5 стъпки за разкошна грива и плътен косъм

За да имаме разкошна грива, ние трябва да положим усилия, а когато грижата е комплексна, резултатът е впечатляващ

По вида на косата ни всеки може да узнае как се чувстваме напоследък – да имаш разкошна грива, не е далечна мечта, а напълно постижима цел. Затова трябва да действаме на няколко фронта. И комплексната грижа е истински гаранция за впечатляващ резултат.

Ето какво може да направим:

Правилно хранене

Не се заблуждавайте, усилията за блестяща, великолепна и устойчива коса започват отвътре навън. Менюто ви трябва да е богато на протеинови продукти, цинк, витамини от група В, витамин С, Омега-3 мастни киселини, както и други полезни мазнини.
Само пълноценното хранене може да даде отличен старт на косата ви, за да засияе тя и да се изпълни с живот. Не прибягвайте до драстични диети, от които поначало няма никакъв смисъл, а понякога го разбираме късно, с цената на здравето си.

Прическа и поддръжка

Кой ще поддържа косата ви и ще я подстригва периодично? Отговорете си на този въпрос и помислете добре, преди да вземете окончателно решение. Сигурно не подозирате, но не всеки може да окастри краищата ви и да се радвате на разкошна грива след това. За това се изискват професионални умения, а и един такъв фризьор ще ви дава редовно съвети за адекватна грижа.

Не прекалявайте със стилизиращите средства. Нека косата ви диша свободно, да не е претоварена от лак и пяна за оформяне. С машата и пресата действайте внимателно и по-рядко. Поискайте прическа, която отива на лицето ви и не изисква кой знае какво третиране у дома. Но и небрежните опашки не бива да ви стават навик, защото опъват косата и я отслабват.

Сресването не трябва да е свръх интензивно, защото причинява накъсване на косъма, особено при по-деликатните коси.

Качествени и стимулиращи препарати

За да сте като принцеса от приказките със своята коса, препоръчително е да инвестирате средства в качествени препарати. Ще имате реална полза и няма да харчите парите си на вятъра. При тях се залага на натурални медицински съставки, които са преминали през множество тестове, и са с доказана сила да възвърнат перфектната структура на косъма и да вашето самочувствие.

Princess Hair е една такава маска, която има мощно, вълшебно влияние, благодарение на съдържанието си. Тя е на основата на масло от репей, арганово масло, екстракт от блатен аир, кокосово масло, масло от канела, витамин Е, витамин А и лайка.

Масаж на скалпа

Нещо, което може да правите сами вкъщи, но не пропускайте да си отделяте няколко минутки на ден. Скалпът е основата, от която расте косъмът, а ако подобрите кръвообращението, ще бъдете доволни и вие, и косата ви.

Такъв масаж може да бъде правен и по време на миене с шампоан, към който да добавите няколко капки ментово масло.

Честото миене обаче не е подходящо, защото косъмът губи от естествената си мазнина, чиято роля е да го защитава от увреждане.

Домашни маски

Може да забъркате всякакви комбинации, като спазвате принципа да имат подхранващо вещество – яйце, масло, на второ място да присъства загряващ елемент, под формата на спирт или ракия, както и допълнителна съставка, предоставяща витамини.

5 стъпки за разкошна грива и плътен косъм
4 (80%) 2 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *