Паразити: ТОП лекарства ‘2019 и народни лекове

Изчистване на паразити с лекарства и билки. 🜹 Най-добрите хапчета и народни средства за глисти и др. чревни паразити в организма. 🜹 Обезпаразитяване

Още в текста: 🜹 Изследвания за паразити, тестове. 🜹 Лечение с чай, ленено семе. 🜹 Зелени орехчета. 🜹 Тиквени семки. 🜹 Червено цвекло. 🜹 Масло от бял трън. 🜹 Шведска горчивка. 🜹 Куркума.

Спешно лечение на паразити при човека, изчистване (обезпаразитяване)

Нашествието от паразити в човешкия организъм не остава незабелязано. Но въпреки наличието на поредица от симптомите на паразитна инфекция, много от нейните жертви дори не си дават сметка за нейното съществуване. И често усилията им са насочени към лекуване на симптома, а не към премахване на причината или по-точно казано към изчистване на тялото от нашественика.

В такъв случай лечението се оказва безрезултатно и състоянието се влошава. Спешното лечение на парзити при човека включва задължително лекарства, предписани от лекар. Към тях може да се прибавят и антипаразитни народни лекове, които единствено биха допринесли за по-бързото изчистване на тялото.

Първият етап от терапевтичния курс е подготвителен. Необходимо е тялото да се подготви предварително за последващия прием на антипаразитни препарати. Този етап включва приема на сорбенти и ензимни препарати, намаляващи ефекта на интоксикация, който се получава след прием на антипаразитни лекарства.

Втората фаза включва същинското обезпаразитяване. Тя е кратка, но се състои от прием на силни медикаменти. Възможно е те да доведат до увреждания на черния дроб, което допълнително удължава лечението.

Третият етап включва възстановяване не само на стомашния тракт, но и на целия организъм след проведената антипаразитна терапия. Задължително през период да се приемат пробиотици и пребиотици за възстановяване дейността на тракта.

Важна роля в тази фаза на лечение имат и хепапротекторите, които чистят черния дроб и помагат да се възстанови нормалната му дейност, както и функцията на жлъчката.
Антипаразитни лекарства

Антипаразитни лекарства се предлагат свободно в аптечната мрежа. Разнообразието от медикаменти с подобен ефект е наистина голямо. Но към тях не бива да посягате без препоръката на специалист. Тези препарати са изключително силни и имат токсичен ефект.

Самолечението с антипаразитни лекарства трябва да се избягва и по още една причина. Те са ефективни, само когато предписанието им е съобразено с вида на червеите в организма.

В противен случаи бихте получили единствено негативи от приема им. А Вие не желаете да навредите на здравето си, нали?

На конкретните антипаразитни лекарства през 2019 година ще се спрем по-долу в материала, но с уговорката, че целим единствено да Ви информираме, не и да предписваме терапия.

Добър противопаразитен чай

Паралелно с приема на антипаразитни лекарства заложете и на добър противопаразитен чай. Като цяло всички билки с горчив вкус са с антихелминтни (противопаразитни) свойства. Сред тях са пелин, арника, валериана, жълт кантарион.

Може да заложите на някоя от готовите комбинации, които се предлагат в аптеките. По-долу ще предупредим за една от тези комбинации, която за съжаление е измама и е продукт на желанието на нелоялни търговци да печелят за сметка на човешкото здраве.

Няма да сгрешите, ако заложите и билковите лекове, които ще предложим по-долу. Те няма да навредят в никакъв случай, а единствено биха подпомогнали назначеното вече лечение.

Изследване за паразити. Видове изследвания

Диагностицирането на паразитна инфекция става единствено след провеждане на конкретните изследвания (на тях ще се спрем по-долу).

Вече може би си задавате въпроса по какво може да разберете, че трябва да се обърнете към лекар. В отговор на този въпрос е следващия раздел в текста.

Симптоми на паразити в тялото

симптоми за паразити

Симптомите за паразити често се бъркат с други заболявания, които най-често се оказват резултат от протичащата паразитна инфекция.

Наличието на паразити в организма не протича без симптоми. Друг е въпросът доколко ние самите и специалистите обръщат внимание на тези симптоми. Червената лампичка трябва да светне в изброените по-долу ситуации:

 • често се оплаквате от необяснима умора, която се усеща дори и след продължителен сън
 • постоянно и най-вече необяснимо по какви причини, сте раздразнителни
 • усещате неприятно подуване и газове в стомаха
 • забелязвате налепи по езика си
 • кожата Ви е станала необичайно суха
 • гади Ви се
 • не изпитвате чувство за глад
 • започвате да губите килограми без да сте на диета или обратното – пълнеете без промяна в хранителния режим
 • забелязвате промяна във вкусовите си възприятия
 • оплаквате се от пъпки и обриви по кожата
 • областта около ануса сърби често, въпреки че спазвате изрядна хигиена
 • страдате от безсъние
 • издавате нетипични звуци със зъбите – попитайте партньора си дали вечер скърцате със зъби (скърцане със зъби – един от възможните симптоми на паразитна инфекция
 • измъчват Ви мускулни и ставни болки
 • кръвното Ви варира в ниски граници
 • налице е уголемяване на черния дроб, лимфните възли и далака

Ако при Вас са налични дори само 2-3 от изброените оплаквания, бързо си запишете час при личния лекар, за да Ви назначи изследвания.

Симптоми на глисти

даваме някои симптоми за глисти

Симптоми за глисти – гадене, главоболие, отвращение към храна и куп други оплаквания.

Наличието на глисти се свързва с еднакви симптоми при деца и възрастни. Сред оплакванията на пациентите са постоянната умора, глаболието и безсънието.

Типично за кошмарната хелминтоза е редуването на диария със запек. Наблюдават се още постоянно подуване на стомаха, образуването на газове, гадене и дори отвращение към някои храни.

Въпреки обилното хранене, пациентът започва да губи от теглото си. Среднощното скърцане със зъби, известно още като бруксизъм, е сред честите симптоми на глисти.

Пациентът се оплаква още от болки в областта на пъпа и сърбежи около ануса, които се усилват вечерно време. Възможно е да се появи и двойно виждане. (Още за проклетите глисти и за лечението им)

Глисти при деца

Често се срещат глисти при децата

Децата, които имат глисти, са неспокойни и раздразнителни.

Глисти при деца е проблем, с който се сблъскват повечето родители. Това не означава, че за детето не са полагани необходимите грижи, според хигиенните изисквания. Заразата с глисти става не само чрез мръсни ръце и недобре измити плодове и зеленчуци, но и чрез контакта на малкия пациент със заразоносител.

Всъщност, така и ние възрастните се заразяваме с глисти. Ако след изследвания на изпражненията се установи, че детето Ви има глисти, повторете изследванията и с останалите членове от семейството. Паразитите със сигурност са се приютили и в техните тела.

Децата, които глисти, са изключително раздразнителни не само пред деня. Сънят им е неспокоен. Скърцат със зъби. Отказват да консумират определени храни. Най-често тези деца се хранят с пръсти. Типични за тях са и честите стомашни неразположения.(Всичко за неприятните глисти и топ начини за лечение на проблема)

Паразити в изпражненията

Яйцата на паразитите се откриват чрез изследване на фекална маса. Неприятните червеи са видими и с просто око. Но все пак е редно да се направи изследване, за да се установи вида на паразита и да се назначи правилното в случая лекарство.

Стандартният тест за паразити

има хубав тест за паразити и глисти

Стандартният тест за паразити включва изследване на сутрешните изпражнения в лабораторни условия.

Стандартният тест за паразити включва изследване на сутрешните изпражнения. Част от тях се поставя в стерилен съд с капаче. Той се отнася възможно по-скоро в лаборатория за изследване.

Тестът включва и още една проба. Тя се взима чрез специална лепенка. Закупува се от аптеката и се поставя в областта на ануса. След това лепенката се прикрепва към чисто парченце стъкло (то е част от комплекта, който ще закупите от аптеката или ще Ви предоставят от лабораторията).

Още за диагностика на паразити

Друг методи за диагностициране наличието на паразити в организма включва изследването на кръв. При хелминтоза се увеличава количеството на имуноглобулин Е, което се свързва и с недоброто усвояване на витамини от В групата. Това, както и малокръвието са други два признака на протичащата паразитна инфекция.

Изключително популярен е методът за кръвно изследване, който се осъществява с тъмнополев микроскоп. При него взетата кръв не се изсушава, както се прави при стандартните кръвни изследвания.

Характерно за този диагностичен способ е, че пробата се изследва в рамките на час два след вземането й от пациента.

Изследването с тъмнополев микроскоп дава ясна представа както се случва в клетката преди проблемът да порази цели органи и системи. По този начин се открива на по-ранен етап не само паразитна инфекция, но и куп други заболявания.

Други алтернативни методи за лечение на паразити

За прочистване на тялото от паразити може да разчитате и на куп алтернативни методи, предлагани от народната медицина.

За съжаление те не могат да заместят медикаментозното лечение, но могат да допринесат за по-бързото постигане на резултати от него. Както и да допринесат за по-бързото възстановяване на организма след терапията.

Натуралните антипаразитни средства неутрализират вредното въздействие на лекарствата, предписвани за лечение на паразити. Освен това природните средства осигуряват ефективна превенция.

Джинджифил, чесън и канела

лечение на глисти при децата (и паразити)

Джинфжифил, чесън и канела – изпитан лек за лечение на паразити, които е приложим и при деца.

Джинджифил, чесън и канела са други три съставки с мощно противопаразитно действие. Работейки в комплекс, те изтребват всички червеи от тялото.

Предлагаме приготвянето на чуден лек под формата на чай, който включва следните съставки – чаша вода, три резенчета от лечебния корен, половин лъжичка от уханната канела и само една скилидка чесън.

Двете люти подправки нарежете на ситно. Сложете ги в тенджера и залейте с препоръчаното количество вода. Следва добавяне на канелата. Оставете течността на котлона, докато заври. След това махнете тенджерката от огъня.

Необходимо е да изчакате още пет минутки, за да се охлади течността до поносима за пиене температура.

От прецедената джинджифилово-канелена отварка пийте преди всяко хранене по 1/3 чашка.

Прочистване на паразити с ленено семе (+ рецепта с карамфил)

ленено семе при паразити

Ленено семе – надеждно средство за елиминиране на паразити

Ефективно прочистване на тялото от паразити се прави с ленено семе. Всичко, което е необходимо да направите, е в продължение на три седмици да консумирате за закуска следните храни.

През първата седмица закуската Ви трябва да се състои от 100 грама кефир и супена лъжица ленено семе.

Вариантът за закуска през втората седмица включва същото количество кефир+две супени лъжици ленено семе (може да се замести с ленено брашно).

През третата седмица от пречистващия режим заложете на три супени лъжици от ценното семе+150 грама кефир. Постарайте се останалите Ви хранения за деня да съдържат възможно по-големи количества здравословни продукти – много плодове и зеленчуци.

Благодарение на този метод не само ще се избавите от паразитите, но и от излишните килограми.

Смес от ленено семе и карамфил е друго чудно лекарство за очистване от чревни паразити. За го направите е необходимо да смелите в машинка за кафе 100 грама ленено семе+10 грама карамфил. От прахообразната смес прибавяйте по две лъжици към закуската си. Количеството може да приемате сутрин, разтворено в чаша филтрирана вода.

Изпълнявайте тази процедура 3 дни. След това прекъснете за 3 дни и отново изпълнете за същия период. За един месец трябва да направите общо 6 серии. Всяка година правете по две пълни лечебни серии, т.е. изберете си два месеца, в които да изпълнявате описаната терапия. Най-добре е това да се прави в средата и в края на годината или през интервали от 6 месеца.

Зелени орехчета (+ рецепта с мед)

зелени орехчета при паразити

Зелени орехчета – две рецепти за елиминиране на паразити.

Настойката от зелени орехчета е превъзходно средство за изчистване на тялото от паразити. За да я приготвите, наберете си през месец юни млади орехчета. Необходими са 40 броя от тях, които след измиване, нарежете на четвъртинки.

Залейте ги с литър водка или същото количество ракия. Този ликьор оставете да престои на слънчево място за срок от 40 дни.

Противно на очакванията на мнозина, приготвеният лек не е с неприятен вкус. От него трябва да се приема по супена лъжица на празен стомах. Това правете в период от седмица.

С цел пълноценно усвояване на съставките от лека, половин час след приема му се въздържайте от консумацията на храна.

Ако приеманото количество не Ви понася, намалете го наполовина. И постепенно увеличавайте до достигането на супена лъжица. Не е задължително ликьорът да се приема в чист вид. Може да го разтворите във вода, но в никакъв случай гореща.

Предлагаме още един вариант, който е много по-щадящ, но той е подходящ по-скоро за прием с цел профилактика. Започва се прием на капка за деня, разтворена в половин чаша вода. До петия ден приеманото количество постепенно се увеличава с една капка.

Шести и седми ден се приемат по две чаени лъжички. След като разтворите количеството във водата, не приемайте течността веднага. Изчакайте поне 15 минутки. Пие се 40 дни.

Друго предложение за прочистване от паразити включва смес от зелени орехчета с мед. Младите плодчета, набрани в началото на месец юни, смесете в месомелачка.

Смесете ги със същото количество мед. Сместа поставете в голям буркан, затворете го и го оставете да престои за период от 40 дни на място, до което не достига слънчева светлина.

От тази смес е необходимо да се приема по три пъти дневно количеството от една лъжичка. Приемите осъществявайте преди хранене. Този метод прилагайте за срок от два месеца.

Тиквени семки, масло от тиквено семе 

тиквени семки и масло от тиквено семе при паразити

Тиквени семки и масло от тиквено семе – безкомпромисни срещу паразитите.

Тиквените семки са един превъзходен природен цяр срещу глисти. Но паралелно с тях трябва да приемате слабителни средства, за да изхвърлите паразитите от дебелото черво. Тъй като тиквеното семе не ги елиминира, а просто ги парализира и не им позволява да се прикрепят към стените на червата.

За нашия чуден лек, който е изключително популярен и в Германия, трябва да използвате чаша кисело мляко и 130 грама белено сурово тиквено семе. Двете съставки хомогенизирайте в блендера.

Получената кашичка хапнете за закуска. Правете това 3 поредни дни, след това почивайте три дни. Целият лечебен цикъл трябва да продължи месец, за да уловите размножителния период на червеите и да прекъснете популацията им.

Половин час след приема на кашичката примете задължително слабително, за да изхвърлите паразитите. Немските натуропати препоръчват за тази цел да се използва индийската билка трипхала във вид на добавка. (Още удивителни приложения на тиквените семки и маслото от тиквено семе)

Маслото от тиквени семки е друг ефективен метод за справяне с неприятните паразити. Необходимо е в продължение на три месеца ежедневно да приемате по лъжица от него на закуска и вечеря. Не е задължително да го приемате в чист вид. Може да го прибавите към салатата си, например.

За пациентите с доброкачествена хиперплазия този лек е неподходящ.

Червено цвекло при паразити 

червено цвекло при паразити и глисти

Червено цвекло елиминира паразити и глисти.

При паразити положителен ефект дава пречистването с червено цвекло. Освен приемано под формата на сок, то е ефективно и използвано по още един начин. За приготвяне на противопаразитния лек се нуждаете от три глави от кореноплода, които предварително се почистват и нарязват на ситно.

Към тях прибавете и две лъжици брашно. Както и половин килограм захар или още по-добре мед в същото количество. В продължение на два дни оставете съставките да се киснат. След това прибавете към тях литър вода. Добавете още половин килограм стафиди. Разбъркайте добре сместа.

От нея приемайте по супена лъжица преди хранене до пълно изразходване на приготвеното количество. След точно три месеца повторете лечението отново.

Прочетете и този полезен материал за чудното червено цвекло – ТУК!

Масло от бял трън, силимарин

Продължителна употреба на масло от бял трън също гарантира изчистване на тялото от паразити и намаляване на риска от повторната им поява.

По една лъжичка от чудния маслен извлек приемайте преди трите основни хранения. Приемите на лека трябва да продължат 2-4 месеца.

Ефективността на маслото от бял трън се дължи на веществото силимарин. То притежава мощни антипаразитни и хепапротективни свойства.

Прочистване на организма с бял равнец

бял равнец паразити

Бял равнец – една от мощните билки, които изтребват паразити.

Дъбилните вещества, съдържащи се в билката бял равнец, гарантират ефективно прочистване на организма не само от шлаки, но и от паразити.

Достатъчно е на ден да приемате по три чаши от запарката, приготвена по следния начин. Супена лъжица от сушената горчива билка се залива с чаша вряла вода и се кисне 20 минути. Прецедената запарка приемайте преди трите основни хранения. Добре е приемите да продължат месец.

Удачен вариант е приемът на екстракт от бял равнец във вид на капсули. Съобразете се с предписанията за прием на конкретния продукт.

Шведска горчивка

Уникалната шведска горчивка, приготвена по рецептата на Мария Требен, е чудесно средство за премахване на паразити от червата.

Лечителката предлага и един нетрадиционен метод за използване на еликсира. Освен приемана вътрешно, горчивката помага и приложена във вид на компрес в областта на пъпа.

Единствената трудност за приложението на този метод е да поддържате компреса влажен непрекъснато.

Кедрови ядки

кедрови ядки при паразити

Кедрови ядки също се препоръчват при паразити.

Кедровите ядки са друго мощно средство за елиминиране на досадните червеи. За пълния лечебен курс са необходими 6 кг от ядките. Всеки ден в продължение на два месеца консумирайте по 100 грама от тях.

През това време изключете от менюто си напълно месото. Не консумирайте дори риба. Препоръчително е веднъж на една или две години да прилагате този лечебен метод.

Физалис

Флавоноидите във физалиса са едно от най-мощните средства за елиминиране на чревни паразити. Препоръката на специалистите е ежедневно да консумирате по няколко плодчета. Това гарантира нормализиране дейността на чревния тракт и овладяване на всички проблеми, предизвикващи стомашен дискомфорт.

Прочистване от паразити по Хулда Кларк

хулда кларк дава идеи срещу паразити

Хулда Кларк предлага прочистване от паразити с карамфил, пелин и черен орех.

Теорията на Хулда Кларк за лечение на рак включва цялостно пречистване на тялото от паразити. Тя е убедена, че неприятните червеи и патагогени са отговорни за абсолютно всички заболявания в нашето тяло, в това число и за коварния рак.

Методът на Хулда Кларк за изчистване от паразити препоръчва употребата на три ключови съставки – черен орех (под формата на силна тинктура), карамфил и пелин (на капсули или чай).

Програмата, предлагана от нея се изпълнява 18 дни. Ето точната дозировка на трите ключови антипаразитни лекове, разписана по дни.

Тинктурата от черен орех пийте по следната схема:

 • първи ден – по капка преди всяко хранене
 • втори ден – по две капки преди хранене
 • до пети ден дозата преди хранене се увеличава с по една капка
 • шести ден – пият се по 2 ч.л. преди храна (общо 3 приема)
 • след 7-ми ден по две чаени лъжички 3 пъти преди хранене веднъж седмично

Дозировката на пелин във вид на капсули от 200-300 мг е следната:

 • първи и втори ден се приемат по една капсула дневно преди хранене
 • трети и четвърти ден – веднъж по две капсули преди храна
 • пети и шести ден – по един прием, състоящ се от 3 капсули
 • седми и осми ден – по един прием от 4 капсули
 • девети и десети ден – по 5 капсули в един прием
 • ден 11-и и 12-и – по 6 капсули на ден
 • от ден -13-и до ден 16-и – по 7 капсули на ден
 • след 17-и ден – пийте максималното количество 7 капсули по веднъж седмично, продължете до изразходване на опаковката или до изпиването на общо 150 капсули от началото на терапията

За приема на карамфил в случай, че използвате капсули от 500 мг, дозировката е следната:

 • първи ден – по капсула преди трите хранения
 • втори ден – по две капсули преди трите хранения
 • от трети ден до десети ден – по 3 капсули преди трите хранения
 • ден 11-и 3 капсули за деня
 • след това веднъж седмично пийте по 3 капсули до изразходване на цялата опаковка

В случай, че решите да приемате пелин под формата на чай, условието е до ден 16-и да пиете 3 пъти по 100 мл от него преди хранене. След това не е необходимо да се придържате към определена схема, но е добре поне веднъж седмично да приемате чая.

Той се приготвя като поставите чаена лъжичка от билката в 300 мл вряла вода и изчакате течността да се кисне в продължение на половин час.

Кокосово масло

Друго мощно и същевременно полезно средство за елиминиране на паразити е уханното кокосово масло. Тайната на мощния му антипаразитен ефект е в ненаситените мастни киселини в състава му, които унищожават метили и гиардия. На ден приемайте по лъжица от маслото, за да подпомогнете процесите, свързани с очистване на тялото от паразити.

Сладък пелин на капсули

Билката сладък пелин унищожава паразитите благодарение на веществото артемизин. Удобна за прием е във вариант на капсули. Добре е те да се приемат с храна.

Предпочитани са капсулите сладък пелин, които с една доза покриват дневната доза от полезните вещества в билката. Такъв е вариантът на Биохерба. Производителят препоръчва на ден да се поглъща само по една капсула заедно с храната.

Паралелно с това увеличете приема на желязо, фолиева киселина и витамин С, за да си гарантирате пълноценно усвояване на артемизина.

Тинктура от орех, пелин и карамфил при паразити

При паразити може да опитате и терапия с тинктура от орех, пелин и карамфил. Комбинацията е известна с наименованието тройчатка (по-подробно на този лек, но във вариант капсули, ще се спрем по-долу).

Ще разгледаме схемата за прием на продукта на “Билкова аптека”. Този течен вариант на тройчатка е достъпен на цена от 16 лв за 100 мл.

Производителят препоръчва да започнете с прием на една капчица дневно, разтворена в 100 мл вода. Ежедневно увеличавайте приеманата доза с капчица. Така до седмия ден, когато трябва да приемете общо 7 капки.

На осмия ден изпийте 60 капки. Количеството разтворете в 200 мл вода. След това продължете с прием на тинктурата веднъж седмично в количество от 60 капки. Терапията приключва след приема на 100 мл от тинктурата.

Съветът на специалистите е два пъти годишно да се прилага по един лечебен курс.

Сладък пелин при паразити 

Танините в пелина са мощен лек срещу паразити. Билката е горчива и това е единственото неприятно нещо за изпълнението на лечението, което предлагаме. Но все пак резултатите си заслужават да опитате.

Дозата, в която сладък пелин трябва да се приема за изчистване на тялото от паразити, е малка чаена лъжичка. Използвайте билка, стрита на прах. За един ден дозите са общо три. Два са възможните варианти за прием на горчивия прах. Може директно да разтворите препоръчаното количество в чаша вода и да изпиете получената течност.

Друг вариант включва приготвянето на запарка. Тя се получава като накиснете за 10-15 минутки дозата от билката ( 1 чаена лъжичка) в чаша кипяща вода. За подобряване на вкуса може да се добави малко стрита мента или дори стевия.

И в двата случая течността се поглъща наведнъж.

Не пропускайте да прочете и изчерпателния ни материал, посветен на приложението на билката сладък пелин за лечение на куп заболявания – ТУК!

Прочистване с куркума

куркума срещу глисти и паразити

Куркума – още един лек срещу глисти и паразити.

Удивителната куркума е надежден лек против паразити. Тя унижощава яйцата им и съдейства за тяхното изхвърляне от тялото. Паралелно с това се грижи за възстановяване на тъканите от пагубното въздействие на коварните червеи.

За да изчистите тялото си от тях, заложете на древна аюрведична рецепта, позната като златното мляко.

Сложете чаша мляко в тенджерка. Поставете на котлона и добавете следните съставки в последователността, в която са изброени – вълшебната куркума (в количество от половин лъжичка), стрит чер пипер (1/4 лъжичка), пръчица канела, няколко кардамонови зрънца, 1/2 ч.л. кокосово масло. Разбъркайте всичко това и оставете да кипне.

След това редуцирайте степента на котлона и оставете сместа да къкри още няколко минутки. Добавете една чаена лъжичка мед и разбъркайте.

Някои източници съветват от получената течност да се приема само по 1/4 чаша дневно и уверяват, че това количество е достатъчно да елиминира паразитите. Останалото количество съхранявайте в хладилника.

Но препоръката на други е да се изпие цялото мляко, докато е все още топло. И това със сигурност няма да навреди.

Чудната подправка не е ефективна единствено срещу амебни паразити.

Подробно със свойствата на невероятната куркурма може да се запознаете от ТОЗИ МАТЕРИАЛ!

Други ценни билки и народни средства

Пречистване на тялото от паразити се прави и със стрит на прах карамфил. Започнете с приема на лъжичка и половина дневно.

Постепенно започнете да намалявате приеманата доза, докато стигнете до една лъжичка. Препоръчително е целият курс да продължи десет дни. След месец той може да бъде повторен отново.

Друг вариант за елиминиране на вредителите е чрез консумацията единствено на кисело мляко и черен хляб. Достатъчно е да се придържате към този режим само два дни.

Саламурата от кисело зеле също дава такъв ефект. Необходимо е да приемате по половин чаша от нея преди всяко хранене за период от 2 седмици.

Добре действа и следният лек, приеман всяка сутрин на празен стомах – сок от един лимон+лъжица сок от алое и същото количество зехтин.

Отварката от борови иглички е друг невероятен лек – 25 грама от суровината сварете 10 минутки в 500 мл вода на слаб огън. Изпийте приготвеното количество в рамките на един. Задържайте течността в устата си за няколко секунди, преди да преглътнете.

С очистителен ефект е и сокът от лимон. В продължение на 15 дни пийте сок от един лимон, разтворен в чаша вода.

Ябълковият сок е друго средство с мощно антипаразитно действие. В продължение на една седмица приемайте по чаша от него преди всяко хранене. След това спазвайте диета в продължение на 3 дни. Профилактично ябълков сок може да се приема всеки ден в количеството от поне две чаши.

Измама: Фито балт чай

Всеки, който е търсил в интернет лек срещу паразити, вероятно се е натъкнал на “чудотворния” чай Фито балт.

В БГ Мама има цяла тема, посветена на измамата. Потребителки алармират, че въпросният продукт, които се предлага от сайт, имитиращ този на БНТ и Министерството на здравеопазването, е една голяма лъжа.

Сайтът съществува на няколко версии – руски, гръцки, български и испански. Интересното е, че във всяка версия името на въпросния лекар, който го препоръчва, е различно, но снимката е една и съща.

Потребители, опарени от измамата алармират, че телефонното обаждане за потвърждаване на поръчката е било за тяхна сметка и им е струвало около 20-30 лв.

По-подробно за лечението на чревни паразити с лекарства

Както вече пояснихме, лечението с антипаразитни лекарства е ефективно, единствено ако те са правилно предписани. Специалистите са запознати с условието, че лекарствата се предписват според вида на паразита.

Метронидазол

метронидазол при паразити

Метронидазол лекува само едноклетъчни паразити.

Метронидазол е лекарство, което се предписва при едноклетъчни паразити. Към тях спадат протозои. А видовете протозои, които най-често се срещат, са саркоспориди, токсикоплазма, ламблия, амеба, неоспори и криптоспоридиум.

Коментираният препарат е много силен и се приема стриктно, според указанията. Лечението с него обикновено трае между пет и седем дни. Дозите са индивидуални. Определят се според възрастта, теглото и общото здравословно състояние на пациента.

Препоръката за прием на метронидазол включва дозите да се приемат задължително с храна, вода или мляко.

Трябва да сте наясно и с негативите на препарата върху нервната система. Възможна е появата на главоболие и безсъние. Терапията с този антипаразитен продукт води и до промени в кръвната картина. Както и в смущения в дейността на храносмилателния тракт – гадене, повръщане, диария.

Препаратът се предлага и във вариант за интравенозен прием. Но до тази опция се прибягва в тежки случаи.

Лекарство за глисти Зентел (или пирантел)

зентел при паразити

Зентел се предписва и за лечение на паразити при деца.

Лекарството за глисти Зентел (предлага се още и в наименованието пирантел) е възможно най-безопасният медикамент за лечение на глисти. Предписва се и на деца, навършили 6 месеца. Този препарат е подходящ за терапия на ентеробиоза и аскариоза.

При аскариозна инфекция и острици се приема по веднъж на ден, като предписанието е това да се осъществи задължително след закуска.

Като паразитно нашествие включва наличието на няколко вида червеи, терапията със Зентел продължава три дни. Количеството и дозировката се определя според състоянието, теглото и възрастта на пациента. След две седмици се извършва повторение на терапията с цел избягване повтаряне на инфекцията.

За съжаление въпреки относително ниската токсичност на Зентел, приемът му също е свързан с нежелани последствия за пациента. Сред тях са главоболие, световъртеж, замаяност, смущения в съня и стомашни неразположения (гадене, диария).

Таблетките Зентел се предлагат в разновидност от 200 и 400 мг. Цената на опаковка от първия вид (в нея се съдържат две хапчета) е 4,57 лв. А на опаковка от втория вид (съдържа една таблетка) – 3,56 лв.

Албендазол, Мебендазол (mebendazole)

албендазол и мебендазол при паразити

Албендазол и мебендазол – още две лекарства, предписвани при паразити.

Албендазол е сред популярните широкоспектърни противопаразитни лекарства. Съществено предимство на тази продукт е, че той е еднакво ефективен при наличието на различни видове паразити. Отличава се с ниска резорбция, но същевременно с това с ефективно метаболизиране от кръвната плазма.

Веднъж приет албендазол достига до огнищата с паразити и започва да действа. Прилага се във вид на таблетки и разтвор. Условието е приемите да се осъществяват паралелно с приема на храна. Дозата, предписана индивидуално за всеки пациент, се поглъща с обилно количество вода.

Препаратът гарантира изтребване на паразитите чрез забавяне на глюкозното усвояване.

Лекарството е противопоказно за прием при бременност и пациенти под две години. Не се приема и при наличието на чернодробен проблем.

Като страничен ефект от приема му е възможно да се появят симптоми на менингит, коремни болки, главоболие, хипертония. Други възможни негативи са левкопения, гранулоцитопения и тромбоцитопения.

Мебендазол е друг универсален противопаразитен медикамент. Действа по абсолютно същия начин, както и албендазол. Използва се най-вече при провеждането на комплексни антипаразитни терапии. Типично за нея е, че повлиява не само върху зрелите червеи, но и върху тези в зародиш.

При глисти от рода на остриците и други видове подобни чревни паразити, обикновено се предписва прием на само една таблетка от препарата. Тя се приема еднократно. Между две и четири седмици от приема на първата таблетка, се приема и втора таблетка.

Дозите, предписвани за деца над 2 години и възрастни, са едни и същи.

При нашествието на няколко вида паразити терапията трае 3 дни.

Рисковете от токсични ефекти са сведени до минимум при краткотрайна терапия с мебендазол.

Декарис при острици и др.

декарис при паразити и глисти

Декарис не само лекува паразити, но и стимулира имунната система.

При острици декарис е правилният медикамент. Той се отличава не само с антихелминтно действие, но и с имуностимулиращо. С повишено внимание се предписва този препарат за лечение на деца. Препоръката е той да не се приема от пациенти под 3 години. Както и от бременни, и кърмещи пациентки. Също и от хора с агранулоцитоза.

Деца с телесно тегло м/у 10 и 20 кг обикновено приемат половин или цяла таблетка. Пациентите с тегло м/у 20 и 30 кг (деца 6-10 години) се лекуват с 1-1,5 таблетка.

За болните, които тежат над 30 кг, стандартно предписваната доза е 1,5-2 таблетки. Вашият лекар ще Ви каже с точност как трябва да приемате това антипаразитно лекарство.

Терапията включва приема му за един ден. Поглъщането на препоръчаното количество декарис става след хранене, с достатъчно вода. Възможни негативни последствия от лечението с продукта включват консулсии, сърцебие, смущения в съня, главоболие и промяна в кръвните показатели.

Енцефалопатия и появата на алергични реакции не са изключени в периода 14-35 дни след приема на посочената доза.

Пиперазин е друг противопаразитен продукт, предписван за лечение на острици при деца. Ефективен е още при аскаридоза и ентеробиоза . Употребата му не е уместна при комбинирани паразитни инвазии.

Действието на това антихелминтно лекарство е насочено към блокиране половата активност на червеите. Същевременно с това те се парализират и напускат човешкото тяло чрез изпражненията.

Назначената според индивидуалното състояние доза се приема два пъти на ден в продължение на два дни. При лезии, засягащи нервната система, пиперазин не е подходящият медикамент. Сред негативите реакции от приема му са оплаквания като гадене, главоболие, диария и виене на свят.

Вермокс с мебендазол, Вормин (Vormin)

вермокс при паразити

Вермокс е още един антипаразитен медикамент, съдържащ мебендазол.

Вормин и Вермокс са други две противопаразитни лекарства, общото между които е съставката мебендазол. Тези препарати се предписват при аскариоза, трихонелоза и смесена хелминтоза.

Противопоказания за терапията с тях има при чернодробна недостатъчност, улцерозен колит и заболяване на Крон. За бременни и пациенти под три години, коментираните препарати са неподходяща опция за провеждане на противопаразитна терапия. Терапиите с тези препарати изглеждат по следния начин.

При ентеробиоза стандартната доза е 100 мг на ден за възрастни пациенти и деца над 3 години. За деня се приемат две дози.

При ехинококоза терапията е по-дълга. Трае 3 дни, през които приеманата доза е 500 мг. Пие се по два пъти на ден. Това количество се предписва на деца над 14 години и възрастни пациенти.

Най-дълго е лечението при трихиноза. Продължава 2 седмици. Първият ден се приемат 3 пъти х 300 мг. На втория ден същата доза се приема 3 пъти на ден. От третия ден до края на терапията, количеството за доза е съответно 500 мг. През този период се осъществяват по 4 приема дневно от лекарството.

Често се предписват терапии на цялото семейство с Вормин или Вермокс. В случая препоръката е всеки член на семейството да приема по 100 мг три пъти на ден. Профилактичният курс трае общо 3 дни.

Приемите на коментираните препарати се осъществяват с храна.

Празиквантел (Praziquantel), битионол (bithionol)

празиквантел при паразити

Празиквантел лекува паразитози от всякакъв вид.

Друг медикамент за лечение на всякакви паразитози е Празиквантел. Стандартно се предписва в количества от 5 до 75 мг на килограм телесно тегло. За точната дозировка се доверете на специалиста, предписал лечение с това антипаразитно лекарство.

То се прилага с повишено внимание при пациенти с чернодробни проблеми. В никакъв случай не бива да се съчетава с алкохол, тъй като това би довело до усилване на депресивните усещания.

И тук са възможни познатите ни вече странични ефекти от приема на антихелминтни средства – стомашни неразположения, главоболие, конвулсии и спад на кръвното.

Приемът на капсулите задължително трябва да бъде осъществяван по време на храна с необходимото количество вода.

Битионол е антипаразитен препарат, намиращ приложение най-вече в дерматологията. Препоръчва се предимно за лечение на паразити, предизвикващи появата на акне.

Този препарат е достъпен без рецепта, но за да го приемате той трябва да Ви е предписан от лекар, който ще назначи точната доза. Възможно е употребата на лекарството до доведе до неприятни кожни реакции.

Мепакрин

Мепакрин също спада към антипаразитните препарати. Достъпът до него се осъществява единствено с медицинска рецепта.

Това лекарство се препоръчва за ламблиаза и лаймска болест. Препоръчва се в лечебни дози от 300 мг. Определянето на точната доза е единствено в компетенцията на специалиста.

Хапчета за обезпаразитяване на хора, никлозамид

никлозамид при паразити

Никлозамид – препарат за елиминиране на паразити, съдържащ вещество, производно на салицилова киселина.

Никлозамид е друг продукт под формата на хапчета за обезпаразитяване на хора. Активното вещество в него е производно на салициловата киселина и е изключително ефективно при третиране на хелминтози, причинени от говежда тения.

Отпусканият с рецепта препарат се приема в количество от 2-3 грама дневно. Пациентите с анемия, язва, бъбречни и чернодробни заболявания е недопустимо да се лекуват с никлозамид. Ограничението важи за бременните, кърмачките и пациентите в напреднала възраст.

Polisorb Plus (Полисорб), Para ProteX

При лечението на паразити може да се включи и руската добавка Полисорб Плюс, която е достъпна и у нас. Тя съдържа две ключови съставки, подпомагащи борбата с паразити и изчистването на тялото от тях.

Ефективността на този продукт се дължи на янтарна киселина и колоиден силиций. И двете вещества активизират метаболитните процеси и забавят обмена на глюкоза – два ключови фактора за пречистване на организма от паразити.

Освен това добавката дава и куп допълнителни ползи, породени от приема й – стимулира производството на колаген, поддържа добрия тонус на костите, мускулите и кожните тъкани. Наред с това стимулира имунната издръжливост и повишава устойчивостта на тялото при стрес и повишено физическо натоварване.

Полисорб се предлага във вид на прах. Опаковка с тегло от 25 грама струва около 45 лв. Час преди хранене или час след това се изпива следната течност – две лъжички от добавката, разтворени в чаша вода. За един ден трябва да осъществявате по два приема.

Между 7 и 10 дни е препоръчителният период за прием на продукта.

Добра алтернатива от хранителните добавки е ParaProteX на CaliVita. Този продукт съчетава в себе си няколко растителни екстракта с ясно изразен антипаразитен ефект. Това са билки кучешка лобода, мирта, див чемшир и жълтика.

За подсилване на ефекта им са добавени масла от карамфилче, от семена на грейпфрут и кралски орех. Във формулата присъства и прах от чесън.

Препоръката на производителя на ПараПротекс е да се приемат на ден между 3 и 6 капсули, задължително в комбинация с храна. Опаковка, съдържаща 100 капсули, струва почти 75 лв.

Запер

Заперът е специален уред, работещ за унищожаване на болестотворните микроорганизми в нашето тяло на принципа на елетромагнитните вълни. Той е неизменна част от лечението, предлагано от д-р Хулда Кларк.

За въпросния запер се твърди, убива всички паразити и червеи в тялото и измества напълно необходимостта от използването на вредни и токсични лекарства.

запер при паразити и глисти

Запер чисти паразити, използвайки силата на електромагнитните вълни.

Ползите от приложението на уреда не се изчерпват само до противопаразитния аспект. Той разрешава и куп други здравословни проблеми като гинекологични възпаления, ставни възпаления, спад в имунитета, папиломи, херпеси, хемороиди, безсъние, депресия и още много други.

Препоръчва се за употреба от хора с диабет. Но не и от такива с поставен пейсмейкър. Българският вариант на продукта може да откриете онлайн на цена от 120 лв.

Други ценни лекарства

Лекарства, производни на салицилова киселина, се използват с успех за лечение на паразити.

За намаляване хемнинтите в човешкия организъм се предписват и антицестодни средства. Техен недостатък е избирателният ефект, който проявяват – те избират паразитите, върху които да въздействат. Ефективността му върху различните видове паразити не е еднаква.

Капсулите Лепарацид са друг ценен продукт. Те се приемат по два пъти на ден по капсула. Съставът им е изцяло натурален. В него влизат масло от риган, кокос и чесън. Продуктът е обогатен с каприлова киселина, извлечена от мастни киселини от естествени източници.

Сертифицираната добавка помага за изчистване на патогените и паразитите от тялото. Цената на опаковка от 30 капсули е 22 лв.

Продуктът се предлага и във вариант на сироп, препоръчван за прием от деца. Той е със същият състав, както и капсулите. Опаковка от 180 мл от сиропа се предлага на цена от 37 лв.

В състава му влиза и пирантел – вещество, което насърчава изхвърлянето на червеите и изпражненията.

Две-три седмици след първоначалния прием на сиропа, той може да се приеме отново с цел профилактика. Дозировката при пациентите от отделните групи, спрямо тяхната телесна маса и възраст, е следната:

 • два пъти по чаена лъжичка за деца с тегло от 10 до 20 кг (2-6 години)
 •  6-12 години – два пъти на ден по две чаени лъжички
 • над 12 години и пациентите с тегло до 85 кг – до 7 чаени лъжички на ден
 • възрастни с тегло над 85 кг – до 9 малки лъжички дневно

Капсулите паразит клийнър са друг продукт с изцяло натурален състав (екстракти от джинджифил, чесън, артемизин и тиквено семе).

Очакваните резултати от употребата на този продукт са изчистване на тялото от патогени и елиминиране на паразитите, подобряване на общото здравословно състояние, изчезване на ставните болки и проблеми с кожата, косата и ноктите.

На ден се препоръчва да се приемат по две капсули заедно с храна и вода. Опаковка паразит клийнър, достатъчна за месец, струва 58 лв.

Тройчатка (триактал)

Тройчатка е друг продукт, препоръчван за изчистване на тялото от паразити. Формулата, разработена от Хулда Кларк, съдържа екстракти от зелен орех, бял пелин и карамфил.

С качествата на триактал много се спекулира. В интернет ще откриете противоречиви истории за използването на продукта при лечение на рак. Ние не се ангажираме с даването на мнение по този въпрос. Разчитаме на Вас да споделите с нас личните си впечатления.

Задължително прочете и нашия изчерпателен материал, посветен на триактал – ТУК!Вижте и автентичните коментари на наши читатели, намиращи се непосредствено под текста!

Триактал се предлага от десетки производители под формата на капсули и капки. Цените започват от 10-15 лв и стигат дори до 90 лв.

Достъпен вариант е този на Биохерба. Българският производител препоръчва два пъти на ден да се приемат по две от меките капсули, заедно с достатъчно количество вода.

За цялостно пречистване на тялото от паразити, токсини и патогени добавката се пие в продължение на 50 дни. Три дни преди настъпването на Пълнолуние е най-подходящият период за започването на курса. Приемайте по две капсули на ден.

С цел профилактика терапията продължава седмица. Започва се през същия период – 3 дни преди навлизането на Луната във фаза Пълнолуние.

Точно след месец, по същото време (3 дни преди настъпване на Пълнолуние) направете още един профилактичен курс за период от седмица.

Проблемът чревни паразити в човешкото тяло

Чревни паразити е проблем, който на много от нас се струва безобиден. Но за съжаление това далеч не е така. Вероятно ще останете учудени, разбирайки че нелекуваната с години паразитна инфекция, може да причини дори смърт.

Как попадат в организма на човека?

Начините да се заразим с паразити са много. Можем да ги “пипнем” не само от контакта си с животни. Но и от консумацията на заразени храни. Влошената лична хигиена също предразполага към появата на проблема.

Паразитите може да попаднат в тялото ни и при контакта с болен. Затова, когато някой от семейството се лекува от паразити, на същата терапия трябва да се подложат и останалите му членове.

Какви щети нанасят?

Щетите, които паразитите нанасят, са наистина много. Те засягат не само чревния тракт. Паразитите обитават сърцето, черния дроб, жлъчката и дори мозъка. Те са отговорни за заболяванията, поразяващи тези органи.

При жените наличието на чревни паразити може да доведе до гинекологични проблеми. Неприятните червеи и патогени са виновни дори за проблемите със зъбите.

Но най-стряскащи са резултатите от последните проучвания, които сочат, че паразитните патогени са в пряка връзка с появата и развитието на рак.

Видове паразити в дебелото черво + снимки

паразити в дебелото черво, прочистване

За ефективно лечение на паразити в дебелото черво, първо трябва да се определи от кой вид са.

Човешкото тяло се оказва гостоприемник за 280 вида паразити. Повече от тях излизат от червата и се заселват в други привлекателни за тях области – жлъчка, бял дроб, черен дроб, сърце.

Но най-добри условия за развитието на всички видове паразити предлага дебелото черво. Там те намират всичко необходимо за своето пълноценно развитие.

Глисти (хелминти)

Глистите, известни като хелминти, са вид многоклетъчни чревни паразити. Развитието им започва в тънкото черво и след това се разпространяват по други органи.

Най-често се заселват в белия дроб, тъй като им е необходим кислород, за да оцелеят. И в дебелото черво, където нанасят куп поражения на храносмилателния тракт. (Oще за заразяването с глисти и тяхното лечение)

Други

Друг вид чревни паразити са остриците. Това всъщност са дребните глисти. След оплождането на женската, пациентът започва да изпитва силен сърбеж в областта на ректума.

Тениите са друг вид глисти. Те включват включват широк спектър от паразити – рибна, свинска, телешка тения и други.

Друга голяма паразитна група са така наречените трематоди. Към тях спадат чернодробни и белодробни метили.

Аспиридите, известни още като кръгли червеи, нанасят сериозни поражения на стомашно-чревния тракт. Ларвите им напускат червата и се локализират в други органи. Дължината на тези червеи може да достигне впечатляващите 40 см.

Лентовидните червеи са вид чревни паразити, които всмукват всички сокове и полезни вещества от храносмилателната система. Това това до куп усложнения и неприятни последствия.

Друг вид паразити са плоските червеи, които първоначално се прикрепват върху стените на червата, но след това се прехвърлят в жлъчката и започват да нанасят поражения във функциите й.

Ламблиоза – това са едноклетъчни изключително опасни червеи, които навлизат в тялото ни чрез храната и водата.

Още информация за паразити може да получите, изписвайки в търсачката на Гугъл следните наименования. На английски език: Parasites. На немски език: Parasiten. На руски: Паразиты. На испански: Parásitos. На гръцки: Παράσιτα. На турски: Parazitler.

Надяваме се, че този материал и бил от ползва за Вас и след като го прочетохте докрай ще се отнесете по-отговорно към собственото си здраве. Споделете го в социалните мрежи, за да научат повече хора за тихия убиец, наречен паразити.

Паразити: ТОП лекарства ‘2019 и народни лекове
5 (100%) 3 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *