Активен въглен – какво още не знаем за чудотворното черно хапче

Приложение, действие и цена на медицински активен въглен – ✪ на таблетки и ✪ на прах. ✪ Прием на черен въглен ✪ при деца, ✪ за избелване на зъби, ✪ при повръщане и др.

Още в текста: Топ начини на приложение на активен въглен. За избелване на зъби. За отслабване. Детоксикация и пречистване на организма. Против холестерол.

При газове. При повръщане. При разстройство. При отравяне с алкохол, гъби, киселини. При лош дъх. Против стареене. За черен дроб. Метеоризъм и диспепсия. Цена на активен въглен на прах и на таблетки. Дозировка. Противопоказания и странични ефекти.
Топ начини на приложение на активен въглен.
Вероятно чувайки за активен въглен, първата асоциация, която изплува в съзнанието ви. е натравяне. Освен, че се дава след прием на отровни и токсични вещества, той е лек и за куп болежки.
Той е средството, което не само е вашият най-верен съюзник за пречистване на организма от токсини, но и средството за овладяване на различни стомашни проблеми, както и за бързо избавяне от излишните килограми.

Тайната на черното прахче всъщност се крие в порьозната му структура и свойството му да адсорбира вредните вещества по целия храносмилателен тракт – от тънките черва до изхода на дебелото черво.

Важно е да направите разлика между абсорбация и адсорбация. Това са два различни процеса. Първият е свързан с попивателните свойства на дадено вещество спрямо друго – напр. гъбата попива водата. При адсорбацията разликата е в това, че едното вещество влиза в контакт с другото и двете съставляват обща маса.

Попадайки в организма активният въглен се свързва с токсините и помага за тяхното извеждане от тялото. Нарича се активен, тъй като неговото действие продължава и след това, т.е. той действа дори и след изхвърлянето на токсините.

Обикновено се произвежда от дървесина от кокосови орехи или бамбук, която се нагрява на много висока температура. В процеса на нагряване участва инертен газ.

Фармацевтичната индустрия прибавя към черното прахче и сорбитол – съставката, която възпрепятства стомашното дразнене.

Дори не може да си представите каква попивателна сила притежава този уникален лек. Една лъжичка от него има площ, колкото огромен футболен стадион.

Част от пациентите, приемащи активен въглен, констатират че приемът му по време на грип и настинка помага за по-бързо излекуване.

Той е средство, което се предписва дори на бебета при тежки форми на жълтеница.

За избелване на зъби.

Най-ефективният и безспорно най-безобидният начин за избелване на зъби е използването на активен въглен. За разлика от съвременните избелващи процедура и четкането на зъбите със сода бикарбонат, този метод не нанася щети върху зъбния емайл и венците.

активен въглен

Чудотворният активен въглен избелва зъбите и избавя от лош дъх

Просто разтворете две таблетки от черното хапче с необходимото количество вода за получаването на кашичка гъста като паста за зъби. Мийте редовно зъбите си приготвената паста и много скоро резултатът ще бъде на лице.

Избелващите свойства на черния активен въглен се дължи на свойствата му да попива насъбралите се по зъбите остатъци от храна и напитки. Именно тези наслагвания са отговорни за потъмняването на зъбите.

За отслабване.

Мненията относно положителното въздействие на лековития въглен в програмите за отслабване, са противоречиви. Факт е, че добавките с активен въглен са неизменна част от повечето диетични режими.

Положителното въздействие в случая е свързано с детоксикацията и пречистването на организма. Изхвърлянето на токсините е предпоставка и за сваляне на килограми. Когато организмът се пречиства от събраните в него отпадъци – шлаки и токсини, неминуемо настъпва и загуба на тегло.

Специалистите предлагат режим за отслабване с активен въглен като уточняват, че не трябва да се очаква драстична загуба на килограми, особено при пациенти, страдащи от наднормено тегло. Положителният ефект в случая се дължи на пречистването на токсини и последвалата загуба на тегло.

Режимът за отслабване с черното хапче включва прием на общо десет таблетки за деня. Ако се храните петкратно, следователно би трябвало да приемате по две хапчета преди хранене.

активен въглен

Активен въглен – черното хапче с чудотворен ефект

В случай че храненията Ви за деня са общо три, приемайте по три таблетки преди закуската и обяда и четири преди вечерята.

Започнете курса с едни хапче преди хранене, като всеки ден увеличавате бройката с едно. Когато достигнете до десет хапчета дневно, преустановете приема им.

Детоксикация и пречистване на организма.

Режимът за детоксикация с черен въглен не е никак труден за изпълнение. В периода от шест до осем часа, черният прах извежда от организма отпадъка, който се намира в него.

Детоксикационната програма не бива да продължава повече от две седмици, тъй като освен токсините, активният въглен ще изведе от организма и полезните вещества, натрупани в него.

Броят на хапчетата, които трябва да приемате в продължение на две седмици, се изчислява много лесно. Просто разделете телесната си маса на десет и закръглете полученото число към по-високата стойност.

Паралелно с приема на уникалния лечебен продукт, трябва да преустановите консумацията на мазни, пържени и солени храни, както и на всички вредни напитки. Не забравяйте, че е задължителен приема на много течности – поне по два литра вода дневно.

След приключването на режима е важно да наблегнете на продуктите, съдържащи полезни бактерии, като кисело мляко, свежи плодове и зеленчуци.

Благодарение на този режим ще намалите теглото си с поне пет килограма в резултат от изхвърлянето на токсините. Ще забележите, че косата, кожата и ноктите Ви са подобрили вида си.

активен въглен

Активният въглен помага да отслабнете

Възможно е по време на режима да получите запек. В такъв случай приемайте билки с разхлабващ ефект или изберете черен въглен с добавка на сорбитол.

Знаците, по които ще установите, че се нуждаете от детоксикация, са потъмняване на кожата, поява на бръчки (кожата губи еластичността си), целулит и отекли крайници (лимфата се натоварва от количеството излишни течности), изморявате се бързо, липсва ви апетит.

Против холестерол.

Стойностите на вредния холестерол намаляват с около 30-40% при прием на активен въглен по 16-24 мг дневно. Дозата трябва да се раздели на 2-3 приема.

Важно е тя да не се превишава, както и да не се удължава срока на лечението (две седмици).

При газове.

Едно от пренебрегваните свойства на чудотворния въглен е неговата способност да облекчава газовете. Попадайки в стомашно-чревния тракт, този универсален лек абсорбира излишния газ.

Често този симптом е свързан с подуване на корема. Ако приемате по 500 мг дневно от черния прах, разреден в чаша вода, от подутия корем няма да остане и спомен.

По този лек може да прибягвате всеки път преди да консумирате някоя от любимите си газообразуващи храни – боб, зеле, леща, овесени ядки и др.

При повръщане.

Ако Ви предстои дълъг път и страдате от синдром на пътника, който се изразява в повръщане, не забравяйте на носите в себе си активен въглен. Само едно хапче от него ще потисне позивите за повръщане.

Дори и когато повръщането е причинено от стомашно неразположение, активният въглен помага.

При разстройство.

Черният прах има силно изразено запичащо действие и затова се препоръчва при разстройство. Ефектът настъпва незабавно. Също така е важно да се знаете, че ако страдате от хроничен запек, приемът на този уникален лек не е показан за Вас и е препоръчително да го избягвате.

При отравяне с алкохол, гъби, киселини.

Активният въглен е средството, благодарение на което се избягват фатални последствия при отравяне с храни (гъби), алкохол и различни киселини (перилни, почистващи и козметични препарати).

В подобна ситуация той трябва да бъде приет незабавно, най-късно до три часа след като отровното вещество е попаднало в организма. Дозата при отравяне е 50-100 гама на прием, като той може да е двукратен (понякога се налага пациентът да приеме още една доза).

Активното вещество се свързва с отровата и не позволява тя да порази вътрешните органи, като я извежда бързо от организма.

В случай на натравяне пациентът трябва да изпие голямо количество вода и да се предизвика повръщане преди да се приеме активен въглен. Това става чрез наливането на топла вода в гърлото и притискане на основата на езика. Методът действа и при деца.

След повръщане пациентът трябва да легне, но в никакъв случай на една страна, за да не се задави при нов позив за повръщане.

Не се предизвиква повръщане в случаите, в които пациентът е бременна жена или има сърдечни проблеми.

След като пострадалият се почувства по-добре е задължително да изпие чаша портокалов сок или чай с лимон.

Не забравяйте да запазите храната, която е консумирал пострадалият, за да я предадете за изследване.

При лош дъх.

Уникалният активен въглен е средство за избавяне от лош дъх. Просто потопете четката, с която ги почиствате в черния прах и изчеткайте енергично зъбите си. Тази рецепта не само решава проблема с лошия дъх, но и е най-доброто средство за избелване на зъбите.

Против стареене.

Уникалният с лечебните си качества активен въглен забавя стареенето. Приемът му не само очиства организма, но и забавя процесите на стареене, тъй като неутрализира вредното въздействие на свободните радикали.

Той възвръща свежестта на кожата, приеман не само вътрешно. Първото място, което издава възрастта на дамите е кожата около очите, тъй като тя се набръчква първа. Издайническите фини бръчки под очите може да премахнете с уникалния лосион против стареене на кожата, който Ви предлагаме.

Пригответе го като смесите равни количества от билките – маточина, мента, копър и градински чай. Две лъжици от тази смес са необходими за приготвянето на лосиона. Билковата маса се залива със сто милилитра вряла вода и се прецежда след като изстине.

Към лосиона се прибавят две лъжици глюкоза и една таблетка активен въглен (предварително стрит на прах).

Чудотворният лосион трябва да се прилага по три пъти на ден. Годен е за употреба десет дни след приготвянето му като през цялото време трябва да се съхранява в хладилник.

За черен дроб.

Изключително благоприятно е въздействието на активния въглен и върху черния дроб. Черният прах се свързва с токсините в дроба и ги извежда от тялото. В резултат от това се подобрява дейността и на останалите системи и органи в човешкото тяло.

Пречистете естествения си филтър (черен дроб), изпивайки всяка сутрин чаша минерална вода, в която предварително сте разтворили активен въглен (по една таблетка на всеки десет килограма телесна маса). Приемайте тази течност не повече от 14 дни.

Метеоризъм и диспепсия.

За страдащи от метеоризъм и диспепсия се препоръчва активен въглен, който облекчава неприятните симптоми на стомашните проблеми, свързани с повишаване нивата на киселинност в стомашния сок и създаващото дискомфорт подуване на корема.

В такъв случай болният трябва да приема по една-две таблетки преди хранене. Най-добре е това да става час и половина преди консумацията на храна и приема на други лекарства.

Цена на активен въглен на прах и на таблетки.

Активен въглен може да са закупите от всяка аптека. Цената на този лек е напълно достъпна – двадесет таблетки струват между два и три лева.

Прахообразният активен въглен е на цена от 1,10 лева за количество от сто грама.

Дозировка.

Активен въглен се дозира в следното количество – по една таблетка на всеки десет килограма телесна маса. Дозировката е различна в зависимост от случая, в който се прилага.

Приема се час – час и половина преди и след хранене. Трябва да се знае, че веществата съдържащи се в активния въглен, имат способността да абсорбират не само токсините, но и витамините. Ако приемате витамини или други хранителни добавки, действието им вероятно ще бъде отслабено от черното хапче.

За пациенти с метеоризъм и такива, оплакващи се от повишена киселинност в стомаха, се препоръчва трктатен прием по една-две таблетки, в зависимост от остротата на симптомите.

При остра интоксикация се приемат около десет таблетки на прием.

При деца до една годинка дозата се изчислява по следния начин – по един грама на килограм телесно тегло.

Противопоказания и странични ефекти.

Пациенти с диагноза обструкция на дебелото черво, вътрешни кръвоизливи, язва и хроничен запек не трябва да приемат този лек. Активното вещество, съдържащо се в него, може да доведе до запушване на дебелото черво (обструкция), стомашни раздразнения и запек.

Специфичното за приема на активен въглен е, че отделяните изпражнения придобиват черен цвят. Това не е случай за притеснение и се дължи на характерния за въглена черен цвят.

Като страничен ефект от неговия прием се наблюдават някои стомашно-чревни реакции – запек, гадене, повръщане.

Не е изключено при продължителна употреба на това средство да се установи липса на важни ензими, белтъчни и хормони от човешкия организъм, които са били адсорбирани от него и изхвърлени от тялото. Чудотворният въглен изхвърля от тялото не само отровите и алергените, но и намиращите се в него ензими, хормони и други жизненонеобходими вещества.

Надяваме се, че в тази статията сте открили лек за вашите болежки. Изпробвахте ли вече някоя от тези? Споделете с нас резултата.

Ако знаете друг изпитан метод за лечение с чудотворния активен въглен, пишете ни за него, използвайки формата за коментари.

Активен въглен – какво още не знаем за чудотворното черно хапче
3.9 (77.6%) 25 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

10 thoughts on “Активен въглен – какво още не знаем за чудотворното черно хапче

 1. Вече изпробвах и се уверих в силата и действието на това хапче – активен въглен. Има ефект, в случая с мен за пречистване и отслабване и искам да знаете, че наистина действа! Препоръчала съм го на всички мои познати, както и на семейството ми. Има страхотен ефект. Благодаря и на създателите на тази информация.

  • Здравейте, бихте ли споделили в каква дозировка го пихте за отслабване?

 2. Здравейте! Имам проблем с теглото и с токсините. Искам да проведа лечение с активен въглен, но понеже имам само един бъбрек, искам да попитам, дали няма да има някакви отрицателни последици за бъбрека ми? Моля Ви, ако някой знае нещо по въпроса,напишете ми. Благодаря Ви!

 3. Трябва ли да се разтвори във вода или може да се пие направо без да се разтваря?Благодаря ви.!

 4. Здравейте,искам да знам колко пъти в годината може да се прилага тази програма за пречистване?

 5. защо прах от активен въглен не трябва да се прилага при зъбни коронки и метални
  пломби.моля за отговор!?Благодаря предварително!

  • Само с вода ..!Колкото повече ,толкова по-добре…!

 6. Страдам от рефлукс и киселини.Взимам в момент на криза активен въглен ,но не съм запозната колко продължително може да се приемат таблетките при такива оплаквания тъй като прочетох че освен вредните вещества при прием на таблетките се абсорбират и полезните вещества от стомаха.

 7. имам рефлукс без повръщане,но с киселини,трудно преглъщане,храчки в гърлото,.по колко и как да вземам активния въглен?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *