах зелено кафе може да закупите и от сайта на Натура.бг. Двеста грама от продукта струва 6,24 лв.

„Панацея“ също предлага мляно зелено кафе. Цената на опаковка от 250 гр е малко над 15 лв.

В Зоя.бг също може да откриете мляно на прах зелено кафе на производителя Лебепур. Цената на опаковка от 100 грама е 14 лв.

Зелен чай и зелено кафе

Зелен чай и зелено кафе са два продукта с подобно действие. Ефектите им  се усилват, когато се използват в комбинация.

Такъв вариант във вид на таблетки предлага „Теодора Фарма лайф“. Цената на опаковка от 30 таблетки е 12,30 лв.

Препоръчително е на ден да се приемат общо по 2-3 таблетки, като приемите задължително се реализират преди хранене с обилно количество вода.

Ефектът на комбинацията зелено кафе+зелен чай се изразява в намаляване на апетита, забързване на общия метаболизъм, намаляване глюкозната абсорбация и стимулиране на нервната система. (Още за зелен чай – топ ползи и приложения)

Други специализирани таблетки за отслабване

Зелено кафе 800

Зелено кафе 800 е още една от опциите, препоръчвани на хората, желаещи да отслабнат. Продуктът активизира трансформирането на мазнините в енергия. Същевременно с това ускорява метаболитната активност.

Съдейства за намаляване на абсорбацията на захарта, приета с храната. В резултат поддържа кръвна захар в оптимални нива. Холестеролът също се нормализира.

Токсините се извеждат от тялото – това е още един от положителните резултати от приема на Зелено кафе 800.

Всички тези ефекти се дължат не само на вложения екстракт от зелено кафе, но и на останалите съставки – екстракт от корен на женшен, калций и хром от естествени източници.

Редовната цена на опаковка от 18 сашета е 23 лв. В момента онлайн е активна промоционална цена от 11,95 лв.

На ден се приема по едно саше. Съдържимото в него се разтваря във вода или прясно мляко.

Зелено кафе 1000

Зелено кафе 1000 е продукт със същия състав и действие. Разликата между двете добавки е единствено в концентрацията на зелено кафе, която е по-висока във втория продукт – 1000 мг.

Препоръчва се прием на едно саше дневно. Тъй като продуктът е по-концентриран, се очаква и по-бърза загуба на килограми – около 6 кг за месец.

Зелено кафе 1000 се предлага и във вид на капсули. Цената на опаковка, съдържаща 60 капсули, е 28,30 лв. Производителят препоръчват на ден да се приемат по две капсули, задължително с обилно количество вода.

Зелено кафе Green coffee A-Z

Зелено кафе Green coffee A-Z съдържа стандартизиран екстракт от Coffea Arabica. Употребата на продукта се препоръчва за регулиране на апетита и теглото. В добавката се съдържа и кофеин в количеството от 10 мг във всяка капсула.

Препоръчителната доза за дневен прием е 1 капсулка на ден. Опаковка, достатъчна за два месеца, се предлага на цена от 23 лв.

С гарциния камбоджа

Комбинацията зелено кафе с гарциния камбоджа е подходяща не само за бодибилдърите, но и за всеки, който се старае да води здравословен начин на живот.

Двете съставки работят в синхрон за премахване на отоците, усилване на метаболизма и повишаване на имунната защита.

Гарциния камбожда и зелено кафе предлага Holland And Barrett. Опаковка от 60 капсули струва 45 лв. Препоръчваното количество за ежедневен прием е две капсули.

Едната от тях се приема половин час преди първото хранене за деня, а другата в същия период, но преди обедното хранене.

Лайф формула е друг вариант, предлагащ гарциния камбоджа и зелено кафе в един продукт. Разликата с предходния продукт е добавката на хром. Препоръчваното дневно количество за прием е същото, както и това на по-горе разгледания продукт – две капсули на ден.

Цената на добавката Лайф формула е 37,80 лв за 90 капсули.

Зелено кафе, мурсалски чай и шафран

Зелено кафе, шафран и мурсалски чай е комбинация, препоръчвана от д-р Папазова като средство за избавяне не само от излишните килца, но и от така омразния за дамите целулит.

Тя препоръчва приема им в течен вариант – тинктура за по-бързо и пълноценно усвояване от организма.

Всеизвестен факт е, че мурсалският чай повлиява положително на целия организъм. В комбинация със зелено кафе и шафран, които чистят токсините, се получава много добър ефект. Да не забравяме, че коментираното трио е мощен адаптоген.

Трите съставки не се предлагат в един продукт. Д-р Папазова препоръчва тинктурите на „Билкова аптека“. Необходимо е да разтворите по 10 капки от всяка в 200 мл вода. (Подробно за ценния мурсалски чай)

Ежедневно поглъщайте по 3 такива дози, но се постарайте да приемете последната в ранните следобедни часове, за да избегнете смущения в съня.

Пакетът от трите тинктури се предлага на цена от 34 лв.

Натурално зелено кафе на пакетчета

Натурално зелено кафе на пакетчета може да откриете на сайта Зелено кафе.бг. Регулярната цена на опаковка, съдържаща 60 филтърни пакетчета, е 40 лв. Може да откриете продукта на промоционална цена от 22 лв.

Производителят препоръчва две опции за прием на продукта, в зависимост от целта на клиента. С цел отслабване се пие по 2-3 пъти на ден.

За приготвянето на отслабващата напитка са необходими две пакетчета зелено кафе. Продуктът се залива със 100 мл вряща вода. Изчаква се 3-4 минути и след това се пристъпва към консумация.

С цел пречистване се приема една доза от напитката, но с тази разлика, че тя се приготвя с използването на само едно пакетче от кафето.

Странични ефекти на з. кафе, противопоказания

Като кофеинов продукт, зеленото кафе има куп странични ефекти и противопоказания.

Вредно ли е зеленото кафе?

Зелено кафе, цена, за отслабване, Как да отслабна, в аптеките,

Зелено кафе за отслабване – ето кога не може да се използва!

Зеленото кафе може да се окаже чудотворен продукт за някои хора, а за други да се окаже същинско бедствие. Всичко зависи от от общото здравословно състояние на пациента и дозата, в която приема кафето.

Приемано в големи дози може да доведе до вдигане на кръвното, виене на свят, повишена нервност, силно главоболие, виене на свят и шум в ушите.

Фактът, че може да причини проблеми със съня, също не е за пренебрегване. Зеленото кафе в никакъв случай не бива да се приема в часовете на късния следобед.

Може ли да се пие при кърмене?

По време на кърмене зелено кафе не се препоръчва за прием под каквато и да била форма. Причината е съдържанието на кофеин в него, които преминава директно в майчиното мляко.

Същата препоръка е в сила и за бременните жени. Ограничението се отнася и за лица над 65 години и под 16 години.

Какво казва д-р Оз за зеленото кафе + видео

Д-р Оз е сред заклетите привърженици на зеления чай като средство за отслабване. Експеримент, извършен в предаването му, доказва че този продукт наистина работи.

Зелено кафе, цена, за отслабване, Как да отслабна, странични ефекти

Д-р Оз подкрепя идеята за отслабване със зелено кафе.

Участничките в експеримента са били разделени на две групи. На едната група е предложено средство с плацебо ефект. А на другата 400 мг екстракт от зелено кафе за ежедневен прием. И двете групи са приемали в продължение на две седмици препоръчаните им средства за отслабване. Паралелно с това дамите не са въвели никакви корекции в режима си на хранене.

След две седмици е установено, че жените приемали зелен чай по 400 мг дневно, са свали средно с по 5 кг повече от тези, приемали плацебо.

Д-р Оз е категоричен, че зеленото кафе работи ефективно като средство за отслабване.

Още едно интересно видео


Още информация за зелено кафе може да получите, използвайки наименованията му на следните чужди езици: На английски език – Green coffee. На испански: Cafe verde. На немски: Grüner Kaffee. На руски език – Зеленый кофе. На гръцки език Πράσινο καφέ. На турски език – Yeşil kahve.

зелено кафе, отслабванеВие какво мислите за зеленото кафе и отслабването с него. Споделете опита си с нашите читатели, оставяйки коментар по-долу. Не забравяйте и да споделите материала ни в социалните мрежи, за да достигне информацията в него до повече потребители. Благодарим Ви предварително!

Вижте мнения и отзиви във Форум БГ-билка по-долу, както и тези свързани текстове по темата:

Безплатен абонамент за БГ-Билка!

Зелено кафе: Отслабване с него + ползи, рецепти за лечение
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *