Шведска горчивка на Мария Требен: Компреси, приложение при рак, цена

Приложение на жестоката шведска горчивка и оригиналната рецепта на Мария Требен. Какво лекува? Как се действа при рак? На каква цена може да се вземе? Компреси. За деца. Малка шведска горчивка. Мнения.

Още в текста: Топ 14+ приложения на шведска горчивка. При дискова херния. При безсъние. При високо кръвно. При зъбобол. При рак. Против мазоли. При синузит. При епилепсия. При киста на яйчника и ендометриоза. За черен дроб и при хепатит. Компреси при болки в ставите и коленете, артрит и ревматизъм. За жлъчка. За премахване на стари белези. Против глисти. При брадавици. Как да си я приготвим сами?

Топ 14+ приложения на шведска горчивка.

Легендарната шведска горчивка е уникална комбинация, която може да Ви избави от куп здравословни проблеми. Митовете и легендите, които се носят за нея, може да Ви си струват преувеличени, но е факт, че тази билкова композиция е лек за цял куп болежки.
Единственото, което се иска от Вас е да се снабдите с оригинална шведска горчивка или да си я приготвите сами – как ще разберете от тази статия.
Еликсирът на Мария Требен, както е известен билковия извлек, е в състояние да реши проблема Ви с кошмарното безсъние, да Ви отърве от мъчителния зъбобол, както и да изтрие завинаги неприятните белези от кожата. С нея може да премахнете дори брадавици и мазоли.

Безспорни са лечебните й свойства при синузит и дори при епилепсия и свързаните с нея с кошмарни гърчове.

Безценна и е за женското здраве и може да избави всяка жена (независимо от това дали е във фертилна възраст или в менопауза) от куп неприятни проблеми. Болки в яйчниците, хормонални смущения и бяло течение може да излекувате с тази билкова комбинация.

Добре за бременните жени е да започнат да приемат чудотворния лек две седмици преди предполагаемата дата на раждане, за да стимулират маточните функции по време на родовия процес.

Страдащите от ставни и ревматични заболявания също ще открият изцелението за болките си в този уникален лек. Положителното въздействие на шведската горчивка ще усетят и пациентите с болен черен дроб и/или жлъчка.

Този уникален билков еликсир, съдържащ 32 билки, убива дори коварните глисти, като същевременно с това повишава апетита. Ако се оплаквате от подуване на корема, особено след консумацията на по-мазни храни, единствено лъжичка шведска горчивка ще Ви избави от проблема.

малка шведска горчивка

Това е оригиналната рецепта, т.нар. Малка шведска горчивка

Най-известно е приложението на този билков еликсир при ракови заболявания. Кога и как да се лекувате успешно с билковата комбинация на Мария Требен, ще научите от тази статия.

При дискова херния.

Ужасните болки при дискова херния ще утихнат от компрес със шведска горчивка. В този случай е препоръчителен паралелен вътрешен и външен прием на билковата композиция.

Намокрете парченце памук или ленена кърпа с лековитата течност и наложете върху болезнения участък. Постойте така за период от два до четири часа. Препоръчително е преди нанасянето на компреса, мястото върху което ще се наложи той, да се намаже с чиста свинска мас (може да използвате мехлем от невен или друга мазна субстанция).

голяма шведска горчивка или вино за сърце

А това е прочутата голяма шведска горчивка или още позната като вино за сърце

Ако след свалянето на компреса забележите зачервявания по кожата, това е ясен знак, че трябва да съкратите времето на престоя си с него.

За да облекчите кожата си използвайте бебешка пудра с талк и противовъзпалителни компоненти, които имат успокояващо въздействие върху кожата.

За по-бързо възстановяване на тъканите и облекчаването на болковия симптом, свързан със прищипването на прешленния нерв, приемайте трикратно по лъжичка от вълшебната билкова композиция. Това трябва да става след хранене. Важно е да знаете, че тя в никакъв случай не трябва да се разтваря в мляко. Допустим е приемът на шведска горчивка единствено с чаша вода или чай. (Лекар.бг)

При безсъние.

Ако и често сънят бяга от Вас, лек за кошмарното безсъние предлага чудотворната шведска горчивка. Към половин чаша чай от някоя от следните билки (лайка, мечи лук, жълт кантарион, шапиче, липа или ливадно орехче) добавете лъжичка от лековития еликсир.

Често причина за мъчителното безсъние е нервното напрежение. Ето защо от него се оплакват все повече хора. Ако и Вие сте сред тях, преди лягане наложете върху сърдечната област компрес с парче плат, напоен в билковата композиция. Предпазете кожата си от алкохола в билковата смес, нанасяйки върху нея плътен слой мас или мехлем от невен.

Мигновено ще усетите резултат. Не само тялото, но и умът ще постигнат желаното блаженство.

При високо кръвно.

Вълшебната шведска горчивка нормализира високото кръвно и помага и затова е препоръчителен лек за всеки хипертоник. Ако и Вие попадате в групата на тези пациенти, приемайте трикратно този еликсир и веднага ще усетите лековитата му мощ.

При зъбобол.

шведска горчивка

Шведска горчивка избавя от зъбобол

От мъчителния зъбобол ще се спасите благодарение на жабуренето на устата с лъжичка от лековития еликсир, разтворен в половин чаша вода. Все пак не забравяйте, че при подобен проблем е задължително посещението при зъболекаря.

При рак.

Твърдението, че шведската горчивка убива клетките, причиняващи рак, е твърде смело, но все пак десетките истории с положителен край, са факт.

В книгата си Мария Требен запознава читателите с историите на десетки пациенти, открили изцеление против рак, благодарение на тази билкова композиция.

Тази хипотеза се основава на открит древен ръкопис, според който уникалната шведска горчивка е лек и против коварния рак.

Когато човек е болен от подобно тежко заболяване е готов да опита всичко, с надеждата, че точно това може би е неговото изцеление.

Едно е сигурно – шведската горчивка е изключително полезна за болните от рак, тъй като тя укрепва всяка една от системите в организма и има оздравително и очистително действие.

Против мазоли.

мазоли

Шведската горчивка ще ви избави от мазоли

Уникалната билкова композиция гори мазоли. Направете превръзка върху възпаленото място, като в продължение на поне три денонощия се постарайте да я поддържате непрекъснато мокра.

Това е най-бързият начин да се избавите от мазолите. Само след няколко дни те ще изсъхнат и на тяхно място ще остане само коричка, която бързо ще падне.

При синузит.

При синузит също може да се доверите на шведската горчивка, която гарантирано ще Ви отърве от мъчителните симптоми – парене на очите, главоболие и запушен нос.

Направете си компрес в областта на синусите с парче памук, обилно напоен в билковия извлек. Върху него поставете найлоново фолио и постойте така, докато усетите силно затопляне, след което отмийте.

Преди да приложите този метод в никакъв случай не забравяйте да вземете необходимите мерки срещу изгаряне на кожата, нанасяйки мазен крем върху нея. (narodnirecepti.blogspot.com).

При епилепсия.

Уникалната със своите лечебни качества шведска горчивка е лек и срещу епилепсия. Болният от тази болест е препоръчително да приема единствено този лек, тъй като той прогонва кошмарната болка и облекчава гърчовете по отношение на техния интензитет и честота.

Не се допуска паралелният прием на лекарства срещу епилепсия и шведска горчивка.

При киста на яйчника и ендометриоза.

При киста на яйчника и диагностициране с ендометриоза помага чудотворната шведска горчивка. Доказателство за това са пациентките на Мария Требен, които разказват историите за опита си с този билков лек в книгата й.

Билковата композиция, приемана в доза три пъти по една лъжица, лекува болните яйчници. Облекчението се усеща след няколко приема. Освен вътрешно, известната лечителка препоръчва на пациентките си да прилагат горчивката и външно, правейки си компреси с нея върху болезнената област и за разтривки с тампон, обилно напоен в чудотворната течност.

За черен дроб и при хепатит.

Билковата композиция влияе благоприятно и върху дейността на черния дроб. Характерно в случая е охлаждащото й действие върху органа, който е известен като естествения филтър на тялото ни.

От вирусен хепатит може да се излекувате с помощта на билковия еликсир. Приемайте 3х1 лъжица от малката горчивка (с начина на приготвянето й ще Ви запознаем по-долу).

Компреси при болки в ставите и коленете, артрит и ревматизъм.

От ревматични и постревматични болки, изразяващи се в болки в ставите и коленете, ще се отървете с помощта на компреси с билковата смес.

Начинът на приложение е същият, като при метода за лечение на дискова херния, с който Ви запознахме в началото на статията.

За да засилите възстановителните процеси, приемайте композицията и вътрешно по една лъжица трикатно след хранене. Не разтваряйте билковият извлек в мляко. Най-добре е да използвате билков чай.

За жлъчка.

Благоприятно върху дейността на деликатната жлъчка се отразява лековитата шведска горчивка. Изпивайте след трите основни хранения за деня по лъжица от нея, за да излекувате жлъчката си.

Билките, съдържащи се в този еликсир, пречистват жлъчката и по този начин Ви избавят от куп здравословни проблеми, свързани с нарушенията в дейността на този орган.

За премахване на стари белези.

белези

Шведската горчивка ще ви помогне да се избавите от стари белези

Може би сте отказали от неравната битка с неприятните белези по кожата. Не се отчайвайте, има лек за тях. Два пъти на ден нанасяйте върху засегнатата кожа по малко от билковия разтвор с помощта на памучно тампонче.

Заредете се с търпение, което определено ще Ви се отплати подобаващо. Този метод премахва стари белези, дори и такива, за които мислите, че не съществува лек.

Двукратно масажирайте засегнатата област с памучен тампон, напоен в шведската горчивка.

Компонентите в билковия извлек насърчат регенеративните кожни процеси и благодарение на това разкъсаната съединителна тъкан зараства дори и на местата, където отдавна е била разкъсаната.

С помощта на този лесен за изпълнение метод може да се избавите от досадните стрии и белези от шарка, младежки пъпки, дълбоки порезни рани и дори изгаряния.

Против глисти.

В открития стар ръкопис за ползите от приложението на шведска горчивка, е упоменато, че тя е метод, гарантиращ избавяне от глистите.

Освен приета вътрешно, тази билкова смес се прилага външно във вид на компрес около пъпа. Старайте се да поддържате непрекъснато влажен до изчезването на глистите.

Освен, че ги убива, тя води и до повишаване на апетита. Често липсата му е признак за наличието на паразити в червата.

При брадавици.

Прост и лесен метод за премахване на брадавици гарантира положителни резултати с минимални усилия и никаква болка. Върху кожното образувание закрепете с помощта на лепенка памуче, напоено с билковия еликсир и преспете така. След няколко процедури няма да има и следа от неприятните брадавици.

Този неприятен проблем може да се прояви по различно части на тялото, но най-често засяга лицето и ръцете и създава сериозен дискомфорт.

Често горенето с течен азот (най-разпространеният метод за премахването им) не дава желания резултат. Не е за пренебрегване и факта, че самата процедура е доста болезнена.

Компресът със шведска горчивка гарантира положителни резултати без никаква болка.

Десетки са пациентите, споделящи в интернет, че благодарение на този метод са успели да се избавят трайно от неприятните брадавици.

Как да си я приготвим сами?

Ако предпочитате да си приготвите сами шведска горчивка, снабдете със следните билки:

 • Алое (Aloe Capensis) – 10 грама
 • Мира (Mirrh) – пет грама
 • Шафран (Crocus) – 0,2 грама
 • Майчин лист (Folia Sennae Tinnevelly) – 10 грама
 • Камфор (Camphora Japonica Vera) – 10 грама
 • Корени от иглика (Radix Angelicae) – 10 грама
 • Куркума, корен (Rhizoma Zeodoariae) – 10-грама
 • Ревен, куркума Rhizoma Rhei Sinensis – същото количество
 • Манна (Manna anellata) – десет грама
 • Териак Венециан Theriak Venezian (Electuarium Theriaca) – десет грама
 • Стъблена решетка (корени) Radix Carlinae – 10 грама

Всичко това се залива с литър и половина житна ракия и престоява на топло две седмици. Необходимо е всеки ден съда да се разклаща. Така приготвеният еликсир не губи лечебните си свойства дълги години. Отсипете от него в малко шишенце, слагайки в количеството, което ще използвате.

Колкото повече стоят билките, накиснати в ракията, толкова по-лековити стават.

Използвайте единствено натурален камфор за изпълнението на рецептата. Ако предпочитате може да заместите лековитото алое с прах от пелин (Artemisia) или тинтява, корен (Gentiana).

Готовата смес за приготвяне на малката горчивка може да си закупите и от сайта на zdravnitza.com, което значително ще Ви улесни при приготвянето й. Според указанията за приготвяне пакетчето билки се залива със 750 мл ракия, след което престоява три седмици. Първите две седмици съда с извлека се разклаща всекидневно.

След този период се прецежда и е готов за употреба. Приготвеният по този начин извлек е подходящ за външно и вътрешно приложение.

Този вариант на билковата смес е известен като малка горчивка, тъй като в него се съдържат само 11 билки. Освен тях в състава на истинската горчивка влизат и още:

 • Плод от анасон  (Pimpinella anisum)
 • Кориандър, плод (Coriandrum sativum)
 • Топола, пъпки (Populus nigra)
 • Ким  (Carum carvi)
 • Джинджифил, корен
 • Червен кантрион
 • Лавр, плод
 • Карамфил, цвят
 • Бахар
 • Майорана
 • Галанга  (Alp?nia gal?nga)
 • Хвощ (Equisetum)
 • Лайка (Matricaria)
 • Тинтява (Gentiana)
 • Пелин  (Artemisia)
 • Кора от канела – китайска и бяла
 • Кардамон, корен  (Elettaria cardamomum)
 • Перуника  ( Iris florentina)
 • Розмарин  (Rosmarinus officinalis)
 • Пресечка (Cnicus benedictus)
 • Портокалова и лимонова кора

А Вие какво лекувате с чудотворната шведска горчивка и какъв е Вашият опит с този продукт? Споделете го с нашите читатели, използвайки формата за коментари.

Гласувайте за тази статия и я споделете в мрежите, ако е била от ползва за Вас и считате, че тя може да бъде от полза и за други хора.

За деца?

Използва ли се шведска горчивка за деца? Определено може да се каже, че не е за малки деца, поне не под 12 години. За по-големи може да се ползва, но с особено внимание, като почнете от съвсем минимална доза и наблюдавате ефекта. Въпреки това някои педиатри я препоръчват, но ние не можем безрезервно да ги подкрепим в това начинание.

Шведска горчивка на Мария Требен: Компреси, приложение при рак, цена
4.3 (85%) 8 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Шведска горчивка на Мария Требен: Компреси, приложение при рак, цена

 1. От 2 дена пия шведска горчивка профилактично,подготвям се за зимата.Миналата година дори хрема нямах, а се чувствам и по-енергична, защото спя по-добре. Сега имам намерение да правя и компреси на китката – синдром на Карпал-тунел.Много се надявам да помогне.

 2. Най добре си свалете книгата на Мария Требен от интернет и когато се нуждаете ще намерите съответната рецепта. За по консервативните, може да си купите книгата и по книжарниците. За сведение, най- добрите лекари на 20 век са установили, че де факто няма болест, каято шведската горчивка да не лекува.

 3. Шведската горчивка може ли да лекува очни заболявания-катаракта и глаукома, не прочетох за това .

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *